Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 5 december 2011

En vrång Sol

Susanna Alakoski skriver en intressant artikel om hur människosynen fluktuerar med århundradenas gång och att då och då samhällets fattiga demoniseras och kallas smittbärare.

Oturligen för Aftonbladets läsare Johan Björstad är hans namn tillräckligt unikt för att hans genanta kommentar kan jämföras med den födelsedags himmel varunder han föddes. Var han bara menad att bli en byfåne?
Johan Björstad · Toppkommentator · Uppsala
Gäsp. Ännu en krönikör som talar om att det snart är 1800-tal igen. Tänk om folk på den tiden kunde se hur feta dagens fattiga är! De har tv, har råd att både röka och supa, och därtill är de feta. Ska verkligen de "rika" avstå mer till dessa? Eller ska folk som arbetat hårt och ansträngt sig få ha det bättre än de som inte gjort det?



Den korta versionen är - för jag spiller inte överdriven tid på så här mediokra individer: Solens hypertäta konjunktion med Satans huvud

Bloggen infekterades länge av ett mentalt retarderat troll många årtionden äldre än denne Björstad. Trollet kunde varken formulera vettiga argument eller stava. Personangrepp var det enda han klarade av, troligen förstod han bara dunkelt vad de stundtals rätt abstrakta inläggen handlade om. Han hade exakt denna satans Sol (horoskop här).

Det intressanta är att han bygger sitt "argument" på fetma. Oxens tecken symboliserar näringsintag. Här ser vi då hur stjärnan Algol helt berövar honom förståndet och får honom att fastna i ett rent skämt till samtidsanalys. Och han är inte tio år gammal heller!

*****

I övrigt skiljer sig hans och trollets himlar helt åt. I stället för en havererad "egenmäktighet" uppvisar den här Björstad en havererad intellektualitet. Månen i Vattumannens Luft ger ett sinne som älskar att utgjuta sig i doktrinära eller ideologiska frågor, och Jupiter expanderar denna tendens hundrafalt. Detta kunde tyckas vara ett omen om ett jovialiskt och välmenande sinnelag, en som vill hela folket väl. Hur kan placeringen stämma med den banalitet och inskränkthet som hörs i hans kommentar?

Som vanligt: Gå till disponenten! Vem "äger" detta sinnelag och hur mår ägaren?

Nu mörknar historien betydligt. Det här är ett barn av nationalhoroskopets år, 1974, och som redan sagts mången gång är mognadens planet Saturnus inte imponerande långt kommen. (Och vad gäller husplaceringen i nationalhoroskopet inte lustig alls - se inlägget om vår jantelag.) 

I Tvillingarna ligger fokus på en intellektuell mognad motsvarande en tioåring!  Eftersom illgärningsmannen i egenskap av sinnelagets disponent måste betraktas som en neutral platshållare som drar uppmärksamheten mot Tvillingarnas i grunden väldigt unga tankestil, är inte Saturnus onda natur i sig något att bygga ett resonemang på.

Inte förrän man inser att den hopat sig med en annan illgärningsman, Mars!

Det här räcker för att deklarera sinnelaget vara drivet av ett korrupt och illvilligt intellekt och därmed havererar hela berättelsen om Jupiters välvilja i folkliga Vattumannen. Det här horoskopet är direkt förstört på både solsidan och skuggsidan!

Och vad kan då sekundära små ljuspunkter som en upphöjd Venus i försakelsens Fiskarna tillföra? De två stora Ljusen har angivit vägen för den här själen. Han vandrar dårens väg. 

Och inte en enda planet i Eld. Dvs, en påfallande kall människa. Solen, dvs. hans djupaste identitet, ligger i att kanalisera Satans vrånghet - han saknar fullständigt stolthet - och den andra eldplaneten Mars är helt kvävd av den tunga och kalla Saturnus. Här finns flera signaler på vad man brukar kalla en sociopat.

Räddningen för ett sådant här horoskop (och dess ägare) skulle vara en födelse ett sådant klockslag att några av de värsta krisplaneterna förvandlas till verksamma välgörare. Men av hans kommentar att döma hade han inte turen att födas en "god" timma detta dygn.


Se även: De två skådespelarna födda 1974 som begick självmord. Jag misstänker att den här periodens sataniska axel som är aktiverad av de onda månnoderna ytterligare förvärrar. Denna Björstad är så att säga tidiga missljud det här året. Jag tror många f.d. tyska nazister återföddes det här året. Det är därför de här människorna nu låter som de gör i vuxen ålder. De är själar långt efter genomsnittsmänniskan - vilket de var då också. Då tryckte de ner andra med begrepp som "undermänniskor" och nu är de i Sverige, företrädesvis under moderat eller sverigedemokratisk partifärg.

Inga kommentarer: