Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 11 maj 2022

Hur trevliga Vågen blir en sådan otäcking som Täbys kommunordförande

 

Det är ingen lustig historia som berättas från Linköping om hur välmående Täbypolitiker bedriver social dumpning och skickar över invandrare till dem eftersom kvotflyktingarna skulle öka rikemanssamhället Täbys kostnader, detta perfekta exempel på vad bloggen kallat Eliten i 5e huset, den Onde Rike Mannen och andra beteckningar, alla härledda från horoskopets sätt att (inte) fungera

I nationalhoroskopets femte sektor anas all den korruption som börjar vidhäfta var och varannan svensk som tycker sig ha klättrat ett pinnhål upp för statusskalan och nu kan nyttja statens högerextrema belöning: "här medborgare, får du lite pengar att skaffa dig ett nytt lyxigt kök för". (Vilken djävulsk fälla för att degradera ett helt folk och få dem att glömma allt utom sig själva. Detta är nedmonteringen av ett helt land i dess sista fas, just som nyliberalismen vill se Logotyperna härska över småfolket.)

Än värre blir det att upptäcka mitt eget soltecken Vågen för Täbys kommunordförande, Erik Andersson. Visst, Vågen anklagas för ytlighet ibland, för att vara en simpel estet för vilken det räcker att hålla ytan välpolerad. Och kanske fri från förfulande invandrare? Minns att Adolf Hitler försökte sig på det estetiska utan att lyckas och valde sedan att rensa Tyskland från förfulande "judiska element". Han hade Vågen som rollmask och dess typ av utblick. Också ett obegripligt fall av den normalt så sociala och harmoniskt stämda Vågen. Men Hitler var en extrem variant, hans personlighetshärskare Venus låg i egocentriska Väduren och var sargad av konjunktionen med krigshetsaren Mars - stark i sitt eget eldiga tecken.

Täbymoderaten har lustigt nog samma skeva libido (Mars+Venus) i motsatt tecken, Vågen, men det är en del av problemet. Brittiska mästerastrologen Charles Carter varnade för att lägga alla ägg i en korg. Tappar man korgen går allt till spillo och en röra uppstår. Samma i astrologin, ibland kan en stor samling planeter ge våldsam spetskompetens men också den inskränkthet man ofta hittar hos de överspecialiserade.


Hos kommunpolitikern är det ännu värre än en stor samling i Vågen, sinnelagsascendenten eller Månen dikterar att hela denna balanskonstnär är till skada för honom själv: Månen i Oxen placerar av nödvändighet Vågen i 6e huset för det man betraktar som Fienden eller skyr som pesten. Det är också Olyckans eller Ohälsans hus - allt detta bara tillämpbart på Månens eller psykets nivå eftersom det faktiska horoskopet är okänd.

Månen i Oxen tappar därmed kontakten med sitt fundament (Venus) eftersom tecknen befinner sig inkonjunkt och indikerar radikalt skilda synsätt. Denna 150-gradersvinkel kan uppträda var som helst i horoskopet, men i samband med psyket eller sinnelaget skönjs en djup klyvnad inom moderaten. Han är omdömeslös just före att allt i hans ynkliga liv handlar om Vågens ytliga estetiserande. 

På grund av det fientliga luftslottsbyggandet under moderatens medvetandetröskel (det är oklart om Månen är medveten om hur obalanserat underlaget är), så leder överdriften på bara de två rationella elementen (Jord och Luft) till en brist på mänsklighet, empati och t.o.m. karisma eller varm utstrålning (Vatten och Eld).

Med jämna mellanrum föreslår jag att många nazityskar nu börjat återfödas till världen och att en hel grupp av dem väljer Sverige som de "i den tyska upplevelsen" kände som rasbiologins och den rena arierns hemland. De som nu fötts i "pursvenska" familjer kommer att börja visa mycket obehagliga attityder i de fall de inte ångrade sitt lands vanvett före eller under livet under Hitler. 

Helt klart är den oerhört ariska moderaten en kandidat till det programmet för att slussa in nazister till världen igen och ge dem ett nytt liv och möjligheten att göra bättre ifrån sig. 

Problemet är att Sverige är så degenererat att alla avvikelser numera okejas och sådant samhället av skilda skäl vänder sig mot, de avvikelserna slår därmed än hårdare rot hos populasen vars tilltro till sig själva och därmed sina politiker är låg. Man inser att något gått väldigt fel med Sverige, någonstans på vägen. Folket har blivit drägg  under sina allt mer glamourösa ytor och de folkvalda väljs av samma drägg. Då får man sådana som denna Andersson.

Astrologen Carter hade rätt i att "liten tova ofta stjälper ett stort lass" och här syns ett exemplar av Vågskålarna som helt förlorat sin berömda förmåga till humanism och rättvisetänkande. 

Den observante har förstås sedan sett varningen för ett defekt psyke eftersom Månen delar tecken med den huvudlösa eller halshuggna demonen Ketu (södra månnoden). Detta är den punkt där synder i tidigare liv (eller tidigare i detta liv) når punkten där karma slår till och ett straff utdelas. Om Månen symboliserar närmiljön kanske moderaten har utsett sig själv till skarprättare och hugger huvudet över varje invandrare som staten söker kvottilldela Täby. Men han står själv inför Domen, precis som Sverigehoroskopet gör med dess säregna Saturnus-med-Ketu.

Tänk så märkligt : kartan har annars en fantastisk Luft-triangel som tydligen inte alls fungerar här. Eller också fungerar den som Carter varnade för: individen trasslar in sig för djupt i frågor man inte skulle ha rört vid. Eftersom Luft är det specifikt sociala eller mänskliga elementet, bekräftas varningen här. hans skulle inte försökt göra sig kvitt de 23 invandrarna för att hålla Täby obesudlat eller nazi-ariskt! 

Här väcker astrologin filosofiska frågor. Var finns den fria viljan om horoskopet avslöjar att någon redan i födelsen är märkt att Ketu-halshuggas eller skäras av från sin trygga närmiljö (Månen)? 

Kanske för att ett inplanerat missöde öppnar för möjligheten att skapa något nytt. Då existerar både predestination och fri vilja! Eller också är svaret mer negativt: människan har inte någon fri vilja, inte den kroppsliga avbilden i alla fall. Den verkliga människan tar aldrig en jordisk kropp och är snarast det krypen på jorden kallar sin "översjäl" eller andliga vägledare (eller vadhelst). Det är de själva, men förblir i deras andliga apati som en "Främling".

Jag kommer jag att tänka på en fyndig formulering av brittiske filosofen Alfred North Whitehead (ja, jag läser fortfarande "Adventures of Ideas" från 1938. 4-5 sidor i veckan räcker gott för denna avancerade och svårlästa tänkare. Vissa dagar är bloggaren helt enkelt för seg eller omotiverad för att komma in i brittens  tankestil och får vänta in en bättre dag.)

"Det vore ett misstag att anta att på det mänskliga intellektets nivå de mentala funktionernas roll är att addera subtilitet till erfarenhetsinnehållet. I själva verket förhåller det sig tvärtom. Mentalitet är ett instrument för förenkling, och av den här anledning är tingens sken ("appearance") en vansinnigt förenklad redigering av verkligheten." (s. 213)

1938 var det här kanske nyheter men Whitehead blandade skickligt buddism och västerländska landvinningar och skapade ett helt eget språk för beskriva VARATs ontologi, och hur DÅET som ett objektivt frö förs över i NUET och som redan innehåller FRAMTIDEN (karmaläran). 

Vad vi i nuet kan göra är som bäst att introducera något nytt, säger Whitehead. Hindun skulle lägga till: "...förutsatt att vi har något av Ljuset i oss". De helt under Mörkrets kvalitet introducerar ingenting i sina liv, de är så bundna vid det förflutna att de landar som fastighetsförvaltare eller historiker i den rådande maktens tjänst. De karbonkopierar överhetens tankar och tjänar som - vad man i vissa sammanhang skulle kalla "nyttiga idioter". Mer positivt: de är pliktmänniskor, de utför arbete som enbart syftar till att cementera det som redan varit i det ögonblick som är. Framtiden är bara deras att skapa som en ren kopia av det som redan varit. "Vanans trygghet."

(I bakhuvudet tycker jag mig minnas att Martin Heidegger också tänkte något besläktat men i historiens backspegel mer otäckt: "de egentliga och de oegentliga människorna" - sedan är det bara ett steg till Hitlers önskan att eliminera delar av mänskligheten, eller vår tids marknadsvänligt inställda forskare som kan tänkas använda DNA-kunskaper så att överklassen kan köpa designerbebisar med visst utseende och vissa förmågor framhävda...)

Whitehead var förmodligen för svår och hans filosofi slog inte an, men den är ändå fascinerande att läsa idag, nu när mänskligheten kollapsat i en mycket enklare världsbild där det mäts och räknas på TING så det står härliga till. 

Och det var det jag ville komma fram till: Översätter man filosofens "mentalitet, instrument för förenkling" landar man prick invid astrologins Merkurius, intellektets planet och dess fäbless för korrekt grammatik, siffror för att beskriva verkligheten eller bara ett banalt dille för att mäta och väga. 

Detta förklarar varför redan i antiken Merkurius ansågs "upphöjd" i Jungfruns tecken och inte i Tvillingarna, trots att båda har samma Merkurius som härskare. Denna överförenkling som våra mänskliga mentaliteter ägnar sig åt kräver JORD-elementet för att kunna mäta och väga. Här har den mänskliga fattningsförmågan sjunkit till en bråkdel av vad den inre människan "översjälen" är kapabel till.

När det gäller den feljusterade moderatpolitikern vilar en grundläggande orientering mot tingens värld (Oxen/Jord) eller snarare en gnagande vilja att halshugga (Ketu) allt missprydsamt i omgivningarna på en mentalisering som dragit för långt mot överförenkling: "vi mot dom". 

Moderatens Våghoroskop illustrerar nära nog en så lågt utvecklad mentalitet man kan ha som människa - trots den väldiga Luft-triangeln som skulle kunna tolkas som det motsatta. Människovännen Dalai Lama var en av de första med Luft-triangeln bloggaren upptäckte. Snarlik signatur över himmelen men himmelsvid skillnad i uttrycket. 

Nu är förstås Dalai Lamas födelsetid känd och den placerar hans LUFT mer fördelaktigt än i 6e fiendehuset. DN:s Björn Wiman nämndes 2013 i samma andetag som den vise tibetanen. Även utan känd tid anslöt sig journalistens månascendent i Luft till lamans mer lyckosamma orienteringen av Luft-triangeln. 

Den uppmärksamma ser förstås att även laman har halshuggningens Ketu i sitt kroppsliga 1a hus tillsammans med Solen. Men det skulle man kunna fatta som en andlig ledare (Solen) som avskiljts från sitt hemland eftersom han varit landsflyktig hela sitt liv. Det kan också vare en sällsynt indikation om att hans själ (Solen) faktiskt är skild från den skenbara fysiska kroppen! Men det är en specialläsning utifrån det faktum att det är laman. Bloggen har i andra sammanhang föreslagit självrepression när födelsetiden är känd och placerar Ketu i ego- och kroppssektorn.


Inga kommentarer: