Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 10 december 2011

Wanja Lundby-Wedin & Anna Settman



Det är troligen ungefär som Wanja Lundby-Wedin (t.h.) som Aftonbladets vd Anna Settman (t.v.) kommer att se ut när hon blir äldre. Båda kvinnorna är födda under extremt starkt inflytande från sideriska Vågens tecken, inte minst för att det är nymånen vid båda tillfällena. 

Det är slående att den sociala kompetensens tecken givit båda viktiga ledarpositioner, Lundby-Wedin är inte bara LO-fackets ledare utan även Eruopafackets och företräder 60 miljoner arbetande människor. Anna Settman är vd för Aftonbladet Nya Medier, som bl.a. ger ut Sveriges största men tyvärr också sämsta tidning, ett hånfullt mish-mash där några radikala artiklar duperar arbetarklassen att tidningen står på deras sida (LO äger idag bara 9% av tidningen!) och sedan en oändlig gröt av högerpropaganda och skitläsning för den svenska underklass som mer än någon annan behöver lära sig kritiskt tänkande.

Här är horoskopet för dagen då AB köptes upp av en kommersiell aktör och blev en högermegafon med utstuderad onda människor som Lena Mellin som högerpropagandister. Jag måste erkänna att jag var förbryllad länge av den där tidningen innan jag plötsligt såg att ägaren nu hette Schibsted.

Ett är säkert, när penningbesatta råkapitalisten Peter Settmans hustru tog det här vd-jobbet (vänskapskorruptionen), var det knappast på grund av en omsorg om Sverige eller folkbildningen hon tackade ja.

Men samtidigt riktades kritik även mot Wanja Lundby-Wedin för inte så länge sedan, 2009 närmare bestämt. Det var då alla hennes lukrativa sidouppdrag släpades fram av pressen (säkert av extremt hycklande Aftonbladet - de både drevar mot kungahuset och håller sig med en kungahusblogg), vilka tycktes rimma illa med en arbetarnas företrädare. Lundby-Wedin var väldigt svårmedgörlig och såg inga problem. Men hur det nu var, tror jag hon för syns skull avsade sig några sidouppdrag.

Konsten att inte dras med i världens gång och tappa trovärdighet är den kanske största. Få socialdemokrater verkar klara att hantera framgång och på högern är korruptionens avgrund själva poängen med strävan! Se Fredrik och Filippas fullständiga vanstyre av både landet och dess huvudstad! 

Man vad skiljer då dessa Vågen-kvinnor åt, så att en i vilket fall arbetar för människornas bästa (LO) medan den andra, trots att Vågen anses ett "gott tecken", inte verkar ha någon som helst social medvetenhet?





Faktiskt, frågan är om det går att skilja deras bevekelsegrunder åt alls med bara kartan för hela dygnet! Om man bara lätt överblickar kartorna ser man att båda kvinnorna har sekundära inflytanden från precis samma tecken, Väduren och Jungfrun!

Jag skulle vilja korrigera en tanke från september 2009, där jag i ett inlägg säger:
Där befann sig Sol och Måne ... i harmoni- och samförståndsorienterade Vågen. Likväl betedde sig Lundby-Wedin som om hon inte fattade ett dyft av vari kritiken bestod - noll funktion hos den reflektiva Månen alltså.
Men det var väl en överförenklad kommentar! Det är en välkänd företeelse att om man fyller sitt huvud med en negativ tanke blir man likadan själv. Här var jag inne på fenomenet "bränd Måne", dvs den aktivistiska Solen dominerar så stort över den reflekterande månsidan att intellektualiteten kan bli lidande. Personen blir mer en "doer" (görare) än en tillbakalutad tänkare. 

Jag drabbades alltså själv av den korttänkthet som nymånen symboliserar. Nymånen kallas projektstartens tid, tänkandet ska ha gjorts innan Månen börjar närma sig Solen. Därför missade jag i solhettan helt att det är egoprincipen Väduren som förklarar varför Lundy-Wedin (och Anna Settman) siktat in sig på chefskarriärer. 

Hade inte underhållaren Jonas Gardell varit född under en fullmåne där Månen stod i ego-Väduren, hade hans Sol-Våg aldrig urartat till en sådan narcissistisk linslus, kåt på att vara med i precis varenda sammanhang oavsett om han hade talang för det eller inte (Infantila drömmar om att vara rockmusiker, en meningslös Jesusbok som inte ens var i närheten av det samtida forskarläget, och så vidare).

Fullmåne är visserligen extrem, men så är också en nymåne! Att båda kvinnorna kommit så långt beror dock inte på linslusen Väduren som själv till varje pris ska vara med där det händer. Det är bara den insnävande biten som visar att man vill vara någon speciell i det sociala vågspel det motsatta tecknet symboliserar.

Men det är helt uppenbart varför Wanja Lundby-Wedin är den ärbara av de två kvinnorna. Hennes nymåne i harmonis tecken matas på av välviljans Jupiter. Skitmedie-vd:ns nymåne matas på av missunnsamhetens och maktlystnadens Saturnus i sitt fallna läge i ego-Väduren. 

Man skulle kunna säga att Lundby-Wedin unnar alla "små jag" (Väduren) deras framgång, medan Saturnus i Väduren inte har någon ambition att få jaget att växa. Kontrollplaneten Saturnus snävar ner och begränsar här så många planeter i Vågen att man måste fråga sig om hon egentligen har begåvning för vd-jobbet eller om det befattningen är ren svågerpolitik. 

För att förstå hur tunnelseende och självisk Saturnus i Väduren kan bli är det bara att gå till hennes make, Peter Settman - och då talar jag inte hans roll av lustigkurre utan affärsmannen i bakgrunden. Det är mycket logiskt att hitta den fallna Saturnus som uttryck för sjundehus-partnern. (Indisk astrologi innehåller speciella tolkningsregler för ett andra äktenskap men det är lönlöst att gå in på finlir när man bara har ett Chandra lagna-horoskop, där Månen hoppar in som ascendent då tidpunkten är okänd.)

Jag har sagt tidigare att jag spontant upplevt människor födda hösten 1970 är ovanligt vackra, och det gäller Anna Settman också. Ansiktet är så typiskt för den milda och harmoniska Vågen! Helt klart avslöjar ansiktet INTE de fulare dragen som finns på den här himmelen. Som t.ex. att den redan fallna Saturnus blir ännu mer beklämmande när man finner dess disponent Mars i tecknet som jobbar häcken av sig för att tjäna på sin verksamhet. 

Detta är också Fredrik Reinfeldts placering och han har den i första egohuset för alla att se: alla ska arbeta häcken av sig och konsumera och sen arbeta mer. Det är allt hans liv handlar om. Han är som en man helt utan bildning; det är ett tecken på skolans kollaps att svenskar inte ser igenom Reinfeldts fattigdom utan tvärtom tycker det är bra att ta från de fattiga och ge till de rika. Jungfrun ger ofta den här kallsinniga mentaliteten som inte kan tänka längre än till sin egen arbetsinsats. Det finns ingen kontakt med den högre idealvärlden här.

Jungfrun som plöjer sin åker är sannerligen ingen idyllisk naturbild - det är symbolen för en människa som gett sig den på att få ut vinst av sin ansträngning. Nolltillväxtekonomi och att leva i harmoni med naturen är inget som intresserar det här tecknet. Skulle man hitta en Jungfru som står för dessa ädlare insikter ska dessa sökas på annat ställe i horoskopet.

I Anna Settmans fall är det alltså så olyckligt att inte bara är arbetsledandets Saturnus i Väduren en fallen placering (jag misstänker här nyckfullt och snävt ledarskap, en försurande influens på tidningen). Dessutom angrips Saturnus av själva sin disponent, Mars i Jungfrun, via aspekt. Vi har alltså det rena egotecknet angripet av sin disponent i självtjänandets Jungfru. 

Den här mixen av Eld och Jord blir "egenmäktighet" och mer än troligt en överdrivet kritisk och negativ chefstyp. Frågan är om den myckna Vågen kan balansera ut detta. Bara några timmar in på dygnet har den retrograda Venus backat hem i sitt härskartecken Vågen så att vi faktiskt har en ganska fin berättelse på den sidan. Horoskopet skulle till och med kunna vara så kluvet att allt det frenetiska, onda, och missunnsamma ligger hos partnern, och den bilden stämmer verkligen på Peter Settman som snål arbetsgivare.

Men eftersom Anna Settman valt honom finns rimligen samma blindfläck i henne själv, ingen god människa skulle gifta sig med en uslare karaktär. Det är således fara värt att Anna Settman är den obehagligaste typen av Våg, en dubbel- eller t.o.m. trippelnatur, en sådan som visar olika ansikten åt olika människor men när det kommer till kritan är avgrundsdjup i sin själviskhet. I vd-position har man förvisso skaffat sig all den makt för att kunna legitimera diktatorsfasonerna...

Wanja Lundby-Wedin har därför ett betydligt trivsammare horoskop. Vågen opponerad från Jupiter stimulerar istället för att söka låsa eller begränsa. Morot istället för piska. Jupiter i Väduren disponeras förstås också av krigaren Mars, men nu hittar vi den i Skytten, ett eldtecken som passar Mars eldiga natur perfekt. Skytten är dessutom välvilliga och joviala Jupiters eget tecken så att vi har en närmast oslagbar ömsesidig reception där alla inblandade komponenter klickar perfekt! 

Jag har sedan länge tappar orken att överväga om aspektlinjerna ska målas röda eller gröna, oftast går det inte att avgöra definitivt. Men här finns verkligen inget som talar mot en grön (harmonisk) samverkan mellan Mars och Jupiter, Väduren och Skytten. 

Därför uppstår det som jag i bloggens början oklokt häcklade som "gruppegoism" då kombinationen Vädur och Skytt visade sig i socialdemokratiska födelsehoroskopet. Ja, Väduren är egofixerad men det är för simpelt att läsa inflytandet från den universalistiska Skytten som bara ego x oändligheten, dvs gruppegoism. 

Vid den tiden var jag missnöjd med socialdemokratins brist på andlighet, barn som de var ur fabrikssmutsen. Religion kopplade de (på goda grunder) till överheten. Det är därför något av en historiens tragedi att vänsterfolk i dag är ateister och saknar all vettig filosofi. Men faktum är att det redan i viljan att förbättra från de många och inte bara en själv ligger något stort. Och det är därför Lundby-Wedin basar över 60 miljoner europeiska arbetare för att hålla sådana som Anna Settman och hennes andligt korrupta make kort.

Och detta är kort och gott varför två nymånar i Vågen, som ser så lika ut, ändå står för helt motsatt filosofi. Det blev till sist en fråga om den stora illgärningsmannen (Anna och Peter Settman) eller den stora välgöraren (Jupiter)! 

Se även det här gamla inlägget: Saturnus, arbetarnas herre.



Inga kommentarer: