Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 17 oktober 2011

Är glamourmodellen dagens sköka?

DN om rätt ordbruk.I inlägget om Aftonbladets chefredaktör Jan Helin, i vars horoskop jag tyckte mig se ett sunkigt tonläge, föreslog jag att tidningens öknamn, Aftonhoran, var väl valt. Omgående föddes tanken att söka en bekräftelse. 

Jag hade någon gång sett en lista på slasktidningen The Suns "flickor på sidan tre" - unga människor på samhällets absoluta botten som gör vad människor alltid ha gjort: sålt sin kropp för att komma åt de glittrande slantarna som för de minst klartänkta är någon slags bekräftelse på att det rör på sig i deras liv.

Män som Jan Helin orkestrerar hela den här mänskliga förnedringen. I fallet AB inte genom en sida vikt åt striptease men väl verbalt genom tidningens ständiga fokusering på en låg nivå och generöst med annonsutrymme åt alla de drägg som tänker ut produkter som spinner på människors osäkerhet om de räcker till.

Wikipedias lista på Page Three-modeller genom åren innehåller mest namn utan födelsedatum, men 59 personer är ändå en bra grundplåt för en studie! Venus som Afrodite som skökan har alltid varit kopplad till pengar. En sökning av 5.400 sparade horoskop gav en mager grupp om 12 ytterligare namn. (Jag tittade på dessa 12 i det här ganska bleka inlägget.) Ett fall var ett tvillingpar och jag räknar dem som två individer. Det ger totalt 72 stycken.

Som vanligt finns det några osäkra månplaceringar i den här gruppen. I några få fall när Månen redan låg i 28-29 flyttade jag fram den till nästa tecken. Sannolikheten är överväldigande för det. Men i några fall byter Månen tecken runt lunch (eller senare).

I dessa har jag låtit den första placeringen gälla, utom i ett speciellt fall där nakenposörens ansikte liknade "Blondinbellas" så starkt att jag bara måste anta en födelse halvnio eller senare när Månen nått Skorpionen!

Likheten mellan Madison Welch och Isabella Löwengrip kan förvisso också bero på att svenskans Sol i Vågen plockas upp av en Måne i Vågen hos den brittiska pinuppan... (Det är inte utan att man undrar om inte Blondinbella skulle ha varit lyckligare om hon skippat alla moderat-pretentionerna och bara levt ut sitt snuskiga jag! Hon är uppenbarligen född att vara en söt, halvporrig klippdocka!)

I tabellen nedan hittas ett flertal statistiskt signifikanta avvikelser, men detta är till del en "överdramatisering" som beror på det ringa dataunderlaget. Det är bara tre horoskop som skiljer en förväntad placering i mitten och tangerandet av "statistisk överrepresentation". Varje placering blir alltför betydelsefull med så få horoskop. Vi har sett i tidigare tester hur det stormiga havet lugnar det ner sig med fler horoskop och lämnar några få men intressanta trender.

Det som visar sig här är i vilket fall högintressant, för flera astrologiska teser bekräftas av flickorna som kläder av sig framför en kamera mot betalning, det som förr kallades en lösaktig hora men i vår döende västkultur nu som förr var ett sätt för den absoluta underklassen att ta sig upp till en nivå där man kan konsumera mera:

Tecken
72 glamour
modeller
antal antal
5 5
5 4
3 7
4 6
9 6
10 7
8 7
11 9
4 3
4 3
6 6
3 9
Total
72 72
Snitt 6 6
Signifik.
rel. snittet
(±50%)
<=3 eller
>=9
<=3 eller
>=9


Självklart är det helt rätt att hitta Solen i självhävdande Lejonet bland pinupporna. Här börjar Lejonets karriär i underklassen. Lejonet är ett lekfullt kärlekstecken och kan kontrasteras mot Solens absoluta motpol, den moraliska Saturnus (ingen kan väl ha missat Saturnus extrema dubbelnatur, den är både samhällets "ärbara" stöttepelare men samtidigt en "naturlig illgärningsman" och kapabel till ofattbart hyckleri och falska ytor).

Ta den ärbarhetstänkande Solen i Stenbocken, här nådde den nästan ner till underrepresentation, dvs. flickor födda i Stenbocken håller sig för goda för att vika ut sig för världen. Men det verkligt intressanta är att se texterna till var och en på Wikipedia. (Ja, jag lade flera timmar på att förstå för vilka det här bara var en engångsposering, vilka som blev kvar i branschen eller t.o.m. sjönk ner i porrträsket och vilket som nådde längre. Att efter nakenutviket bli slaskkändis och dyka upp i diverse dåliga tv-program räknar jag här inte som något framsteg.)

I de fyra fallen med Solen i Stenbocken händer otroligt "stenbockiga saker"!

Om Nikkala Stott berättas det att hon först ratades i modellbranschen för att hon var för kort men sedan ändå fick sin revansch - som glamourmodell. Stenbockens tema med hackordning och hierarki! Och så förstås den ljuva sötman när man ändå står överst på prispallen. Att hon redan var sekreterare signalerar att hon inte var något luder utan kanske mest sökte bekräftelse på sin attraktivitet när nu inte modellbranschen ville ha henne. Och sen kommer det viktiga, hon har grundat en modellagentur. Stenbocken, imperiebyggaren, som jag konstaterade om Ingvar Kamprad och hans kraftfulla planethop i Stenbocken!

Jayne Middlemiss är idag radio- och tv-hallåa och texten verkar inte nog tydligt vilja berätta att hon lämnade "det där" (nakenposerandet) bakom sig "inom ett år" för att påbörja en mediakarriär. Den lägre typen av Stenbock igen, allt för mån om sin ära i samhället. (Jag kallar det här den lägre hycklartypen, för en genuint moral hade inte horat för att nå framgång, även om det inneburit att den tänkta karriären förblev utom räckhåll.)

Leilani Dowding, berättas det direkt i första stycket, fostrades katolskt av sin filippinska mor. Signalen är således att detta är en god och ärbar kvinna, trots nakenutviket. Texten framhåller också att hon inte egentligen haft någon avsikt att nakenposera! Mer av den hycklande och självrättfärdigande Stenbocken!

Om den fjärde Stenbocks-Solen, Chelsea White, sägs det mycket knapphändigt att hon först var framgångsrik barnmodell och - och nu kommer det igen - att hon nu, efter sitt nakenjobb vid 18 "koncentrerar sig på sina ANDRA talanger"! Så när ansågs det vara en talang att ta av sig kläderna?

Jag tror tyvärr att man generellt hittar en lägre intelligenskvot hos glamourmodeller, men det är påfallande hur alla fyra Stenbockarna ursäktar sig för snedsteget ner i "underprestation". Som synes blir Stenbocken verkligt aversiv till nakenutvik när Månen står i tecknet.

Och den negativa känslan delar den med månplaceringen innan, Skytten. Detta är intressant eftersom Skytten faktiskt representerar samvete (en intuition om den gudomliga lagen) och Stenbocken som sagt är en grov och fysisk imitation i termer av moral och beteende i samhället. Skytten är god för att godhet är bäst, Stenbocken är god för att den inte vill ha en fläck på sitt rykte inför andra! I slutändan måste Stenbocken ändå applåderas för det, för den bidrar ju till ett skötsamt samhälle.

*****

På något sätt förvånar det inte det minsta att både finna den exhibitionistiska Solen i Lejonet och dess mörka baksida, Solen i sexuella Skorpionen, bland de överrepresenterade. Här visar också den fallna Månen i Skorpionen ännu en gång att det är till Skorpionen skiten dras! Människor fast i tvångsmässiga stämningar.

Betydligt märkligare är att sedesamma Jungfrun blir allt mindre sedesam ju fler områden den här bloggen går igenom! (Nämnda tvillingparet Kristina och Karissa Shannon är båda Jungfrur med Månen i Vågen. Även om vi slog ihop dem till ett fall förblir Solen i Jungfrun överrepresenterad.)

Efter att ha hållit Solen i Jungfrun separerad från Mån-Jungfruns tendenser till främlingsfientlighet, dess brottsbenägenhet och rikliga förekomst inom den själviska moderata ideologin, så avslöjas exakt jag jag misstänkte testet skulle visa (impulsen till studien kom från AB-chefens Mars i Jungfrun):

Nämligen att madonnan och horan i själva verket är omkastade i zodiaken!

Den "smutsiga losern" i Fiskarna är på väg att rena sig medan den prydliga Jungfrun i själva verket skitar ner sig i sin jordbundenhet och vilja att tjäna på allt.

Senast jag nämnde horan och madonnan i samma sammanhang var, tror jag, i samband med idrottsmannen Magnus Hedman som var ihop med en glamourmodell av typen Graaf (inbakad i tabellen härovan). De råkade i luven på varandra om pengar, och när man går tillbaka till hans horoskop hittar man en fullmåne längsmed just den här axeln, Fiskarna/Jungfrun.

Men det är ju inte Fiskarna som är kåt på pengar och förvärv utan Jungfrun! Den förra står för "världslig förlust" och den andra för "vinstgivande skördar".

Av det här oväntade testresultatet kan man dra slutsatsen att en enklare typ av Solen i Jungfrun är helt beredd att instrumentalisera sin kropp för att komma åt klirrande pengar. Dessa unga kvinnor med Solen i Jungfrun gör exakt det som de 50 moderata politikerna KÄNNER FÖR med den gruppens överrepresentation på Månen i Jungfrun. Dvs, de kastar alla moraliska betänkligheter överbord om en hägrande summa pengar lockar.

Sol-Jungfruns girighet motsvaras av att Solen i Fiskarna, den världsliga försakelsens tecken, inte alls är beredda att sälja sin själ till Satan för lite klirr i kassan! Här syns en perfekt axeln genom zodiaken - Horan och Madonnan - fast omvänt mot vad man kunde tro!

Men när man istället tittar på Månen, då händer något paradoxalt i Fiskarna, och den tycks oerhört instinktivt dragen till horans roll!

Det här testet öppnar för djupa filosofiska betraktelser. Hur kan Fiskarna bete sig så olika beroende på om symbolen kanaliseras genom Solen Månen? Uppenbarligen beter sig "nattbarnen" i Fiskarna verkligen som samhällets olycksbarn, meden Solen i Fiskarna är tillräckligt spirituell för att hålla sig borta. Mot detta kan jag paradoxalt nämna att den enda kvinna jag känner som sålt sig för pengar hade exakt Magnus Hedmans fullmåne!

Och bara för att späda på det paradoxala och oförutsägbara med fullmånar (och astrologin överhuvudtaget): under samma fullmåne också en frigid kvinna som aldrig någonsin kunnat ge sig hän åt kroppslig njutning, ständigt spänd och fixerad av sitt freudianska överjag (kontrollera sig själv via "tiondehusögats övervakare".)

*****

Av de här 72 glamourmodellerna var det tyvärr också sex stycken som halkade ner ett pinnhål från pinuppestatusen och landade i porrfilmsbranschen. Den här gruppen kanske inte samlas vid någon entydig minsta gemensam nämnare men det finns anledning att kort kommentera deras respektive sol- och måntecken.

 • Capri Anderson, inte en brittisk Page Three-tjej utan den lyxhora som panikslagen stängde in sig på toaletten när Charlie Sheen fick ett vansinnesutbrott. Solen i Fiskarna baserad på Jupiter i Väduren samt Månen med avhuggna Draksvansen i Lejonet. Vilsna egot i Fiskarna alltså "radiostyrt" från hyperegot Väduren medan Månen i Lejonet alltid har något exhibitionistiskt över sig.
 • Carla Brown, Solen i Vattumannen disponerad av Saturnus i Jungfrun, en Saturnus som lägger repression på Mars i samma tecken. Även sinnelagets Måne i Jungfrun för något som ser ut som en riktigt kall och förslagen människa som utnyttjar sin kropp som inkomstkälla. Tyvärr en klockren beskrivning av den kalkylerande horan. "Only in it for the money."
 • Charmaine Sinclair, Solen i Väduren disponerad av Jupiter i Skorpionen. Jämför Capri Anderssons Eld/Vatten-krig på solsidan. Månen med den "upphöjda" Venus i Fiskarna, båda också disponerade från Jupiter i Skorpionen. Här kan man gissningsvis tala om sexmissbruk (Vattnets ständiga otillfredsställelse och åtföljande begär) snarare än Carla Browns kalla och beräknande sätt att sälja sin kropp.
 • Debee Ashby, Solen i Tvillingarna med Merkurius i samma tecken, samt Månen med giriga Rahu i Väduren och ännu en omoralisk Mars i vinstorienteringens Jungfru. Det är fel att säga vinstlystnad för Jungfrun verkar inte ha något lust, de är strikt beräknande och affärsmässiga i sitt hor, om det kommer till det.
 • Rebeka Teasdale, Solen i Väduren disponerad av Mars i Fiskarna. Tredje fallet av sex där zodiakens slut i Vatten och början i Eld står mixade via Sol och disponent! Månen når 5.30 Skytten och sannolikheten är störst för att den är där. Disponent blir då Jupiter i Kräftan för ytterligare ett Vatten/Eld-krig inom personen!

  Inte konstigt att dessa stackare just inte förmått mer i livet än ligga och skaka med sina kroppar framför filmkameran! Det här säger en del om "sensationslistsyndromets" allra sorgligaste primitivism blir någon slags känslonarkomani.
 • Linsey Dawn McKenzie, Solen/Jupiter i Kräftan disponerad av Månen. Och här blir det svårt! För Månen ligger med kalla Saturnus i Lejonet till 13.30 och det är så hennes psyke är listat i tabellen ovan. Ännu en Eld/Vatten-mix i så fall!

  Men efter 13.30 går Månen in i Jungfrun och förpestas totalt av en förhöjd libido (Mars+Venus) förstärkt och vanställd av den giriga demonen Rahu! Jag skulle egentligen i Linsey vilja se en andra Måne i Jungfrun bland dessa sex som sjönk ner i porrträsket: den här Månen är sårbar för självdegradering som vi sett av alla politiker som valt moderaterna som sin hemvist, alla invandrarhatare och nazisterna. Det kan vara en sjukligt låg självkänsla som ligger bakom den moderata politikerns fanatiska dyrkan av en självisk politik och den unga flickan som faller ner i porrträsket.

*****

I några ytterligare Wikipedia-texter utöver Stenbockskvinnorna nämns "det ovanliga" att vederbörande lyckats gå vidare från glamourmodellbranschen. Underförstått, de har nått något mer ärbart. Vid översynen av vad artiklarna om kvinnorna egentligen säger, var det snart synligt att mycket bara var fluff. Kvinnorna har ingen annan karriär än visa brösten i lättviktiga sextidningar. Vad är en enstaka utgiven låt som misslyckats locka skivköparna eller en enda självbiografisk bok om livet i C-kändisvärlden?

Intressant tyckte jag var de kvinnor som inte bara lyckats klämma in sig i en eller annan frågesport på tv eller dokusåpa utan lyckats bli skribenter. I något fall eller två typisk tonårsrådgivning i någon tidningsspalt, men i flera fall faktiskt helt klart en underliggande talang. Och här uppstod verkligen ett lustigt mönster.

 • Cherri Gilman, musiker/författare: Solen i Skytten och Månen/Mars i Vattumannen disponerad av Saturnus i Vågen. Halvtre når Månen Fiskarna, men håll den troliga Luft-Månen i tankarna för det kommer mer Vattumannen!
 • Joanne Guest, skribent/kolumnist: Solen i Vattumannen disponerad av Saturnus som ligger med Månen i Oxen. En sval rationalist!
 • Marina Baker, journalist: Solen i Skorpionen disponerad av Mars i kyliga Stenbocken, samt Månen i Vattumannen, disponerad av Saturnus i Fiskarna. Också en sval och samlad typ.
 • Sophie Howard, författare/kolumnist: Solen i Vattumannen disponerad av Saturnus i Vågen, Månen/Rahu i Tvillingarna - åtminstone till 9.30 på förmiddagen. Men givet den uppenbara riktningen mot Luft - då särskilt Vattuman - låter jag Månen stå i Tvillingarna, ett typiskt kolumnisttecken.

Tjejerna som vek ut sig och sedan ville använda hjärnan hör åtminstone i England tydligt hemma under Luftelementet! 

INGEN AV DEM HAR ELD/VATTEN-KRIGET FRÅN TJEJERNA SOM DROGS NER I PORRTRÄSKET!

Åter visar de fyra elementen att de faktiskt tecknar olika temperament.

Och nu klarnar en INTUITION jag hade om England men som inte stämde. Den 19 januari 2010 skrev jag rubriken "Englands Lady Luck" - om britter och Luftelementet. En helt galen rubrik egentligen eftersom Storbritanniens horoskop bara har Månen i Tvillingarna. 

Jag hade i själva verket BESTÄMT mig för att britterna hade lika mycket Luft som modellen Cheryl Cole jag började skriva om. Jag hade ännu inte öppnat den brittiska kartan och blev lite snopen när den förvisso viktiga Månen var det enda i Luft. Men vad säger de här fyra kvinnorna som lyft sig ur fysikalismens träsk och satsat på anden. (Luft är ännu en symbol för anden, jfr grekiskans pneuma.)

*****

Det är ett nätt detektivarbete att spåra födelsedatum för alla de andra listade toplessmodellerna på Wikipedias Page Three-lista. Men det är naturligtvis ett fantastiskt potentiellt material för en uppföljning. Ska dessa fantastiskt talande trender visa sig hållbara, eller var de bara en nyckfull obalans i det första datasetet?

Jag tror bloggen har ett löst svar på den frågan. Genom tre tester har t.ex. Solen i Väduren och Oxen fortsatt att dominera bland kriminella, liksom Månen i Jungfrun (två tester). Det vill synas som den statistiska signifikansen är i fara eller att överrepresentationen ligger och fluktuerar just vid den avvikelse (50% eller mer från förväntat snitt) som bloggen bedömt som intressant.

Men eftersom trenderna tycks hålla i sig, anas ett bestående mönster. Och detta mönster har tydliga kopplingar med de gamla klassiska astrologiska traditionerna. Inte bara "bevisar" sig den fallna Månen i Skorpionen bland mördare, utan även bland lättare pinuppor! Sex och död hänger ihop, det har astrologin alltid haft inskrivet i sitt partitur genom Skorpionen. Och här såg vi det hända igen!

(Just Månen i Skorpionen är i det här testet ett känsligt exempel, för dit flyttade jag ju en Måne med berått mod som eventuellt kan ligga i Vågen. Men titta på Blondinbella och brittiskan på fotot! Visst är det samma "känsloton" hos båda två. Brittiskan har också en slags "knölig" näsa jag sett på Skorpioner förr, men aldrig tänkt på att den förekommer i Vågen.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar