Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 25 juli 2010

Stickprov 2: Satans språkrör i folkdjupet

Av en slump hittar jag en blogg länkad till något tidningsinlägg. Bloggen kallar sig Demofon, en kombination av grekiskans "demos" för befolkning och - antar jag - tanken på en megafon. Jag förmodar att han tänkt sig något i stil med folkets röst eller folkets röstförstärkare.


Av bloggens islamofobiska design, motstånd till FRA, och omnämnande av Sverigedemokraterna, tror jag att vi har ringat in ungefär på vilken astrologisk evolutionär nivå vi har den här människan. Det är inte demos han är språkrör för, utan sin egen inre smutsiga demon! Han är en "demonfon", ett demoniskt fån.

Tack vare ett namn vars födelsedatum kunde identifieras bekräftas strax alla astrologens värsta farhågor. Jo, någonstans är han ändå en "folkets röst" om man med folk avser en obildad massa som utan att märka det antar sin samtids övergripande värderingar, i det här fallet självgod svenskhet, sekularistisk platthet och en omåttligt simpel egocentricitet som söker värna jagets frihet att urarta som det bäst vill (FRA-lagen).

Den som följt mina principella resonemang under den här bloggens 1½ år ser hur den här mannens födelsedag innehåller precis alla varningstecken på en inskränkt och osund mentalitet.



Ett förbehåll: sinnelagets Måne lämnar redan strax före tre på eftermiddagen den kriminellt överbelastade månplaceringen i Jungfrun. (Jag noterar att även denne bloggare, likt mig själv, har skapat etiketten "kriminalitet"). Det kan därför nästan lika gärna röra sig om en Måne i Vågen (en "hungrig" Rahu-Måne närmare bestämt).

Varför jag ändå tror detta är en kritisk och negativt avvisande Jungfru ser du direkt av hans bildval: den beslöjade muslismska kvinnan är hans egen skadade själs projektion av något han har i sig men inte trivs med: Mars, skadegöraren, i den världsliga försakelsens Fiskarna och i opposition till en Mån-Jungfru skulle perfekt förklara den här mannens psykiska klenhet.

Människor som subjektivt lider av sin egen maktlöshet börjar med att rikta in sig på yttre måltavlor som liknar den egna sjukheten och bedriver sen heligt krig mot väderkvanarna. Det är lite tragiskt, men det är så hur det sjuka psyket arbetar på att läka tragedier från yngre år eller kanske gammalt ont från tidigare liv.

En annan liten bild berättar om en adoption av ett apdjur understryker också den negativa polaritetens generella tendens att vilja "värna" livet, eller den ofattbart lilla del som materialisten tror är hela livet. Månen i Jungfrun är, som framgick av "Stora skurktestet", mer av en falsk ögontjänare än Solen i Jungfrun - som tar uppdraget att tjäna andra på allvar.

Vi måste alltså räkna med djupa irrationella störningar från det omedvetna här. Muslimhatet är egentligen något annat! Men det vet man inte om själv, så länge man är offer för sitt inre. Man konstruerar en hel världsbild för att avlasta den ömma punkten där den riktiga skadan sitter.

I vetskapen om den ständigt klagande, felciterande och småljugande ateisten Christer Sturmarks Mån-Jungfru, är det i mina ögon rätt uppenbart att vi har en reaktionär nej-sägare i demonfonen, inte en konstruktivist. 

Att sedan kombinera en skadad Måne i Jungfrun med den akut reaktionära Sol-Oxen, som helst inte vill tänka utanför den invanda lådan alls, närmast fulländar bilden av ett visserligen merkurialt sinne men som bara tjänar en letargisk förespråkare för sakernas tillstånd (innan data om omvärlden gjorde livet så förbaskat komplicerat att ta ställning till).

Jag menar att horoskopet indikerar en sekulär och talanglös sälle, helt ointresserad av det goda som också finns i kulturer utanför det här landets gränser. Som Oxe är han oändligt låst i territoriellt tänkande och agerande och planeten Mars har ett finger i alltför mycket av övriga himmelen.

Den här mannen hade varit hängiven nazist och förespråkare för rasutrotning om vi varit i Tyskland på 1930-talet. T.o.m. Hitler tyckte om djur (jag vet inte om han adopterade någon apa), och sågs krama ett barn av och till.

Spiken i kistan är förstås kombinationen av ren och skär egocentrisk subjektivitet i Väduren, ett tunnelseende som här, tyvärr, disponeras av den makalöst dåligt placerade Mars i förvirringstillståndens Fiskarna.

Det är ett "sensationalismens" Eld- och Vatten-krig mellan den själviska Venus-Väduren om vad som utgör en bra balans mellan människor och den totalt vacklande, martyriska och förföljelsemaniska Mars. Den senare derangerar dessutom vår hypotetiska Måne.

Härvidlag påminner den här svenska islamofoben en del om biologen Richard Dawkins vars planeter i Fiskarna också förklarar hans besatthet och aggression över att inte alla visar honom ansiktet. Minns att Vädurens tecken representerar huvudet och att hos svensken och britten motbud i det "egolösa" (huvudlösa) Fiskarna kan teckna upprördhet över allt det som inte låter sig inspekteras visuellt. 

Här ett inlägg där jag astrologiskt analyserar Richard Dawkins ilska över att inte får titta på (muslimska) kvinnor som han, en sekulär man, vill. Andra planeter är involverade men i slutändan är det ändå ett resultat som vagt påminner om den här islamofoben som tror att hans fobier kan befria världen. Nycken är alltså Vädur/Fisk: huvud/icke-huvud! Vår svenske islamofob är bara lurad och tagen på en tripp av kosmos makter i en stund då de visar sin mer demoniska sida. Mannen har blivit ett språkrör för dumhet.

Axeln mellan Fiskarna och Jungfrun är tydligen väldigt sårbar. Den hittades också hos morddömde norske rasisten Joshua French, och vi har sett den många gånger hos människor med dåligt omdöme. (French har emellertid ett ännu värre horoskop än vår svenske islamofob - kanske det som skiljer språkröret för Satans försök att splittra mänskligheten i oppositionella grupper och att verkligen mörda de man hallucinerar som "fiender".)

Att det verkligen är en Mån-Jungfru tycks också bekräftas av bloggen, som uppehåller sig fånigt länge vid sin egen tekniska funktionalitet - ett typiskt tecken på att man har den materialistiska typen av merkurial intelligens.

Här är Merkurius inte väl placerad i Väduren, vilket understryker en blogg som pratar för mycket om sig själv ur just det ointressanta detaljhänseendet. Mån-Jungfrun älskar detaljer och tappar bort helheten - kritiserar slöjor och andra enskildheter men misslyckas helt ta det kosmiska greppet på livet.

Sol och Måne i Jordelementet är i 9 fall av 10 begränsade materialister som har ungefär hur mycket kvar att läsa på som helst för att förstå att de inte hängt med i världens kunskapsutveckling. Deras ateistiska världsbild är helt enkelt inte längre den mest troliga. Bell och Bohms matematiska analyser har visat att fysiken nu avslöjar att den inte talar om hela kosmos. Den gamla religiösa världsbildens ytterligare "våningar" har alltså hela oavsiktligt bevisats av den sista grupp man skulle ha räknat med i frågan om religionernas sanningsanspråk - fysiken! (Se kapitlet "Bell's Theorem and the Perennial Ontology" i Wolfgang Smiths "The Wisdom of Ancient Cosmology", 2004).

Den här islamofobiska naivisten har många liv kvar: närapå varenda planet tyder på oklarheter vilka väntar på en mer intelligent lösning. Men en jämförelse med ovanstående horoskop och det för svenska nationalhoroskopet visar att landets totala härdsmälta runt Väduren och Oxen återkommer (i annan form) också hos den här människan. Han är uppenbarligen en röst åtminstone för det allra lägsta och mest själviska i den svenska mentaliteten.

Ett plus för djurkärleken, men det är väl också där han borde dra en gräns för sitt engagemang. Attityder till främlingar vittnar alltid om att man fallit ner i den irrationella själens våld och rationaliserar djurvärldens instinkter i formen av politisk avföring genom munnen. (Studera hur hans orala Sol-Oxe mår via disponenten Venus och dess övriga sammanhang.)

Personligen tror jag yttrandefrihetens dagar är räknade eftersom så få klarar att tillföra världen sunda tankar. Kinas kontroll över folket blir en naturlig återgång till en fungerande modell vartefter deras dominans i världen tilltar.

Den här FRA-hataren kommer kanske inte att kunna återfödas till jorden något mer. Morgondagen kommer sannolikt inte släppa in så här slappa, orena och självcentrerade själar till den tidens globala civilisation. De som inte löser sina attitydproblem mot Främlingen i detta liv har kanske sett den här världen för sista gången! Då återstår förstås "helvetesvärldarna" för de själar som halkade efter mänskligheten - som den var tänkt att arta sig i den "gudomliga evolutionsplanen".

*****

Se även horoskop för andra främlingshatare och notera hur snarlika dessa horoskop är islamofobens!

Jag tänker bl.a. på den sydafrikanske rasisten Terreblanche med samma låsning mellan Väduren, Jord och Fisk/Jungfru-axeln, på brittiske rasisten Griffin (Fisk/Jungfru plus satanisk axel), Siv Jenssens Fisk/Jungfru-axel och Jimmie Åkessons gnissliga betoning av sagda Vädur/Oxe - ännu en representant för det lägsta i den svenska nationalsjälen.

Inga kommentarer: