Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 10 december 2011

Köper sig högern Nobelpris?




Insikten just HUR korrumperat Sverige hunnit bli efter fem år med Fredrik Reinfeldts Nya Moderater i ledande ställning börjar just dagas. Hur oändligt lägligt för Anders Borg och kompani att det nu delas ut ett Nobels minnespris i ekonomi åt den amerikanske ekonomen Sargent, vars tes är att om man bara svälter ut folket tillräckligt mycket genom att sänka arbetslöshetsersättning så ska de nog tamejfan snart ta vilket jävla jobb som helst, oavsett kompetens och utbildning. (SvD)

Det är med andra ord ett certifierat monster som har fått ekonomipriset - och det är inte första gången! 1976 belönades Borgs hjälte Milton Friedman, vars teori inklusive dess katastrofala utfall belystes av Naomi Klein i Chockdoktrinen för några år sedan.

Hade Sargent inte varit så gammal skulle jag tippat på att det var en nazistisk lägervakt som återfötts, kanske från samma läger där Reinfeldt jobbade i ett annat liv och under annat namn och där hans vaga själsminnen i detta inspirerade honom att uppfinna Fas 3-lägren för de bland svenskarna han räknar som undermänniskor.

Och äpplen som tillhör samma träd faller inte långt från varandra, både ovanstående stofil och Reinfeldt föddes båda i Kräftans tecken, av den romerske astrologen Manilius under 1a århundradet betecknade som ett girigt krämartecken - just den sort Platon betackade sig för i politisk position. 

(Marknaden ska vara där den gör sitt arbete bäst, men som en cancer/kräftsvulst har Reinfeldts år vid makten förstört hela samhället så att Kräftans klassiska maffiabeteende - klantrohet och inget därutöver - genomsyrar hela stockholmspolitiken.)

Naturligtvis täckte Manilius skiss inte tecknets hela spektrum men bloggen har hittat tecken på att det ofta figurerar i samband med en vidrig människosyn. T.ex. började Månen i Kräftan dugga tätt redan i ett av bloggens första studier av svenska rasbiologer på 1900-talet. 

Sargent och Reinfeldt platsar lätt i den här obehagliga typen av elak Kräfta som gömmer sig bakom skalet (hur ofta behagar Reinfeldt visa sig numera, nu när han har Makten?) och då bara för att norpa åt sig något mer eller skada någon med sina kräftklor.

Det är remarkabelt att samma tecken också kan symbolisera omvårdnad och modern! Men t.o.m. här lever krabbans girigt gripande klor till del kvar i föreställningen: mödrar som inte klarar att släppa sina vuxna barn för att de parasiterat på dem så länge för att få en mening med sina liv.

Klängandet tillhör detta tecken. Ta bort Reinfeldts makt över folket, hans och hustruns korrupta svågerpolitik och du ska se en ruskig avtändning! Reinfeldt som ALIEN, den onda Moder Natur, inget intellekt alls, bara en väldig massa instinkt för att överleva och säkra sin egen trygghet (och avkomma).

Och här har vi då en ekonomisk teoretiker som av stjärnkartan att döma är av exakt samma tankehöjd. Bara att han likt Reinfeldt har en Måne (sinne) i Luft så han kan rationalisera sin sjuka primitivism!




Astrologiskt är han bara en certifierad hetsmakare. Se Eldens angrepp mot Vattnet! Det här är lika illa som den skrikiga och korttänkta Maud Olofsson.

Hur i hela friden kan ekonomi kallas en vetenskap? Sargent är bara en propagandist av allra primitivaste sort. Jämför hans horoskop med stånkande artisten Madonna så förstår du! Han är bara en tom åsiktsmaskin som prioriterar pengar framför människor.

Så frågan är återigen: Hur bär sig Anders Borg och kompani åt för att köpa ett Nobelpris i ekonomi av kommittén som ett led i egen propagandakampanj?

Eller frågan kanske ska ställas, hur många Moderater sitter i panelen som bestämde sig för att Sargents föraktfulla åsikter om Europas trygghetssystem vid arbetslöshet låg rätt i tiden?


Inga kommentarer: