Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 9 maj 2022

Sliskige James Franco ett rött skynke för Johnny Depp


Amber Heards vittnesmål sker på sammanbrottets gräns enligt en och annan tidningsrubrik. Att hennes gränslösa sensationalism - astrologins ELD och VATTEN - också kan teckna emotionell utmattning, det glömde jag i hastigheten tillägga i förra inlägget. När hon sedan bland de tarvligaste av äktenskapsscener beskriver Johnny Depps kokainrusiga svartsjuka och misstankar om hennes otrohet med den yngre skådisen James Franco, då ser astrologin ut att bekräfta att dessa män förmodligen inte alls skulle dra jämnt, en Amber eller inte...

Lustigt nog verkar detta vara det sexmissbrukande drägget i Hollywood just nu, efter Depps påstådda oegentligheter ertappad som sexmissbrukad och med förstört rykte. Francos ascendent är Vågen och dubbelkartan måste vridas för att en bild av hur hans planeter lägger sig i husen. Att ha Solen i solnedgången och harmonierande Vågen i öster tyder på just det smilfinksbeteende och dolda osjälvständighet som utmärkt ett antal av Francos rollfigurer.

Lustigt nog spelar han sig själv i flera filmer, som i den röriga produktionen när en hoper filmstjärnor och vänner till Franco upplever världens undergång. Den inträffar passande nog just som när Franco har ett dunderpartaj i sitt luxuösa hus. Så symboliskt med tanke på sexavslöjandena som kom senare.

Den potentiella antagonismen mellan Depp och Franco framgår förstås av Depps instinktiva Krabbascendent. Det är försvarsinstinktens tecken, och fungerar som en den defensiv men också huvudlöst aggressiv kycklingmamma om det egna reviret är hotat. Och vad hamnar mitt framför nästan på Depp om inte James Francos irriterande och veka Mars "fallen" i Krabban? 

Francos Mars-position ger inga macho-män, bloggen har ofta nämnt idrottskvinnan Charlotte Kallas som beskrivit hus hon tävlade mot sig själv och hade en "internaliserad" Mars-Krabba i samma tecken som Solen. Aggressiv utlevelse bara på insidan, innanför Hemmets skyddade väggar. Stefan Löfven var ett annat "mjukdjur" av samma slag, och han hade en plats för denna avslagna Mars i rollen som medlare mellan Arbetsgivaren och Löntagaren i sitt liv före ledarrollen för Högersossarnas parti. 

Men jag har även andra horoskop vars tillhöriga livshistorier visar ganska så sjaskiga synsätt på det sexuella, slavar under den biologiska drivkraften just som Franco visat sig vara. Av 426 mördare visar sig 4 stycken ha Francos Sol-Vädur illa understödd av Mars-Krabban. "Passionsmord?" 

Förväntat antal med 2 kriterier hade varit 3 mördare men underlaget är för litet för att avgöra om sexslaven Franco sorterar under en subtyp av Vädurens soltecken som är benägna att röra ihop sex med död.

  • Henri Landru;12.4.1869; 6:00, svindlare och massmördare i Paris, lurade minst 300 kvinnor, dödade tio (och en pojke)
  • Earle Nelson;12.5.1897;12:00, "Gorillamördaren", ströp och idkade sex med de mördades kroppar
  • Jim Jones;13.5.1931;22:00, sektledare som drev över 900 sektmedlemmar till kollektivt självmord
  • Steven Hill;26.4.1978;12:00, homosexuell porrskådespelare, mördade medskådespelare med samurajsvärd under inspelning av homoporr.

Samtliga fyra är formidabla SENSATIONALISTER som skapar braskande rubriker, just som ELD & VATTEN-kriget tenderar till.

Från en kriminalartikel (noterade aldrig källan) om den parisiske massmördaren: "Landrus undanflykter och snabbhet till sarkastiska svar (under rättegången) lyckades bara övertyga rätten om att detta var den slags man som skulle bedra kvinnor." 

Beskrivningen stämmer illa med Stefan Löfven, vars utmärkande drag var att snubbla på orden, harva och inte få ur sig värst klara tankar i pressat debattklimat. Men så hade han heller inte Landrus remarkabla nymåne förstärkt av Jupiter! Och den "fallna" Mars "överkompenserad" av en konjunktion med det galet överambitiösa Drakhuvudet/Rahu (jämför Ukrainas horoskop)! Se Landrus karta kommenterad redan 2013. En verklig fanatiker.

"Den fallna" Mars i Krabban blir kritisk om någon av Mars två tecken Väduren och Skorpionen är viktiga i födelsehoroskopet och t.o.m. då kan råbusen undvika problem om andra faktorer lägger band på dess passionerade ostyrighet. Bästa motgiftet vore t.ex. Saturnus i aspekt mot Mars. Men det är teorin, för i verkligheten tycks horoskop med sådana aspekter mer antyd Saturnus som lagens långa arm! Dvs. Mars begår först illdådet medan Saturnus som rättsväsende agerar först efter begånget illdåd. 

För hinduerna aspekterar Saturnus bakifrån, från en tidigare punkt i zodiaken. Jag tror ingen kan redogöra varför hinduerna valde "framåt enbart" medan västerlänningarna valde aspekt åt båda hållen, sinister (vänster eller elakartad) för en planet på sin färd ser / aspekterar sig om ryggen och kastar onda ögat, eller tittar framåt / dexter (höger) och naglar fast någon planet med sin blick. 

Denna någon upplever så en "sinister" eller elakartad bakhållsblick. Den västerländska modellen tycks mer utvecklad än den hinduiska som kan gå tillbaka till originalet i Babylon. Men det är bara spekulation. Hinduerna kallar planeterna grahas - grabbarna - och det är förstås lättare att grabba tag i eller snarare fästa blicken vid det som ligger framför en, än det man redan passerat.

Oberoende av Johnny Depp visar sig James Franco har Solen och Venus i Väduren. Hade det inte varit för deras svaga fundament i en Vatten-Mars (ren fysisk sexdrift) hade likväl Venus varit i svagt läge här. Väduren är egoprincipen och blir i kärleksakten typiskt den själviska älskaren, som ser till sin egen tillfredsställelse. 

I likhet med franske massmördaren Landru som dödade en pojke när inget annat fanns till hands, verkar den biologiska kroppstypen inte vara avgörande när den blinda fortplantningsdriften övergår i sin våldsamma sida. Det kanske därför James Franco så ofta spinner på homoteman i alla sina barnsligt tramsiga men rätt kul buddy-filmer med Seth Rogen (blir det fler?). 

En egoorienterad Venus och en "fallen" Mars samt den identitetsskapande Solen i Nybörjarens tecken men sjunkande (döende) i väster, det var James Francos ingångsvärden i detta liv. Ett horoskop mycket nära besläktat med Amber Heards fabulerande och överemotionella sida, men inte alls i Johnny Depps smak. 

Så vilket blir domslutet? Att Depp avskydde Franco för att det verkligen var något mellan denne och hans hustru, och att Amber Heard således vittnar sant, helt eller delvis (hon fabulerar t.o.m. i rätten, allt är en teaterscen för en histrioniker -  tänk "konstnären" Lars Vilks som länge hävdade att hans liv var en del av hans verk innan verkligheten sakta malde ner hans inbillningar)? 

Astrologin visar, för undertecknad, bara att Francos "Mars-manlighet" retar upp Johnny Depps personlighet i Krabban. Kanske för att Franco påminde Depp om sin egen effeminerade natur, en möjlig följd av förvirraren Satan i tät konjunktion med hans Venus i kroppsliga hemmatecken Oxen. Minna att även Amber Heard med samma problem tidigare showat med sin "lesbiska" läggning, sanning eller lögn eller även hon offer för Satan(s stjärna Algol), den stora lögnspridaren?

Depp är för övrigt själv mer eller mindre fjolla i många viktiga och till och med definierande filmer. Han slog igenom som Edward med saxhänderna - en ung man som inte vet vad han är. Figuren Jack Sparrow är den typiska homosexuella sjöman som döljer sin läggning via tuff uppblåsthet. Depp dricker ständigt sprit istället, en Hemingway i piratkostym. (Också Robert DeNiro har spelat suspekt pirat med transläggning i någon sagoaktig film.)

Senare spelade Depp Mordecai (gift med en lätt sadistisk härskarinna gestaltad av Gwyneth Paltrow). Som Mordecai är Depp en vekt feminin riking, en pryltokig man. För rollen stjäl Depp mer än en smula av George Clooneys begränsade uppsättning ansiktsuttryck (som väl i sin tur går tillbaka på stumfilmen och Charlie Chaplin...).

Mordecai (2015) sades ha varit en film Depp spelade in för sin fåfängas skull. Men läsa skvallerbloggarar gör man väl enbart om ämnet är trivialt... Depps och Heards heder är knappast livsavgörande utom för dem själva. Världen går mot viktigare avgöranden.


Inga kommentarer: