Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 9 september 2009

Norskt kräk, lyder stjärnornas dom

Tillägg 100422: Rättegången som gav de två norrmännen en dödsdom ska göras om meddelar bl.a. DN.


Sanningen är väl inte helt klarlagd om de två unga norrmännens förehavanden, först i Uganda - där de nu är efterlysta - och sedan i Kongo - där de dömts till döden för mord.

Men oavsett om de mördat eller inte, är redan deras uppgivna uppsåt att starta lyxresor med fejkade krig för de besuttna en så sjuk och alltigenom äcklig och depraverad idé att de ingen sympati har i det här lägret.

Den ende med ett publicerat födelsedatum, Joshua French, visar sig inte otippat ha blivit född under en ren katastrof till stjärnhimmel, just en sådan man föreställer sig att samhällets avskum bör göra entré under.


Senast jag stötte på en fullmåne mellan Fiskarna (i allmänt negativa lägen ett kaostecken med flytande eller förvirrad jagkärna) och Jungfrun (i negativa horoskop en självisk och kylig egoism), då handlade det om en könsförvirrad människa som ömsom var lesbisk och ömsom avverkade män på löpande band men utan förmågan eller ens viljan att fastna för någon.

Solen, viljans planet, har inte ambitionen att stoppa sin eviga förändring i ett tecken av den sk rörliga kvaliteten, och under problematiska sekundära inflytanden blir hela den solära symbolen för andesjälens livsuppdrag till en indikation om ett ont öde, en ond mission! Men för att våga säga detta med någon högre grad av säkerhet måste också sinnelaget (Månen) vara svårt missfärgat. Vi ska strax se att så är fallet här.


Det ligger i den här nedslående fullmånens natur att Vatten och Jord bildar någon slags nervös instabilitet i, och med, människans fysiska substrat. Nyssnämnda fall var också en evig resenär, ute på illa planlagda utlandsresor. Det liknar mycket Joshua Frenchs situation, bara att hans himmel är sju resor värre.

Bloggens tidigare läsare vet nu vad de ska titta efter i ett sideriskt horoskop som använder den vediska astrologins magra system av aspekter. Psyket (Månen) ses här infekterat av båda astrologins "naturliga illgärningsmän" Mars (krig) och Saturnus (Liemannen), förutom oppositionen med Solen (klassad som en milt destruktiv faktor i indisk astrologi: andesjälens symbol är inte en materialismens eller jordelivets vän - här är den fånge till följd av snedsteg i det förgångna, dvs ackumulerat karma).

Man kan lugnt säga att ett sinnelag (Månen) knappast kan bli mer solkigt än vad kartan visar, och psyket degraderas än mer av att såväl Mars som Saturnus var och en anknyter till den indiska astrologins två demoner girighetens Rahu (norra månnoden) och avmätthetens Ketu (södra månnoden).

Vad har Jupiter (framgång) i Vågen och de goda "anknytningar" den uppvisar för chans i sådant här sällskap? Det allmänna tonläget på himlen är hopplöst! De "lyckade" livsöden som skulle kunna tänkas under dessa omständigheter är möjligen de som uppstår de korta stunder under dygnet då någon av de goda Venus eller Jupiter ockuperar kendra-husen (kallade angulära i västastrologin). Fastän födelsetimma saknas räcker det med att titta på den smet French gjort av sitt liv för att inse att "de goda stjärnorna" inte är de som väglett hans liv så här långt.


SvD om det tillstötta problemet i Uganda. DN rapporterar att rättegången gick "rätt till" (ack, den vite mannens misstro mot den färgade till följd av hans egna historiska synder).

Se även inlägget Andesjälen som stjärna i skyn på min andra blogg, en religionshistorisk analys (men inte enbart) om själsmetaforik och predestinationslära runt år noll.

Se även de två svenska brottmålsadvokaterna med lika infekterade Månar. Väl värt en funderare om lagmannen och brottslingen i själva verket är två sidor av samma mynt!


Tillägg 090911
Påminnelse i AB att norrmännens dåd rivit sönder en social struktur. En fattig änka med många barn står kvar.

Tillägg 090917
Mer information läcker ut om norrmännens svineri vilken bekräftar den hårda domen på ovanstående födelsehimmel. De dömda förklarar materialet med att det var arrangerad pennalism.

_____

PS. Naturligtvis står det inte uttryckligen "Norge" skrivet över himmelen denna mörka fullmåne, men i det här landet har vi ju sedan åtminstone Mosebacke monarki en fin sed att häckla grannarna!

19 kommentarer:

Anonym sa...

Sällan läst sån rappakalja förr....

Anonym sa...

?

Mattias sa...

Är detta ett etiskt sätt att använda astrologin?

Seaward sa...

Mattias, dom i Kongo har fallit. I andra fall på bloggen där dom inte fallit, nämns inte person vid namn. För en filosofisk aspekt på din fråga, se blogginlägget Andesjäl som stjärna i skyn.

Bengt org sa...

Den som inte följt rättegången vet inte ett skit. Detta är vilda western och inget annat. Den vanliga civilicerade rättsprosessen finns inte över huvut taget. Fullständigt godtyckligt. Jag har följt varje "rättegång". Det Kongo är ute efter har de flesta redan räknat ut - Pengar!

Anonym sa...

Gode gud. Var är det för hjärntvättad lsd-snortande hippie som har den här bloggen.

Anonym sa...

Vilken planet befinner sig bloggaren på för tillfället?

Anonym sa...

Om norrmannen föddes under sådana omständigheter kan han väl knappast hållas för ansvarig för sina handlingar. Det är ju bestämt i förväg av stjärnorna så varför kalla honom avskum? Har du tänkt på det, eller på frågan hur det står till i ditt eget huvud?

Anonym sa...

Lägg ner den här sk bloggen direkt du verkar ju helt psykiskt störd ditt kräk

Seaward sa...

För kommentaren som reflekterar över ansvarsfrågan, se hänvisningen till länken om själsmetaforer och predestination.

I övrigt syns det vara synnerligen obegåvade läsare som så här långt kommenterat denna gestaltning av hur en stjärntydare år noll kunde ha beskrivit fallet.

Samma nollor har emellertid inga problem med sagoartade dataspel eller rollspel som återskapar medeltiden. Svensken talar med en så kluven tunga att han skär sig själv på den.

hkjhkjhkjh sa...

Du har rätt att ha vilka teorier du vill, men så även jag. Min teori är att du är dum i huvudet (i brist på annat uttryck, inte för att vara elak).

Jag uppmanar dig att granska astrologi kritiskt om du nu väljer att lägga sådan vikt vid det! Hoppas du någon gång inser hur fånigt det är.

Visst vi alla har väll våra vanföreställningar om saker och ting, men du verkar verkligen vara långt ute.

Ha det bra
/jag

Anonym sa...

Läran om astrologi är historiskt intressant. Man ska dock inte begå misstaget att tro att den har någon verklighetsanknytning.

Läs gärna denna artikel: http://www.vof.se/folkvett/19951astrologi-haller-inte-for-vetenskaplig-provning

eller denna mer utförliga på engelska: http://www.astrosurf.com/nitschelm/Modern_criticism.pdf

Oscar sa...

Hahhaah... kul med ett skämt såhär på kvällen! Tack tack

Anonym sa...

Jesus amalia....

Vad fan är detta för lappri? Jag blir mörkrädd!

Seaward sa...

Anonym med upplysningsambitioner (länk om "folkvett") borde fördjupa sig en smula i kunskapsteori innan han rustar till moteld.

Verklighetsanknytning har astrologin uppenbarligen - studera bara bloggens demonstration av mördare och de himlar som väl svarar på gammal astrologisk doktrin dessa föddes under. Inlägget om massmördaren John Gacy rekommenderas.

Men metoden är - naturligtvis! - inte i modern mening vetenskaplig. (Även om babylonierna observerade den fysiska stjärnhimlen i avsikt att förstå dess mekanismer - modern kunskapstörst med andra ord.)

Får jag föreslå bloggetiketten "filosofiska grundantaganden" för en diskussion om varför empiri och statistik inte har med astrologins och tillvarons egen uppbyggnad att göra, och varför det är helt irrelevant släpa in folkbildningstanken (naiv 1800-talsmaterialism) i det här sammanhanget.

Materialisten gör misstaget att "glömma" att hans medvetande kommer FÖRST i orsakskedjan, inte sist (som ett epifenomen till hjärnan).

Om detta skriver jag ett och annat inlägg på min andra blogg, Ockulta ögat.

Seaward sa...

Vidare, av flertalet kommentarer ser vi att den välmenande "folkbildaren" är ute i ogjort ärende.

"Folk" har per definition så låg förståelsehorisont att de varken kan se systematiken i en beskrivande text (som den om den morddömde norrmannen) eller ta till sig annat än den mest rudimentära modernt vetenskapliga världsbild.

Folkbildningens tid är över på jorden. Den misslyckades, helt enkelt för att materialismen är en teoretisk representation av verkligheten som inte håller som förklaringsmodell. Den har nu sopat så mycket "underligheter" (anomalier) under mattan att dess spöken nu kommer fram bakom dess rygg - ur garderoben - för att hemsöka den.

De högst utbildade (klent representerade på svensk ingenjörsmark) har naturligtvis inga problem med att applicera astrologin på nutiden. Se etiketten om Arthur M. Young (matematiker och uppfinnare) på denna blogg och på syskonbloggen Ockulta ögat.

Anonym sa...

Är du på riktigt?

Anonym sa...

du måste ju vara riktigt sjuk

Våre røtter sa...

Ser det er en stund siden, dvs 3 år siden siste innlegg. Sjelden har jeg lest et mer fordømmende og elakt innlegg om et menneske som er noe helt annet enn du beskriver. Kanskje er det sånne uttalelser som dette for det har vært fler enn deg som har holdt dem så lenge der nede, ( du vet energier vi formidler med det som kommer ut av munnen i form av ord) og tlm forårsaket Tjostolvs død. Skam på deg!