Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 15 december 2011

Horoskop: fuskaren som utnyttjade dottern

Som enda bloggare som läst domslutet i det kända fallet uppger Ann Helena Rudberg mer än bidragsfuskaren Roland Kotlars födelseår 1965. Redan observanta sedan många fall på att det här rent astrologiskt är en kolsvart tid, ska det bli spännande att se om storkorset i Mörkrets kvalitet - så tydligt hos hjärtlösa människor som t.ex. Fredrik Reinfeldt - verkar också på denna himmel. 

För bidragsfusket är ju inte det anmärkningsvärda här (AB, KvP, SvD), utan hur fadern cyniskt utnyttjat sitt barn för att tjäna pengar. Inte olikt hur Reinfeldt placerat ut en son att slava på McDonalds för att lura den enkla svenska allmänheten att han skulle vara folklig och stå för deras intressen!



Det skulle vara alltför enkelt att peka på Tvillingarnas tecken med tre viktiga planeter, bl.a. pengarnas Venus. Tvillingarnas härskare Merkurius representerar ju tjuveri och lögnaktighet. Men så långt man kan komma med bara själva dygnet ser det inte ut att vara här problemen ligger. Givetvis har den listiga Tvillingen sin del med i det kriminella sinnelaget, men logik och planering för brottet kommer först i steg två. Det är det korrupta sinnelaget i sig som lägger grunden.

Vana horoskoptolkare ser direkt var skon klämmer: sinnelaget står i egocentriska Väduren, alltid sig själv närmast. Men det finns en frisk och en sjuk egocentrism. Håkan Juholts Måne i Väduren är t.ex. personlig och direkt - det finns inget skäl att misstro hans äkthet. Hans Måne drivs av den underliggande härskaren Mars i Tvillingarna vilket ger en fantastisk synergi mellan eldsinnet och den hetluft som informerar sinnelaget. Han är en eldsjäl och han tror på tanken och visionerna för ett bättre Sverige!

Den här cyniska brottslingen, som "instrumentaliserade" sin egen dotter för att lura pengar av staten, har en helt annan Mån-Vädur. Och allt hänger på hur sinnelagets planetära disponent relaterar till sitt "lunära uttryck". Minns att Månen har en grundläggande betydelse av begär, och den kommer till uttryck när man hittar dess disponent i fullt krig med sitt eget tecken! Mars ligger i just den instrumentaliserande och vinstlystna Jungfrun, och det är bra märkligt att jag så nyligen noterade hur författaren Erik Helmerson obekymrat utnyttjade sin egen dotter i en text för att "komma åt" Juholt! 

Knappast ett utnyttjande på samma grova nivå, men väl en Sol i Jungfru där, samma Sol som visade sig överrepresenterad bland unga flickor beredda att mot betalning strippa i brittiska tabloider. Vi talar inte om enskilda individer här utan om ett övergripande mönster som visar att astrologin fungerar.

Bakom Roland Kotlars förråade kriminalitet står förstås en multipel problematik på psykets sida: dels den grundläggande själviskheten närhelst Väduren inte fungerar smärtfritt, dels att illgärningsmannen Mars attackerar sitt eget tecken (jag har sett astrologer som anser detta vara bra!) och till sist att en Mars som brinner i karg Jord och får en vision (Eld) i sig ger en version av "egenmäktighetssyndromet", vilket man lugnt kan kalla det här tilltaget.

Räcker skadorna mot psyket för att soltecknet Tvillingarna med kluriga Merkurius ska börja smida onda planer?

Om vi tar detta Chandra lagna-horoskop på allvar, som psykets sanna horoskop, ser vi ännu ett djupt liggande problem: delar av 1974 och 1965 ligger lätta pengars Jupiter i monetära Oxen. Humanisternas ordförande Sturmark (1964) är en av dem som upprepade gånger gnällt i medierna om uteblivna bidrag från staten till sin imbecilla ateistklubb och som har en oändlig rad av misslyckade riskprojekt han dragit in känt folk i. Vid hans födelse (7 sep 1964) har ännu inte månnodsaxeln hunnit lägga i sig i linje med den sataniska axeln, och det ska han vara glad för. 

Jag tror det är denna kombination i den brottsdömdes horoskop av "lätta pengars Jupiter" i kombination med en extremt stark konjunktion med giriga Rahu (norra månnoden) som - tillsammans med den skadade Månen - vittnar om några kritiska dygn. Notera att "straffet", att få huvudet kapat, ligger i Skorpionen i åttonde huset för bedrägerier och andras pengar. Och det är Mars som äger det åttonde huset på den psykiska nivå som ett Chandra lagna-horoskop tecknar.

Enligt denna esoteriska berättelse som alla med samma månplacering delar, är alltså psykets härskare och korruptionens härskare Mars i det sjätte huset för ringa människor, tjänare och slavar, samt fiender. Det är en rätt sänkande soppa av symboler som alla vittnar om själviskhet och profitlystnad. Lägg sedan till den allmänna hungern efter egoistisk vinst utan att behöva anstränga sig som gör så många 1964or och 1965or till människor en principmedveten individ helst inte vill ha i sin umgängeskrets (Reinfeldt, 4/8 1965), så har en tydlig bild tagit form.

Till skillnad från främlingsfientliga svenskar som säkert jublar åt att mannen hade romsk härkomst, påminner astrologin om att det säkerligen föddes några svenskar också detta dygn, varav mycket möjligt någon född samma timma som Kotlar redan sitter bakom galler eller kommer att ställa till det för sig i livet. Själens kvalitet har inget med nationalitet att göra. Var och en ansvarar för sina tankar och handlingar.


Inga kommentarer: