Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 19 augusti 2009

Åklagarämbetets korruption av själen

Jag sympatiserar inte med företeelser som förlorat sin mening (efter att t.ex. ha uppnått sina mål eller varit fel tänkta till att börja med). Feminismen t.ex.

Men trots kammaråklagare Hillgrens försök att ställa saker tillrätta efter att ha menat att mannens tilltvingande sig en smula inomäktenskapligt sex fastän hustrun inte samtycker inte kunde liknas vid regelrätt våldtäkt, och trots hans korrekta påpekande att bloggare är jubelåsnor (ja, ordvalet är mitt) som inte ser skillnad på en bildligt menad "förseelse" och den juridiska termen - trots allt detta går det inte att förneka hur klantigt det var att ens försöka sticka ut näsan för att nyansera en fråga som Moder Materia driver hårdare i Sverige än någon annanstans, och här har fått med sig en stor mängd kastrerade manliga springpojkar.

Läs "Senex & Puer" av djuppsykologen James Hillman för ett antal essäer som fullständigt lysande avslöjar hur outvecklade psykologiskt plattmarkens tjänare och tjänarinnor är. Inte bara äger Hillman en litterär sarkasm som är ljuvlig - det finns också en djup tragik i just dessa texter om åldrandets och ungdomlighetens arketyper eftersom det han har att säga om jordmoderns offer är så sant.

Sverige har till och med explicit frammanat denna bild av den förfallna "enbart kropp - själ och ande vet vi inte vad det är"-mentaliteten i vår egen Moder Svea. Feminismen och jordbruket kunde inte ha kommit någon annanstans än härifrån! (Jag skämtar förstås! Inget har någonsin kommit från det här landet. Fast jag tycker mig minns en grabb med pannband som vara bra på att envist drämma iväg tennisbollar, och några andra pseudofigurer av samma slag.)




Kammaråklagare Hillegrens horoskop dignar under tyngden av allt jävelskap och alla de kriser han som åklagare (den bibliske Satan) låtit sig förgrovas av under av ett långt yrkesverksamt liv som sakta dehumaniserat honom tills han själv börjat likna sagde åklagare, tillsatt av Gud för att negera allt gott och värdigt. (Därigenom bidrar Satan oavsiktligt till att det sant goda lyser fram så mycket tydligare.) Som en ämbetets korruption av själen skulle man i alla fall kunna tolka uttalandet som upprört landet.

Det finns ett antal "syndrom" eller astrologiska komplex av dem bloggen så här långt diskuterat på kammaråklagarens födelsehimmel. Tydligast i frågan om vad som är sex med friktion och vad som är våldtäkt syns väl i egenmäktighetssyndromet, som här bokstavligen säger: "männen kommer från Mars och kvinnorna från Venus".

För det är Mars i självutnämnda världshärskaren Stenbocken som kastar sitt onda öga 90° framåt och träffar egocentricitetens tecken Väduren där Venus - amorös kärlek - befinner sig. Kammaråklagaren har säkert haft många sexbrott under sin karriär, men födelsehimmlen indikerar just denna egoistiska syn på att få uträtta sina behov i en kvinnlig "runkbunke" - som Aftonbladets Lisa Magnusson så dräpande fick till det.

(En kvinna vars skriverier annars har "overstayed its welcome" hos undertecknad, sedan han registrerat den hypersekulära och därmed verklighetsfrämmande mentaliteten bakom de underhållande meningarna och den frustande och frejdliga grundtonen. Ska återkomma till Lisas astrologiska "femniststörning" i ett framtida inslag. Tills vidare får jag hänvisa till en grundlig "dekonstruktion" av Maria Sveland i termer av hennes könsfixerade födelsehimmel.)

Hillegrens emotionella störning, som innefattar ett horn i sidan till kvinnan som varelse (Venus), och en förhärligande syn på mannens självkontroll och egenmakt, förklarar säkert hans senare val i livet av juridik och särskilt åklagarsidan - syndromet tecknar en av flera "power trips" på himmelen, men en som slog slint när han satte ord på sin Mars mot Venus genom att tala accepterande om män som "kör på".

Egenmäktighetssyndromet går hand i hand med sådan här verbal burdushet, och kammaråklagarens horoskop beskriver perfekt min återkommande lamentation i dessa inlägg om hur svårt det är att skilja lagens upprätthållare från brottslingarna. Båda tycks födas under precis lika kollapsade indikationer!


Åklagarens himmel formligen dignar under besvär, särskilt i fråga om emotionell smartness. Venus i Väduren är så egocentrisk att den ofta avverkar partners på löpande band - folk sticker igen när de märker att de hamnat i relation med någon som bara vill tillgodose sina ego-behov via relationen!

Och detta redan innan Venus korrumperas ytterligare av attacken från Mars! Här kanske man kan se roten till kammaråklagarens synbara illvilja mot kvinnor. Han tycker de är själviska som inte släpper till när en Mars-Stenbock gubevars kommer och kräver sin RÄTT.

Notera härvidlag att Stenbocken är zodiakens mest legalistiska, en som tillgriper objektiva sakskäl hela tiden och där de värsta fallen instrumentellt fejkar rationalitet för att få sin vilja fram. Ja, några nobla Stenbockar finns det, men i det här fallet har vi en Stenbock som är djupt involverad med egotrippens Vädur vilket ger bilden av en usel legalist. Det vill dock synas som om konfigurationen
till stor del manifesterat sig genom det avskum som Hillegren drivit processer mot via sitt ämbete.

Den skadade kärleksplaneten bör hållas i åtanke när man även ser Månen eller sinnelaget under attack från den maskulina, "röjiga" och ibland rent ut sagt onda Mars. Månen står ju för moderskap och omvårdnad, så med en dos Mars uppstår genast en eldfängd och lättretlig grundton. Att Lejonet är ett stabilt tecken gör möjligen att Hillegren håller sin ilska i schack... Och då har jag, för att inte komplicera beskrivningen av himmelen inte ens gått in på Månens sammangående med den ostyriga demonen Rahu!

Men givet att Venus (kooperation, harmoni) redan är helt utslagen på himmelen måste vi läsa Månen i Lejonet, infekterad av Mars som att Hillegren är en kvinnohatare. Sådana sentiment döljer man vanligen av politisk korrekthet, men i uttalandet han nu ångrar gick troligen detta i dagen. Med kvinnohatare menar jag inte specifikt homosexuell, fastän en sådan yttring kan förekomma. (Frågan om det finns astrologiska signifikatorer på homosexualitet är omdebatterad och jag är beredd att säga nej. Se dock denna tentativa och begränsade pilotstudie).

Allmänt kan sägas att ett privat intresse för sex i kombination med gestaltat våld (bondage etc) kan förekomma då Väduren (härskare: Mars/våld) tvingas ihop med Stenbocken (härskare: Saturnus/rörelsebegränsning).

En noggrann analys av ett horoskop kan t.o.m. avslöja om personen är den som vill binda och begränsa partnern eller den som vill bli bunden och smiskad. I vilketdera fallet är egenmäktighetssyndromet en psykologisk störning vilka alla kinky böjelser är symptom på.


Juridik ligger under Jupiter och det är notabelt att det här bara hade varit horoskopet för ett as, en skitstövel, om inte den intelligenshöjande Jupiter kastat sin framåtriktade specialaspekt från ett mentalt Lufttecken fram mot nästnästa Lufttecken där intellektets Merkurius befinner sig.

Detta är just sådana kvaliteter som gör att man klarar att plugga in Lagboken och flexibelt använda sina intellektuella kapaciteter. Det är inte en Sol/Jupiter-kombination, vilket ofta antyder exceptionell intelligens, men Merkurius är just den planet vi behöver för att uttrycka oss logiskt, och utan en bra Merkurius är man förlorad i juridiken.

Jag har ett annat (anonymt) fall med Merkurius i samma Lufttecken (Vattumannen), men där istället Saturnus via nära kombination givit en total oförmåga att kommunicera i "stridens hetta". Saturnus stramar åt, drar gränser och saknar all den vilja att utveckla ett argument som den sökande och utforskande Jupiter ger. Vederbörande faller omgående tillbaka på restriktivt definierande och kastar käppar i hjulet för all djupare diskussion. Hans Merkurius med Saturnus innebär "prat om ytan", "prat om det formella" etc.

Hillegren har här en känning av Jupiter som människans samvete och kanske även högre medvetande, och dess kodifiering i Lagen. Men detta enda (fastän) starka inslag på himlen står alltså mot all den mänskliga futtighet som antyds på de mer emotionella sidorna (Venus resp. Månen).

En märkligt kluven natur! Vilket faktiskt är vad själva soltecknet, den duala Fiskarna, här utelämnat ur diskussionen, också säger. Kanske är det detta som rättsvetenskaparen Heidbrink på Newsmill sammanfattar i orden,


"Det ingår i en jurists yrkesroll att i viss mån vara schizofren."


Tillägg

Det fanns några ord ytterligare att säga för att binda ihop texten med andra analyser på den här bloggen.

Horoskopet innehåller också den generella problematik som kan uppstå av den svåra kombinationen Luft och Vatten. Notera att soltecknet Fiskarnas härskare befinner sig i ett Lufttecken, så att disponenten till det affektiva Vattentecknet Fiskarna själv verkar från en rent mentaliserande nivå.

Ovärderligt för en åklagare som pläderar för en sak, att ha en mental struktur
under ytskenet som i linje med Fiskarna alltid jag-löst identifierat sig med en person eller sakfråga.

Att vara åklagare måste verkligen vara att gå in i roller hela tiden, vilket just är så typiskt för Fiskarna som är ett "egosvagt" tecken (säg att egot slutligen avvecklas i zodiakens tolfte tecken, eller också inte ens har börjat utvecklats än, eftersom ego etableras i nästa steg, i Väduren).


Jag misstänker att en "förlust vid översättningen" (som jag skrev apropå Lady Gagas snarlika kombination av Tvillingarna och Fiskarna) inträffade när Hillegren uttalade sig i frågan. Han nyanserade frågan om våldtäktens olika grovhetsgrader men ointelligenta svenska feminister hörde inte detta.

Bortom tendensen att hamna i "felhörningar" eller "felöversättningar" (vilket kan vara ett stående inslag i svår psykopatologi som leder till kriminalitet -
se här), återstår dock all den tölpaktiga okänslighet som visas på andra ställen av himmelen och som får mig att fråga om det var ödesbestämt att kammaråklagaren själv skulle förgrovas av ett liv inom rättsväsendet eller om han faktiskt hade en skitstövels anlag med sig (i sin själ, via tidigare liv), redan i födelseögonblicket.

Här slutar astrologin att svara på frågor och från och med nu är det en fråga om vilken världsbild man har.



SvD Opinion om Hillegren.

Aftonbladet återger kammaråklagarens försvar i morgonradion.

Newsmill har avböjt att acceptera inlägget. Troligen är en astrologisk analys av juridikens våndor och risker som exempliferade i detta horoskop att de betraktar artikeln som off topic.

Det är inte första gången den här typen av material ratas, fast man kunde tro att människor i redaktionellt arbete skulle förstå att en pluralism av perspektiv alltid berikar människans intellekt.


Ett antal språkliga klumpigheter i det här rekordsnabbt hopknackade inlägget rättades runt 14.00. (Ännu fler språkfel hittade på torsdagen - det här gick ut för snabbt!)


Bonusspaning! Antagonisten Madeleine Leijonhufvud.

Hillegren vidhåller i sak sin ståndpunkt i SvD och passar på att ge sin huvudopponent Madeleine Leijonhufvud en känga för sin "ständigt lika förvånande" bristfällighet i praktisk juridik, vrånghet i debatt och "bisarra syn på sexualitet och straffutmätning".

Vem kan motstå att kolla upp en födelsetid för att se om alla dessa problem är för handen??

Milda makter! Horoskopet är precis lika egendomligt som Hillegrens! Notera först att mannen har Solen i Fiskarna och kvinnan Solen i Tvillingarna. I varje möte i det aktiva förvärvslivet (Solen) hamnar de på kant med varandra. Luft och Vatten, förnuft och känsla, förstår varandra inte. Fenomenet LOST IN TRANSLATION igen! Jag kallar syndromet "dissocation" på den här bloggen.





Notera vidare att båda juristerna har sitt psyke (Månen) angripet av mycken ondska, Hillegren av Mars och Rahu, Leijonhufvud av båda illgärningsmännen Mars och Saturnus, vilket torde visa att de rimligen inte kunde annat än ge sig in i lag och rätt. Antingen det eller också bli kriminella själva!

Juridiken har s.a.s. låtit två belastade själar - onekligen svåra brottslingar själva i ett tidigare liv enligt min syn på reinkarnation och återfödelsehoroskopet - hitta sitt legitima utlopp. Samtidigt som en jurist bearbetar rättsfall arbetar han/hon sitt på sitt eget karma från ett tidigare (eller flera tidigare) liv.

Jag har ett flertal egna upplevelser (som inbegriper tidigare liv) av att det just är på detta vis det föds fanatiker. Gårdagens värsta syndare är dagens största moralister. Så nu vet alla den här bloggens läsare att undertecknad själv haft fuffens för sig någon gång tidigare i historien. Japp. Ett eländigt liv fastän stormrikt.

Frågan är dock om inte Leijonhufvud har ett snäppet galnare horoskop än hennes manliga kollega. För där Hillegrens störningar mot psyket aktiverar Eld/Jord-konflikten ("frustrerade ambitioner"), lider kvinnan av den psykologiskt betydligt mer illavarslande oförenligheten mellan Luft och Vatten.

Störningen mellan förnuft (Luft) och känsla (Vatten) fanns diskret antydd även hos Hillegren, men Leijonhufvuds horoskop står inte en del horoskop för tvångsvårdade psykfall efter.

Så dramatiskt illa ser det ut då turbulenta och irrationella Mars i det psykiskt mest labila tecknet Kräftan (Vatten) hetsar mot sinnelaget (Månen) i ett Luftecken (Vattumannen) som söker vidmakthålla en konceptuell standard!

Detta tyder på ett erratiskt omdöme och troligen har Hillegren rätt i sin kritik. Jag känner dock inte till fallet Leijonhufvud alls.

Vad som möjligen räddar Leijonhufvud - precis som Hillegren själv, är att en stark Jupiters förmåga till gott aldrig ska underskattas. Här är Sol kombinerad med Jupiter (de delar tecken) - en distinkt indikation på intelligens. Och Jupiter drar med sig den solära penetrationsförmågan (Apollons solljus och profetior) i en separat harmonisk koppling till psykets Månen. Denna samverkan mellan känsla och förnuft är i sig ett mycket gott omen.

Men frågan återstår så klart: vad om den ena polen, här Månen, är mycket illa däran? Kan ljus och mörker, förnuft och känsla, alltjämt framskapa goda omdömen?

För astrologistudiet som sådant är det ändå intressant att notera hur även hon har en framträdande Jupiter väl integrerad på viktiga ställen i horoskopet (såväl med Solen som Månen). Jupiter var ju juridikens planet.

Notera också Leijonhufvuds sterila emotioner: Venus fullständigt döddämpad och förstelnad av den frigida Saturnus. Är det denna exceptionellt klena Venus som Hillegard antyder när han talar om "bisarr syn på sexualitet"? Glöm då inte att vi lokaliserade en tendens till frustande ridpisksex i hans eget horoskop!

:-)

(Det är nu inte säkert att han hittat den sidan av sin medfödda potential, i den del fall kan förnekelsen leda till projektion på andra av det man inte tillåter sig själv...)

Ett ord till det vanliga folket: tacka ER lyckliga stjärna för att det inte såg ut som det tycks göra då svenska jurister föds! Ibland tror jag Platon hade rätt: De äldre och mognare själarna undviker den här typen av befattningar och springer inte efter ära och rikedom. Istället är det unga eller osunda själar med mycket att gottgöra som rusar mot maktens tinnar och torn!


Tillägg 090825.

Se även inlägget om Prins Eugén för några ytterligare reflektioner över den fasligt skadade psyke-Måne som båda dessa jurister delar.

Tillägg 090913.

Upptäckte en manuellt felritad aspekt i Hillegren-grafiken vilken raderades. Lyckligtvis förändrade den inte nämnvärt tolkningen.

2 kommentarer:

Lisa Magnusson sa...

Jag är född den 6:e juli 1981, klockan 22:02, i Norrköping. Ser fram emot att få veta allt om min feministstörning!

Seaward sa...

Å shit! Nu måste jag upprioritera och leverera! Annars brukar många infall vid andra påseendet få vila eller växa till sig.
:-)

När någon röd tråd matchande författarskapet identifierats, introduceras namnet för den här bloggens få men tappra läsare i etikettlistans hall of fame & shame.