Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 30 juni 2011

Mörkermännen Borg & guru Friedman

Ingen kan ha missat dagens ena nyhet: Svenskt Näringsliv anser utbildningar i humaniora olönsamma och vill genom regeländringar ytterligare strypa det redan hotade svenska intellektet (min kommentar om den saken här, mothugg från studentkårerna här). 

Det måste vara ren och skär dumhet som får dem att ens torgföra sådana tankar - folk inser ju genast att de bara är ute efter att binda upp medborgarna ännu djupare i löneslaveri. Alla, handen på hjärtat, drömmer egentligen om mer kvalitetstid, tid att fördjupa sig som människan och nå harmoni - ingen vill ha Fredrik Reinfeldts bisarra påbud till kvinnorna i början av året, att de alla ska eftersträva heltidsjobb! (Den mannen är tappad bakom en vagn!)

Den andra nyheten är mer insidiös. Regeringen Reinfeldts bakomridåerna-hantering av sjukvårdsreformen. Som andra sagt: nu förstår man plötsligt avgångna ministern Husmark-Pehrsons inte alls förflugna ord om att försämringarna för de sjuka var för att köpa det friska folkflertalets röster (jobbskatteavdragen). 

Det visar sig av en hemlig promemoria som Göteborgs-Posten publicerar (och som distinkt köpte högerorganet DN censurerar friskt i de mest pinsamma delarna) att Anders Borgs departement direkt lade sig i arbetet och avslöjade exakt hur cynisk människosynen hos Nya Moderaterna är. Vår roligt hippa Anders Borg är samma gris (gris = moraliskt bankrutt) som Fredrik Reinfeldt! Men det har den här bloggen redan fastslagit på astrologisk grund - båda har ett storkors i Mörkrets kvalitet och inget annat i horoskopet som hjälper upp den saken!

I en plötslig ingivelse slog det mig att jämföra Anders Borg med vad som uppenbarligen måste vara den ekonom han har som idol och förebild, Milton Friedman och hans lovsånger till den fria marknadskapitalismen utan någon som helst reglering inom synhåll.

Se Naomi Kleins Chockdoktrinen om de globala katastrofer Friedmans teorier orsakar!

Det här slavar till detta system Reinfeldts Regering på alla sätt söker tvångsrekrytera genom rena mobbningsinrättningar som Fas 3 och Sjukvårdsreformen. Vilka djävlar som styr landet just nu!

Och intuitionen leder märkligt nog ofta människan rätt! Milton Friedman föddes också under storkorset i Mörkrets kvalitet, alls inte något högfrekvent astrologiskt fenomen.

Flera socialdemokratiska bloggar (ex: Röda Berget) påpekar vad dagens bomb säger om KD, vars Göran Hägglunds vilja till makt var så stor att han offrade de svaga - i direkt motsats till kristendomens svälva etos! Och naturligtvis har han också storkorset i Tamas guna. Bloggens alla tidigare inlägg som misstänksamt frågor hur den eller den kunnat bekläda det eller det ämbetet besannas nu på löpande band!
Jag kommer inte att kommentera horoskopen ytterligare, storkorset i Tamas guna - som naturligtvis förekommer även hos Mörkrets furste i Sverige, Fredrik Reinfeldt, har avhandlats tillräckligt. 

Men jag kan inte låta bli att notera att både Friedman och Reinfeldt är födda till Kräftan, det omättbara tecknet (som också ligger till grund för misogyna idéer om att det aldrig går att tillfredsställa en kvinna, att hon bara begär mer och mer).

Det är uppenbart, från den här bloggens många exempel, att Kräftan ofta indikerar svåra störningar i begärsnaturen. De är inte omdömesgilla månaden runt. Därför satte antikens visa män Stenbocken, den principfasta, att regera över den ständigt mer eller mindre mångalna Kräftan! Och vi ska strax se hur tydligt detta visar sig i denna ministudie....

******

Istället för att spilla tid på Friedmans lätt genomskådade horoskop (mörklagd i psyket och omättbar i begären), tog jag två stickprov på de kanske mest kända motståndarna inom ekonomin till Friedmans doktrin, James Galbraith och Joseph Stiglitz.

Här är en minimal orientering från Wikipedia om dem bägge:

Galbraith argues that modern America has fallen prey to a wealthy, government-controlling "predatory class": "Today…predation has become the dominant feature — a system wherein the rich have come to feast on decaying systems built for the middle class.

Galbraith is the Chairman of Economists for Peace and Security, formerly known as Economists Against the Arms Race…

http://en.wikipedia.org/wiki/James_K._Galbraith

Joseph Stiglitz is known for his critical view of the management of globalization, free-market economists (whom he calls "free market fundamentalists") and some international institutions like the International Monetary Fund and the World Bank.

Stiglitz is one of the most frequently cited economists in the world.

http://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Stiglitz

Undersökningar på stickprovsnivån brukar nedsättande avfärdas som "anekdoter" av materialister som inte ser någon inneboende mening i något som inte kan översättas till siffror och statistik signifikans. Men jag finner det meningsfullt att ingen av de här männen har födelsehimlar som ens avlägset påminner om Friedman/Borg (eller Reinfeldt). 

Ingen av dem tillhör "mörkrets barn" som låtsas förkunna läran om den enda och rätta vägen (fundamentalister). Båda dessa keynesianer (staten måste reglera privata sektorn eftersom den är ett ostyrigt monster) representerar istället en mer normal blandning av passionens Rajas och kunskapsviljans Sattva och "obändighetens" Tamas.

Som omväxling det vediska horoskopformatet:
Båda männen är födda Sol-Stenbockar, det genuint ansvarskännande tecknet. Om någon som hamnat vid det här inlägget av politiskt intresse men utan kunskap om astrologin ännu är kvar i texten på detta stadium, måste jag nog förklara vad vi just har sett hända, helt spontant genom en måfåsökning på Wikipedia (ingen av dessa två senare namn var mig bekanta förrän nu).

Båda männen som är emot det avgrundsdjupa begärets Kräfta - Friedmans och Reinfeldts "filosofi" och strävan i livet - visar sig vara födda i det motsatta tecknet, det som representerar patriarkatets förmåga att kuva det lägre driftslivet och därmed frigöra energi för att forma världen till det bästa. 

Hur skulle Stenbocken kunna vara för något annat än en ansvarstagande och fast hand? Det visar sig vara Anders Borg som är en gambler, en Skytt, men han döljer sin oansvarighet bakom Mörkrets kvalitet. Tamas guna älskar att spela rollen som de trovärdiga, men mången gång är de mörkrets utsända som låtsas stå för upplysning.

Detta är bara så vackert, astrologin bara leker fram sina djupt pedagogiska lärosatser inför våra ögon! Siffror (och bokstaven) dödar, anden ger liv.


Jag noterar särskilt att den ytterst militärkritiske Galbraith har Mars "skadad" i Vågen. Det här är en påminnelse om att inte naivt hantera astrologins tolkningsregler. 

För vad är krigaren skadad i förhållande till? Jo, Mars hemma i härskarläge i Väduren (mittemot Vågen). Men det här är en frankt talat småkorkad position, så mycket jävlaranamma bor i denna övertaggade Mars att den sällan gör sig som general.

Det är i själva verket den skadade Mars i Vågen som äger flexibilitet och omdöme att välja sina strider! Det säger undertecknad med samma position och valet i ungdomen att sitta av lite tid i fängelse för en genuin antimilitaristisk grundsyn - uppenbarligen identisk med den berömde ekonomen Galbraiths tankar om den degeneration krig medför för den som utdelar första slaget. (Ett gammalt kinesisk talesätt säger att den som utdelar första slaget förlorar striden.)

Oppositionen: är inte sanningen om Finansdepartements beteende skäl nog att misstroendeförklara den sittande regeringen? De här ledarna är inte fullt friska ur den antika astrologins perspektiv. De borde aldrig ha kunnat komma så här långt, särskilt inte den helt talanglöse Anders Borg.


Astrologin klargör allt tydligare att svenska folket valde patrasket att förvalta deras gemensamma samhälle! Just nu är vi inne i baksmällefasen och tillnyktring kommer snart att följa.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.