Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 15 april 2010

Nymåne i omstartens tecken

En nätsida tidsbestämmer början på den nya vulkaniska aktiviteten på Island (mycket starkare än skakningarna i mars) till den 13 april 2010 23.00 UTC (dvs gamla hederliga GMT, vilket även är Islands tidzon).

Här är horoskopet för glaciärens koordinater:



Med bara timmar kvar till en nymåne och Solen i den sideriska zodiakens 30e grad (29:54) av Fiskarna, är vulkanens andra andning verkligen lustigt tajmad.

Eftersom planeter åldras baklänges genom de negativa tecknen (till vilka Fiskarna hör) är detta en Sol som just föds och därtill i samband med en nymåne vars symboliska innebörd brukar tala om en projektstart, början på något helt nytt!

Samma när nymånen når exaktitud runt 12.00 följande dag: Solen är nu inne i Vädurens första grad och eftersom det är ett positivt tecken tecknas återigen "nyföddhet".

Vad säger detta västvärlden? Vad har dess blindstyren missat? Vad är det som börjar om nu?

Intressant är också att Mars enligt det indiska aspektschemat kastar sin turbulens mot ascendenten vid denna tid, och Mars är som synes "debil" i Kräftan, tecknet för invärtes frågor, sådant som rör själsdjupet och känslan av kvalitet i livet.

På en mer banal nivå kan man säga att krigisk aktivitet i det inre skadar kroppen (ascendenten) på entiteten vi talar om - dvs. Island själv eller glaciärområdet! När nymånen är exakt i Väduren är det Mars som är disponenten till Ljusen och Mars står i tecknet för "alltings början och slut".

Men naturligtvis är denna "incident" under sagda nymåne ett omen för hela världen, ett tecken med djup symbolisk innebörd.

Solen mellan kaos (Fiskarna) och nyetablerad fixpunkt (Väduren) är faktiskt ett bra omen om att "NU BÖRJAR DEN NYA VÄRLDEN".

*****

För de tekniska: Det är riktigt frestande att fundera över huruvida Lahiri-korrektionen ("ayanamsa"), som specifierar VAR i rymden 0° Väduren ligger, definierats några ynka bågminuter fel!

Med registrerad känning i marken var det enligt gällande korrektion bara 1 timma och 15 minuter kvar till Solens ingress i sideriska Väduren. Men vulkanen kanske faktiskt gick igång med Solen exakt vid 00:00 Väduren! Det kunde man kalla kosmisk precision!

Ponera emellertid att det är våra dagars sjukdom att mäta allt i flera decimaler. En människa längre tillbaka i tiden, då man ännu förstod att läsa livet på rätt sätt, i "gestalter", hade kallat det jag beskrivit ett exakt omen.

*****

Se också min analys av en dröm från 2007 som jag nu börjar misstänka hade en framtidsaspekt.

*****

SvD: "Ingen fara för samhällsfunktioner" (visionslös pragmatism).
SvD: "Kall vår" (livets små trivialiteter.
SvD: Flygplatser I Europa stänger.
DN: Samma iakttagelse.
AB: Svenskt luftrum stängs.
Newsmill: Litteraturvetaren och författaren Lars Lönnroth lyfter fram myten om Ragnarök.
AB: Recyclar nästa dag på samma tema (det är ju så starkt).

Inga kommentarer: