Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 17 oktober 2011

Jan Helins skändliga populism

Ett intressant mönster framträder då man dubbelexponerar AB:s chefredaktörs horoskop och det för dagen då tidningen publicerade sin första slev medioker journalistik.


Det är åter slående (horoskopet har granskats förr) hur gyttjig Helins himmel är. Det är lätt att förstå hur under hans ledning (om inte förr) Aftonbladet i breda folklager kallas Aftonhoran, tidningen vältrar sig som grisen i lera och skulle inte förstå en pärla om de så såg den. De lever som asgamar på det sämsta i människan, vårt märkliga dragning till "kiss och bajs" och förnedrande historier av olika slag. I så måtto måste Jan Helin vara Sveriges mest förkrympta ande! Han är en sjaskig materialist ut i fingerspetsarna. 

Eller?

Jupiter upphöjd i Kräftan i opposition till Venus och Månen i Stenbocken, är inte detta en kraft till gott? Båda välgörarna kopplade till Månens sinnelag. Bloggen saknar inte exempel på t.ex. utmärkta artistöden med zodiakens kanske mest egocentriska opposition, den mellan äregiriga Stenbocken och Kräftan, ständigt frusen, osäker och i behov av någon som ser henne. Kate Bush och Peter Wahlbeck är två artister som båda anses excentriska och med en opposition mellan Kräftans förryckt subjektiva fantasier och Stenbockens förmåga att ge en "objektiv" gestaltning åt föreställningen. 

Bortsett från Wahlbecks exkurs in i religionens värld ägnar båda den näraliggande verkligheten stor uppmärksamhet. Bush uppmärksammades för fem år sedan för att ett av hennes allt sällsyntare album handlade om erotiska drömmar medan hon satt och stirrade på en tvättmaskin i arbete! Går det att komma närmare en enkla människans naturalism.

Varför Wahlbeck är den klart mest skruvade av de här två stickproven beror förstås på att det är han som har olycksplaneten Mars i Kräftan i linje med månnodsaxeln som ofta tycks nöja sig med att ge en något förstorad och förvrängd bild av det människor utan dessa noder registrerar i mindre affekt (och därför återger mer sakligt).

Månnoderna är nu inte det viktigaste i Jan Helins horoskop. Jag skulle vilja påstå att det var transiterna som till sist sänkte honom och hans trovärdighet trots att ha beskrivits som en Sveriges mäktigaste mediamän. Hans medfödda Mars, skaparen av omoral, är helt enkelt förskräcklig på födelsehimmelen (inre planetkretsen). Den attackerar hans Sol vilket i sig inte är en moralisk smutsfläck, Solen har nämligen inget med moral att göra utan indikerar vårt väsens essens, som är MEDVETANDE.

(Vi är inte fysiska kroppar med ett biokemiskt kraftverk i kraniet som "genererar" medvetande! Det är medvetandet som existerar innan själen bygger sig in i tid och rum via den kropp som växer i den gravida mammans mage!)

Däremot indikerar en Sol under attack från Mars att Helin kommer söka ett liv där han hamnar i blåsväder! Hans andesjäl har tagit den här resan för att han behöver lära sig något...
Värre är att Mars också attackerar Merkurius, mediernas planet. Och detta är ett tecken på en förråad människa, en som "går igång" på det sjaskiga. Så till den grad att han är en missbrukarnatur. För "kroniska" Saturnus, den stora illgärningsmannen, kastar nu en opposition mot Mars och aspekterar även både Solen och Merkurius! Nu är Helins livsöde spikat. Hans aktiva karriärväg (Solen, dagverksamheten), är hårt märkt av livet ur dess onda sida.

Och det är tyvärr här man kan fråga sig vad mannen egentligen KÄNNER. För Månen i Stenbocken anses vara ett skadat själsliv som mest fixerar sig vid tingens yta, och den här Månen ställer sig dessutom frågan om det finns några pengar (Venus) i ytskenet, ja om det finns JÄTTEPENGAR (Jupiteroppositionen) i att rikta pöbelns (Månen) uppmärksamhet mot de skandaler den aktiva sidan av Helin står i kontakt med. 

Horoskopet beskriver, utifrån det vi redan vet att Helin sysslar med, Sveriges värsta både kopplerska och hora i en och samma person. Öknamnet Aftonhoran är ingen slump, ödet är alltid rättvist (även om vi på grund av våra många tidigare liv bara ser en liten del av mönstret just nu).

*****

Det riktigt intressanta är den enorma livskris Helin befinner sig i vid tiden då han uppmuntrar sina anställda till detta exempellösa drev mot den helt oskyldiga Håkan Juholt. Notera för övrigt hur Juholt tvingats ta på sig rollen av botfärdig  slarver eftersom så stora delar av partivännerna är vardagliga människor och totalt indoktrinerade av Aftonhorans journalistiska träck. Faktiskt, Juholt trodde mer på AB:s tidiga rapportering än sig själv - så obehaglig är mediernas makt över oss.

Titta på ödesplaneten Saturnus ("Här är ditt liv"-planeten) och hur den vid denna tid exakt framkallar dunkla ting ur Helins medfödda Aggressor Mars. Saturnus är också den store regissören eller diktatorn, och det är lätt att se hur Helin och Fredrik Reinfeldt är samma andas barn i just denna tid, Reinfeldt har ju också sin Mars i slutet av Jungfrun. 

ANDLIGEN ÄR DÄRFÖR HELIN OCH REINFELDT I MASKOPI. Moderaterna har ett finger med i det här smutsiga spelet. Behöver vi ens fundera över partifärgen på den i riksdagskansliet som i efterhand ändrade formuleringarna i regelverket för att matcha den borgerliga pressens drev mot Juholt? Och till den borgerliga pressen räknas förstås Aftonbladet. 

Det är därför socialdemokratin faller i två delar, en del som ännu minns vad social demokrati är, och en del som blivit schizofren av att matas med AB:s borgerliga ambiens. Jag menar, ingen som ständigt läser om sex och pengar (AB:s favoritämnen) kan på sikt undvika att få ruttna värderingar, värderingar som allt mer börjar likna "borgarens".

Termer som arbetare och borgare är djupt otillfredsställande; socialdemokratin måst förnya sig genom att knyta an till mänsklighetens tänkande även från INNAN 1800-talets industrialism uppstod. De måste hitta en identitet i den verkliga distinktionen som ligger i den mänskliga naturen. 

Vissa tjänar bara sig själva, andra tjänar Helheten (som förr kallades Gud) genom att hålla den stora Visionen vid liv, den som berättar hur mänskligheten, jorden är ett öde där den svagaste länken i kedjan skadar för alla. Genom att tillåta de egoistiska djävlarna (inom vänstern eller högern) att driva sitt spel, gör sig altruisterna medskyldiga till att män som Fredrik Reinfeldt korrumperar sina själar för oöverskådlig framtid. Ansvar är att säga ifrån när t.o.m. bästa vännen avslöjar sin privatistiska läggning, den som håller mänskligheten fången i ett sorgligt och förkrympt medvetandetillstånd.

Tillbaka till Jan Helins ödestransit på himlen i oktober 2011. Inte bara sätter Saturnus press på Helins sämsta och mest illvilliga sida (Mars) och frågar honom: Här är din mest avskyvärda sida, tänker du låta den löpa fri igen? (Och det gjorde han, han har helt tystnat nu, har ingen skam i sig eftersom han inte bett Juholt om ursäkt för det skedda.)

Saturnus och medieplaneten Merkurius stod förenade på himlen och tycks ha "triggat" Helins aggressiva Mars. Ord räcker inte här, före det är naturligtvis inte ett orsakssammanhang. Men hur ska man förklara dessa mysterier, att planeterna alltid är på "rätt" plats vid rätt tid? Jag har liknat dem vid en slags undertexter till en långfilm som är vårt faktiskt liv som det utvecklar sig.

Transiterande Saturnus i Jungfruns 26e grad pressar alltså Helins Mars i 26e graden så att den springer läck och kickar igång sin egen ohyggligt fula "oändlighetsloop", där Mars attackerar Skytt-Solen vilket plockas upp av disponenten Jupiter i Vatten (Helins Sol med disponent tecknar således "sensationalism", ytterst passande för den slaskjournalistik han försvurit sig åt.)

Jupiter i Kräftan stimulerar nu Månen i Stenbocken, disponerad av Saturnus i Vatten, mot vilken Jupiter dessutom kastar en aspekt. Se slingan, eller rundgången! Här, nedbäddad i Helins djupa psykologi ligger således samma typ av sinnesmissbruk som vi hittat i så många typiska Vattenhoroskop och då som sex-, sprit- eller pillermissbruk. Den enda skillnaden är att Helin tjänar grova pengar på att hålla tiotusentals andra svenskar fångade i sina egna sinnesmissbruk.

Nu klarnar äntligen innebörden av de två kanske första småstudierna på bloggen: genomgången av kolumnisterna på Aftonbladet resp. Expressen. Tidningarna var som katt och råtta, AB-skribenterna helt försjunkna i Jord och Vatten och Expressens lika tydligt uttryck för Luft och Eld. Säkerligen har förhållandena ändrats nu men det var en stimulerande kontrast som lockade till fler undersökningar. (Inte minst har Expressens chefredaktör Mattsson visat sig var en ännu mer jordbrun och auktoritetsfixerad figur än Helin.)


2 kommentarer:

Anonym sa...

Precis när det här inlägget publicerades satt jag och skrev en kommentar om just Helin på din andra blogg! Kolla in http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=2795&grupp=9346
S

Seaward sa...

Ja, nu är det chefredaktörens tur att ertappas med fingrarna i syltburken. Och inte på ett fabricerat sätt utan verkligen!