Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 23 maj 2022

Fördröjt NATO-medlemskap ger tiden för "Sveriges lilla död"?

 


Betongstöveln Ann Lindes attityd, den som antagoniserade Turkiet, tillsammans med landets egna krav för att godta Sverige som NATO-medlem kan sinka inträdet till efter höstens riksdagsval. Så säger morgonradion och ger ytterligare ett sätt att förstå vad ”Sveriges lilla död” från och med 22 november 2022 kan innebära.  (Den planetära sub-cykeln Saturnus ger tankarna till ”lilla döden” eftersom den inte är huvudcykel. "Stora döden" startar 2036.)

Sveriges lilla död kan därför komma att förverkligas närmast exakt då medlemsansökan slutligen går igenom och Sverige smått börjat inse vilken förödmjukelse detta idiottilltag innebär. Varken ett föredöme för andra länder längre, som på den neutrala tiden, eller ens full kontroll över sina egna affärer längre…

Ska man spekulera kommer ”Stora döden” från hösten 2036 då sannolikt att bli när Sverige för första gången som NATO-medlem förpliktas att dra ut i ett krig svenskarna varken startat eller är mer än passivt medskyldiga till såsom NATO-medlemmar, vars ONDA KARMA, vid den tiden är Sveriges egen.

Efter några trevare (sök LILLA DÖD i sökrutan ovan till höger) förefaller ett försenat godkännande till USA::s imperalistiska verktyg NATO som det mest troliga utfallet av Saturnus sub-cykel. Skälet är förstås enkelt: Saturnus är en välgörare för landet Sverige. Det är vårt rollspel av lindansare eller balanskonstnär (Vågen) som värderar ”grundbulten” Saturnus högst. Två vågskålar enbart fungerar inte, vågen kräver och fast och orubblig mittpunkt att hänga upp vågskålarna i.

Sverige har intressant nog sitt ankare UTANFÖR Sveriges gränser, i 9e huset för ”Utlandet” (husets primära betydelser som Samvete, Religion och Filosofi har landet effektivt uthyst och lämnar till ”utlänningarna” att sköta, inom landets gränser gäller enbart ”Arbete och Konsumtion” som livsåskådning!)
Saturnus står naturligt för prövningar, t.ex. förseningar, men är ändå en välgörare för Sveriges ohyggligt långsamt malande maskineri där mycket i åratal försvinner in i utredningar. Men när det gäller att tjäna snabba pengar, så är Sverige dåren framför andra. Se borgarnas privatiseringsrusch under ett antal år som utan återvändo förstört landet.

Och här är en viktig nyckel till att Sveriges utlokaliserade ankare eller jämviktspunkt Saturnus inte gör landet så gått som kan kunde tro, trots de ständiga påminnelserna om att ”vi är ett litet land och beroende av omvärlden och vår export av inte minst krigsvapen till suspekta köpare där ute.”
För om Utlandet skänker Sverige stabilitet men också gör oss pinsamt beroende av ”värdekedjorna” (komponenter till ”svensk” teknik som måste köpas utifrån), då rasar chimären om Sveriges välgörande globalisering totalt när man inom gränserna ser vilka som drar nytta av det svenska brofästet ”ut i världen”: det är alla de som innefattas av Sverigehoroskopets saturnusägda soltecken Vattenbäraren, Solen (så klart) men också landets Storfinans eller Jupiter. 

Eftersom båda är ”verksamma illgörare” måste landets Ledare (Solen) allmänt betraktas som diktatoriska typer – exakt som Magdalena Andersson just visat prov på genom att begära NATO-anslutning utan att ens vilja tala med svenska folket om saken. Hon räknade kallt med att svenska mediers antiryska propaganda hjärntvättat den svenska befolkningen. Icke-demokratisk diktatur är det likväl.

Storfinansens Jupiter (tänk de kända svenska företagsnamnen) bespetsar sig på vilka synergieffekter NATO-medlemskapet kan innebära i formen av order från USA (och andra medlemsländer) på t.ex. krigsmaterial. Dessa innefattar numera också IT-drivna spionagesystem från misslyckade mobiltelefontillverkaren (som efter Sony/Ericsson-fiaskot) satsat på kommunikationsteknologi för övervakningsändamål.

Vad den stackars medieplaneten Merkurius gör, inklämd mellan dessa illgörande dominanter, har jag skrivit om flera gånger. Nu tar även AB:s utmärkta Martin Beijmo upp den saken:

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/lVxLLe/mattias-beijmo-om-medierna-och-nato-debatten

Om VÄST skulle ha blivit morgondagens världshärskare (Vattumannens tidsålder) hade vi haft samma helvete som George Orwell beskrev i ”1984” men som tur är kommer Väst att akterseglas. Ett globalt kontrollsamhälle blir det visserligen, men UPPSÅTET kommer att vara oändligt mycket ädlare än om Västkapitalismen fortsatt dominera.

Således: Sveriges ankare eller källa till stabilitet i Vågens avvägningar är således en tillgång för en neutral eller objektiv nation. Saturnus ÄR (trots sin essentiellt onda natur i denna värld som Lieman och Stor Problemskapare) den klippa som tidigare låtit Sverige stå fast och neutral utan att tippa över i någon riktning.

Detta goda ankare har nu regeringen Andersson (verksamt ond Sol) förstört. De "folkvalda" styrande har rivit sönder Nationalhoroskopet, så att man faktiskt kan tänka sig Sveriges död redan i höst och när ”ja” till NATO slutligen inkommer ta det som startpunkten för ett nytt svenskt horoskop.

Men vad ska man kalla det? Det är strikt talat inte längre ett nationalhoroskop utan bara ett bihang till USA, som orkestrerat hela det här bedrägeriet från första början. Först trigga Putins och sen räkna hem två skandinaviska länder ytterligare. USA:s imperialism är smygande och effektiv, den kommer till alla världens länder genom dess Hollywood-underhållning och att Tom Cruise i den andra Top Gun-filmen (amerikanskt flaggviftande) släpps lagom till Ukraina-kriget, det ser ut som mer än en koincidens.

Den med ögon, han ser, i inre kretsen USA och dess ultramordiska Skorpionascendent (härskaren Mars i onda 8e huset för djupt sittande ond karma) och USA:s perfekta affischpojke den sociopatiska smilfinken Cruise med krigaren Mars totalt kopplat med Algol. Satans huvud. Här uppenbarligen i dual roll som Frestaren/Förledaren och Åklagaren (se hur många roller Cruise gjort där han ifrågasätts/anklagas!):

 


I ett frågeforum på nätet såg jag den intressanta frågan vilken som är den starkaste planeten enligt hinduisk tradition. Solen, Drakhuvudet eller Saturnus. Ketu eller Drakhuvudet/Rahu är oerhört viktig i indisk tradition, men svaret från en indisk astrolog är intressant: Saturnus är viktigare än båda de andra. Många bortser från Saturnus eftersom den saknar Solens flashighet, men den är saklig, definitiv. Den är både domare och bödel och Solen - livet - får finna sig verka inom de gränser det ligger i Saturnus makt att avgöra. Saturnus är den oändliga Tidens herre, Solen är i högsta grad ändlig på den här sidan (Solen som själen är en annan berättelse).

För USA är Saturnus enbart ett ideal eller idealisering av nybyggaren (Saturnus i jordbrukaren Jungfrun i 11e huset). Tom Cruise födelseklockslag kan man se i månen efter! Nycklar som ger sanningen undertrycks alltid av sociopater och scientologer! (Viktiga personer i USA:s ledarskikt är scientologer men det landets perverterade 9e samvets- och religionshus är något alldeles i hästväg, så inget förvånar.)

Men det räcker med Cruises födelsedygn för att se hur han replikerar den äregiriga demonen Rahus position - gradexakt. USA:s affischpojke för militärmakt i dessa tidera av Top Gun 2...

Intressant och kanske nämnt i förbigående: Sverige och USA delar den olyckliga konjunktionen mellan Gränsdragaren (Saturnus) och straffet hybrisdemonen Rahu alltså får utstå vid Draksvansen/Ketu. Båda länder är redan vid sin tillblivelse predestinerade att dömas/straffas för sitt sätt att hantera gränsdragning... Och i USA:s fall är det en extrem halshuggning som planterats som en potentiell katastrof varje gång Saturnus eller Ketu aktiveras: de står gradexakt tillsammans. 

Här är förmodligen förklaringen att araber sett och givit USA öknamnet Den Store Satan. Det är inte satansstjärnan Algol som åsyftas utan den nattsvarta Slaktare sin resulterat ur kombinationen Saturnus/Ketu. (Men glöm aldrig våldsverkaren Mars som USA:s ascendenhärskare i dödens 8e hus - även en sektor som indikerar dolska attityder!)

Ketu kan både betyda en tid för bestraffning men också en som tar på sig att hugga huvudet av andra - som i "världspolisen" USA:s ständiga interferens med andra länders inre angelägenheter och vägran att låta dem välja annat än USA:s version av "demokrati". Att Kuba valde socialism har t.ex. resulterat i 70års isolations- och utsvältningspolitik från USA.

Denna Superskurk och Stormobbare vill alltså Sverige vara bästis med, många gånger värre än småbrottslingen Ryssland. Apropå mobbare eller sociala utstötare innehåller naturligtvis USA-horoskop denna ofördelaktiga mix av samhällstyp/ideologi (Vattenbäraren) och "outsider" (Skorpionen).

USA:s storhet är helt och hållet baserat på en pervers psykologi som religionsförföljda européer och profithungrande lycksökare tog med sig till Nya världen. Kombinationen av allsköns osköna särdrag gör USA-horoskopets psykologi betydligt ruskigare än t.ex. det moderna Rysslands, med eller utan Putins expansionistiska nostalgi. Men det är bara bloggarens bedömning, gjord utifrån Solen i avvägningens Våg och Saturnus i sitt starkaste himmelska läge (exakt i väst)... En annan konfiguration kommer att nå ett annat resultat.


2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Sanna Marin är, liksom Emmanuel Macron och Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern, en av de regeringchefer som gått i Klaus Schwabs plantskola "Young Global Leaders". Båda kvinnorna kom till makten genom att deras företrädare (äldre gubbar) halvt om halvt kuppades bort för någon småsak. Sanna växte upp med två lesbiska föräldrar och tycker om att festa och lägga upp massor av Instagrambilder på sig själv. Nu tar hon Finland in i NATO tillsammans med Magdalena Andersson som delar säng med mannen som innehar Jacob Wallenbergs professur i nationalekonomi på Handelshögskolan. En amerikansk kongressdelegation bestående av republikanska senatorer träffade för några dagar sedan Magdalena Andersson på Grand Hôtel i Stockholm, där amerikanerna meddelade att medlemskapet skulle påskyndas. Investor sålde förra året Grand Hôtel till FAM AB, som också ägs av Wallenberg.

Nedan Telefontornet på Malmskillnadsgatan 32, Ericssons allseende öga, krönt av NK-klockan som 1953 flyttades till varuhusets tak. "I Mordors land, där skuggorna ruva."

https://i.postimg.cc/ncKpkP0y/032w-ZW32-Lpv-K.jpg

På NK leder en spiraltrappa upp till den roterande klockan. Jämför Djävulens horn med Saturnus ringar i bakgrunden i Crowleys lek. I getabockens panna det allseende ögat.

https://custom-images.strikinglycdn.com/res/hrscywv4p/image/upload/c_limit,fl_lossy,h_9000,w_1200,f_auto,q_auto/867803/203304_149949.jpg

Seaward sa...

Dina hejdlösa fördjupningar är varmt välkomna närhelst de dyker upp. Sverige sataniskt infekterat och skamlöst deklarerat i statsmiljöer sedan långt tillbaka såldes..(Fastän Solen och Satansstjärnan inte längre är starkt band via soldisponenten i Sveriges 1809-horoskop - bloggen tillåter inte längre mer än två graders avvikelse från en stjärna - gäller alltjämt den "sataniska axeln" i det horoskop som ynglade av sig i det moderna. Där syns i Ox/Skorpion-axeln Överhetens obrutna kontroll av vällevnaden och pengarna i ett i övrigt urfattigt land...