Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 14 maj 2010

Sveriges svarta vecka (tung astrologi)

En märklig koincidens visar sig vid dubbelexponering av trippelmordet den 7 maj (som öppnade för en svart vecka med nio mord i Sverige) ovanpå vårt eget nationalhoroskop. (Se DN om de nio morden.)



Jag medger villigt att jag inte är intresserad av prognoser utan mer av människors födelsehoroskop. Däri ligger all potential som sedan kommer att rullas ut i sinom tid. Det är planeternas transiter (T) över tid som sedan verkar som "triggers" på den medfödda potentialen.

Jag har i tidigare inlägg begrundat vad som verkat vara en svensk nationalpsykos, men kanske framgår entiteten Sveriges problem bättre av den här kartan.

Fixera olycks- och våldsplaneten Mars högst upp på kartan. Detta är Mars "för Sverige i tiden" så att säga. Fast ändå inte. För Mars är ond och den ensam (enligt indisk astrologi) äger ett framåtriktat "ont öga", den räta 90-gradersvinkeln.

Sedan oktober förra året har Mars befunnit sig i Kräftan i detta upphöjda och kraftfulla läge i det svenska nationalhoroskopet (för mitt resonemang om Sveriges födelseklockslag och varför vi spelar ascendent-rollen av harmoniska Vågar, se första analysen - nytt fönster).

Från denna "patriarkala" maktposition attackerar Mars landets själva ego, dess självbild (Vågen) - för ett ovanligt tydligt exempel på hur aggressorn riktad mot jaget kan utfalla, se Stig Dagermans självmordshoroskop (nytt fönster).

Jag har tillräckligt ofta påpekat att de fyra lidelsefulla tecknen (här färgade orange) representerar det biologiska livets kretslopp, med Stenbocken som patriarkal påsättare, Kräftan som moderlig mottagare, Vågen som mötespunkten för de två principerna och Väduren som avkomman (nio tecken och nio månader senare i zodiaken efter modersprincipen Kräftan).

Under denna tid, som alltså pågått länge än den svarta mordveckan har Sverige åsett Svenska kyrkan välsigna det sterila homosexuella äktenskapet, den remarkabla dubbelnaturen Kapten Klänning, svenska folkets nervsläpp när det - mot expertisens klara insikt - röstade bort det arabiskklingande namnet Salem al Fakir som vår representant i Eurovisionsschlagerfestivalen. (Ledsen att göra politik av Fakirs utmärkta musik, men det var rasism som sipprade fram ur folkdjupet i det beslutet.)

Men vad den senaste veckan vittnar om en krisartad kulmination i nationalpsykosen (röta i nationalsjälen)? 

Är det ens samma "psykos" som jag skrivit om tidigare? Sedan några dagar har Jupiter, en av de aktiva transiterande planeterna jag tidigare pekade på, kommit ur skottgluggen genom att byta tecken från Vattumannen till Fiskarna. Den mottar inte längre illgärningsmannen Mars "långa onda öga" (210°).

Och det är sant, en agent, en faktor, har försvunnit men nya har tillkommit. Men låt oss kalla det "ur askan, i elden".

Se hur transiterande Solen den 7 maj exakt stryker förbi den svenska nationalsjälen - vilken vi i snäv bemärkelse kan allokera till Månen i Väduren. Månen är också emblem får det som händer på insidan, i det privata, i hemmet, i själen/psyket. (Samtidigt anländer Månen till vår national-Sol, ett dubbleringsfenomen vi strax ska se ytterligare ett exempel på.)

Solen passerar nationalsjälen (Månen) och verkar som en "trigger" som leder till ett uppblossande. Dörrar till det privata slås upp på vid gavel och landet får tillfälle att via exempel se hur friska svenskarna egentligen är. Trippelmordet gäller alla och ingen, det är medelsvenssons psykologiska status som lyfts fram i en tillfällig flash.

Väduren är extremt egoistisk och tunnelseende - som bekant har masspsykoser lätt att drabba svenskarna. Landet är så litet och obildat att "one size fits all". Alla pratar om precis samma saker vid samma tidpunkt. 

Vår nationalsjäl disponeras av Mars, Vädurens härskare, och i Sveriges horoskop befinner sig tyvärr disponenten ("själens själ", det inre i det privata) i åttonde dödshuset för degeneration eller materialismens baksida: det faktum att alla sammansatta ting går mot sönderfall och korruption.

Sverige tog kanske ett litet steg på vägen mot självinsikt om sin bortträngning av materialismens dubbla sidor då man nyligen medgav dödshjälp åt en svårt handikappad kvinna, men samtidigt tycks vara gott tecken släckas ut av fem negativa, som mannen som fastnade i paragrafrytteri efter att ha gått på begravning (AB). (Paragrafrytteriet kan lokaliseras som nationalhoroskopets soltecken Vattumannen.)

Men allmänt är det ett problem att Sverige födelse med den nya grundlagen 1974 kom komplett med ett omen om fortgående själsröta inom svensken eller i de svenska hemmen. En materiens generation som inte kommer att stoppa förrän landet är helt kört i botten och moget att pånyttfödas som en ädlare människa.

Och det är naturligtvis inte invandrarfientliga rasister och materialister som kommer att ärva himmelriket! Och inte några territoriellt fixerade socialrealister. Inte heller gendergalenskapare och yttrandefrihetsfanatiker utan spärrar kommer att definiera nästa Sverige. Men nu går jag bestämt händelserna i förväg...

*****

Mars ovanligt långvariga vistelse sedan oktober förra året i ett lidelsefullt (rajas) tecken som relaterar till det privata, till hemmet, till själen (Kräftan), har alltså gjort det här landet mer nervöst än på länge. Och när Solen så nuddade vår medfödda Måne, då sprack det!

Det finns sekundära indikationer som visar på samma sak. Mars många månader i det tionde makthuset har via opposition pressat Sveriges 4e hus, vilket motsvarar Månen och dess innebörder: hem, säkerhet, psyke, osv.

Här har vi svenskar ett problem. Bakom hemmets lyckta dörrar är vi älskare av sämsta sort:  Venus i Stenbocken är slav under under yta och materialism. Venus är här en tekniker, men den är själlös. Martin Timell och tusen och en andra svenska snickrarande män - så de bankar och sågar och penslar!

Kärlek i Sverige är att puckla på och betvinga obändiga materia! Här tar den svenske mannen igen för att hans land är en Vågennation vars fabricerade rollspel tvingat honom in i en absurd och formaliserad jämlikhet som inte liknar någonting i naturen själv. Han återtar sin förlorade heder i hemmet, genom att kontrollera det och omskapa det, men bara i dess materialistiska aspekt!

Det är inte lite patetiskt, detta den totalt maktlöses symboliska försök att vara någon i ett hav av sekulär intighet, i en postmodernistisk värld där inga objektiva värden eller normer längre finns.

Allt, sägs det, är ju bara mänskliga konstrukt sedan människan längsmed vägen bestämde sig för att inte inte längre hylla den objektiva ordningen, sedan begynnelsen nedlagd i kosmos som naturrätt (västerlandets civilisation vilar stadigt på de gamla stjärnskådarnas inblickar i livet). Sedan "upplysningen" ska människan nu själv spela både aktör och sin egen domare!

Här kan vi också ha förklaringen till kvinnomisshandeln bakom låsta dörrar i Sverige. En av sekularismens odågor till barn är den militanta feminismen som kan sägas ha skapat störda svenska män. Ibland är det inte hemmet (en feminin symbol) de pucklar på med verktygslådan utan Kvinnan själv - i ursprungliga och fungerande kulturer Hemmets härskarinna. (Japanska män lämnar lydigt sin månadslön till Husfrun...)

Vårt nationalhoroskops Måne (kvinnans kvintessens) disponerad av en aggressionsbenägen Mars, är en riktigt ful plump i nationalhoroskopet.

Faktum är att kartan här ovan på dubblerar det onda omen där Mars sedan oktober förra året attackerat Sveriges sårbara hemmiljöer och privata "insida".

Exkurs. Glöm f.ö. inte att sittande regering kastade ut mycket sjuka människor på arbetsmarknaden i en parodi på gott och omdömesgillt styre - se min analys av Husmark-Pehrssons horoskop som en exakt parallell till denna pågående ondska på himmelen.

Ja, vi människor är själva bara agenter för större krafter. Ödet utnyttjar H-P:s flata psyke för att framverka det svenskarna tjänat ihop åt sig själva - en hjärtlöshet som dyrkar Marknadskrafterna som sin gud, en marknad som bara vrider ur människan som en blöt trasa och lämnar henne förbrukad - ett system ovärdigt den mänsklighet som evolutionen söker driva fram. (Jag talar om den syftande, teleologiska, evolutionen och inte materialismens rumphuggna version.)

"Dubbleringen" består i att T-Mars inte bara attackerar landets natala eller medfödda Venus via opposition - samma kontakt mellan just dessa två upprepas även åt andra hållet: landets medfödda aggression får nu tillfälle att uttrycka sig genom att fogliga och medspelande Venus i transit passerar Oxen. Och var utspelar sig detta kompletterande, tillfälliga omen? Jo i åttonde dödshuset, nationalhoroskopets formidabla akilleshäl!

Vi har således mycket tydliga Mars/Venus-omen i skyn just nu och de anknyter på ett obehagligt sätt till det svenska nationalhoroskopets oförmåga till kärlek bakom lyckta dörrar! (Venus i ett "kallt" tecken i fjärde huset för "moderlig värme".)

Passande nog publicerade tidningarna nyligen en undersökning som påvisade svensk (erotisk) kärleksfrustration! En sådan "flash" stämmer perfekt med att nationens sjäsliga grundtendens (Mars-Oxen) just exponeras i det offentliga (T-Mars genom tionde) så att alla kan se "svenskhetens" primitiva och okultiverade undersida.

Det går naturligtvis att spekulera i om nästsenaste nymånen i Väduren väckte den latenta svenska ondskan (dvs, brist på religiös/filosofisk insikt som öppnar mot godhet). Vulkanen på Island vaknade med besked bara en timma efter att Solen gick in i (sideriska zodiakens) Väduren, och några timmar därpå var också Månen på plats. Kanhända var Solens passage över den svenska Månen den 7 maj början på VÅRT VULKANUTBROTT... Vår inre lava rann nu upp mot ytan i en vecka av psykopatologisk blindhet.

*****

För andra inlägg om det pågående sammanbrottet i det MENTALA KONSTRUKT som är landet Sverige, se etiketter som "svenskhet", "transiter" eller "mundan/horär astrologi" (de har hamnat lite huller om buller).

Och visst, dagen för det här inläggets publicerande passerar den lättfotade Månen genom Sveriges åttonde dödshus för en känslomässig beröring av vårt allra ondaste. Men läs DN-artikeln och hör den sekulära vetenskapens menlösa och vattniga pladder. Då den antika astrologin mejslades fram förstod människan fortfarande vad livet handlade om, och gjorde åtskillnad mellan basal mentalitet och själens excellens.

Missade du nederländske filosofen Rob Riemens tänkvärda lilla bok "Nobility of Spirit - A Forgotten Ideal" från 2008, så är den alltjämt precis lika aktuell.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Så när enligt astrologin inträffar den mesta godheten?

Seaward sa...

Om du syftar på inläggets spekulation att nymånen konciderade med ett läckage av "latent svensk ondska", vilken omvänt kan ses som en bristande fostran i allt det som gör en nation god, är din fråga svår om inte rent av omöjlig att besvara.

Nationell astrologi följer en entitet (ett land) på dess färd, och nuvarande Sverige föddes via en ny grundlag 1974. Nästa nationalhoroskop kommer att bjuda på ett nytt stickprov på vad den tidens svenska nationalsjäl orienterar sig efter för värden.

Men när en sådan genomgripande reform av Sverige kommer vågar jag inte sia om!

Maurycy sa...

Det mest intressanta en Astrolog skulle kunna göra just nu är att sia om den kommande kollapsen av våran "moderna" civilisation. Fast det finns det säkert någon som redan gjort. Jag har redan kollat en del på domedagsprofetior och dylikt som till exempel Maya-kalenderns slutdatum 21-12-2012.

Seaward sa...

Problemet är referenspunkten. Förändring är cyklisk men var börja?

I princip kan man studera vart fenomens "uppgång och fall" som man känner tillverkningsdatum på! Men när föddes "västerlandet", det är frågan.

Att Maya-kalenders omstart i en sjätte cykel 2012 är tacksamt i dessa tider, förvånar inte. Men man skulle kunna hävda att vi redan sedan länge befinner oss mitt i förändringen...

Maurycy sa...

Siwert sa: "Men man skulle kunna hävda att vi redan sedan länge befinner oss mitt i förändringen..."

Jasså, det menar du inte!?

Det är ganska många som menar att vi lever i de sista dagarna eller ändens tid som den även kallas. Det är då främst kristna som tror på detta och jag är en av dem. Jag har redan känt på mig sedan flera år tillbaks att det är något stort som är på gång att hända och visst beskriver uppenbarelseböckerna det ganska klockrent, om man nu vet hur man ska tolka de olika "tecknen".
Många gillar förstås inte bibeln men få är medvetna om vad som faktiskt står där i.

En uppmaning till alla: "Våga tyda tecknen!"

Seaward sa...

Språkteknisk kommentar och lite annat.

"Jasså, det menar du inte!?"

-En lite yvig (obehövlig) ironi då allt jag skriver går i samma anda: att världen går mot ett paradigmskifte. Dvs, den fortsätter in det vissa utifrån new age-spekulationer ser som Maya-folkets sjätte cykel.

Men den messianska gestaltens - Vattumannen/Antropos - födslovåndor (enligt en annan modell) kan komma att bli kännbara. Ett flertal modeller synes konvergera och peka på samma tid på jorden.

Det är naturligtvis inte en lätt sak för dig eller någon att i en handvändning identifiera "gestalten" i en strikt astrologisk text (eller blogg dedikerad till studiet av Skapelsen och dess tecken satt att vägleda människan).

Vi är alltså i grunden ense om att detta är början av (eller kanske redan ett århundrade in på) Ändens Tid. Om denna "generiska" term har jag tidigare bloggat att den i någon mån kan tänkas inträffa mot slutet av varje Välde, Tidsålder, eller zodiaktecken.

Tar man "storåret" som cirka 25.000 år är varje "eon" eller "evighet" knappa 2.100 år. Fiskarnas tidsålder började enligt vissa beräkningar på 200-talet, och min tanke har varit att vi innan en ny tid börjar måste bevittna sönderfallet av den gamla. Vi har alltså påbörjat en cirka 300 år lång omstrukturering av människosläktet.

Det intressanta med just den här Ändens Tid (till skillnad från den som t.ex. Uppenbarelseboken skrev om, den förra, då kristna förföljdes i romarriket) är att Vattumannen är den nya symbolen.

Antropos, Människan i dess idealform, kommer äntligen att dominera jorden i stor skala efter årtusenden av irrationalitet och blott rationaliserad animalitet (darwinism).

PS. För kristendomens förhastade tanke om världens undergång vid förra tidsåldersskiftet, se belysande citat från evangelisten Paulus i detta inlägg.

Intressanta tider!

Maurycy sa...

Självklart har det funnits "kristna" som har sagt att "tiden är nära och/eller kommen" dvs. ändens tid eller de sista dagarna samt domedagen som vissa kallar det. Det är då passande att jag kom ihåg ett citat av Jesus skrivet i bibeln. Han skall ha sagt enligt Lukas 21:8 - "Sen till, att I icke bliven förvillade. Ty många skola komma under mitt namn och säga: 'Det är jag' och: 'Tiden är nära'. Men följen dem icke...". Med det sagt så verifierar bibeln "falska larm" och att man ska försöka att undvika att bli lurad samt att inte blint följa efter dessa falska siare. Det är svårt men den som är klok och vis, han skall förstå.
Jag vill gärna tro att jag är klok och vis och förstår det rätta fast vem tror sig inte veta bäst nuförtiden!? Låt klokast man förstå bäst säger jag!


Mer intressant finns att läsa om detta på: http://www.bibelstudier.se/index.php?page=A10

Maurycy sa...

Long time no see!

Hittade hit igen och upptäckte en grej som jag borde ha förtydligat förut angående länken i min kommentar ovanför (http://www.bibelstudier.se/index.php?page=A10 ). Den länken går till en sida som är skriven av någon jag inte känner och som jag inte håller med angående en slutsats som står skrivet nästan längst ner på sidan. Slutsatsen lyder: "Det som nu framträder med plågsam tydlighet är att Domedagen alltid är lika nära, men att den aldrig kommer att inträffa. Detta är den enda rimliga slutsatsen av det vi läser i Bibeln."
Denna slutsats är rätt antikristlig enligt min mening och hävdar att Jesus har fel om att det kommer en domedag någon gång i framtiden. Det enda jag kan hålla med om är det allra sista som författaren har skrivit och som refererar till Lukas 21:8 - "Tänk på detta när du hör någon säga att Domedagen är nära. Följen dem icke."
Det är lika sant som att säga "...Och om en blind leder en blind, så falla de båda i gropen.", citat från Matteus 15:14. Hoppas för Guds skull att inte författaren till sidan är en ledare av nått slag, annars tycker jag synd om alla som väljer att följa efter med den slutsatsen som tröst. Tänk vad skönt att slippa konsekvensen av en dom...

Seaward sa...

Författaren i länken du citerar har rätt och fel, men frågan måste lyftas till ett filosofiskt-kosmologiskt perspektiv, vilket materialister inte förmår.

Allt detta är resonerande inuti Tidsströmmen (eller Tids-Drömmen), det Platon kallade "åsikternas domän". Andesjälar intervenerar i Tidsströmmen var gång de inkarnerar. Vi är således alla "ord som blir kött", gång på gång. Det är vi som föds och dör, precis som tidsåldrarna, men inte Sanningen.

Judendomens världsbild med en Skapelse (övertagen av fundamentalistisk kristendom och med en Yttersta dom tillagd på slutet) bygger så att säga på bara ett varv i evigheten, en mikroevighet. Men professor David Fideler beskriver fint i sin "Jesus Christ - Sun of God" hur grekerna mottog berättelsen om Jesus Kristus i termer av den samtida hellenistiska världsbilden, som att LOGOS är "gränssnittet" mellan Platons månader (i förutnämnda storår).

Det finns inget slut på den här berättelsen, bara trösklar och övergångar från ett mer begränsat (exklusivistiskt) till ett mer öppet (universalistiskt) synsätt. Världens ände är alltid världens pånyttfödelse. Såtillvida har ateister rätt, kristendomen har en besvärande tendens att inte förstå vilken världsbild dess egen religion utgick ifrån.

Astrologin användes flitigt av de tidiga kristna och dess symbolik dyker inte bara upp som Fiskarnas tecken (och tidsålder) på dopfuntar eller i deras utvalda texter ("Jag ska göra er till människofiskare", kasta "fisknätet" på "höger sida", osv.)

Kristendomen rymmer pärlor, men som Fideler visar i sin bok är den grekiska fernissan på den för omvärlden helt oanvändbara tanken om en judisk kung och judisk autonomi från Rom av ett annat och mer kosmo-spekulativt slag.

Varmt rekommenderad bok, även om den helt ägnar sig åt den modifikation kristendomen genomgick på 100-talet, när den palestinska politiska tonen i Jesus och brodern Jakobs gärning redan tonats ner (judarna förlorade ju kriget mot Rom).

Men åter: allt detta är ord i det Platon kallade Åsikternas domän. Bara den som i djupet förstår ett tankesystem kan avgöra om det representerar det tidlösa eller är en godtycklig eller t.o.m. subversiv åsikt i vår relativa värld.

Den här bloggen, vilket många kommentatorer, inklusive du, inte tycks ha märkt, handlar om astrologi. Det är min upplevelse att astrologin är ett av mänsklighetens första verktyg för att se och förstå Guds eviga lagar bakom de flyktiga manifestationerna.

Från dessa insikter om en gudomlig lag nedlagd i Naturen föddes människans ännu rådande moraluppfattning. Jag har i enkla statistiska studier visat att antikens läror om "sjuk sexualitet" t.ex. sammanhänger med Mars "sammanbrott" i ett visst stjärntecken. Detta är naturligtvis högst ovälkomna nyheter i en sekulär kultur som låtsas att inget som upptäcktes i antiken är sant.

Kristna av mer intellektuellt slag har öppnat sig för antikt tänkande. Se den intressanta kristna (mormon) astronomen dr Pratt som menar att zodiaken är en gestaltning av Kristus. Här kan man dock anföra att Pratt bara efterhandsrekonstruerat korrelationen mellan zodiaktecknen och attribut tillskrivna Jesus. Dvs, precis som professor Fideler var inne på, tog den grekiska anden över kristendomen och inympade den i sitt redan befintliga kosmologiska tänkande, i sina egna tankekategorier. Vad Fideler inte kände till, tydligen, var att redan de nationalistiska asketerna i Dödahavsklostret använde astrologi i sitt sökande efter landets nya ledare (messias).

Ämnet är gigantiskt, fascinerande och ytterst komplext om man går utanför den trygga myten att man har sitt på det torra bara man "tror rätt". Och varför inte göra det (våga tänka längre), vi är odödliga själar och har evigheten på oss, tills LOGOS (Kristus) "blir allt i alla" (dvs, skapelsen blir totalt genomlyst av medvetande)?