Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 17 maj 2022

Ännu en Palmemördare ställer sig i kö

 

Sexpressens onda ledarskribent Dahlberg anser Olof Palmes antimilitarism och fredsträvanden för världen en onaturlig hållning och gläds åt att NATO-anslutningen förpassar honom till slutförvaring i något arkiv. Dahlbergs tankar - för alla att läsa - visar hur de är identiskt lika den högerextremism som mördade Olof Palme på 1980-talet. 

Nu var hon bara tonåring då, men tar man bort den kronologiska linjen tillhör Anna Dahlberg en av de mest misstänka man kan hitta. Åtminstone astrologiskt.

Granska den här synastrin (Palme innerst och med sin berömda giftiga Skorpionascendent - en retoriker huvuden över andra politiker, vilket också ses av den kanske lite väl intensiva härskar-Stenbocken i kommunikationens och intellektets 3e hus).


Det räcker att man upptäcker hur bådas Mars och Saturnus står i omkastade positioner för att gissa hur mycket kärlek som skulle flöda mellan dessa två i ett möte i verkliga livet.

Palmes Saturnus i 1a huset förklarar varför många ansåg honom luta sig för hårt in i debatten medan andra höll just denna Saturnus tyngd vara det som gjorde honom till en värdig och principfast ledarnatur. 

Hans svåra barndom med mobbning förklarar mycket av varifrån hans autokrata Saturnus-beteende kom: från ascendenthärskaren Mars (och Saturnusdisponenten) svaga läge i Fiendens och Olyckans 6e hus. 

Troligen fick Palme stryk på överklassens internatskola (bloggaren har aldrig läst någon biografi om honom), och denna mer psykiska än fysiska misshandel blev en del av hans senare häftighet. Det är Eld/Vatten-krig mellan personans Mars och del-personans Saturnus. Intensiv, det är så jag minns honom från tv.

Dahlberg, mördare i andanom och perfekt som våldsman i någon amerikansk livsmedelsbutik, har okänd födelsetid. Den behövs inte för att se hur Mars och Saturnus har bytt position jämfört med Palme. 

Och även utan födelseklockslag har borgarextremisten sämre förutsättningar än Palme. Hon föddes ett år då principplaneten Saturnus sjunkit till sitt sämsta läge (planetens "fall") och baserar sina principer enbart utifrån ego-perspektivets Vädur. 

Hennes attackerande Mars befinner sig också i Eld/Vatten-krig och responderar hätskt utifrån den omoraliska principplaneten och dess jagiska inskränkthet och beter sig som den skorpioniska mördare Mars faktiskt är i sitt negativa hemmaläge. 

Mars i Skorpionen sägs stark i sitt negativa härskarläge, men vad gör den bäst? Dödar andra eller deras åsikter! Efter att själen lärt sig diplomatins konst i Vågskålarna är all förfining som bortblåst i Skorpionen. Själen måste nu lära om dödens bittra realitet - att inte ens kultur och förfining är för evigt - och det är här reptilhjärnan åter tar över i människan och de mest plumpa och otrevliga naturer kan skapas. Det är här sexualiteten föds i elfte timmen som ett sätt att åtminstone fortplanta artens särdrag.

Skorpionen är naturens blinda reproduktionsdrift och sätts den kontakt med någon form av samhällsideologi blir det lätt högerextremism, socialdarwinismens "låt de starkaste ta för sig" och - givetvis - kapitalism som underliggande ekonomiskt system. 

Så långt de tydliga dragen, men enskilda horoskop kan förstås stuva om en hel del i den grundläggande symboliken. Att Dahlberg inte enbart är en rapporterande och objektiv Sol-Tvilling visar att något inte funderar och att soltecknet underpresterar. Kanske för att bollplanket Månen är som en illa putsad spegel. Månnoderna med Månens och Jupiters opposition perverterar Tvilling-Solens förmåga till objektivitet. Eller snarare, Tvilling-rapportörens kommunikativa gåva används för nesliga syften. 

Dahlbergs horoskop är närmast perverst på den psykiska nivån: Månen hybrisvridet av Drakhuvudet i jupiteriska Fiskarna men Jupiters förmögenhet själv i opposition och undertryckt av Draksvansen. Här ser man problemet: hon är ännu ett av dessa privilegiebarn som inte kan mer än oja sig över hur hennes rikedomar tas i anspråk av Staten, Folket (hu!) eller något annat hemskt som påverkar hennes principiellt själviska grundprinciper ("fallen" Saturnus i Väduren och hatisk Skorpion kopplad till detta som spjutet riktat mot "för mycket" demokrati).

Jämför Palmes positiva Mån-Skytt - Skytten är det goda som överlever Skorpionen och dödsskuggans dal. Hans överklassbarndom var som sagt inte lycklig och förtryckande eller rena av halshuggna Draksvansen lägger lite sordin. men välfärdens Jupiter i sociala tänkaren Vattenbäraren ingjuter hopp i Palmes sinne.

Hans horoskop påminner om Sverigehoroskopets korrupta Elit som nationalhoroskopet så tydligt visar upp. Skickar barn till prestigeuniversitet i USA för att ge Sverige ännu en generation av Överhet. Men ändå ges Palmes Jupiter högsta betyg. För Skorpionen är Jupiter inte bara den Stora Välgöraren i teorin, den är också VERKSAMT GOD. Det betyder att den Lilla Välgöraren Venus som i sig tenderar mot prostitution eller verksamt olyckliga ting, vänligt och under inflyttande av den stora och god-goda Jupiter formas till något bättre.

Palme kommer alltid att vara ett halvfullgånget öde i mina ögon. Later från Sveriges onda överhet satt kvar i honom och det socialistiska inympandet var bara partiellt. Men det goda överväger rejält: Saturnus i öster är både ett minus och ett plus - den Stora Illgöraren är faktiskt en verksam välgörare för Skopionpersonligheten. Och hans humanistiska sida är minst lika framträdande som Saturnus: båda essentiella välgörarna Venus och Jupiter i ett annat av de världsligt prominenta hörnhusen. 

Det skulle förvåna stort om Dahlbergs födelseklockslag kan presentera ens en bråkdel av den mänskliga kvaliteten.

Notera att Palmes Jupiter lokaliseras till 4e huset för det Privata eller Hemmet, det nämndes sällan men på sin tid sades släkten Palme tillhöra "de 30 familjerna" - Sveriges mäktigaste. I det genetiska arvet (1a huset) kan Saturnus tolkas på samma sätt. 

Detta motsägs heller knappast av Månen baserad på båda de naturliga välgörarnas förening. När Palme anammar socialt demokratiska värderingar, måste landets Elit ha rynkat på näsan. Han såg sin sort och vilken skada de gjorde. Som partiledare och statsminister tvingades han likväl spela Storfinansens spel och blev så en del av det han värjde sig mot..

 

Inga kommentarer: