Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 25 juni 2011

Spökhistorier för egnahemsägare

Så f.d. tennisstjärnan Boris Becker har levt överdådigt och fått sitt eleganta sommarresidens konfiskerat! (DN) Vad annat är detta än små berättelser som den förborgerligade människan kan kittla sig med, hon som minsann har sitt på det torra och inte går till samma överdrifter som Becker. Inte för att hon skulle ha tackat nej till ännu ett av Reinfeldts jobbskatteavdrag, finansierat av den där undangömda tredjedelen i hans nyskapade tvåtredjedelssamhälle....

Det fascinerande är att Beckers födelsehoroskop just precis illustrerar det ständigt måttlösa och otillfredsställda Vattenelementets tendens att gå överstyr i olika former av missbruk. I centrum för vad filosofen Herakleitos med förakt kallade den "läckande, inkontinenta själen" står syndafallets planet Månen och dess hemmaläge Kräftan. Som lustigt nog också är Hemmets och Kapitalvarornas tecken.

Så hur gick Beckers konsumism överstyr, enligt horoskopet?



Genom ren och skär materialism och absolut noll bildning! Han är, ungefär som Fredrik Reinfeldt, bara ute efter livets materiella. En så korttänkt människa - en som just bara är materiell själv - är den sämsta att sköta det materiella.

Du kan inte som general själv stå upp till halsen i gyttjan om du planerar att leda en här i krig, det är därför Platon underströk att samhällets verkliga ledare - filosof-kungarna - alla måste ha övervunnit sin prylfixering, sin materialism och leva egendomslöst - kommunistiskt! 

Bara den typen av människa har klarsyn nog att dirigera politikerna och politikerna i sin tur marknaden. 

Reinfeldt är alltså själv en räknenisse och från det lägsta ståndet - är det konstigt att landets rättvisekänsla totalt kantrat under en man styrd av privatismens Jungfru och Kräftans ständiga otrygghet kring den egna husknuten (och inbillade behov av "lite mer" - ännu ett jobbskatteavdrag).

Det finns ingen ände på Vattenelementets behov och Becker har både Sol och Måne i elementet.

Vatten symboliserar närapå mentalsjukdom (låt gå i många fall en så pass lindrig anfäktelse och definitivt så vanligt förekommande i horoskop att vi betecknar typen och det begärande sinnelaget som närmast något normalt).

Det är Vatten i de skapande men också förbrännande Eldhusen som ger ett övertryck hos Boris Becker. "Sensationalismen" gör honom också till extremt konsumtionsbenägen, och olycksplaneten Mars sitter minsann i andra huset för ekonomi och ägor och hugger ondskefullt mot Månen i Kräftan, den rena symbolen för stora kapitalinvesteringar i Hus och Hem. Som synes ligger tyvärr Månen (Hemmet, den egna Tryggheten) i händerna på andra - åttonde huset är ett "ont" hus och representerar "andras tlllgångar". 

Boris Becker var förutbestämd att förlora ett eller flera hem! Hans själ bokade det här livet för att lära sig ett och annat om begär och när de gått överstyr så att inte ens ett femtionde jobbskatteavdrag tillfredsställer egoismen.

Varför jag tjatar med Reinfeldt-parallellen beror på att Becker drivs av snarlika krafter. Där Reinfeldt har privatismens Jungfru stigande i öster ("här ska inget socialfall komma och glida på det jag tjänat ihop" - tecknet tecknar den ultimata ogenerositeten mot främlingar som bloggen visat via nazi- och rasisthoroskop), där upphöjer Becker en fallen pengaplanet till sitt livsideal (11e huset) i Jungfruns tecken.

Jag har mött andra Skorpionascendenter med en fullständigt sjuk snålhet, när Jungfrun i 11e varit aktiverad. På samma sätt som Reinfeldt upphöjer Kräftan till sitt elftehusideal ("charity begins at home" - och sen blir det ofta inte mer), på samma sätt verkar den privatistiska Jungfrun (tecknet innan den genuina kooperationens Våg) vara kritisk att upphöja som ideal.

Därtill är Beckers 4e hus för "djup tillfredsställelse med livet" fullständigt uselt konfiguerat. Fjärde styrs här tillfälligen av Vattumannen och signifikatorn för lycka är därmed Saturnus. Att Saturnus står för depression och snålhet är inte poängen i det här läget. Här talar vi bara om vilken signifikator det fjärde huset för upplevelse av djup förnöjsamhet just detta horoskop har.

Problemet kommer när vi hittar lyckoindikatorn (här: Saturnus) i det femte huset som bränner massor av energi. Här passar Saturnus mycket illa (varande en samlande och inte en generöst energispridande planet). Eftersom fjärde huset för djup förnöjsamhet också står för Hemmet och Kapitalvaror, inser man strax att Boris Beckers enda väl till lycka är att köpa och bränna pengar på dyra kapitalvaror!

Horoskopet är sannerligen en spökhistoria för den konsumistiska medelklassvensken - här är han själv i Lustiga huset på tivolit. En något mer grotesk avbild av vad han själv skulle bli om han hade haft talangen och fått chansen.

Boris Becker är din syndabock, ditt offerlamm. Han har levt och kraschat så att du skulle slippa göra det. Men när han givit dig så mycket moraliskt kapital, till vilket parti och till vilken livsideologi tar du nu din nyfunna medvind av andlig nobless?


*****


*****


Någon läsare kanske minns skådepselaren Nicholas Cages vettvilliga horoskop, lika fixerat vid den egna ekonomin som Reinfeldts genom en dubbel emfas på andra ekonomihuset och elfte huset för intäkt via karriärhuset. 

Också han har fått slumpa iväg en grabbnäve slott han råkat förköpa sig på under en särskilt fartblind och omedveten sträcka av sitt liv, för att tala reinfeldtska. (Bara det att "det sovande folket" är Reinfeldts egen grupp och inga andra!)

Egentligen krävs en noggrann analys, men här ser jag bara i förbigående att också Cages horoskop uppvisar olycksplaneten Mars i 2a huset för ekonomi och ägodelar. Hans fjärdehus för genuin upplevelse av lycka är emellertid starkt - han måste verkligen ha varit lycklig över varje nytt slott han förvärvade. Jag menar, horoskopet omvittnar en höggradig connaisseur och estet (Saturnus och Venus i Luft med flera indikationer). 

Den stackars Boris Becker är bara en sedvanligt härjad "Whitney Houston" - ett emotionellt svart hål som inte går att mätta - Saturnus i femte brukar gärna skapa en brist på glädje och när den dessutom är den inre glädjens (fjärdehusets) signifikator ser jag inom mig en ganska vedervärdig människa. En kall tysk av det där slaget som framkallar dåliga minnen av ett äldre Tyskland! 

Märk, som sagt, att Beckers Sol-Skorpion och Mån-Kräfta ger "dubbel-Vatten", ett fenomen bloggen om och om funnit i samband med känslomissbrukare. Bland Sol-Skorpioner kommer jag först och främst att tänka på sexmissbrukaren Warren Beatty, Madonnas före detta man.

Finns då ingen värme och mänsklighet här? Becker har dock Jupiter i Eld (Lejonet) i 10e huset för karriär - en lysande karriärindikator för övrigt! Men är detta ett äkta Lejons hjärtevärme, eller är det bara bilden av en extrem vilja (och förmåga) att nå högst upp på prispallen? Begrunda himlavalvet som helhet, och svaret tycks givet.


Inga kommentarer: