Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 2 juni 2011

Sextorteraren - extrema Luft/Vatten-störningar

Det är viktigt att påminna sig värdet av att studera horoskop för riktigt urartade människor. Med bara välanpassade genomsnittsindivider skulle man aldrig få syn på astrologins subtila sätt att skicka ledtrådar.

Det är en sak att studera det depraverade för att lära sig förstå det friska, en annan att ta på sig att försvara det oförsvarbara. Det förvånade inte att se att Silbersky, "djävulens advokat" med sedvanlig lystnad åtagit sig just det här fallet.

Skuldfrågan är ännu inte avgjord för den "framgångsrike affärsmannen", "47-åringen" och allt vad han kallats i pressen (DN, AB), men det horoskop som resulterar genom en enkel sökning på nätet låter sig väl förklaras i termer av grov sexuell perversion. 

Den verkligt delikata frågan är som vanligt - vad om de andra barn som föddes samma dygn (och kanske intilliggande dygn)? På vilket sätt uttryckte sig det astrologiska problemet hos dem? 

Den principiella indikationen är emellertid den om vanartig sexualitet, och redan bruket av Chandra lagna, en månascendent där klockslaget är okänt, ringer varningsklockor. 

Här har vi Månen hemma i sitt härskartecken, vilket sannerligen inte i sig är någon karaktärsstärkande influens! Självefterlåtenheten gentemot det egna psykets hunger och anfäktelser kan gå helt överstyr, vilket bloggen redan konstaterat många gånger, precis som den också berömt den djupa inlevelse Vatten ger och som kan bli till fenomenal musikalitet.




Taget för sig är Venus/Jupiter i Fiskarna, välsignande sinnelagets Mån-Kräfta just en sådan oslagbar "soul-indikation". Ett hyperfeminint psyke, och jag tänker genast på hur han tydligen var entreprenör inom i restaurang- och diskoteks/nattklubbsbranschen - tydliga Vatten-branscher eftersom de har med tillfredsställelse av primitiva begär att göra, ren sinnlighet, djurlivets kognitiva nivå. (Visst har djuren en själ eller en själslig medvetandenivå - en del arter är riktigt förslagna när det kommer till att säkra sin överlevnad.)

Ursäkta idiosynkrasin i mina färgläggningar, här kan jag knappt själv redogöra för hur jag sökt åskådliggöra en direkt känsla genom blandningen av blå Luft och grönt Vatten. Men idén är ungefärligen att soltecknet Vattumannen (Luft) kan placeras i det onda skorpioniska Vattenhuset (8e) när vi använder månascendenten. 

Om detta stämmer i verkligheten är ytterst osäkert, men för just denna tolkning resulterar djup meningsfullhet! Inte bara har vi en "dissociation" mellan tecknet och huset så att faktiskt "det sociala utstötar- eller mobbarsyndromet" bildas, eller "konceptualiserad sexualitet" (idéer om hur sex ska utföras), den kalla Saturnus i härskarläge drar faktiskt med sig våldets Mars i en lång "ond" aspekt som riktas mot sexualitetens Skorpion, som i detta läge ligger i femte huset för lek, bland annat kärlekslekar.

Eftersom det är konceptuella Saturnus (en essentiell Luftplanet) som med brutala Mars kastar sin aspekt ser man här hur Skorpionens instinktiva Vatten "blåfärgas", driften vanställs av ett extra konceptuellt lager, en "mental överlagring".

Hoppas färgläggningen blir lite mer begriplig nu, men låt mig beskriva det femte huset. Här bytte jag spelregler och fokuserade inte kombinationen av husets naturliga element med tecknets, utan bara effekten av den inkommande - redan störda - Saturnusaspekten som söker påverka Skorpionens djupa vatten, men bara tränger tillbaka dem. (Alla former av bortträngning resulterar i förvrängda uttryck.)

Tydligare än så här har jag aldrig sett sexuell perversion skrivas över hela himmelen!

Den övergripande berättelsen är så kraftfull att jag utlämnar finliret, alla diskussioner om vilka planeter som "händelsevis" verkar för gott eller ont här. Dock kan noteras att Solen och Saturnus i Vattumannen redan i sig är svårtolkad kombination eftersom planeterna är ömsesidiga fiender och Saturnus här är den klart starkare! Gränsdragaren, stryparen och t.o.m. liemannens princip dominerar över Solens livsgivande, frisläppande princip. Läs mellan raderna!

Jag tror Sol/Saturnus-konjunktionen (med våldets Mars involverad) samverkar till det sämre med den underliggande bortstötningseffekten mellan Vatten och Luft, zodiaktecknens grundbetydelser inte att förglömma! 

Men minns, på den här nivån (inget klockslag, bara de grova placeringarna) talar vi med filosofen Platon om Idévärlden som sådan, före dess instantieringar i små enskilda människokroppar. 

På "vägen ner" till jorden och en födelse kommer man inte hela vägen när man använder psykets Måne som fuskascendent, utan bara till hur vår fallna del av Världssjälen mådde under några dygn. Det finns alltså anledning att misstänkta ett övermått av problem hos människor födda under denna tid, om än inte alla.

*****

Se även "Naturens inbyggda brutalitet" för ett annat fall av saturnisk Sol och Månen i Kräftan.


Inga kommentarer: