Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 21 december 2011

DN & den kluvna tungan


En intressant artikel på Newsmill indikerar att DN:s chefredaktör Gunilla Herlitz försöker både äta och ha kakan kvar. Tidningen är fälld av Pressens opinionsnämnd men hon verkar inte kunna svälja sin stolthet (hon tycks ha identifierat sig med tidningen).

Dessa intressanta turer gör att jag spekulativt vill föreslå en mycket tidig morgonfödelse så att hennes psyke blir rejält infekterat av Satans vrångskalliga stjärna Algol! 

Med Sol eller Sinne nära den här stjärnan tycks de antika munkarna som handplockade Jesus till en mindre (?) ledarroll inom den utbredda judiska rörelsen De Fattiga (Ebionim) - ett lyckat socialt experiment i egendomsgemenskap som lustigt nog återvände i judarnas tankar med vår tids kibbutz-verksamhet. 

Om allt ändå är gemensamt behöver ingen egocentrisk kamplusta uppstå! Den onda dispositionen i människan pareras elegant genom själva samhällssystemet. Ja, det är kommunism vi talar om här.

Jag hittar ett blogginlägg från 2009, då Herlitz steg in i chefsrollen på DN och i princip dödförklarade nätupplagan av tidningen (!!!). Hur väl stämmer inte det med de skadade exemplaren av långsamma och konservativa Oxen! (Bloggen har t.ex. upptäckt att tre av Skandinaviens fyra ledare för främlingsfientliga partier var födda Oxar och att Oxen var bekymmersam hos den fjärde.)


Bloggaren Stefan Stenudd noterar att Herlitz kom direkt från näringslivet (tidningen Dagens Industri) och därmed vet vi redan att vi ska läsa stjärnan Algol som Satans huvud enligt den gamla judiska världsbilden. I den ansågs materialismen förstöra människan och försämra hennes intelligens.

Kan det vara så enkelt att Herlitz är förståndsskadad och inte märker att hon skriver en text som sitter på båda stolarna samtidigt? Mycket möjligt, allt kan hända med ett psyke som Djävulen tagit ett grepp om!

Men vi kan ta bort Algol ur kartan och det återstår ändå lika mycket problem med sanningsenligheten!

Vad om psykets disponent Mars i Väduren, bakom ryggen på sinnelaget? Detta betyder att hon är sin egen värsta fiende! Att hon bör vara försiktig med vad hon tänker. Vara försiktig med sin avsevärda materiella hunger!

Eller vad om kommunikationens Merkurius nersänkt i det irrationella och stämningsfulla Vattnet? Bra för poesi och ögonblickets intryck, men med attacken från omoraliska Mars ett fullständigt "wild card"! Eld/Vatten-kriget mellan egocentriska Väduren och närapå lika egocentriska Kräftan bäddar inte för omdömesgillhet.
Och denna överhettade och subjektivistiska Merkurius är dessutom i den ansvarsfulla rollen av disponent för handlingsmänniskan Solen - som det passar sig här - i publicistens tecken, det merkuriala Tvillingarna. Vi har med andra ord en luftblå intellektualitet som undermineras av känslolivets (Vatten) irrationella flängighet.

Det är fantastiskt hur människor i sina sociala nätverk belönar varandra med viktiga uppdrag och positioner. Som rekryterare hade jag aldrig släppt igenom den här personen till viktiga uppdrag!

Men Solen opposit makthungriga Saturnus och Jupiter som expanderar kontrollbehovet ännu mer, är helt klart en faktor som tagit henne dit hon är nu. Och jag tror faktiskt mer och mer att det är Herlitz själv som ringde ett samtal om censur efter att jag rätt oskyldigt bloggat om hennes abort i samband om bråket med katoliken Marcus Birro! Svartlistningen kom inte långt efter det inlägget. 

Det skulle i så fall ytterligare understryka hur omdömeslös kvinnan i själva verket är. Sjukt tjurskallig med Månen nära Algol, och överhettat och subjektiv i sin intellektuella verksamhet. Varför hon inte klarar att medge att DN trampade snett är helt och hållet ett resultat av det egenmäktiga psyket och troligen också den förryckta Algol.

*****

Bonusspaning. Dagen då Herlitz tillträdde på DN.

Här kan vi använda midnatt som ascendent eftersom hon "föds" som tidningschef med denna första dag. Typiskt nog var det chefens tecken Lejonet som steg över Stockholms östra horisont vid denna tid på året.



Detta är alltså landets största dagstidning. Det kunde man inte tro av det här katastrofala horoskopet. Herlitz tog verkligen tag i rodret en dålig dag.

Ingen Eld, inga visioner. Men som Fredrik Reinfeldt sade till sina partikamrater i ett tal: "visioner är farliga". Även utan placeringar i Eldtecknen brukar en brist på framåtanda fixa sig om Solen är stark, eller Mars.
Här är Solen fallen och Mars också fallen!

Därtill angriper den fallna Mars Solen för ett "dissociationssyndrom". Med denna dag, den 1 november 2009, blev DN ett lögnens instrument. Se detta blogginlägg för den förfärande sanningen om moderaten Per Schlingmann som Reinfeldt fixat in i regeringen med skattebetalarnas medel för att skapa ett propagandasystem som gör att svenskarna tror det ligger i deras intresse att vara slavar under Näringslivet, propaganda som skriver om historien så att svenskarna ska tro att Sverige var moderat ändå från år 1900! 

Helt klart har Herlitz tillträde i november 2009 något att göra med Moderaternas propagandaplan - det syns i det här stinkande horoskopet. Inte konstigt att just denna tidning censurerade min blogg när den gick hårt åt Reinfeldt! SvD, också borgerlig så det förslår, tog inget liknande beslut. Jag har länge misstänkt att Svenskt Näringsliv direkt kontrollerar DN eftersom det är den halvt obildade borgarens alternativ, SvD vänder sig till dem som är mer välutbildade.

Det är en tjocka av Jord och Vatten - en fixering vid materialism och "livsstil" (senast den mest löjeväckande intervju med Anders Borg och en strid ström av parodiska livsstilsreportage där välbeställda stockholmare upplåter sina lägenheter för hemma hos-reportage, några riktiga pekoral att läsa där!)
Sannerligen, horoskopet tyder inte på att det här är en intelligent tidning f.o.m. den 1 november 2009. Oppositionen mellan en fallen Mars och en fallen Jupiter är t.ex. rent generande och då Kräftan står för hem och Stenbocken för samhällsstatus, förklaras här tidningens möjligen ökade intresse för material där blåsta men välbeställda människor kan titta på hur andra välbeställda designar sina liv.

Och ska vi tala om en fallen och inte längre ärbar kvinna - en hora - så är faktiskt också Venus fallen i Jungfrun! Dödad av Liemannen Saturnus just intill och en bedrövlig basis för tidningens dag-till-dagverksamhet, publicistiska Sol-Vågen!

Målgruppen (Månen = folk, publik, konsumenter) beskrivs som rent utsagt korrumperad, Månen i det onda åttonde huset involverad just i denna gyttja av sina egna pengar (2a huset) och pengar som inte tillhör dem själva utan deras allierade (8e = andras pengar). I det här fallet tillhör de pengar de inte själva förfogar över Vattumannen (7e huset), dvs. folket.

Vi kan alltså med lite fantasi se den välmående medelklassen som sjunkit ner i dyn - ner i materialistisk konsumtion - och gör det på Vattumannens bekostnad - vår gamla nobla idé om ett upplyst och intellektuellt folk som fylldes av den intellektuella idén att alla utgjorde ett gemensamt projekt (det socialdemokratiska jämlikhetsprojektet). 

Förutom Solen i det övertydliga 3e publicist-huset är DN nu tydligt förankrat i andra huset för "egna pengar". (Hjärtat klappar för pengar - disponenten till dagaktiva Solens arbete med publicering är den fallna penga-Venus i andra pengahuset! Jfr den här bloggaren vars Venus ligger i tredje publiceringshuset och förfogar över Solen i femte kreativitetshuset - en helt idealistisk kombination, en kärleksförklaring till det kreativa skrivandet som sådant!)

Hos DN urartar Jungfrun till just den extremt själviska individ vi anat i vissa studier av kriminella och rasister. DN riktar sig till dem som bara tänker på sitt eget. För tro inte att Månen i Fiskarna i ett ont hus och opponerad av den snåla gränsdragaren Saturnus i privatistiska Jungfrun och en fallen pengaplanet (Venus) adresserar nobla människor! Nej, det är patraskets tidning, DN. Om inte förr så åtminstone från den dag Gunilla Herlitz tog över på redaktionen.

Nu förstår jag bättre varför jag tillskrev DN sex gånger för att få reda på varför inte mina blogginlägg syntes längre och ingen svarade! Studera 2009-horoskopet som skolboksexempel på den vidriga egoisten, en helt havererad människotyp. Märkligt nog rätt lik stockholmare som sågar ner kommunens träd för att få bättre utsikt och höja värdet på sin bostad!

Lustigt nog är horoskopet så smittat att det även involverar "goda" avdelningar i tidningen, som t.ex. de som täcker in andliga eller existentiella frågor. För det var en av journalisterna på den avdelningen jag riktade ett av breven till innan jag fattat fullt ut att jag blivit svartlistad av en verklig mörkertidning!
För att studera tidningens genuina moral (och inte bara konventionella "spel för gallerierna"-moral), titta noga på nionde huset. Ägd av den fallna Mars i onda tolfte huset ser det dåligt ut på samvetsfronten. Men det var förutsägbart.

Hur går då denna dystra recension ihop med att det faktiskt var DN som uppmärksammade Carema-skandalen? Ja, det måste vara så att även solen har sina fläckar. Fast man får vända på talesättet i fallet DN! Väljer man dessutom att blunda för att astrologin presenterar ett högre perspektiv på vad mänskligheten skulle kunna bli, kan man förstås alltid nöja sig med att utropa: Men se: pengar i andra huset! Så bra! Och kontroll (Saturnus) över pengarna! Ännu bättre.

Men så här duperas en tidnings läsare att felprioritera i sina liv.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Uppfriskande att den astrologiska jordfräsen river upp ytan och blottlägger sanningen, men tyvärr finns det nog inget nu existerande samhällssystem som bevisligen har parerat den onda dispositionen hos människan i modern tid, bortsett från en del öar i söderhavet. Samhällssystem enbart landar lätt i dogmatism. Dogmatism är medevetenhetsutvecklingens största hinder. Sannerligen behöver vi hjälp från en högre dimension!
Pärlfiskaren.

Seaward sa...

Visa ord. Några pärlor har uppenbarligen lyfts ur de mörka djupen! Pärlorna når ytan en i sänder. Samhället bjuder stillastående kulisser åt resenärerna.