Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 21 oktober 2011

Lyxhustrun och mörderskan Gucci

Lena Mellin kanske skäms lite över att ha deltagit i drevet mot Juholt och ger nu Reinfeldt & Billström (Bill och Bull) på pälsen för sitt sadistiska och klantiga styre (AB). Det var bra, för i en liten sidokommentar plockade jag upp en italiensk kändisskandal jag helt hade glömt. Det var Patrizia Gucci som 1995 lejde några klåpare att mörda sin make, modeentreprenören, för att få loss arvet på 150 miljoner dollar (penningvärde då? nu?).

AstroDatabank har födelsetid från certifikatet och när man översätter till den antika zodiaken blir allt så mycket mer meningsfullt än med den tropiska. 



Inte minst ger det antika helhussystemet ett kraftigt överbetonat andra finanshus, en sektor som jag spekulerade kunde förklara Nicholas Cages storhetsvansinne och ruin. 

Minns också det häpnadsväckande svenska fallet med en Fredrik Reinfeldt som hade de viktigaste planeterna i båda ekonomihusen (2a och 11e), en man - vem det nu var - som inte hade något i huvudet utom pengar!
Intressant nog står den planet som Patrizia Gucci mest åtrådde - Venus/pengarna - i 12e huset för sjukhus, fängelser och världslig förlust! Den som gapar över mycket...

Jag har färgat in de tre artha-husen (materiella resurser) med dels de tillfälligt gästande Eldtecknen och dels husens jordbruna naturliga färg. Av detta framgår den konflikt mellan materiella faktorer och den visuella Eld som ibland bara obetänksamt rusar efter det blickar fäster sig vid. Utfallen skiljer sig från gång till gång men här kan man säkert säga, vad jag redan från början sade om den elementära kombinationen, att den skapar en korrumperad människonatur. Bäst gör sig de här Eld/Jord-konflikterna i yrken där det är legitimt att slåss och kämpa! För det är ju det de vill.

Att den blivande mörderskan föddes just som Solen steg i dödens tecken Skorpionen är naturligtvis inte i sig något olycksomen. Men Solens disponent ligger i andra finanshuset, tillsammans med "jättelika rikedomens" Jupiter. Helt klart ego-identifierade sig den här narcissistiska (Solen i första) kvinnan med makens (Solen) tillgångar.
AstroDatabansks kortbiografi nämner att hon tre år innan mordet hade en hjärntumör som hon fick bortopererad. Kanske försvann den del av hjärnan som kanaliserar andesjälens samvete på samma gång!

Hur ser nionde huset för samvete ut? Kräftans tecken, dvs. Månen. Enligt de indiska reglerna för planetens verksamma natur har hon Månen med sig som verksam välgörare. Månen står med den omoraliska Mars men som indierna i det här fallet ser med blida ögon på, den är verksamt neutral. 

Det intressanta är att psyket också står med den naturliga välgöraren Jupiter men som i det här fallet är verksam för ondska!

Så från universums högsta höjd (nästan) strålar besinningslöst begär från storvulna Jupiter ner mot jorden, och Patrizia föds just en timma då den här ondskan lokaliseras till det andra pengahuset som i detta horoskop dessutom utgör den plats varifrån hennes val av Sol eller make görs! (Mars disponerar över Solen). Jupiter inverkar negativt på så många sätt i den här människans liv. 

Att sinnelaget - som kopplar till det nionde samvetets hus - är korrumperat, säger sig självt. Men det är gudarna som ville ge henne det här! Det är Jupiter/Zeus som i det ögonblick hon föds som Skorpion av nödvändighet (enligt indisk astrologi) måste skifta till en ond influens. Skorpionen är nämligen inte klar med egodöden än, och hur skulle det se ut om Jupiter spädde och gynnade ett ego som ska lära sig dö? Eller, i andra ord: den här kvinnans själ kom till jorden med ett mått som redan var rågat. Nu var hon bara tvungen att visa sig själv det.
Ur det här perspektivet kan man begrunda hennes tionde hus för ärbarhet i samhället: dödens planet Saturnus! Den vid sidan av Solen viktigaste planeten är dessutom inte bara en naturlig illgärningsman utan i detta horoskop också verksam som sådan. 

Patrizia Gucci, mörderska för pengar.

*****


Den kinesiska Ho Lo Li Shu-astrologin är här remarkabel. Kvinnan tilldelas omen nummer 41, SUN eller Reduktionen. Symbolen syftar direkt på en överdriven lust till välbehag så att födelsetemat i själva verket är en manual för hur man kan lära sig att avstå från den egoistiska onda böjelsen i själen. "Lär dig betala skatt", är vad den antika texten säger!

Något för Sveriges många moderater att fundera lite mer på. Kan man faktiskt bli en bättre människa av att offra till staten? En mer välmående människa?

Ja, titta på den där Reinfeldt och fundera själv om han inte borde börja skänka lite åt världen. Snart äter demonerna honom totalt...


*****

Bonusspaning.

En genomgång av 5.400 horoskop gav ingen mer med en soluppgångsskorpion och den verksamma illgärningsmannen Jupiter.

Jag lättade på kravet (jag har dock bara 1400 kartor med födelsetid) och valde istället italienskans Sol-Skorpion, Mån-Skytt, och Jupiter-Skytt. De här fallen kan därför inte direkt jämföras, men lustigt nog finns en klar antydan om "kinky" personligheter:

  • Friedrich Engels;28.11.1829
  • Zygmunt Bauman;19.11.1925
  • Ozzy Osbourne;3.12.1948
  • Christopher Ciccone;22.11.1960
  • Anonym;xxxx.1960
  • Anna-Karin Hatt;7.12.1972
  • Jennifer Syme;7.12.1972
  • Hilary;7.12.1972
  • Wolf Hudson 'King of Kink';24.11.1984

Politiska ideologen Engels är inte mycket att säga om. Månen och Jupiter stämmer bra in på ett rymligt och överblickande sinnelag, Marx och Engelsk digra förutsägelser om en värld i klorna på några utsugande multinationella företag har absolut besannats. Det tog bara lite längre tid än de räknat med, sisådär hundra år extra! Men nu kommer den, den globala revolutionen mot giriga människor. Occupy Wall Street är bara början...

Bauman var en polsk sociolog. Minns inte varför jag sparade den kartan.

Ozzy behöver ingen förklaring. Okej, lägsta arbetarklass, dyster svart hårdrock och med åren alltmer pressad att hålla showen igång. Nu har han supit bort så mycket av hjärnan att han inte längre verkar bry sig att han beter sig som en sjuåring.

Cicconne är Madonnas homosexuella bror.

Anonym är en extremt misogyn människa som jagar kvinnor i länder där män kan förtrycka dem!

Hatt - centerpolitiker i IT-frågor.

Syme - skådespelaren Keanu Reeves flickvän som dog i bilolycka och gjorde hans liv svart under många år.

Hilary. Driver en brittisk sajt om det kinesiska spådomssystemet I Ching (som Ho Lo Li Shu är en avläggare av). Född under Ho Lo-ominat: KOU, "Håll den svarta horan kort", ett tydligt tecken på en puritanism som fruktar mörkret, kvinnligheten, sexualiteten etc, snarare än ha ett gott förhållande till den.

Hudson - porrfilmsskådespelare och porregissör som enligt uppgift är "gay for pay", dvs gör vad som helst för pengar. Det här fallet bränner till och påminner om Patrizia Gucci! En granskning visar att han har Mars (Solens disponent) i Jordtecknet Stenbocken, förvisso en regissör (diktatorn viftar med armarna och säger hur det ska se ut).

Inga kommentarer: