Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 31 januari 2024

HSIEN JEN - kinesiska för "futtig människa"

 

Kadhammar, som skrivit så väl för ett bättre samhälle innan allt ljus föll på "rysshotet", förefaller åter ha slagit huvudet på spiken i sin senaste text. (Kanske bättre uttryckt: han har genom åren skickligt bevakat förlusten av status quo i ett Sverige som fordom upplevdes bättre.) 

När han nu ser futtighet i ÖB Bydén som skärrar folket med krigshot och samtidigt planerar en konsultfirma för att profitera rejält på krigshotet, minns jag hur de gamla kineserna gjorde en mellan moraliskt "ädelt folk" och den ordinära självtjänande pöbeln. I alla år har ett citat från Konfucius stått att läsa högst upp. 

En futtig människa är den moraliska dimensionen, i sig betyder begreppet hsiao jên (gamla Wade-Giles-metoden för transkribering) "ringa person", eller som Kadhammar så perfekt hittar synonymen "futtig". Bokstavligen betyder det bara en "liten människa" - ännu en arkaisk kultur som kopplat kroppshyddan till önskvärda kvaliteter, varav troligen Ulf Kristerssons uppenbara problem i ledarskap.

Hans "skämtsamma" ordningsregler till Macron inför hans Sverigebesök handlade helt om att Västeuropa röstat fram en statsminister med rejäla mindervärdeskomplex, en som vill brösta sig genom att förmana och läxa upp allt och alla. Jag har en kortväxt bekant som hanterat sin ödesgivna situation i denna liv hundra gånger bättre än Kristersson, men så står Solen i Lejonet i detta fall, ett lejonhjärta som märks tack vare att ett annat Eld-tecken intagit ascendenten (personan - se föregående inlägg om ryska PR-kvinnan Maria Zakharova med lika fördelaktiga omen knutna till sin sol).

Vill påpeka att jag före Kadhammars publicering redan sagt detta om Bydén (och nyheten av hans privata plan) noterat "futtigheten" men med en annan synonym:

De svenska krigshundarna och yogins upphöjda sinne

I den här texten - som förgick ÖB:s företagsplaner kan läsas "Bydén har redan diskuterats på bloggen två gånger i termer av ett olämpligt sinne för annat än konventionell mentalitet." En "konventionell mentalitet" är precis vad man kan förvänta sig av hsien jên. (Små människor - kinesisk bildskrift saknade plural.)

Men säg det intryck som förblir. Kadhammars text vill berätta flera historier samtidigt, och eftersom han tidigare, likt f.d. AB-kåsören Johan Hakelius är en manlig fashionista som också i text förklarat kärlek till den bemedlade och konservativa engelsmannens högkvalitativa kostymtyg och skodon, förvånar det inte att han jämför ÖB:s futtiga tilltag med den enligt skribenten mycket trevligare andra karriären hos f.d. näringsminister Björn Rosengren. Den som möjliggjort ägandet av åtråvärda engelska (!) bilar. 

Kadhammar gillar tydligen engelsk högerlyx, och det är svårt att förstå varför han skrivit för AB så länge och inte ett högerorgan... Har jag tolkat hans sentiment fel i tidigare år? Är det klassisk konservatism som låg bakom månandet om det svenska folkhemmet och de många artiklar som visar landets förfall? Som tidigare sagt är hinduernas syn på Mörkret väl dramatisk och det finns visst goda och sympatiska människor t.o.m. med kraftig Tamas. Men de kommer att ha en avvikande psykologi och i allmänhet väldigt lite nyfikenhet på allt som riskerar status quo. 

*****

Utan kompenserande godhet i födelsekartan finns varningar att Mörkret leder till rätt reaktionära och fascistoida typer. Bara häromdagen skrevs det om den tyske fascisten och invandrarhataren Björn Höcke (stora partiet "Tyskland för alla") och jag gjorde direkt horoskopet bara för att upptäcka mönster som redan setts så många gånger i kartor för Sverigedemokrater.

Ett massivt mörker i Oxen (riktigt fult!) och oppositionen mellan Jungfrun och Fiskarna som tematiskt stämmer så bra med invandrarhatare: Jungfrun är Jord och alltid orolig över sin lilla jordlott, det futtiga som ankommer antikens symbol för Trälen. Jungfrun i aktiv opposition konfronterar nu Fiskarna, flyktringarna som kommer "i stim" över haven på skrangliga båtar. Inte ens den Stora Välgöraren Jupiter accepteras av psyket/Månen i Vågen (som avskyr Jupiters tillväxt och förordar balans - här är det lätt att se hur illa detta psyket ser på en expanderande massa av invandrare eller "långväga resenärer" - Skytten i 3e som också är reserelaterad. Här finns en Oxe som vill att alla ska förbli på sin naturliga plats (Heimat).

Jag har sett marginaliserade svenskar utveckla främlingsfientlighet och t.o.m. rasism för att småfolket (de ringa människorna) måste ha någon annan att sparka på, en olustig naturlag i den låga materialistiska verklighet som astrologin sammanfattar via Jord och Vatten eller den "negativa polariteten".

Fascisten Höckes sinnelagsascendent (Månen i Vågen) är här missvisande till följd av värdtecknets härskare Venus, som är belastas och bringas i obalans av Mars och, skulle jag tro, den Stora Illgöraren Saturnus (som borde vara Vågens vän men här står i den negativa polariteten och söker rensa utlänningar i Tyskland på en basal, fysisk nivå).

Dominanta dussthana-hus, "lidandets" sektorer just detta psyke
säkert fruktar svårt till följd av smärtsam karma!

Med mån-sinnet som utgångspunkt hamnar stora delar av horoskopet i de "onda" husen 3, 6, 8 (och 12). Det är helt klart att Höcke drivs av sina egna inre demoner men projicerar dem på sina upplevda fiender (6) och t.o.m. de döda (eller döden värda - 8). 

Även enligt den hinduiska läran om "planeters relativa förhållande" är psykets Måne extremt illa ansatt eftersom båda innehållet i 6e och 8e bildar "6-8-förhållanden" vilket uppenbarligen är för mycket för Vågskålarna att hantera, ett sjukt psyke som inte står Adolf Hitlers efter (Hitler: fysisk Vågascendent och åter Venus och Mars i labil konjunktion, men nu i stridslystna Väduren och i direkt och destabiliserande opposition till Vågascendenten - krigisk framryckning var allt denna misslyckade konstnär/Vågen förstod sig på.)

Man kan gott föreställa sig att en tid under 1972 såg ett stort inflöde till jorden av själar som upplevt och dött under 2a världskriget. Fascisten Höcke är född samma år och bara några dagar från den marginaliserade människa jag nämnde och som också råkar ha ett påtagligt födelsemärke av exakt den typ  barnläkaren Ian Stevenson (Virginia University) hittade bland barn som mindes tidigare liv och hur de dött under våldsamma former. 

Bloggaren har t.o.m. haft en sekundkort "vision" den marginaliserade, nedstörtad i en massgrav. Med dessa sällsynta glimtar kommer ofta "intuitiv visshet" och personen i tycktes ha varit judisk eller romsk i närmast föregående liv. Det säkert panikslagna slutet ekar (pga. den förhöjda emotionnaliteten) vidare i detta liv som ett fysiskt minnesmärke.

Fruktan och ren skräck sorterar under Skorpionen och den marginaliserade hade Höckers Mars-Venus-Saturnus-Oxe i direkt opposition till den marsianska Skorpionascendenten. Bloggen har ofta förtvivlat över att astrologin inte verkar skilja mellan förövare och offer. Kanske de befinner sig i ett själens tillstånd där de ännu byter roller från gång till gång, intill de börjar förstå vad de inte förstått.)

*****

Kadhammars karta har närapå blivit ett av bloggens stående exempel på astrologins mörka kvalitet och det är inte förvånande att konservatism och materialism med anspråk sorterar under Mörkret eller Tamas guna. En god vän starkt under Tamas beställer sina skjortor från Frankrike och uttrycker sitt tamasiska soltecken på många andra sätt. Ingenting i hemmet saknar guldkant och är lite bättre än medelsvenssons märkeskopior. Medelklassen vill verkligen tillhöra eliten. 

Se Sverigehoroskopets 5e elithus där så många klär upp sig och låtsas tillhöra. Folkets/Månens ideal i Sverigekartan har lamenterats ofta under bloggens senare år: Sveriges 5e elithus i symboliska 11e steget framom nationens Måne eller folkliga nivå. Men missa inte att Månen äger 10e "riksdagshuset", så att svenska politiker redan från början är korrupta (Månens härskare Mars står illa till). Riksdagens politiker är pga. nationalsjälens tillstånd disponerade att hoppas på en elitposition efter några år av trälande i politiken.

Mörkret, rigiditeten och tron att högkvalitativ materia ska ge ägaren evigt liv, figurerade också i granskningen av ett dussin tidigare svenska ÖB. Detta tydde på att Mörkret faktiskt är en faktor för vissa människor redo att kriga och bomba sönder ett land hellre än utsätta den mörka kvaliteten inom dem för smärta. Det psykologiska paret "smärta/njutning" sorterar tydligt under Mörkrets kvalitet via det negativa komplementparet Oxe (njutning) / Skorpion (smärta eller utsikten av sådan). Borgarelitens vilja att värna sina privilegier har äldre anor än nyliberalismens korruption av landet:

Sveriges 12 historiska stridspittar

(Den som vill kan säkert hitta tendenser i förestående 1809 års horoskop, och en Sol och Venus i Oxen i den kartan pekar ju distinkt mot en konservativ nationalism som ett drag som redan var ett etablerat ingångsvärde när det horoskopet ersatte vad som dessförinnan tecknade Sverige.)

Att de tre gunas eller kvaliteterna inte bara är uråldrig indisk "proto-psykologi" utan faktiskt begrepp som denoterar faktiska förhållanden bekräftades faktiskt av en universitetsstudie jag nyligen hittade på en amerikansk regeringssajt (.gov). Glädjande, eftersom egyptiern Ptolemaios redan för tvåtusen år sedan kommit till uppfattningen att den "astrologins effekt" var svag, men att den fanns där. (Han förklarade inte i boken Tetrabiblos hur han kommit fram till detta).

*****

Men det förtjänar att upprepas, hinduerna må kalla Ljusets kvalitet gudomlig och Mörkret demonisk (och Passionen en vindflöjel), men denna kultur dramatiserar! Nyktert bruk av astrologin visar vilken oändlig nyansering av den materiella verklighetens hela spektrum bär på - rena dna-koden! 

Men detta utan att ens diskutera den högre aspekten av människan (Platons Rationella själ, Förnuftet). Men titta på fascisten Höckes karta. Hur troligt är det att en andlig mogen själ skulle födas under dessa omen. Ämnet har stötts och blötts tidigare på bloggen. Kan en mycket nobel ande gå in i tid och rum under omständigheter som signalerar så extrema problem? 

Uppenbarligen har Höcke tagit sig vatten över huvudet, eller gör kanske ett "skitliv" bara för väcka de något mindre orena själarna till ny medvetenhet genom att vara så ömklig. (Då är tyskarna lika ömkliga som svenskarna med tanke på hur stort DfA är). 

12e huset är en av de onda sektorerna och faktiskt knyts martyrier till ett ont hus, men bara materiellt eller världsligt ont och martyriet är för mycket mogna själar, för dem som är reda att "gå back" ekonomiskt och mer än så för det högre goda. Eftersom 12 motsvarar ett tecken i Ljusets  kvalitet är det ett avgörande livsområde. Vissa själar kommer att underprestera medan andra kanske t.o.m. når befrielse från den låga njutningssjälens intelligenshämmande inverkan  till följd av att Vatten representerar biologisk överlevnadsinstinkt. (Upphävandet av biologin i goda exemplar gör att 12e typiskt blir ett ashram eller kloster för de som arbetar på denna väg. Även arbeten i skymundan som ger goda tillfällen för den irrationella själen att stilla sig.)

 

Inga kommentarer: