Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 28 december 2023

Det man inte talar om i Sverige: ojämlikheten i andevärlden


Till skillnad från svenska nätmediers forna försök med "långläsning" till helgen och texter en femtedel så långa som The Guardian (förlagan), är följande historia 10 A4-sidor lång. 

Läsaren får själv bedöma risken för utmattning, Dessutom avhandlas ett udda ämne: den indiska astrologins indikationer på att ett andligt moget barn har fötts. Sist dessutom den Stora Dödens kritiska tid om sisådär 30 år, nu när Sveriges "Lilla död" stämt så väl in på landets kräftgång på sistone. Mycket att ta ställning till!

*****

Det här är tredje inlägget på rad som nämner den kvinnliga indiska astrolog som representerar en högre nivå Sideriska aldrig nådde. Bloggaren insåg med åren hur dödfött det var att driva hinduismens form av astrologi i Sverige, den bygger helt på andlighet och insikten att människan är en själ och inte på Jorden för att njuta sitt och roffa åt sig. 

Att efter över ett årtionde inse att Sverigehoroskopet har svåra problem med 9e filosofi/religionshuset bara bekräftar landets självbild som ett av världens ytligaste (mest sekulära) länder, bara intresserat av arbete och inkomst alltmedan befolkningens intellektuella och ytterst andliga liv skrumpnar bort i häpnadsväckande fart. (Moderna IT-hjälpmedel reducera mänskligheten till stumma och tankebefriade konsumenter.) En tyvärr betalspärrad DN-artikel lamenterar ett svenskt suicidalt folk som hellre vill ha kvar sin livsstil än rädda Jorden:

https://www.dn.se/kultur/filippa-werner-sellbjer-svenska-riksdagsledamoter-har-underkastat-sig-valjarnas-livsstil/

Tydligare kan blir inte bekräftelsen på nationalhoroskopets varning (eller konstaterande?) - det summerar bara den andliga nivån hos ett lands befolkning, en snittbild. Byt ut merparten av befolkningen och Sverige kan åter bli en nation med föredömliga kvaliteter. Att Sveriges Måne (allmogen) betraktar Solen (elit, ledarskap) som sina förebilder och också vill leva i sus och dus har diskuterats på bloggen, och påminner om att DN:s kulturartikel kanske saknar viktiga pusselbitar (har dock inte läst den). 

Sveriges folk och dess ledare har beskrivit förr via det indiska tricket att räkna ett antal horoskophus framåt för mer information. Folkmassans Måne har, analogt med 11e idealhuset, i elfte steget framåt faktiskt Solen och Jupiter i 5e elit- och tursamma tecknet. Månen i ett svagt och maktlöst tecken drömmer och idealiserar i mörkret om elitens liv i sus och dus. Vem har gjort folket så förbålt dumma och okunniga om livet? Är det veckotidningarna?

Det går inte att hitta bovar i ett horoskop, kompositionen är ett sammanhängande helt och kan bara beskrivas som "det är som det är" - detta är DETTA folks - kollektiva karma i detta liv, trälar som trånar efter något bättre. Vilka dagens svenska medborgare var för, säg, hundra år sedan, vet ingen, men något säger att dessa är stagnanta själar som inte rör sig värst mycket över Jorden. En viss cirkulation i norra Europa kan man tänka sig, men här finns säkert de som inte bara kan släktforska sig många led bakåt, deras andliga själskomponent har dock valt svenska livsöden.

Den indiska astrologen besvarar en läsarfråga om andlig mognadsnivå med en kort fingervisning mot den djupare astrologi som Sideriska bara undantagsvis snuddat vid, mest för att kändisar med okänt födelseklockslag bara duger till ytliga kommentarer utifrån deras senaste skandal eller framgång? Ofta är det lätt att se egenheter på hela dygnets stjärnhimmel, men allt är en kvalificerad gissningslek.

Att använda månen som ascendent för sinnelag och emotionell typ preciserar visserligen kartan en aning men sinnelaget behöver nu inte nödvändigtvis övergå i handling så Chandra Lagna (månascendenten) är inget att bygga ett resonemang om öden och äventyr i världen från. 

Möjligen kan månen förklara diverse psykbryt och uppseendeväckande uppträdanden även bland de rika och berömda. På rak hand anmäler sig den f.d. finansminister Anders Borgs fylleuppträdande på en fest i Stockholms skärgård sommaren 2017. Borgs sinnelagshoroskop antyder en dissonans mellan sol och måne, den så kallade "inkonjunktionen" eller som hinduernas säger, "6-8-förhållandet". 

Skulle Månen i Oxen ha varit Borgs fysiska eller objektiva ascendent kunde den här glipan vara rätt allvarlig, men som sinnelagsindikator landar Solen i 8e vilket kan innebära en djup ovisshet om ens verkliga Jag (på djupet). I ett anonymt fall med känd födelsetid verkade en Sol-i-8e mycket via fadern som var inåtvänd och inte gav familjen något. Sonen utvecklade svår dyslexi och en ångestriden personlighet. Detta var horoskopägarens egen karma - Solen hans själ - och fadern var bara en trigger för att leda själen mot självinsikt.

Beteckningen "6-8" ingår i en sekundär serie aspekter indierna rätt förvirrande rör sig med. Men jag har kontrollerat - detta är samma system och inte en ohelig mix (som lätt kan resultera om man absorberar nätet naivt). 

"Förhållandet" har sitt namn från den tanke som även fanns i klassisk västerländsk filosofi att allt kan representera allt, Månen, Krabban och Försvarsinstinktens 4 hus är tre ingångar till frågan om själen i dess fall ner i den lägre världen. (I Sverige den enda världen eftersom landets fattigdom är så enorm att man sparat in på all högre tanke.) De 6e, 8e och 12e husen är sedan urminnes tid onda eller påfrestande hus - tänk 6e och dess senantika betydelse "slaveri". Det var innan världen blev förljugen och speciellt Väst bytte namn och kallade det "servicehuset". Men indisk astrologi behöll de gamla husbetydelserna. Jag har läst att 6e t.o.m. rankas som ett värre hus än 8e dödshuset. För döden är snarast en befrielse jämfört med ett liv i nesa och vedermödor så som massorna tvingas till för att bära upp en fåtalig elit. 

Metafysiskt rimmar det att 5e husets överhet har Slavarna eller Tjänarna (6e) sid sin sida. Här kan förstås rimliga arbetsvillkor från en god herre mildra trälens lott, 5e huset står ju för "god karma" och en arbetsgivare/ledare med fina placeringar här, både njuter välförtjänt komfort i detta liv och sprider välsignelsen vidare till sina underordnade. Tyvärr lider Sverige av en förbannelse men om den onda Solen och Jupiter i överhetens 5e hus har bloggen talat sig mätt.

Trösten för ägaren till till ett starkt sjättehusdominerat horoskop är att det i sin underkastelse under sina härskare i bästa fall bidrar med något gott i detta liv och samlar god karma för ett kommande och mer privilegierat liv. Att gå direkt från underklass till själens befrielse är en mindre sannolik resa. Själen måste ha levt och genomskådat alla jordelivets ytterligheter innan moksha eller befrielse föds.

Johannes Kepler, primärt astrolog och bara sekundärt astronom, introducerade denna planetära relation (och några ytterligare). I västastrologin har 150°-vinkeln mellan två så viktiga himlakroppar som Sol och Måne kommit att beteckna att dagligt yrkesliv och kvällens privatliv saknar integration. Komponenterna i en 150-gradare kan i värsta fall vara omedvetna om varandra - dr Jekyll och mr Hyde-typen.

Inkonjunkt-läget har också, med fokus på zodiaktecknen (som helhet), setts som en bristfällig integration mellan de två zodiakmotiven och inte bara som en psykologisk avvikelse. Men även här är klockslag viktigt för precision: vilka hus/världsliga livsområden är det som är så svåra att få ihop? Andra planeter än Sol och Månen flyttar förstås också fokus till andra områden. Dissociation mellan Venus och Mars kan t.ex. skapa oregerliga typer som saknar förmåga till emotionell stadga (tillbaka till psykologi igen). Idag en vän, i morgon värsta fienden, allt eftersom det här glappet tippar åt ena eller andra sidan. Venus och Mars som "kvinnor och män" blir säkert en problemfråga.

*****

Vad frågade då läsaren den indiska astrolog och som jag fastnade för? Hon både skriver och delar många tankar från den här bloggen, men på en högre nivå och med fler spelregler från landets komplexa astrologi. Vissa avvikelser har jag noterat, bl.a. har hon ett enklare system för hur planeters naturliga läggning förvandlar dem till verksamma väl- eller illgörare beroende på horoskopets ascendent vilken i sin tur avgör vilka planeter som blir tillfälliga ägare till 6, 8 och 12e. Faktiskt, den här förenklingen är mer begriplig än den Sideriska lånade från en känd indisk astrolog (S. Rao).

https://siderisk.blogspot.com/2009/04/planeternas-hemmatecken.html#verksam-natur

Frågeställaren refererar till en metod för att gräva fram djupare information och som sällan förekommit på Sideriska eftersom den som vanligt i den exakta indiska astrologin kräver känd tid och ascendenttecken:

"Eftersom 11e huset räknat från vilket som helst hus representerar vinster, ska jag för att se andliga vinster räkna till det 11e från 5e eller 9e huset?"

https://psychologicallyastrology.com/2023/12/23/trishaday-the-darker-side-of-the-11th-house/

Not. 5e själens naturliga hus, 9e själens integration med den Universella Lagen, Dharma - även 5e är ett Dharmahus men med fokus på den individuella själen. Även 1a ego/kroppshuset ingår i horoskopets Dharma-triangel, men är mer bindepunkten mellan Himmel och Jord - 1a är ju samtidigt ett trikona (triangulärt) och ett världsligt/kvadratiskt kendra-hus. 11e huset står här för finansiell vinst, en viktig aspekt i hinduisk astrologi som det andra huset räknat från 10e karriärhuset (dvs. ett ekonomihus). Det är ett huvudbry att reda ut VAD husen primärt representerar - ideal/föreningar/vänkretsen/äldre syskon?

Den indiska astrologen svarar att frågan bäst besvaras av en av lärans många amshas ("portioner"), eller sub-horoskop som avser borra djupare i ett eller annat livsområde. 20e-delningen (D20 eller Vimsamsha) har Sideriska aldrig skrivit om, dels för att den kräver känd födelsetid och dessutom ett mycket säkert klockslag. 

Men är man säker på sin data sägs D20 speciellt teckna kartans andliga disposition OM grundhoroskopet ens gör det lönt att titta efter en sådan! (Sveriges 9e hus säger allt, det är inte lönt att granska landets D20. Enskilda undantag finns förstås). 

Jag växlar in den egna D20-kartan i programmet Jagannatha Hora och överraskas (men kanske ändå inte) av att metafysikens, religionens och filosofins naturliga signifikator Jupiter/Guru äger D20-ascendenten där Rahu och Ketu befinner sig. Denna månnodsaxel kan skapa en konjunktion i dessa sub-kartor eftersom de beräknas matematiskt. Matematisk manipulation av noder som början var matematiska! 

Den kvadratiska kartan låter ascendenten vandra runt medan tecknen ligger stilla. För bloggaren visar Rashi (födelsehoroskopet) att Tvillingarna (här med ascendent) alltid ligger uppe till höger.

Vid denna höstfödelse gäller D20-kartans ascendent i Skytten med sin härskare Jupiter i bloggarens "riktiga" ascendenttecken Tvillingarna bara 7 minuter. Men programmet varslar att om födelsetiden 19:00 (noterad i en bok modern förde om barnets utveckling) bara är dryga minuten för sen, ger D20-kartan fel indikationer. Jag tror dock tidpunkten är rätt eftersom "spirituella tendenser" borde vara för handen när en blogg drivs vidare långt efter att massorna hittat andra distraktioner. Allt vi gör gör vi för vårt eget Själv, så nedlagd möda i detta liv - även utan publik - kan resultera i en mer gynnsam återfödelse, nya talanger eller högre intelligens.

"Den inre människans" D9-karta (Navamsha, "niondedelningen") ger också Skyttascendent med krigaren Mars. Först in i 40-årsåldern ledde några nattliga drömmar till övertygelsen att det föregående livet ändades i en vapenstrid i det fascistiska Mussolini-Italien. Bloggaren verkar då ha varit byggnadsingenjör med hemliga sympatier för kommunisterna och det kom att kosta hela familjen livet. Vid den här tiden hade tåget redan gått för familjebildning men drömmarna förklarade bloggarens fruktan för att binda sig. Romanser, visst, men konsolidering i 7e äktenskapshuset - nej tack. I backspegeln står förvisso Saturnus där som en broms eller hinder - Liemannen i viss läsart! Saturnus fruktan för äktenskap i detta liv som något överfört från föregående?

D9-kartan har det skrivits om tidigare på bloggen, men jag är övertygad om att föregående livs "utgång" kan skymtas här (så väl som i D1-kartans Saturnus-i-sjunde). Den indiska astrologen jag läser intensivt just nu, upprepar istället att föregående liv skymtar i 12e förlusthuset och beskriver denna lärosats i större detalj än jag sett tidigare på nätet. Huset för "utgången" är också där nästa kropp redan börjar byggas!

Astrologen Patil återkopplar till frågeställaren om tecken på "andlig disposition". Om man enbart använder D1-kartan (födelsehoroskopet) är det att föredra att räkna "andliga vinster/framsteg" som elfte från elfte vänskaps- och vinsthuset. Men hon varnar: inte alla människor är intresserade av att växa andligen i detta liv, och därför måste födelsehoroskopets kraft som helhet granskas. Saknas vissa omen i födelsehoroskopet kommer inte sub-kartorna att introducera dem i öde/karaktär. (Vår karaktär eller brist därpå är vårt öde!) Omvänd försvagas ett omen i D1 och inte en för ämnet lämplig sub-karta instämmer.

Här löser sig ett mångårigt problem på Sideriska. Även naturligt goda planeter kan bli besvärliga och för bloggarens Tvillingascendent har t.ex. filosofins och religionens naturliga signifikator Jupiter bytt skepnad och sägs visserligen producera gott men är i huvudsak en "verksam illgörare", en problemskapare. 

Med stark påverkan i barndomshemmet från kristna/religiösa släktingar (som gjorde mig allergisk mot religion i många år), men senare (efter upptäckten av världens rika utbud av livsåskådningar) en egen akademisk examen i religions- och filosofihistoria och därefter årtionden av engagerade egna studier i kinesisk filosofi och de senaste 15 åren i främst hellenistisk filosofi och inte minst idén att under samma tid också skriva denna blogg, måste ämnet, förutom det nu fyrtioåriga astrologintresset, säga något om det här jordelivets huvudinriktning. 

Bloggaren har dessutom 10e makt- eller karriärhuset helt avknäppt via den huvudlösa Draksvansen/Ketu däri. Karriären ses dessutom som ett problem för människan eftersom 10e ägs av den verksamt onda rikemansplaneten Jupiter i det onda 6e huset. Ond faktor sägs decimeras något av ett ont hus, samtidigt som en naturligt god planet alltjämt behåller något av sitt goda. Den här symboliken att horoskopets fiende (hus 6) beskrivs som en illgörande rikeman och som fundament förklarar oviljan till makt och karriär har tidigare antagits bero på dålig karma från själens egna skitliv som en makthavare. "Det svenska livet" tjänade nu till att klargöra de Två Vägarna så tydligt som bara ett förfallet och sekulärt land kan göra. Utan filosofi skulle ett liv med så små karriärutsikter vara ett helvete, som alla hårt ansatta svenskar i dessa inflationstider har det. Med filosofi, kan jag intyga, är armodets börda inte särskilt svår även om allt som sägs ingå i den svenska livsstilen måste offras - oavsett ämne handlar det om sammanhang och förmågan att förstå Livets narrativ.

Att bloggarens Tvillingarna i öster ersätter den nu "verksamt onda" Jupiter med Saturnus som tillfällig ägare till 9e filosofihuset och förvandlar den stora illgöraren till "verksamt god", har också fungerat som logisk förklaring eller berättelse. Hinduernas eleganta system (om än snårigt) tycks ha svar på allt! 

Men det var förstås D20-kartan som i synnerhet skulle ha inspekterats. Eftersom D1-kartans 9e hushärskare är så prominent opposit mottagliga Månen finns anledning att ta detta extra tolkningssteg.

*****

Det är för att finna ut vad D20 närmare betydde som jag därpå googlade och stötte på en manlig indisk astrolog som skriver halvdan engelska, är extremt kortfattad och utan ambition att adressera nybörjare ger en glimt av hur komplex den indiska astrologin är.

https://horoanalysis.wordpress.com/know-your-spiritual-level-an-article-written-by-vishal-aksh/

Del 1 adresserar ett problem som följer på en lärosats formulerad av indiska auktoriteten B.V. Raman. Men bloggaren Aksh menar sig ha hittat bekräftelser på att Saturnus i VISSA positioner kan dra mot det "ockulta".

Det är med den korta redogörelsen därnäst det hettar till. Att han kallar sina 28 år i ämnet "a huge experience" låter lite fånigt men givet de kriterier han här uppställer ligger det säkert mycket i saken. Detta är "djupborrning" bortom metoden att räkna "elfte från elfte". 

Men så typiskt hinduiska sajter är dispositionen lite haltande. Först talas det om dasha-perioder som förmodas ge andlig tillväxt, men det var inte det artikelrubriken utlovade! (Och filosofisk astrologi ser för övrigt alla perioder som andliga, den som inte ser får lida tills förståndet öppnas och således står varje planetär period för andlig tillväxt vare sig "bra" eller "mödosam".) Svenskarnas ekonomiska vedermödor, överbelånade med besked (till följd av det onda ödet att välja eliten som ett ideal) visar dock att det  finns en evolution och att vissa folk / kulturer t.o.m. kan vara under avveckling.

Som vanligt används amsha-kartorna för att verifiera varjehanda omen i födelsehoroskopet.

Jag översätter den hedervärde indiern Aksh:s komplexa krav för att fastslå att horoskopet indikerar en andligt orienterad person. Jag förenklar framställningen något:

1. Om D20 eller D5-ascendenten och deras resp. härskare denoterar spiritualitet (hus9) och om den tillfälliga husägaren står i ett kvadratiskt och triangulärt hus, då kommer andliga tillväxtperioder i (en rad namngivna cykler/dashas).

(Att han adderar D5-kartan tycks ha att göra med att hus 5 tecknar god karma och även är Solens eller själens/atmans naturliga hus. En snabb googling visar dock att D5 primärt verkar användas för att bedöma en annan av 5e husets  och Solens angelägenheter: barnen!)

2. Om D1/födelsehoroskopets Atma Karaka befinner sig i något av Dharma-husen (1, 5, 9) i D20 eller D5 eller AK står under Jupiters inflytande, kommer horoskopinnehavaren helt visst att återspegla andlighet.

Om planeten konjunkt Ketu enligt föregående punkt ockuperar 1a eller 9e huset i D20 eller D5, då utför personen pilgrimsfärder (andliga resor).

Samma resultat om horoskopets Atma Karaka har ersatts av den tillfälliga ägaren till 5e eller 9e huset.

Här dyker Ketu upp som ett kriterium och förklarar varför båda månnoderna är naturliga illgörare men många hinduiska skräpsajter envisas med att koppla Ketu till andlighet. Det är sämre bloggare som bara kopierar från andra på nätet och inte funderat igenom vad de vidarebefordrar eller helt enkelt förkortar så att ingen förstår något.

Om Atma karaka ("själens signifikator") har Sideriska skrivit en del, men ännu en imponerande indisk kvinna dyker upp under googlandet. Hennes text fångar hinduisk spiritualitet och påminner om hur det sekulära Sverige tappat allt som gör en människa hel!

https://komilla.com/lib-atmakaraka.html

Dessa nya regler kring D20 visar att "spiritualitet" verkligen varit den röda tråden i bloggarens liv. Ketu i karriärhuset "knäpper av" världslig strävan för att blockera korruption som makt och ära alltid för med sig. Samtidigt har bloggaren en favoriserad Atma Karaka, Tvillingascendentens Merkurius (intellektet) har det högsta gradtalet av alla och befinner sig i hus 5 (i Solens/själens naturliga hus) och väl understödd av Venus i tredje intellektshuset i Lejonet. Utan att kalla mig synsk har så pass många sanndrömmar och "mystiska" drömmar förekommit i mitt liv att det livaktiga hus 5 (innehållande Solen om än svag via värdtecknet Vågen) tycks bidra till den "spirituella dragning" som officiellt tagits från bordet i det nyligen sekulariserade och redan svårt sönderfallande "välfärds-Sverige".

Den sammantagna bilden är rätt typisk: livslångt lärande men inte skitkunskaper för att behaga Slavdrivarna/Överheten utan för att rena själen i detta liv. (Här anas i kartan ekon av väldigt betydelsefulla tidigare liv som bloggaren håller på att eliminera.) 

Jag tror inte ett ögonblick att själen lämnar kretsloppet för den sakens skull, men kanske förtjänar den sig ett värdland med gott gry i nästa gång, inte ett land som likt den otrygga flickan som blivit prostituerad kastar sig i armarna på en krigsmakt med bönen om få vara med och få skydd mot att hon offrar sina oäkta barn (medborgarna) i krig. 

Varför inte slutgiltig förlossning står på programmet beror på att undertecknads Atma Karaka står i Vågens tecken och således tillhör Passionens kvalitet (Rajas guna). Passion binder själen kvar i kretsloppet, illustrerat av kvadraten Vädur, Krabba, Våg, Stenbock. Men kanske kommer själen i nästa liv att ha förtjänat sig en större kommunikationsplattform än var möjligt i Sverige med dess bisarra preferenser.

Men hur är det med exemplet, bloggarens D20-karta i relation till födelsehoroskopet? För grundhoroskopets Tvillingascendent blir Saturnus stand-in eller tillfällig ägare till 9e filosofihuset, och exakt i sitt världsligt starkaste läge i väster och därmed i opposition till den läraktiga Månen (som är planetär vän med alla planeter) i lika läraktiga Tvillingarna i öster. 

För detta stigande tecken i just detta fall pekar Saturnus tillbaka på sina 8e och 9e hus som ovanligt prominenta livsområden. Att dödsögonblicket för den italienska ingenjören, hustru och unga dotter anknyter till frågan om allianser visar negativ karma som inte fick sin lösning denna gång, uppenbarligen för att Saturnus som "sjundehuspartner" primärt är "gift med" 9e huset, med filosofi och de ämnen som är knutna till 9e. Detta liv var ämnat åt andra ämnen än den mönstermänniska svenska staten pådyvlar medborgarna (social prägling med start i småskolan).

Styrker D20-kartan detta budskap i D1 om en prominent plats för niondehusfrågor (genom Saturnus starka läge i väster och "verksamma välgörare" - välgörare via saturnisk stramhet, närmast astro-fatalism? (Ett senare inlägg ska fråga sig om bloggaren snarare står stoicismen närmare än Plotinos nyplatonism. Hinduisk astrologi verkar ibland än än mer fatalistisk, men alla lärda i antiken var eniga om att den Irrationella Själen aldrig kan leda en människa rätt eftersom det är de sublunära sinnesrörelserna som är som mest lättpåverkade av Naturens exakta (matematiska) omen. Ju högre den Rationella Själen tillåts ta över (det bästa i människan och för en viss tidsålder kallat Kristusmedvetande), dess bättre människans skydd under sitt jordeliv.

Men nej, bloggaren föddes inte favoriserad enligt Aksh:s regler. Här landar inte AK i ett Dharma-hus i D20 utan i dess "slumrande" 8e hus. Intressant nog väcktes de andliga intressena upp 2005 efter en 8e-husupplevelse där drunkningsdöd var nära.

Förstår man astrosymbolerna vet man dock att de kan verka på många och underfundiga sätt. D20-ascendenten är det 9e-husbesläktade Skytten och denna ascendent innehåller Ketu som sägs befordra spiritualitet. Denna placering bekräftar Ketu i grundhoroskopet (Ketu som halshugger karriären för dessa låga och inomvärldsliga ambitioner). Ketu är i första huset i D20 i ett samtidigt triangulärt/kvadratiskt hus och denna placering harmonierar med Ketu som i födelsekartans 10e tycks avböja världslig karriär eftersom månnoderna binder själen till en ack så litet världsligt kretslopp. 

Den här själen har uppenbarligen en AK - en aspiration som knappast orienterar den mot helgonet, men bara ville vidga sitt vetande om högre ting i detta liv (och lyckligtvis tilldelats 5e huset som jordisk ödeslott och släktingar som öste böcker  över pojken och närde hans intresse för allt mellan himmel och jord. Tvillingarna på ascendenten är ett allmänt vetgirigt tecken och än mer så när även Merkurius befinner sig i Luft-Vågen. Vågen: märk hur många av bloggens inlägg handlar också om ett evigt jämförande! Och vilket bättre land än Sverige och medelklassen för att tydligt kontrastera den fallna sekulära själen med den uppvaknande själen som alla filosofier och religioner berättar om?

Ett liv i Sverige fördärvar de själar som befinner sig på "vägen ned", men snabbar upp resan för dem på "vägen upp". Sverige är ett extremt land som förstör och handikappar merparten av befolkningen för att gynna de få rika (som blir allt dummare eftersom Överklass färdas uppåt från Folkdjupet). Men landet fyller således en ytterligare funktion, som varningssignal för "dem med öron att höra, med ögon att se". Det är en lekstuga för dem som inte håller måttet för återfödelse i en högkultur. Varifrån kommer nu dessa påståenden. Från Sverigekartans 9e hus, huset för landets "högsta goda". Svenskarna är giriga krämare lite var till mans, det berättar våra medier ständigt, nu senast via skandalen med ICA-handlarna som berikade sig med insiderhandel av aktier.

*****

Sverige har Ketu i 9e huset men här finns inget stöd för läsarten "spirituell strävan efter att ha halshuggit världsliga Drakhuvudet". Ketus värdtecken är schackraren (ambulerande försäljaren) Tvillingarna och Ketus sätt att "halshugga" måste sökas i 9e husets tillfälliga härskare Merkurius (handel). Denna Merkurius är ett lättpåverkat kvicksilver och det är typiskt Sverige att ha som sitt "högsta goda" (9e) att blixtsnabbt anpassa sig och anamma trender i världen. Men inte utan att  svensk elit (verksamt ond Solen+Jupiter) först korrumperat informationen från världen. (Minns att Jupiter alltjämt gör visst gott trots att rikedom är ett problem för svenskarna.)

Merkurius står inklämd mellan Solen och Jupiter, normalt en fantastisk kombination och här dessutom i 5e huset för god karma och kreativitet. Detta var ingångsvärdet till 1974 års nationalkarta, men pga. Våg-personligheten (landet som sökte framstå som jämlikt) förvandlas Sol, Merkurius och Jupiter till verksamma illgörare och  det innebär otrevliga omen om Sveriges framtida plats i 9e huset som den universella dharman. 

Sverige drivs av en överhet som betjänar sig själva och drar den slitna ramsan om att den tjänande underklassen alltid får några brödsmular när direktörerna höjer årslönen med en miljoner ytterligare. Hur ska någon kunna läsa in "andlig strävan" i ett nationalhoroskop som så uppenbart tecknar en rutten kultur som går åter till vikingarna, handelsmän när det föreföll för riskabelt att röva och härja. 

I DN kring jultid en språkkrönika om att Sverige visade sig immunt mot engelskans Christmas ("kristusmässa") - hedningarnas "jul" var det folket ville behålla. Intressant nog motsvarar midvinterblotet Saturnus, motsvarande romarrikets midvintersolståndet eller solens ingress i saturniska Stenbocken - den tropiska och sideriska zodiaken sammanföll till någon gång under 300-talet, som av en händelse då kristendomen blev romersk statsreligion. (Västerlandet fortsatte faktiskt att göra horoskop enligt den österländska sideriska metoden in på 500-talet innan den egna tropiska zodiaken tog över. En observant forskare jag glömt namnet på, gick igenom gamla bevarade horoskop från Väst och upptäckte att planetpositionerna var de sideriska.)

Saturnus högre manifestation är nu inte via jordiska Stenbocken (Saturnus var en agrar gud för romarna) utan via Luft-tecknet Vattenbäraren. I den romersk-hellenistiska nyplatonismen likställs Saturnus med Guds Intellekt och därmed med Kristus som hela världens härskare (Kristos Pantokreator). Hedendomen eller rättare, filosofins, gudomliga Intellekt levde vidare men under ett nytt namn för att anpassa sig till en religion som gick hem hos de analfabetiska massorna och behövde extremt enkla lärosatser att hålla sig till.

(Betänk åter Sverigehoroskopet från 1974 och dess svaga Sol i Vattenbärare stödd av en försvagad eller rent av halshuggen Saturnus i 9e. Religiös indifferens, total sekularism som ny pseudo-religion.. Detta är viktiga symboler men fungerar inte väl utifrån vad 9e som bäst lovar, och har dessvärre kommit att bli en statsapparat som både skapar en förfalskad Kristus- eller frälsargestalt under vilken antikens sublima filosofiska tänkande helt saknas. "Pappa Staten". Inte konstigt att Sverige gått åt pipan med början redan under Andra världskriget.)

 Man kan säga att när svenskarna slutligen kristnades för tusen år sedan var det inget som gick på djupet. "Kristusmässa" gick över huvudet på det här folket som var lika ointellektuella då som i dagens shoppingparadis. Jul och det gamla midvinteroffrets syndabock (Stenbocken) visar en randkultur i nordligaste Europa som inte hängt med. SD:s popularitet bland allmogen visar hur illa ställt det är med allmämbildningen. 

https://www.visitgavle.se/sv/gavlebockens-ode

I vetskapen om vårt eftersläp mot sydliga Europa sparkar stockholmarna på de än mer nordliga (och därför lägre stående). Allra mest på samerna. Kanske kommer Ryssen att infria svenskarnas mardrömmar och lära landet bli som folk. Men det ligger alltjämt ett par årtionden fram i tiden och förutsätter att Nato tacklar av rejält...

Sideriskas kritik av Sveriges fallerade strävan mot ett mål värt namnet baserar sig på bristfällig insikt i de Stora Frågorna. Det händer alla som väljer materialism och tror att alla annat därmed är "barnsagor". Grekerna hävdade att världen var evig och perfekt eftersom både gott och ond krävs för att de kosmiska naturlagarna (karma) ska fungera ("gärningar" är faktiskt samma sak som "karma" i gamla grekiska filosofitexter, själavandring var lika självklar för bildade greker som för vishetskulturer längre österut). Dessutom är den platoniska förlagan till sinnevärlden utanför tiden och därmed är fundamentet evigt även om de fallna har tappat all insikt.

Om såväl enskilda själar som hopklumpade kollektiv- eller folksjälar saknar t.o.m. viktiga komponenter är också de ändå på väg och utvecklas i linje med den stora Ordningen/Dharma. Däremot kan kulturer som saggar efter så mycket som den svenska mycket väl slukas av historiska inträffanden.Det utan andlig rot i evigheten kan lätt förkastas. Och det kan hända i slitningen mellan ett Nato (som ingen vet hur det kommer att se ut) och Ryssen.

Sverige tog sig av daga på den andliga nivån redan 2022 (det vi ser nu är bara materiella rörelser för dem i den döda världen). Men det definitiva slutet kommer med inträdet i Saturnus planetära period 2036. Den cykelstarten kan jämföras med Rysslands motsvarande position i sitt nationella öde enligt den indiska Vimshottari-metoden.

Sverige når sin Saturnus-period hösten 2036-hösten 2055

Ryssland når sin Rahu-period hösten 2037-hösten 2055

Utan egna erfarenheter av politisk astrologi kan jag bara upprepa den indiska uppfattningen. En period är som kraftfullast under dess första och sista antaradasha (1a underavdelningen av storcykeln ifråga). Ur Sveriges perspektiv är åren 2053-2055 under den verksamt onda överklassplaneten Jupiter den period när vårt ekonomiska system byts ut av främmande makt. 

En snabb blick visar att Sverige i januari 2054 möter sin värsta möjliga transit. Så nattsvart faktiskt att kartan får tjäna som illustration av rubrikens "olikheter i andevärlden". Likt "Lilla döden" som f.n. dominerar Sveriges haltande öde och som kan tillskrivas Saturnus transit genom landets soltecken Vattenbäraren, kommer "Stora döden" under Saturnus storcykel (Mahadasha) att nå ett maximum nästa gång Saturnus återvänder till Sveriges soltecken.

I  januari 2054 återskapar nationalkartans bedrövliga konjunktion med halshuggaren Ketu. Och ominat slår till exakt vid Sveriges Sol, i 16e graden! Gissa om det betyder utskifte av ledarskap och de i eliten som inte redan flytt landet.

Nej, vad det innebär har jag ingen aning om men det ser inte bra ut. Givet Sveriges dragning åt krig och dödsvapen skulle det inte förvåna om detta är Tredje världskriget och en förstörelse Sveriges alla hökar är för obegåvade för att förstå i nuläget. "Magda och Hulten" är sen länge döda, men gissa vilken karma deras styrning av landet kommer att rendera, någon gång i ett annat land.

Ta detta som en kvalificerad gissning baserad på många inläggs ältande om Sverigehoroskopets 5e makt- och elithus och dess märkliga syn på vad som är "det högsta goda" (9e huset). (Tionde makthuset är bara för syns skull i Sverigekartan en chimär så att folket ska tro på demokratin, att reell makt sitter i 5e huset som då vi hade en kung är uppenbart.)

Vanan trogen ser jag gärna ett dramatiskt utfall här även om transitkartan säkert kommer att föregås av många onda ting. Att hitta landets natala Sol på helt rät linje med medfödda Saturnus/Ketu-konjunktoinen i transit var bara för starkt för att undlåta rapportera om. Elitens Hus störtar samman helt och hållet och civilisatioinen startar om (inte i Sverige förstås, det landet är så radioaktivt att en ny istid bara är plåster på såret.). 

Detta är rimligen en inbokad större geopolitisk förändring i världen (stoisk fatalism!) och jag tror bloggen ytligt jämfört USA, Kina och Ryssland tidigare, vad gäller dessa cykler och de härskande planeternas styrka i respektive horoskop.

*****

PS. För länge sedan menade jag att 9e huset bortfaller eller inte tjänar landet eller personen om inte absolut sundhet råder på de lägre planetära nivåerna, närmare Jorden. Ungefär som att postiljonen Merkurius budskap blir förvanskat om det är för mycket störningar när budbäraren närmar sig Jorden. Detta var bloggarens fritänkande! Jag har inte hittat något stöd i indisk lära för detta. Men återvänd till Sverige-horoskopet. Ser Månen (nationens inrutade sinnelag) och dess härskare Mars eller Solen och dess härskare Saturnus (själen och dess fundament) vara i skick att hantera 9e husfrågor med talang?

T.o.m. en tunn bok på 250 sidor om svensk ockultism får kritik i DN för dålig redaktionell efterbearbetning och behov av finslipning.

https://www.dn.se/kultur/esoterismens-hemliga-laror-var-inte-tabu-i-den-svenska-idehistorien/

Uppenbarligen figurerar en del av bokinnehållet i AxessTV:s njutbara 15-minustersepisoder på exakt samma tema.

Idéhistorikern Svante Nordin om svenska litteraturvetares oförmåga att förstå Strindbergs interkontinentala ockultism (språkdräkt). Den kända bilden av Sverige som en ankdamm ur ännu ett perspektiv.

https://www.axess.se/tv/det-esoteriska-sverige/august-strindberg-ockultismens-zola/

Inte samma tema men ändå sammanlänkat: en kvart med historikern Lars Trägårdh som jag gillar bättre efter det här föredraget! Han skrev propagandamaterial åt Nya Moderaterna/Reinfeldt där han skrev bort socialdemokraternas bidrag till den svenska modellen. Historieförfalskningen stod som spön i backen några år med detta parti av pinsamt okunniga borgare. Här är dock Trägårdh helt vederhäftig. ”Go figure!” Jag ser hans nymåne i Tvillingarna och förmodar att han som renodlad budbärare skriver det uppdragsgivaren vill att han ska förmedla. Den här kvarten med honom själv är välgörande vass.

https://www.axess.se/tv/avvikande-katteri-i-varldens-mest-protestantiska-land/alla-ar-lika-infor-gud-och-manniskorna/


PS. Rubriken av förstås tillspetsad, andar är medvetna om spelets villkor.

Inga kommentarer: