Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 10 oktober 2010

Trotskij & DiCaprio, två härförare

[Politiserade läsare som hamnar här är ursäktade för den händelse de inte längre klarar att backa tio steg, öppna ögonen och se världen ur nya synvinklar.]

Leo Trotskij och Leo DiCaprio - inga lejon!

Jag vet inte i vilken utsträckning Leonardo DiCaprio egentligen någonsin var någon kvinnornas gunstling. I de få filmer jag sett honom har jag alltid fått en smått creepy känsla av att han inte är riktigt normal. Kanske är han bara så skicklig att han sålt på mig själva filmrollen! (Jämför, i skenet av det horoskop som följer här nedan, med inlägget om den hyllade aktrisen Glenne Headly som kommer att följa härnäst.)

I vilket fall hade DiCaprio sin brat pack-period och inferensen blir att det man ser på vita duken är en sak, och att hans livsstil en historia för sig. Faktum är att "Floderna Ho och Lo:s rationella tal" - det obskyra kinesiska system från Mingdynastin jag ibland använder för att få en bättre bild av vad i klartext ett livsöde handlar om - klassificerar DiCaprio bland "Krigshetsarna" eller "Fältledarna"!

Men samma ord, YÜ, kan också indikera självefterlåtna människor som dras till fart och fläkt, vilket rimmar bra med historierna om DiCaprios extremt vidlyftiga år i stekarpacket som man kan argumentera för är mänsklighetens lägsta kräk fast de själva tror sig vara på toppen av världen. (Minns att energiska Mars enligt indisk tradition lugnar ner sig efter 28, så efter ungdomssynderna kan senare i livet bättre kvaliteter ha en chans att hävda sig.)'

I samma kategori "YÜ", vilket också kan översättas med "Entusiasmören", "Charmören" (sol-och-vårare?) eller "Propagandisten" - fast i tonarten "sjuklig" och därför misslyckad som fältledare - hittar vi också... Nya moderaternas Fredrik Reinfeldt! [1] Ett dödsdömt parti eller division således - och det är inte jag som säger det utan Himmelen.

Kineserna menade sig ha lyckats sätta naturlagar på pränt vilka vi inte ens känner till här i väst längre. Enligt kineserna är moral en objektiv kvalitet och inget man snickrar ihop för att passa sina egna önskemål. Antingen är du en ringa människa eller också äger du tecknen på en aristokrat - oavsett i vilken samhällsklass du råkar vara född.

*****

Men det här var tänkt att vara ett enkelt "look-alike"-inlägg och inte en introduktion till grunderna för antik politisk filosofi och människosyn!

Rent astrologiskt, hur matchar himmelen för den blodiga ryska Oktoberrevolutionens Leo Trotskij den för Leo DiCaprio?

Utseendemässigt ser vi hur båda har stor hjärnvolym, vilket har givit ett stort runt huvud. Platon hade gillat det här, för han såg i huvudformen kosmos i mikrokopia och på ett nästan barnsligt vis föreställde han sig de sju planetkretsarna inne i våra huvuden. Själen satt alltså i huvudet för Platon.

Och horoskopens överlappningar med varandra är väl värda att begrunda länge! Trotskijs födelsetimma är inte känd, men det är DiCaprios. Hans ascendent avslöjar ännu en koppling till Trotskijs horoskop.


Jag noterar att Trotskijs sataniska axel (enkelspårig fixering vid materiella faktorer här har något demoniskt över sig, inte för att Rahu och Ketu är involverade, utan för att ännu en gång fixstjärnan Algol visar sig hos en med blod på sina händer!

För utseendelikheten verkar i det här fallet de långtgående teckenparallellerna vara förklaringen. Saturnus i rörliga tecken hos båda men olika element. Jupiter däremot i Vattumannen hos båda, och en födelsedag i Vågen hos båda. Jupiter och Sol därmed i harmoni i Luftelementet, tydliga tecken på mycket hög intelligens.

Men det är alltså DiCaprios kända födelsetimma som ger oss pricken över "i" och en möjlig förklaring till deras exceptionella utseendelikhet: filmstjärnan har 10e graden av Jungfrun stigande i öster i födelseögonblicket, exakt motsvarande revolutionärens fallna Venus i 10e graden.

Den här Venus är viktigare än normalt eftersom disponerar över Trotskijs fallna Sol i Vågen. Omvänt har DiCaprio sin "jungfrukropps" disponent Merkurius i Vågen, så att de båda människan kan beskrivas som någon slags hybrid av Vågens och Jungfruns arketypiska form - hur dessa nu ser ut i sin renodlade form!

På tal om extrema Vågen-horoskop, glöm inte sångaren Robbie Williams, som jag kallade "air head". Han har haft påfallande mentala problem och hans Vattenascendent (Kräftan) funkar uppenbarligen inte optimalt när dess disponent Månen befinner sig i Luft. Samma kan troligen sägas om Leo Trotskij, vars Sol i Luft och Måne i Vatten ibland omvittnar mentalt skeva föreställningsvärldar, ibland ger någon form av fungerande verksamhet - ofta inom "drömska" konstarter.

Jag vet just ingenting om Trotskij och kan inte bedöma honom. Inlägget är etiketterat "politik=vanära" vilket är mitt omdöme om människor som inte bottnar i en större världsbild än politikens. Från Wikipedia noterar jag dock att han var publicist, vilket rimmar perfekt med Luft/Vågen, och att han sökte undvika faktionalism (också Vågen!), vilket gick hem bland arbetarna.

Jämför Vågen Leif Pagrotsky, populär i de egna kretsarna. Vågen är den sociala kompetensens tecken eftersom Venus vill samförstånd - t.o.m. när förmågan är nedsatt via en fallen Venus i Jungfrun eller en skadad Venus i Skorpionen. Gissa då om Solen + Venus i Vågen, som i fallet DiCaprio, leder till en "social darling", en som alla gillar!

Trotskij verkar ha varit klarsynt i vissa avseenden - han förkastade den sydeuropeiska fascismen och som en typisk Våg motsatte sig krig ("Peace without conquerors or conquered") - bara för att trilla dit i andra avseenden.

Minns hur jag försökt illustrera Luft/Vatten-människan som ett tillstånd av "förluster vid översättningen" - en sådan här människa kan ha en märklig världsbild som vid närmare granskning innehåller stora vita fläckar och som förevisar självmotsägelser.

Trotskij motsatte sig Första världskriget men deltog sedan i de blodiga inbördesstriderna mellan oppositionella grupper i Ryssland (inbördeskriget 1918-20). Här ser man hans Måne i Kräftan ta över, en partisantendens som inte alls rimmar med den mer överblickande Vågen. Som militärstrateg och överbefälhavare för ryska armén hamnar Trotskij märkligt nära DiCaprios kinesiska födelseomen, "Härföraren"!

Skriver Trotskij i sin självbiografi - begrunda här hans Mars med Algol i primitiva Oxen - texten rör desertörer:

Människomassor kan inte ledas i döden med mindre än armékommendörerna har dödsstraffet i sin arsenal. Så länge dessa illvilliga svanslösa apor som är så stolta över sina prestationer - djuren vi kallar människor - fortfar att bygga upp arméer och utkämpa krig, så länge kommer kommandot att nödgas ställa soldaterna mellan en möjlig död vid fronten och den oundvikliga döden i det egna lägret. (Wikipedia)

AB-skribenten Martin Aagård, vars tankar är av "hit and miss"-typen - ibland på pricken och ibland suddiga och med graverande faktafel - fick mig att upptäcka "look-alike"-paret Trotskij/DiCaprio. I sin senaste artikel tycker han sig se trotskistiska metoder hos Sverigedemokraterna.

Det är möjligt, men poängen grumlas inte lite av att marxisten dels var jude och dels antifascist! Att göra sig kvitt folk pga deras etnicitet lär knappast ha motiverat honom och mer skiljer honom från SD än vad som förenar. Såvida inte Aagård syftar på ovan citerade krigslagar. Men det vore onyanserat in extremis - mig veterligen befinner sig inte regeringspartiet SD i krig. Jag noterar att Trotskij efter inbördeskriget omgående återtog sin pacifistiska grundton (Vågen).

Det verkar snarast som Aagård själv haft en "look-alike"-idé som bas - bilder på Jimmie Åkesson och Trotskij i hatt, och med denna grund fyllt på med lite text. Då blir lätt slutknorren i det större sammanhanget till en löskokt poäng.

Men detta är sannerligen inget försvar för SD, vars kopplingar till den svarta fascismen - snarare än trotskismen - klargörs i den här utmärkta AB-artikeln.

_____

1. Enligt Ho Lo Li Shu-metoden föddes DiCaprio till den fjärde linjen av hexagram YÜ - den "perfekta" Fältledaren eller Entusiasmören. Och det är kanhända det som fyller mig av obehag! Hans blick är demonisk - han har förmågan att med närmast telepatisk tankekraft tvinga med sig människor ut i trupprörelser, fast de vid närmare eftertanke kanske inte alls sympatiserar med krigsmotivet. 

Besinna då hur patetiska svenskarna är som låtit sig duperas av en misslyckad härförare som Reinfeldt till att tro att "för dig själv enbart"-egoism är deras egen innersta vilja. Eller kan det vara så att det sekulära Sverige genom sin aningslöshet blivit indoktrinerat av konsumtionsmarknadens krafter så att det enda livsmålet för en individ i detta land är att se om sitt eget hus? Sekularism är långt farligare än religion.

Skulle så vara väntar inbördeskrig när de MÅNGA som inte fått någon del av kakan vänder sig mot sina egna landsmän. Först då då kan vi förstå varför Reinfeldt kallas ett fiasko till härförare! (YÜ linje 5 - en som tror sig om att vara förmer än linje 4, den sanna härföraren - män som DiCaprio.)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Angående DiCaprio är det bara att instämma. I nästan alla hans roller spelar han halvpsykopatisk charmör. Men han gör det onekligen bra.

Reinfeldt visade kanske sin rätta sida i måndagens Aktuellt, där han sa att han valde regeringsmedlemmar, enligt att "formera ett lag för att vinna 2014 igen". Alltså inget intresse att tjäna folket eller att ens ha en regering för att lösa de utmaningar de ställs för.

Seaward sa...

Reinfelt i Aktuellt: Ja, det är häpnadsväckande hur långt det har gått när

A/ folk väljer politiker med fingertoppskänsla så usel att de inte ens har vett att svälja formuleringar som ger unkna signaler

B/ tiden blivit så dekadent att det anses okej att alla bara är intresserade av sitt eget race

Anonym sa...

Du skriver ''en födelsedag i Vågen hos båda'', de är ju båda födda i skorpionens tecken?

Seaward sa...

Läs namnet på bloggen, och introduktionstexterna. Det finns två olika zodiaker.