Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 31 maj 2010

Tolv glamourmodeller

Efter att ha sett den brittiske lotterivinnartorsken bränna 110 miljoner kronor på "crack och horor" associerade jag (av någon anledning) till det relativt moderna uttrycket glamourmodell, dvs, forntidens lite mer oskyldiga pinuppa. En sökning bland cirka 4.000 horoskop gav 12 stycken som jag taggat med "glamourmodell":

Anna Nicole Smith
Bettie Page
Bianca Beauchamp
Danielle Lloyd
Hannah Graaf
Jenny McCarthy
Jodie Marsh
Katie Price (Infield)/Jordan
Keeley Hazell
Lucy Pinder
Magdalena Graaf
Victoria Silvstedt

Med undantag av svenskorna och Anna Nicole minns jag inte längre vilka de är eller i vilket sammanhang jag läste om dem, och dussinet är alldeles för lite för att göra statistik på. Likväl händer något här jag tittar på individernas Måne, deras psyke/inre känslosentiment. Här en snabbrepris:

Anna Nicole Smith: Månen i Vågen
Bettie Page: Månen i Tvillingarna
Bianca Beauchamp: Månen i Jungfrun
Danielle Lloyd: Månen i Väduren
Hannah Graaf: Månen i Kräftan
Jenny McCarthy: Månen i Lejonet
Jodie Marsh: Månen i Jungfrun
Katie Price (Infield)/Jordan: Månen i Skorpionen
Keeley Hazell: Månen i Fiskarna
Lucy Pinder: Månen i Tvillingarna
Magdalena Graaf: Månen i Kräftan
Victoria Silvstedt: Månen i Vågen
Not. Jag har flyttat fram Magdalena Graafs födelse till 12.20 så att Månen ska hinna in i Kräftan - hon är så lik systern så man kan misstänka samma månplacering på båda två! Samma med Katie Price: Månen nästan inne i Skorpionen vid midnatt och jag antar den placeringen.
Det intressanta här är att bara en enda kvinna som säljer sin kropp för pengar har ett sinnelag som bortom de två första segementen i zodiaken, den personalistiska typen (Väduren-Kräftan) och den individualistiska (Lejonet-Skorpionen). 

När psyket utvidgas till den avslutande universalistiska fasen, ja då försvagas intresset markant av att göra pengar på sin nakenhet. 

Är detta bara en tillfällig slump pga det magra underlaget. Kanske. Men som meningsfullt bud som det nu har nått oss, vad betyder resultatet? Fundera själv. 

Jag tror det betyder att vi här ser ett eko av ökat medvetenhet om vad man är villig att låna sig till. Framför allt personalisterna men också individualisterna har alltjämt egenintresset i centrum.

Att 4 av 12 sinnelag är merkuriala (Tvillingarna, Jungfrun) kan kanske vara en antydan om att just dessa kyligt instrumentaliserat sina kroppar och tycker det är okej att tjäna en spänn på den naturliga fysiken.

Tvillingarna troligen för att den saknar egentlig känsla för sin lekamen - "ah, what the heck!" - medan den jordnära Jungfrun troligen gör det för att hon är en "utilitarist" i bemärkelsen söker en nyttoaspekt i allt.

Jag noterar att båda kvinnorna med Månen i esteticerande Vågen båda är kända för sin vilja till extravagans: Anna Nicole och svenska Victoria. Det är faktiskt de enda två från den här gruppen som etsat sig in i mitt minne.

I ett sista sätt att skikta det här dussinet ser vi en total dominans på den individualistiska tredjedelen, Lejonet, Jungfrun, Vågen och Skorpionen: hälften av horoskopen samlade i just denna tredjedel av zodiaken.

Kan man säga att det exhibitionstiska Lejonet sätter tonen för det här segmentet?

Inga kommentarer: