Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 16 maj 2022

Blodmånens massmord i Buffalo ett omen för Sverige på dess NATO-dag

Solen ska vändas till mörker och månen bli till blod, förrän den stora och fruktade Herrens dag kommer.

/Bibeln, Joels bok 2:31


Blodmånen (via Väduren/Vågen) och innerst Sveriges horoskop

Att ta ett massmord i USA som omen för lilla Sverige - som i föregående inlägg om mordets sammanträffande med den nordamerikanska "blodmånen" - kan tyckas väl måleriskt, som odisciplinerad fantasi. (Expressen drar till och med till med en "superblodmåne" - allt har ju blivit bättre sedan biblisk tid.)

Men titta då på den här "naturliga" zodiaken (enbart de 12 tecknen utan "personifierande" ascendent). Jag hade redan skrivit om kopplingen mellan blodmånen och Sveriges "ja till NATO-USA" innan jag gjorde den här upptäckten, men bloggaren har ibland intuition.

Under samma annalkande fullmåne vaknade han t.ex. upp med insikten att Sverige kommit sexa i melodischlagerfinalen. Siffran poppade upp i det tomma huvudet just efter uppvaknandet. Men bara minuter senare började en annan siffra bråka: "4".

I Aftonbladet, som ännu inte kommit igång för dagen, låg en summarisk resultatlista. Nu fick det inre kriget med två resultat fick sitt svar: finalen hade två typer av omröstning: expertpanel och folkens röster. Svenska bidraget hade blivit 2a enligt expertpanelen men bara sexa enligt ländernas juryer. 

Kort sagt: den första siffran stämde med "folkens åsikt" medan "rättelsen" som flög in i huvudet var snittet av experterna och folken. Båda siffrorna var korrekta på sitt sätt. 25 länder deltog så det fanns en del placeringar att välja mellan om man sökt gissa. Jag gissar aldrig, jag bara lyssnar (med Månen stigande i Luft i öster vid födelsen).

På samma sätt hasplade bloggaren ur sig en litania över Buffaloskjutningen som en kanonad till hyllning för Sveriges val att formellt alliera sig med världens mest maktgalna och blodtörstande nation i modern tid. Kanske såg den inre "andekomponenten" vad det tog mig ytterligare ett halvt dygn att upptäcka: att skjutningen perfekt motsvarar Sverigehoroskopets dominanta sidor.

I "naturlig zodiak" landar Sveriges soltecken i Vattenbäraren och landets självcentrering och förmåga att se sina egna steg objektivt framgår av Månen i Väduren i första huset, med extra friktion och primitiv jordbundenhet till följd av Vädurens herre Mars (krig) i territoriellt orienterade Oxen.

Bloggen brukar hålla isär Månen som "folket" och Solen som "ledarskiktet" eller regeringen (och diverse kapitalistiska makthavare som i praktiken styr landet). Men utan klassindelning hänger Sol och Måne samman som en översiktlig bild av den nationella psykologin. 

Dessvärre drar Månen ner helhetsintrycket (Solen i Vattenbäraren en utmärkt ingenjör och planerare). Vattenbäraren - Luft - är ett socialt eller kollektivistiskt tecken och därav den ömsom hyllade ömsom föraktade svenska sociala ingenjörskonsten som, innan den kollapsade strax efter det nya nationalhoroskopet anno 1974 hade reducerat medborgarna till bara siffror i någon Siffernisses kalkyler. 

Kapitalisten snodde sedan åt sig underlaget för att kartlägga varje medborgares köpmönster och ytterligare binda honom/henne i den låga mentalitet eller religiösa bekännelse som kallas Konsumism. "IT-fascism" valde bloggen som namn för det system som infiltrerat vår verklighet medan vi dumfingrade på våra smartphones som småbarn.

I synnerhet krävs Månen med dess passiva krigiskhet (disponenten Mars) för att förstå hur landet (men inte nödvändigtvis medborgarna) mår väl av att exportera SAAB:s och Bofors krigsteknik. Landet skickar skiten långt bort och slipper ha kriget inom sina egna gränser. Den själviskheten är typisk Månen i Väduren och rör således inte Folket specifikt utan är landets psykiska skevhet, en del av nationalsjälens många blindfläckar. (Väduren som ego-princip har naturligtvis sin nytta i livets spel, men är inte så lyckad i nationella horoskop. Dessa länder utmärker sig ofta för programmatisk själviskhet.)

Sverige kunde ha styrt om forskning, spetskompetenser och produktion för evigheter sedan, men har stannat i gammalt öst-väst-tänkande. Detta tänkande har nu Magdalena Anderssons regering visat att de varit för små som människor för att tänka sig förbi. I regeringen sitter bara plattmarksmänniskor och i radionyheter hörs samma infantila utblick. Men inget av detta är nytt, Sideriska har rört sig kring samma teman under många år och bara väntat på pricken över i. Den har nu satts dit i den öppna alliansen med USA:s världsbild.


Jag har kommenterat Anderssons makt-Sol (soltecknet Stenbocken) flera gånger nu och noterat att dess fundament är svagt för en härskarposition. Saturnus har, jämfört med strikt materialism, tappat bort sig i VATTEN och ur den högre filosofins perspektiv (LUFT) är heller inte VATTEN mycket till kursfasthet. 

(Bloggaren gör här en mental notering: sök förekomsten av Stenbockar med bas i Vatten bland Nobelpristagarna! Underrepresentation där kan tyda på viss oförmåga att ro iland projekt över lång tid. Vattnet bryter ner maktens strävan och sandslotten suddas ut av ebb och flod. Inget av bestående värde resulterar.)

Andersson gick till historien som en som lyssnade för mycket till andra eftersom hon inte själv ägde ledarens egenskaper. Jord-Solen ERODERADES av bristen på förmåga att hantera Saturnus gränsdragningsfrågor som anstår en verklig härskare. Notera att Jupiter-Krabban (Saturnus-Fiskarnas disponent) ligger i botten av hennes otillräckliga härskarförmågor: trygghetstecknet och klanberoendet (Krabban) underminerar Stenbockens härskarduglighet.

"Vad har jag gjort?"


Entré Buffaloskjutningen. 

Saluten från vår nya bästis USA (utförd av en ung ingenjörsstudent med dominant men vanartig Vattenbärare) visar med sitt horoskop att Sveriges dolda mördarmentalitet nu "kommit ut" och att det är fritt fram för nya svenska generationer att fortsätta förråas. Svenska arthjärnors afghanhat (efter USA:s manér i sviterna efter 9/11) visar hur nära det här landets egen mentalitet kommit terrorister hukande i sina grottor. Bara det, att det att sagda segment svenskar är lägre än terrorister, svenskar i mängd har regredierat till gränslandet för analfabeter (och dessas enkla tillvaro).

De våldsorienterade dataspelen har lagt grunden - det var i det ämnet denna blogg fick sitt enda omnämnande i gammelmedierna och cirkeln för Sideriska siktet kan nu sägas sluten.

https://siderisk.blogspot.com/2009/06/counterstrike-istallet-for-mord.html

Var svensk är nu lovligt byte på krigets stora teater utanför pojkrummens bildskärmar. i förorterna har för övrigt Sveriges krigiska vanart redan blivit verklighet. Detta är vad man ser i Buffalohoroskopet i relation till det svenska nationalhoroskopet. Båda kartorna trycker på samma punkter.

*****

Det blir nu tydligt att Sveriges Lilla Död från och med november 2022 (enligt läran om planeternas cykliska perioder) har att göra med konsekvenser av landets usla förmåga att hantera internationella relationer väl. 

Saturnus har i dagarna gjort entré i Vattenbäraren och kommer att sätta fokus på SAMHÄLLSSYSTEM av skilda typer. Jag ser att Filosofiska rummet i rations P1 nyligen haft en serie om socialism, liberalism och konservatism (som passande förberedelse publicerade i makthavaren och Saturnus 29-30 och sista grad i realpolitiska Jord-tecknet Stenbocken - säkert som grundläggande förberedelse för valet senare i år).

Jag lyssnar i allmänhet inte på programmet eftersom det ibland låtit mer som förberedelse till Filosofi, designat för allmänheten. Jag ägnade ändå ett halvt öra åt avsnittet om indoktrinering. Upptäckte då hur Filosofiska rummets listade i ämnesvalen låter ungefär frågor den här bloggen återkommit till. Och varför inte? Astrologi ÄR filosofi men i rebusens form. Knappast ett framgångsrecept - att tvingas tillägna sig ett mångschatterat symbolspråk för att sedan resonera om rätt elementära ting. :-)

 

Inga kommentarer: