Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 26 september 2009

Robbie Williams: labil luftskalle



Bildkälla: AskMen.com

Robbie Williams (ex Take That) talar ut om en period av extremt psykiskt illamående. Astrologiskt finns tydliga tecken på mentala problem och spåren leder mot Luftelementet.

Bloggen har kanske varit lite inexakt i bruket av ordet "psykisk", men som inlägget om de filosofiska grundantagena säger, är allt ytterst sett psykiskt. När vi talar om materia gör vi det efter en tankelek vi blivit så vana vid att vi glömmer att vi aldrig ser "tinget i sig" (filosofen Kant) utan bara en inre föreställning - som inte ens alltid är en särskilt verklig avbildning av det "där ute".

Enkla exempel är den ormrädde som misstar ett snöre på marken för att vara en orm, eller den stressade polisen som i ett pressat läge, i "självförsvar" skjuter ner fel person som oväntat dyker upp runt ett hörn.

Filosofen Descartes gick i sina funderingar över vad jaget är så långt som till misstanken att man inte kunde vara säker på något eftersom demoner kunde tänkas infiltrera och tränga sig mellan det man såg och världen som sådan. Han talade kanhända just om sådana missbedömningar jag just nämnde, och som modern psykologi kallar "komplex" som tränger sig mellan själva upplevelsen och den mentala förståelse vi gör oss men som på grund av komplexet är en förvanskad bild.

Eftersom astrologins Luftelement söker ringa in och beskriva våra mentala representationer, är det här vi ska söka, inte bara stolliga ideologier eller t.o.m. världsbilder utan något som helst stöd för sig (astrologin är naturligtvis inte en av dem!), utan också rena vanföreställningar och psykisk sjukdom.

Inte så att ett horoskop helt utan Luft signalerar immunitet mot deppighet eller vansinne, men att tolkningsregeln är att Luft i problemlägen sannolikt indikerar mentala avvikelser av något slag.

Ibland kan det vara svårt att se om det är en galning eller ett geni på stjärnkartan, och jag har också hittat totalt luftdominerade människor som inte tycks kunna ha dragit nytta av det myckna trycket på "mentalisering" för att något annat på himlen helt har "kortslutit" sig. Men grundregeln är alltså att mentala problem, t.ex. tvångstankar som "maler och maler", hör hemma i Luften.

*****



Robbie Williams himmel har den inte odelat positiva stortrigonen - "The Grand Trine" (sök den här bloggen efter astrologen Charles Carters definition) - och den faller här i Luftelementet, vilket överdriver hans mentalisering. Hur mycket är det svårt att föreställa sig från utsidan. Min misstanke är att det horoskopet visar en extrem fobiker som "snöar in" på allting.


Att Williams är ett olycksfall i "kosmos arbete" framgår av att psyket (Månen) får en rejäl smäll av olycksplaneten Mars som är extremt intensiv i sitt eget härskartecken Väduren (egoprincipens tecken). Faktum är att Mars i Väduren är ett märkligt budskap, för så "stark härskarkombination" detta är, så är budskapet faktiskt "olyckor relaterade till huvudet", eller "smällar mot huvudet".

Allt klarnar i samma ögonblick man minns att vi talar om baggens tecken här! Ett "galet" djur som sänker sitt huvud (istället för att tänka efter) och stångar sin omgivning i blint raseri! Inte konstigt att den hetlevrade och lätt förtörnade Väduren ofta finner sig i problem! När därtill motsatta Vågen inbegrips - ett Lufttecken som indikerar mentala föreställningar i harmoni, säger det sig själv att den mentala balansen är hotad.

Ett annat övertydligt exempel på den här läsarten från den här bloggen, är Anna Odells horoskop. Huruvida Jonas Gardell och den elaka satirserien Family Guys skapare Seth McFarlane också tampats med mentala problem, vet jag inte. Men av de horoskop som nyligen granskats, är förstås ärkegalningen John Cleese ett av dem där man verkligen kan misstänka att det är lite kokko även i det privata!

Men Eld och Luft är bara temporära excesser, även om individen tenderar mot överilad tanklöshet. I sig är det inte någon indikation om mental svaghet. Det är kombinationen av "för mycket" Luft hos Robbie Williams och problemet mellan "jag" och "balansen med den andre" som kan leda till en människa som verkligen är anfäktad av sina tankar. Övertryck som kan leda till sammanbrott.

*****

Droppen som får bägaren att rinna över, tror jag, är en tredje "psykindikation" på himmelen: kombinationen av Luft och Vatten som ofta inte riktigt fungerar. Här har vi lyckligtvis födelseklockslaget och naturligtvis är Kräftans tecken (kvinnlighetens tecken) stigande i öster perfekt för kvinnotjusande män, bara de övervinner den introvertism och defensiva tendens den här rollmasken ofta drar med sig.

Men kvinnor, med den biologiskt inbyggda modersinstinkten, sniffar alltid upp det sårbara hos den här typen och älskar den! När man går igenom manliga idoler med företrädesvis kvinnliga fans, är det påfallande ofta väldigt feminina horoskop! Jag gissar att beundrarskaran består av unga kvinnor som behöver en "buffertzon" i vägen ut i livet.

Eller också är det som den indiska astrologin hävdar: "lika barn leker bäst" och att kvinnor bäst speglar sig i feminina män (därav alla gay män som kvinnor använder sig av som förkläden).


Men naturligtvis finns kvinnor som astrologiskt inte alls är särskilt kvinnliga (se föregående inlägg "Ensam mamma söker kött"). Dessa kan man då karaktärisera som psykologiska män i kvinnlig förklädnad. Det är de här stridspittarna i kvinnokropp som vill ha kralliga muskelmän och en "fläsklägg mellan benen" som en extremt frånstötande och obegåvad mamma från någon tidigare säsong sade.

Där hördes det manliga sentimentet i dess mest vulgära underklasstagning. Framför kameran syntes hon en halv sekund ångra det hon sagt (inte så politiskt korrekt), men så tog den råa själen över och hon stod på sig om det hon just sagt. Det var som att se en långsam urtidsödla försedd med talorgan och mänskligt språk!

(Undertecknad är typiskt nog en "neutral" kommunikatör som via Tvillingascendenten ser båda sidor och fascinerat tar notis om de själar på jorden som ännu kastas mellan ytterligheter.)

*****

Problemet med Vatten och Luft, förvirringen som kan uppstå då känslor hela tiden stöter till och Luftelementet måste "tänka varje känsla", är på Robbie Williams himmel rätt tydlig. För minns att psyket (Månen) stod i den stora blåa Luftriangel man kan visualisera här. Och Månen är också Kräftascendentens härskare vilket gör att Vatten-Kräfta och Luft-Våg bildar en "ohelig allians".

Ett svenskt exempel på rent hjärnsläpp är Joe Labero, Sol-Kräfta och Mån-Våg som spolierade mycket i sin karriär när han började yra om judar som anledningen till att han inte lyckats få till en show i Las Vegas. Även Mat-Tina är en Sol-Kräfta vars intelligens alltså disponeras av psyket i Luft-Vågen. Men hon håller sig så nära sina köksredskap och pratar bara mat så det ges ingen riktig chans att höra hur mycket hon "yrar" när hon ska tänka självständigt och utan "kryckorna" maten. Jag tycker mig se en lätt galen blick även i hennes ögon!
:-)

Ofta handlar det bara om en vänlig och lätt crazy ton med den snälla Kräftan och den milda Vågen. Utstötningssyndromet mellan Skorpion och Vattuman ger mycket "ondare" mentala rubbningar. I fallet Robbie Williams handlade det dock inte bara om att Vattenascendentens härskare befann sig i Luft utan att den senare också ingick i en faslig snurr av mental aktivitet och anstormades av överhettade baggen i egocentricitetens tecken (klar diva-varning för övrigt). Sammantaget tycks detta psyke (Månen) vara inblandad i lite väl många motstridiga tendenser. Månen är verkligen viktig att förstå sig på.

*****

Det kunde ha sagts mycket mer om Williams himmel. Ta bara hans makalösa framgångar som kunde gå vem som helst åt huvudet (Mars i huvudets Vädur...). Den aktiva solära väg han valt (före födelsen) är Vattumannens - på något sätt skulle han komma att jobba med eller mot folkmassorna.

Och hur mycket mer framgång kan det bli än att födas när Solen och Jupiter fullständigt koinciderar på himmelen och därtill (tack vare Jupiters förmåga att bilda trianglar) involerar Månen som också är en symbol för folkmassorna, nämligen de allra minst tänkande männskorna, de som låter sig röras av känslor och stämningar? Där tittade Robbie Williams företrädesvis kvinnliga publik fram igen, fast nu via en annan astrologisk indikation! Därmed bildas ett tema med det bud Kräftascendenten i sig ger.

Solen i nära kombination med Jupiter är också den klassiska signfikatorn för exceptionell intelligens, men här kan det, som sagt, vara fråga om "overload", och en hjärna som löper i fixerade mönster ("hang-ups") men inte längre kan hantera eller styra är är förstås allt annat än intelligent!

Inga kommentarer: