Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 8 december 2011

Italiensk maffiaboss med onda stjärnan

Samlingen med gripna maffiabossar växer med en karta till. Efter sexton år på rymmen tog sig italiensk polis in i ett hemligt utrymme och hittade skurken! (AB) Här är horoskopet:




Den vrångskalliga Algol (Satans huvud) ger naturligtvis inte kriminalitet i varje enskild fall, men här har vi ännu ett exemplar av en rätt kritisk konjunktion med Solen i monetära Oxen. Bara häromdagen lokaliserade jag ett spektakulärt obegåvat exemplar i en kommentarspalt. Men det behövs fler indikationer för att avskriva en person och utan exakt födelsetid kan man bara tala om "det som ligger i tiden".

Här finns t.ex. ett antal extra indikationer. Jag skrattar gott åt att mafioson har exakt samma opposition mellan Mån-Tvillingarna och Saturnus-Skytten som jag själv. Utan motbud på en himmel leder det här till en egoistisk utblick och en dominant natur. Motbudet skulle t.ex. kunna bestå av en driftig, intelligensspridande Sol eller stark Merkurius (är även Merkurius kollapsad i ett problematiskt horoskop ligger bedragaren nära till hands).

Vad gäller Solen som motbud var just detta problemet hos Zagaria, vrångskallen Algol verkar inte bidra till omdömet, direkt. Solen är dessutom under attack från omoraliska Mars i det förvisso smarta och planläggande Vattumannens tecken.

Och vad gäller "handelsmannen" Merkurius kantades mafiosons "karriär" av en mängd skumraskaffärer. Mycket riktigt ser vi en svårt skadad Merkurius, främst därför att den "radiostyrs" eller disponeras från Mars, vars attack påverkar handlingsplaneten Solen negativt och dels för att halshuggna Ketu (dvs. ett blindstyre) kombinerar sig med intellektsplaneten.

Jag medger gärna att jag hade trott horoskopet skulle se ännu värre ut. Men det är ingen psykiskt sjuk massmördare detta, utan "bara" en storskalig svindlare. Och då tycks sagda problem ha räckt till för att livsvägen skulle dra snett. 

Fastän Chandra lagna, månascendenten, bara berättar historien ur psykets perspektiv - inte alltid den verklighet vi ser på en människas utsida - är det i det här fallet talande att Sol-Oxen och Satans huvud gömmer sig i tolfte huset. Att jämföra med den "hemliga bunker" där skurken gömt sig. Fast det svarar bättre mot de verkliga omständigheterna att jämföra denna tolftehussol med att gangstern höll sig i exil undan lagens långa arm i hela sexton år.

Oppositionen mellan de två "goda", Venus och Jupiter, i negativ gyttjeblandning (Vatten och Jord), tycks som så ofta inte ha stärkt karaktären ett dugg. Tvärtom har viljan till "lätta pengar" troligen bidragit och förvärrat den kriminella disposition som kan anas av de övriga problemen.
Bonusspaning.

Av nu drygt 5.700 sparade horoskop hittar jag nio Oxar födda 1958.

  • Drew Carey;23.5.1958
  • Paul Weller;25.5.1958
  • Caroline Giertz;26.5.1958
  • Wayne Williams;27.5.1958
  • Mats Dagerlind;29.5.1958
  • Annette Bening;29.5.1958
  • Kaj Blennow;29.5.1958
  • Marianne Fredriksson;30.5.1958
  • Axel Wallenberg;1.6.1958

Två dygn efter den italienska storskurken födds amerikanska komikern Drew Carey, som lidit av klinisk depression. Vi har alltjämt Solen i en svag konjunktion med Algol. Månen i Kräftan (sorgens vattenelement) en förklaring till hans "stil" (överviktig, harmlös underhållare)

Paul Weller (fd rockgruppen The Jam) är en respekterad rock- och soulartist från England. Hans socialistiska syn ifrågasattes på 80-talet eftersom han var så påfallande ytlig och stilfixerad (typiskt nog popkulturskribenten Andres Lokkos idol). Jag föreslår middagsfödelse eller senare så att Weller får en Måne i poserande (och kreativa) Lejonet!

Caroline Giertz, en journalist som nu hänger sig åt det övernaturliga. Månen i Lejonet.
Wayne Williams, homosexuell massmördare, dömd för två mord och misstänkt för ytterligare 22. Månen/Jupiter i Jungfrun.

Mats Dagerlind, svensk rasist, driver bloggen Demofon. Månen i Jungfrun eller Månen i Vågen (ett inlägg för vardera).

Annette Bening, en amerikansk skådespelerska som förmår gestalta blixtrande intelligenta men opålitliga karaktärer. Det kan formligen blixtra ondska ur hennes blick.

Jag har motvilligt tjusats av henne i filmer hon gjort, men man undrar ju hur hennes politiska världsbild ser ut, född samma dag som en illistig och verbal person som Dagerlind. Här måste Bening vara född med Månen inne i Vågen för en direkt opposition till den elektriska Väduren men med tendenserna till mental obalans som kommer av en Måne med Rahu och oppositionen från egoistiska Väduren (se Dagerlind 2).

Kaj Blennow - professor i neurokemi och överläkare. Samma dag som Bening men nu bör det vara Månen/Jupiter i Jungfrun - så passande med materialistisk neurokemi.

Marianne Fredriksson - Roxettesångerskan född ett dygn senare och märkligt nog med en neuroskada (hjärntumör)! Månen/Rahu i Vågen.

Axel Wallenberg - företagare som "under många år i perioder kämpade mot svår sjukdom". Mer släppte Wallenbergsfären inte ifrån sig när en av de sina dog under 2011. Född två dygn efter Marianne Fredriksson men nu den fallna Månen i dödens Skorpion.


Inga kommentarer: