Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 20 oktober 2011

Hur falsk är Schlingmann (m)?

Ett (s)-märkt blogginlägg påminner mig om att det måste ha varit den moderata propagandaministern som tyckte det en god idé att gå ut i storformat i DN (alarmistisk stil) och anklaga (s) för en underfinansierad budget.

Detta var ren lögn visar det sig, om man läser tillräckligt många insatta inlägg, inte minst repliken i DN från Juholt och (s) egen räknenisse.

Att moderaterna representerar avsaknad av moral är inget nytt, den riktigt sekulära människan orienterar sig inte längre efter den parametern då hon tror vetenskapen vederlagt Guds existens och med det alla bindande moralkoder. Moral är ett tillval, säger grisarna som bara ser ut som människor.

Det kan vara värt att titta i detalj på den moderata propagandaministerns kommunikationsplanet Merkurius. Att Fredrik Reinfeldts Merkurius tydligt lånar sig till lögnaktighet har redan konstaterats, båda via hans falska yttranden i flera frågor och tveksamma astrologiska indikationer.

Jag återanvänder grafiken från ett ganska nyligt inlägg om Schlingmann:


Med Månen som substistutascendent här vi följande ställen att studera för frågan om kommunikationens grad av ärbarhet/hederlighet:

  • Månen/sinnet i Väduren i första (sinnet är "the mind" på engelska, ett svårgripbart ord i båda språken!)
  • Intellektsplaneten Merkurius i Jungfrun i sjätte hälso- och fiendehuset
  • Tredje intellektshuset

Minns att Månen som ascendent innebär att vi klätt av den fysiska kroppen och ser rakt igenom det Schlingmann gör på ytan. Med ett Chandra lagna- horoskop befinner vi oss i "psykets verklighet", "bakom ridåerna" och ser vad han tänker även om det yttre handlandet inte ser så ut. Det är därför Månen används i det populäraste indiska dasa-system för prognoser. Vår verklighet är psykiskt styrd och det är våra föreställningar som faktiskt avgör vad som händer i den lägre verklighet ateister och empiriker tror är den enda. 

VI, de psykiskt vakna, ser de här grupperna som små råttor och försöksdjur som ränner runt i sin lilla bur och söker förstå den - en KUB eller Jordelementet som de kallar världen. Vatten, Luft och Eld är metafysiska principer som beskriver andra perspektiv på tillvaron men som är "bakåtkompatibla" eftersom det ju är dessa som inledningsvis givit upphov till den KUBEN eller den låda så många fastnar inuti.

Månen i Väduren är således Schlingmanns "psykiska kropp", hans mänskliga medvetandekropp som den ser ut varje natt när han sover och har övergett drömmen om livet på jorden.

Här ser vi att han är en "jordande", för hans själsliga rörelser är bojade vid Jordelementet via Månens disponent Mars. Som disponent är Mars en neutral platshållare och får inte naivt förklaras vara en "ond" kraft (Mars är en naturlig illgärningsman). Men det är väl att inte helt glömma Mars omoraliska tendens, för Vädurens tecken representerar ju i dagdrömmen om en egen fysisk kropp just det ego som maskar av perspektiven och vinner sig en särart på bekostnad av alla andra. Vad jag säger är att i andevärlden är alla själar genomskinliga och vet att de alla hör samman. Bara på jorden faller själen i ett sådant mörker att den inte förstår sitt sammanhang med andra människor.

Det är onekligen lite illavarslande att se Schlingmanns PSYKISKA KROPP FÖRORENAD AV JORDELEMENTET. Dessutom ligger Mars i sjätte huset för kroppslig hälsa, men eftersom Väduren i första gör Mars till en verksam välgörare ska inte hans själs hälsotillstånd överdrivas, sinnet (Månen) tycks vitalt, men det drömmer den besmittade bruna Jorddrömmen och därtill Jungfruns dröm om privatism. Jfr överbetoningen av Månen i Jungfrun hos 50-talet moderata politiker. Här visar sig också Schlingmann tillhöra samma grupp av egodyrkare, fast via ett mer djuplodande och komplext budskap som innefattar såväl Måne som dess disponent.

Men Mars är som sagt här mer en platshållare som visar vad Schlingmanns sinne är uppfyllt av (t.o.m. när han sover). Hans själ kan inte sväva, den är fastbunden vid Jungfruns åkerfält och frågan om hur man får maximala skördar och bättre avkastning. En moderat ger sig aldrig förrän han sugit ut allt som Moder Jord har att ge. Åkerbrukets problem är välkända men Moderater låter aldrig jorden ligga i träda, för detta är kvartalskapitalismen förklätt till ett svenskt politiskt parti!

Detta bekräftas i Schlingmanns horoskop av att hans själs disponent står förbunden med Solen och Merkurius i Jungfrun. Och nu händer det saker. För även om Vädursascendenten gör Solen till en verksam välgörare - och ingen kan väl säga något ont om livsmissionen att bruka åkerfältet och vara flitig - så är den allra viktigaste planeten en verksam kraft till det onda. Merkurius är en verksam illgärningsman!

Och detta är mer förödande än man kan tro, för Merkurius är ju disponenten för både Solen och Månens disponent !!!

Det innebär att djupast sett, styrs Schlingmann av just den Merkurius som, kommunikatör som den är, under störning förvandlas till en tjuv och lögnare!

Och här finns det skäl att fundera över dess samvaro med omoraliska Mars och ett sjättehus som klassificerats som "ont". Jag har själv Merkurius med Mars, men i ett "gott" hus (det femte) och har alltid värdesatt sanningsenliga uppgifter. För mig är moral det som skiljer människan från avträde. Och enligt Schlingmanns "psykiska horoskop" är hans dolda jag en subhuman lögnhals som enbart värdesätter privatismens själviska vinstmål.

Notera att ingen "god kraft" kommer till undsättning här - nog för att t.ex. en god Jupiteraspekt i vissa fall har setts snarast späda på den onda förmågan!

Det här usla budskapet för "desinformatören" Merkurius, hur "upphöjd" den normalt sett än är, måste nu avstämmas mot tredje huset.

Tyvärr vill det sig inte bättre än att Tvillingarna ockuperar det tredje på det psykiska plan vi nu studerar, dvs. Schlingmann som han ser ut inför gudarna och inte som människor ser honom. Den verksamma illgärningsmannen Merkurius är således tillfällig härskare även över kommunikationshuset.

Det här behöver inte betyda att han har en trubbig intelligens, men Merkurius ligger avgjort närmare en falskspelare och lögnare än en saklig rapportör av fakta. Som den stilstudie i desinformation propagandaministern lät sitt villiga verktyg DN publicera nyligen!

*****

För intelligens till skillnad från intellekt är Solen i Jord i 6e inte heller ett bra budskap och det är troligen därför bluffen om (s)-budgeten var så tafflig. Det är bara att inse: den här borgerliga regeringen innehåller synbarligen bara B-typer, här finns inte ett enda geni. Och detta låter svenska folket sig nöja med!

Bonusspaning

Från en horoskopsamling med 5.400 kartor filtrerar jag fram ytterligare sex individer med den kombination av Mån-Vädur, Mars-Jungfru och Merkurius-Jungfru jag här fokuserat. Den "själsliga baksidan" till det uppvisade.
  • David C. Stove
  • Gore Vidal
  • Lauren Samile
  • Nina Persson
  • Subrahmanyan Chandrasekhar
  • Torgny Segerstedt

Stove är konservativ kritiker av genläran
Vidal en radikal, homosexuell skribent
Samile en skådespelerska (inga data alls)
Persson, sångerskan, är intressant eftersom hon i sin ungdom i Cardigans gjorde ett flertal fullständigt korkade utspel som troligen varken var sanna eller passade med den tuffa myt hon sökte frammana. Viss parallell med Schlingmanns dåliga propagandautspel således.
Chandrasekhar (apropå Månen, Chandra!), astrofysiker, Nobelprisbelönad
Segerstedt, chefred och antinazist

Som synes en brokig skara som påminner om riskerna med att snitta ut bara en del av ett horoskop. Att, som här, utelämna den viktiga Solen straffade sig. Den enda som delar Schlingmanns Jungfru-Sol är den homosexuella bråkmakaren! Men även här uppstår intressanta funderingar då han står på den radikala vänstersidan (och spydigt kallar sig en "born-again Atheist"). Är det så att han och Schlingmann är var "extremlägena" möts?




Inga kommentarer: