Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 5 december 2011

Sinnessjukdom som rasism, filosofi som helande

Jag är först väldigt misstänksam mot DN-artikeln där en av de mest rasistiska svenska personligheterna komma till tals. Har tidningen inget vett? Fattar de inte att varje spaltmillimeter tolkas som en framgång av inskränkta Sverigedemokrater?

Men så ser jag vad som pågår. Bara genom att låta Mats Dagerlind uttrycka sin paranoida och sjuka åsikt om att tidningar "vitpixlar" foton - gör huden ljusare på dömda brottslingar - som för att dölja vilka djävlar invandrare är, avslöjar vansinnet sig självt. Här är en mentalitet på nivå med Anders Breivik, om än inte redo till samma handlingar.

För över ett år sedan hittade jag av en slump Dagerlinds sajt och fann den helt osmaklig. Han resonerar till synes skarpt och den som saknar förankring i en sann värdeskala kan därför ryckas med. 

Men från det man förstått vilken uppgift mänskligheten tillsammans har på denna jord (och det är inte att utrota varandra eller skapa hackordningar som deklarerar vissa raser, numera kulturer, underlägsna), från och med detta ögonblick är det ingen problem att se hur den underliggande visionen på Dagerlinds sajt är sinnessjuk, inget annat än sinnessjuk.

I det här inlägget prövar jag istället att placera födelsen efter tvåslaget. Sinnet eller Månen har nu lämnat dokumenterat kritiska och t.o.m. främlingsfientliga Jungfrun. (Dagerlind var en av många individer vars Måne i Jungfrun avslöjade det här otippade missförhållandet i ett av zodiaktecknen som sällan får några stora rubriker.) Psykplaneten har nu istället trätt in i Vågens tecken, tecknet som borde stå för en harmonisk och försonlig mentalitet, eller hur?

Men se vad som händer här:Vi får ännu en gång en av de mentalt derangerande Vatten/Luft-konflikterna, vilka bl.a. så tydligt yttrat sig hos ateistiska grisar på Newsmill, tölpaktiga kräk som kallat sig "religionskritiker" fast det enda de sysslar med är ett småskolebarns gruppering mot någon företeelse de tror sig kunna vinna mer individualitet genom att bekriga och skymfa. 

Särskilt kan nämnas den osmakliga mentalitet som Mats Forssblad företedde eller i det här sammanhanget ännu bättre, Per Mikael Nilsson, som har en säker månplacering i Vågen. Där Nilssons mentala luftslottskonstruktion tippade över pga. Vågens härskare Venus i irrationella instinkters Vatten, där hittar vi nu Mats Dagerlinds psyke i Vågen under direkt attack från illviljans Mars i kaotiska och oroliga Vattentecknet Fiskarna. Redan här är bäddar för olika typer av fixeringar eller psykopatologi.

Men därtill är hela sinnelaget i tvåsamhetens Våg redan underminerad av att Venus själv står och stampar mittöver i det mest primitiva tecknet. I Väduren finns inte ens intresset av att objektiv undersöka. Det är den subjektiva upplevelsen som räknas. 

Således vägrar Dagerlind tro på uppgifterna från flera tidningar att de inte sysslar med "vitpixling" för att mörklägga den Syndabock Dagerlinds extremt socialt störda psyke så gärna vill ha! Dagerlind VILL störa sig mot nykomlingar (Väduren, debutanten) i Sverige. Han vill "sätta dit dem". Notera halshuggna Ketu med kärlekens Venus i nybörjarens Vädur.

Denna misär ligger alltså inbäddad som en nivå under hans Mån-psyke i Vågens tecken. Så om han under vissa stunder tillkämpat låter harmonisk och resonabel, är det bara att återvända till zodiaken - den objektiva värdemätaren på vad vi har att säga här i världen - för att se en människa som ingen vettig varelse skulle ge någon maktposition. Perspektivet är alltför sjukt. 

Däremot ska en demokrati ge den här sorten något missnöjesforum och en pall att stå och skrika från. Det här är psykiskt störda själar och de är på jorden för att svettas ur sig sina störningar. Kanhända lugnar de sig på äldre dagar, kanhända kommer de att hålla på så här även i kommande liv. Ingen vet riktigt hur Ödets mekanismer fungerar.

De Fato, Om Ödet, är en viktig text från den mellanplatonska filosofin.

Här beskrivs hur Ödet verkar på själen. Författaren är okänd, men vänner av fornnordisk mytologi - kallad germansk i den engelskspråkiga världen, bara så vi inte glömmer att vi är barn av den låga jordanden - känner direkt igen våra importerade tre nornor i de tre ödesgudinnorna i gammal grekisk tradition. 

Runt början av vår tideräkning hade filosofin tagit dem till förnyat bruk. De beskrivs nu som tre ontologiska (existens-) nivåer. Planeternas kretslopp är bara den andra Försynen eller ödesnivån - där ovan finns det Första Ödet som inte är något annat än de tankar Gud (den Förste Röraren) tänker och där du och jag är två olika tankar och dock ändå inte så olika. Ur det Högsta Perspektivet är vi helt transparenta i förhållande till varandra. 

Att vi kan vara transparenta beror på att "himlen" inte rymmer dimensionerna "tid" och "rum". På jorden kan vissa människor uppleva telepatisk kontakt med andra - detta är för att de just då befinner sig centrerade i sin andesjäl och utan att behöva tillryggalägga avstånd "förnimmer" en annan varelse.

Andesjälen är med andra ord fullständigt medveten (sanskrit: cit) innan den filtreras ner genom de tre ödesgudinnornas försorg. Det som på jordytan utvecklas till en rasist är således ingen slump, ingen följd av "olycklig barndom" eller "miljöpåverkan". De är avsiktligt satta här att vara vad de är.

Vissa är således predestinerade att spela det förklädda kräkets roll, sådana som t.ex. Mats Dagerlind. Människan kan inte ifrågasätta detta, våra kategorier sträcker sig inte tillräckligt långt. Men man kanske kan misstänka att det har att göra med att mörker behövs för att andra bättre ska se ljuset - på det här varvet! Vad vi gör i en annat liv, en annan världsskapelse, det är en annan fråga. 

För deras egen del handlar det om att på sikt genomskåda sina egna vansinnigheter och åter börja knyta an till sin obefläckade andesjäl, vilken de uppenbarligen har noll kontakt med i dagsläget. De är helt enkelt fullständigt sinnessjuka ur det Högsta Perspektivet då de varken tror de har någon eller går med på att betänka några andra förklaringar till tillvaron än dem deras förvridna egon producerar. 

De är i det läget vad man förr kallade fördömda själar, dömda i förväg till denna degradering. En del är förutbestämda till hela liv (skådebröd för andras skolning), andra åter har en förprogrammerad omvändelseupplevelse någonstans i livet. Ett litet fåtal flyter med Förändringens vindar och är REN MEDVETENHET HELA TIDEN.


*****


Teknisk anmärkning. 

Sannolikheten är förstås något högre för en födelse med Månen i Jungfrun 00.00-14.45. Den placeringen är nästan lika usel som Månen misshandlad på det sätt jag här beskrivit. 

Men en andra eftertanke, säger mig att om Dagerlind nu är så med i debatten som DN påstår (jag slösar inte min tid på pöbelproblem, har utmärkt kontakt med människor av arabisk härkomst i min omgivning), och hans rasistblogg heter Demofon (folkmegafonen), då kunde inte kombinationen av Månen (folket) och Rahu (det perversa förstoringsglaset) vara en bättre beskrivning. Och det ger således en tidig placering i Vågen.

På rent analytisk och teknisk grund föreslår jag därför en sen födelse för denna rasist som lever i sitt fullständigt fabricerade och demoniska svartbygge till psyke. Som alla som kan läsa av en himmel ser, är hans självhat så gränslöst att han hittat någon annan fiende om nu inte invandrare varit så himla enkelt.


Bonusspaning.

Dagerlind nämner islamofoben och Pamela Geller (som om någon intelligent människa brydde sig om YouTube-smörja!). Wikipedia uppger bara hennes ungefärliga ålder men den här gången den rätt ineffektiva sökmotorn birthdatabase.com nådig, bara en i rätt ålder med det namnet i New York.

Och att vi hittat rätt person förstår vi direkt. Samma sinnessjuka grundton här, kvinnan är nämligen jämngammal med Dagerlind!Den här gången angriper Mars i irrationella instinktens Vatten inte psyket direkt utan går på Vågen som helhet. Den det här angreppet aktiverar således Vågens härskare Venus och så är vi tillbaka i det här subjektivistiska ego-träsket igen! Samma obalanserade förhållande till medmänniskor. Det måste ha varit en hel busslast svåra syndare som tippades ner från himmelen under en period under 1958!

Men glöm inte hur t.o.m. en fasansfull himmel kan mojna under en timma eller två. Först den exakta timman visar om man faller in i ledet under svarta tider, eller indikerar någon som går mot strömmen.

(Obs. En sen födelse för Pamela Geller ger en Sol i Tvillingarna, men då har istället Månen just nått fram till Satans vrångskalliga huvud i början av Oxen, för en riktigt ful version av den "sataniska axeln". Och den har svårt med social kompetens här eftersom Oxens Venus är involverad i de onda månnoderna.)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.