Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 14 januari 2010

Solklart, Benedictus!

Eller Benedikt för dig. Ansedd som en av Katolska kyrkans mest intelligenta påvar och en lysande intellektuell. Inför fenomenet Avatar (sanskrit för "nedstigande frälsargestalt") dundrar påven, enl. Aftonbladet, att filmen introducerar en avgud, naturen, som i kristen världsbild är Guds skapelse och därför inte ska dyrkas i sig.

"Bruka, inte njuta", sade Augustinus.

AB:s Jens Peterson bedriver förnumstig och mer än lovligt diffus religionskritik. Kredd dock för att han inte låtsas begripa vari kyrkans kritik består utan nöjer sig med att avslöja hur bortappad han är genom banala kommentarer om "knasreaktioner" på filmen.

Fascinerande hur allt som är äkta och sant i den kristna läran - övertaget som ramverket är från de gamla grekiska filosoferna - går igen i den nuvarande påvens horoskop! Och hur ryktet om hans höga intelligens stämmer in på vad stjärnorna förkunnade då han föddes.


Man skulle kunna tro att någon mindre hedervärd astrolog varit framme och fixat med födelsetiden, men AstroDatabank har uppgiften direkt från födelsecertifikatet.

I denna arla stund, kort före soluppgången, sammanträffar födelsen för den blivande kardinal Ratzinger, tillika framtida påve, med religionens och den högre medvetenhetens Jupiter. Den ligger nästan exakt vid ascendenten där solekliptikan (zodiaken) skär jordens kurvatur i öster.

"Jupiterfödslar" är universalnycklar, de fungerar med framgång i alla områden, men ytterst visar de att man är favoriserad av makterna, har "gott karma" att inkassera i detta livet.

Det går inte att säga att månaden är bra eftersom den sideriska zodiaken hinner exponera alla 12 tecken under den här kalenderdagen under sitt 26.000 år långa "storår" (förorsakat av jordaxelns wobblande rörelse). Om tolvtusen år kommer alla Vädurar att födas på hösten! 

Men Vädur är han, och detta är det tecken där Solen är upphöjd, som tydligast. I vår dekadanta civilisation berättar inte ens astrologiböckerna vad detta signifierar. Men jag kan hinta om att det är i Sonen Fadern förhärligas. Esoterisk astrologi. Den som inte förstår har inte nått fram än. En del är till och med så okunniga att de presenterar sig som den ynkliga bottenvegetation de i detta livet är. Jag saxar ur AB:s kommentarhörna:

papiduro, Idag 17:05 Påven och Co. De borde fan ligga jävligt lågt. De har skapat nog med "problem" i världen. De är EN av orsakerna till att världen ser ut som den gör NU.

I många fall blir det bara odrägliga egotrippare av Vädurens tecken (se Anna Ankas horoskop) - civilisationen uppmuntrar i dagsläget knappast till annat än egokultur - men om den inneboende andesjälen är mäktig så visar även Vädurarna en intressant sida. Det kanske mest intressanta här är att påvens Sol (intelligens, andevarelsen) "väljer" det tredje huset för sin huvudsakliga manifestation. 

Detta är nu intellektets - Merkurius - livssektor och långt innan han på ålderns höst blev en publik figur som även förslappade konsumtionsmänniskor fick in på sin minimala världskarta hade han en lång och skarpsinnig intellektuell karriär bakom sig. Astrologin bekräftar verkligen att detta är exceptionell intelligens. Shakespeare själv var inte vassare (se hans Sol i samma Vädur och Måne/Mars i Vattumannen - samma tecken som påven).

Den perfekta realisationen av Augustinus varning att bruka den materiella världen och inte torska på den, hittar vi i den polaritet mellan Oxen och Skorpionen som jag egensinnigt döpt till "den sataniska principen" på bloggen. Oxen som munnen som frossar och Skorpionen som könet/anus som skiter ur sig resterna så att Oxen kan frossa ett varv till: här är Satans förslag till hur vi ska leva: som djur, enbart hopkopplade med våra fem yttre sinnen. Människor klistrade vid dataspel är i dag så nära Satans totala maktövertagande man kan komma.

Men notera nu vad som händer i påvens sataniska axel: Venus är maximalt stark och välplacerad i sitt sinnliga hemmatecken Oxen, men får mothugg från Saturnus - den restriktiva - som befinner sig nere i skrevet, vid könsorganen och tarmmynningen. Från denna negerande position kontrollerar den - vis av erfarenheten - över Venus naiva vilja till världsligt gott. Skorpionen är dödens tecken, och syndens lön sägs vara döden. 

Kyrkan har sedan länge, i ett oklokt ögonblick, bannlyst själavandringsläran och har därför sågat av ett ben av sitt system. Därför är deras modell inte speciellt intressant för moderna och pålästa västerlänningar. 

För "syndens lön som leder till döden" är sexlivet som håller kretsloppet i naturen snurrande och som tvingar själarna att återvända hit om och om igen i samma utsträckning de börjar njuta istället för att restriktivt (Saturnus) bruka kärleken (Venus)!

Det är vi själva som är avatarerna - de nedstigande andarna från andra dimensioner - fast de flesta av oss är så skadade att vi knappast är vår omgivning till mycket hjälp. Mycket riktigt reserverar den indiska filosofin termen för höga och nobla gudavarelser som inte tillhör kretsloppet i vår värld.

Påvens kritik mot James Camerons Avatar är extra intressant i skenet av den analys jag gjorde av regissörens födelsehoroskop (nytt fönster) för några veckor sedan. Jag pekade där på osäkerheter i exakt vad horoskopet fokuserar, men med påvens skarpa geni kan vi nog säkert säga: Ja, Cameron är född i Kräftans tecken och därmed en som dyrkar och pushar för den LÄGRE NATUREN, Vattenelementet och Jordelementet. 

Se hur typiskt det är att denna förmaning kommer från en hög andesjäl som själv har sitt på det torra: en som föddes då DEN HÖGRE INSIKTENS JUPITER steg i Luft i öster och Solen strax följde i REN ELD. 

Många är kallade men få är utvalda. För den som har öron att höra.

*****

PS. Naturligtvis är påven själv en avatar i ordets sannare mening, och ogillar därför Camerons pseudoreligiösa undertext.

PS2. Horoskopet är mycket intressant eftersom den sataniska principen här ställs direkt mot Jupiter som stiger i öster, samt ett så glasglart lägre medvetande (Merkurius/3e huset) som möjligt är.


Tillägg 100119 

För ett annat perspektiv än Benedikts teologiska på filmen Avatar, se sundkvst.wordpress.com - en vettig blogganalys i bruset av platta åsikter som stannar vid filmtekniken.

6 kommentarer:

 1. Det gör ett visst intryck att höra en raljant astrolog ge cred åt en ärkekonservativ påve, måste jag säga. Hatten av!

  Pappan

  SvaraRadera
 2. Intressant. Får jag fråga vad påven sagt om Avatar? Det är möjligen inte så att du okritiskt sprider vidare lösryckta påståenden från en kvällstidning och menar att påvens tidigare uttalanden om panteism handlar om Avatar?

  SvaraRadera
 3. Det är både intressant och skrämmande att ta del av dessa inlägg; hur har vi det med vetenskap och förnuft? Avatar är en saga! Om påven tar sig själv och sina gelikars sagor för sant borde de väl knappast finna det värdigt att ens kommentera Avatar, Eller? Eftersom deras saga är så mycket mer trodd på på allvar?

  Lar Wiljks har pekat på samma osäkerhet inför det gudomliga hos islam; Om man är tvärsäker på sin gud, varför alls bry sig om kättare? Gud är ju allsmäktig vilken figur man än tror på?! Att skämta om Gud, vem Hon nu än är, borde väl passera förbi om man är trygg och övertygad i sin tro?

  Det är ju lätt och tacksamt att raljera över något så fånigt som tron på tomtar och troll. Det kan nog ingen ha några synpunkter på då man fyllt 4 år. MEN. Då man som vuxen försöker inrätta andra i sin egen tro genom att låta religiösa dogmer styra över sina tankar om livet med att innefatta samma tankestrukturer med den skillnaden att där har man döpt tomtarna till gud och mohammed... Skruvat.

  (Med all respekt för de människor som behåller sin tro för sig själva, utan att försöka pracka på den till andra)

  Nu till det riktigt allmänmänskligt livsfarliga med religion:

  "Det behövs väl knappast påminnas om vad Benedictus XVI ställer till med, denne kultledare för den världsomspännande Jesuskult som kallas katolska kyrkan. Nyckelorden är AIDS, illegala aborter, stamcellsforskning, homosexuella, eutanasi, kondomer mm."

  Eric Wall

  SvaraRadera
 4. Exakt! Påven och Bush (Nutida religionsfanatiker, visst ja, bin laden oxå) är vår tids största massmördare. De två första i den vite jesu namn, den sistnämnde i den svarte satans. Vilken ska man hålla på?

  SvaraRadera
 5. Hur var det nu med internationella testet som avslöjade den unga svenskens allt sämre läsförståelse?

  Det här inlägget är en analys av _astrologiska indikationer_ på bland annat intelligens.

  Försök, om ni två lierade pojkar kan, att ta er antireligiösa retorik till rätt plats.

  SvaraRadera
 6. Jo, men är inte detta rätt plats ändå; det är väl inget kul om alla håller med varandra hela tiden? Nu ska jag gå och älska med min man vilket är det ljuvligaste jag varit med om i mit liv; min kropp och själ bara flyter in i ett sorts töcken som jag önskar att alla människor ska få uppleva! Vilken kärlek, vilken sällhet. vilken lycka! Ingen kan ta ifrån mig den med religiösa dogmer. Och varför skulle någon vilja göra det? Finns därute någon person som skulle må bättre om jag fängslades och torterades på grund av att jag lever ut denna kärlek, med en annan man? Jag kan möjligen tänka mig att påven skulle gnussa sina händer, men han är ju inte att räkna med, egentligen. Ingen vettig katolik kan väl ställa upp på hans framstegsfientliga hållning, behöver jag nämna AIDS, Aaborter eustanasi förföljerser av bögar. M.m. Fast jag tror att han är rätt ok egentligen, bara lite sexuellt frustrerad, vilket ju, som alla vet, kan göra vem som helst förgrämd och frustrerad.

  Mvh

  Eric Wall

  SvaraRadera