Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 20 december 2023

Den amerikanska yrkesmilitären som andligen arbetade för Ljuset

 

Överste John Alexander
under sin verksamma tid

 

 ”Genom att inte stödja Ukraina tillräckligt garanterar vi oss själva behöva slåss i en framtid vi inte riktigt kan överblicka, säger Joakim Paasikivi.”

https://www.expressen.se/nyheter/sverige/paasikivi-om-kriget-i-ukraina-ser-morkare-ut-nu/

Genom denna multipla negation säger Sveriges sämsta krigskommentator (överallt i alla medier!) att Sverige är garanterat att dras in i krig mot Ryssland eftersom en tidigare regering huvudlöst kastade in en NATO-ansökan som gjorde oss till Fienden i mångas ögon, och det utan att förstå att världen kommer att förändras på en nivå materialistiska plattmarksmänniskor som svenskarna i allmänhet inte ens kan tänka sig. Samtidigt är nog Putins röst den intelligenta i mediernas tjatter:

https://www.aljazeera.com/news/2023/12/17/nonsense-putin-rejects-biden-claim-that-russia-plans-to-attack-nato

För världens kommande förvandling, se äldre inlägg om Vattenbäraren eller Vattumannens tidsålder. Dessa är årtiondena när Komfortegoisterna tvingas lära om och bli Vattenbärare - Jordens trädgårdmästare. Istället satsar Väst på krigsmaskinen!

Paasikivi: https://siderisk.blogspot.com/2022/06/ytterligare-stickprov-pa-militarism.html

USA, däremot, med ambitioner om världsherraväldet, har för övrigt numera tre fiender (enligt vissa i det militär-industriella komplexet). Ryssland och Kina så klart men osäkerheten i USA är tydlig vad nu det tilltagande UFO-fenomenet representerar. I svenska medier hörs knappt ett knyst, men det beror kanske främst på att de bara skriver av nyheterna i de ledande amerikanska tidningarna. Dessa har åter tonat ned frågan sedan 2017 när Pentagon medgav att filmerna från flottans stridspiloter var äkta.

F.d. översten John B. Alexander har flyktigt hörts/setts i ett eller annat amerikanskt tv-program om UFO-fenomenet, men när han intervjuas av mina senaste journalisthjältar Jeremy Corbell och George Knapp stiger en ny amerikansk hjälte fram. Lite googling avslöjar en remarkabel själ.

https://www.weaponizedpodcast.com/episodes-2/episode-45

USA må vara dekadent alltsedan de första européerna lurade landet av ursprungsbefolkningen men man kan inte dra alla nu levande över en kam. Den gamle överstens historik är närmast fantastisk (i ordets nedsättande mening). Han är en av förlagorna till den karaktär George Clooney porträtterade i den bisarra ”The Men Who Stare at Goats” från 2009. Filmen var urvattnad och avpolitiserad version av det amerikanska försvarets, CIAs med flera, parapsykologiska experiment i försöken att slutgiltigt besegra sin Djävulen, den röda faran, socialismen som hotade de rikas kapitalansamling. (Fenomenet USA var från början till slut ett enda långt "overkill" om någon missat det.)

https://www.svd.se/a/71c8629d-e991-3d21-87fd-3108377e6913/clooney-stirrar-pa-getter-i-ny-film

John Alexander talar och tänker komplicerat och halva intervjun lider dessutom av så dåligt ljud att männen bakom podden Weaponized får börja om - och nu med acceptabel ljudkvalitet. Men den pensionerade översten talar alltjämt inifrån ämnet (och därmed med svårbegripliga referenser) och ofta direkt till journalisten George Knapp som han känner sedan 1980-talet. De både vet mer om UFO-fenomenet än de flesta (Knapp smugglade ut ryska dokument när Sovjetunionen bröt ihop). Det är ett svårt poddavsnitt och som kräver att man först lyssnar på det föregående, om en annan märklig amerikansk yrkesmilitär med UFO-kopplingar.  

https://www.weaponizedpodcast.com/episodes-2/episode-44

Den märklige Alexander har skrivit om mänsklighetens möjlighet att sublimera sin primitivitet och föra krig utan dödsoffer. Han har ägnat sig åt telepatiska experiment med såväl växter som delfiner (ja, han låg bakom flera av dessa nu så avlägsna hajpar!) och han har själv upplevt UFO:s - och mycket annat. Hans syn är att det är en högre intelligens (inte individuella ”utomjordingar”) som nu med ökande intensitet ger sig tillkänna via UFO-fenomenet och testar den mänskliga livsformens ”mognadsgrad” (obefintlig). Det går lätt att se hur bloggens länkning av UFO med Vattenbärarens tidsålder är besläktade med Alexanders tankar (en man jag inte kände till förrän häromdagen).

Alexander påminner om hur egendomligt men också framträdande det amerikanska nationalhoroskopets 9e sektor för metafysik, religion och filosofi är (den helt lama sektorn i Sveriges horoskop från socialdemokratins halvmord på kungahuset 1974). USA:s Sol i 8e "förmörkande" dödshuset visar att landet på "insidan" har en stark dragning till det ockulta, något Sverige helt enkelt inte har intelligens nog att förstå sig på längre. 

Sideriska har sett USA:s Sol-i-8e som en del av dess paranoia och hemlighetsmakeri och extrema CIA- eller spionmentalitet men astrologiska symboler har flera betydelsenivåer. CIA vidrigheter å utrikespolitikens vägnar är bara ett annat uttryck för SolÖgats stirrande in i Mörkret och dragning till vad den Andra Sidan kan röja. Och det är från den Andra Sidan UFO-fenomenet kommer USA till mötes. Vad intresse har den ofattbara Intelligensen av en skitland som Sverige som bara tänker på sitt eget? Vi får nästan aldrig några UFO-besökare. Vi har en död nationalsjäl här i Sverige och bara enstaka svenskar överlever psykiskt vår av moderna, sekulära fostran.

Poddepisod 44 och 45 visar om man öppnar sinnet vidare än kanske normalt (innebär en hel förmiddags uppmärksamt / mentalt ”arbete”) visas som bieffekt hur oändligt pinsamt Sverige är i sina krigsförberedelser. Viss heder åt dubbelsidiga DN som börjat nyktra till och till och med problematiserar landets tänkta roll som ännu en av USA:s haremsdamer (bihustrur). Tänk om det blir Trump igen, han inte vill ha med barlasten Europa att göra? Hur har inte Sverige gjort bort sig då?

Förra blogginlägget förundrades över krigspropagandan som lyser igenom var och varannan rubrik i svenska medier, men det var bara min aningslöshet. När DN nästa dag är sprängfylld av artiklar om krig, USA:s (nämnda) pålitlighet som partner, tittar jag till Pål Jonson & Försvarsberedningens hemsida och inser hur intensivt påverkansarbetet på svenska medier just nu är. Dumstruten på bloggaren för att inte ha spårat hjärntvätten om den illa rustade sjukvården är Kriget kommer ett steg ytterligare. Detta är den arketypiske Onde Mannen och hans verk. 

https://www.regeringen.se/regeringens-politik/forsvarsberedningen/

Jag alluderade i föregående inlägg också (i en enda mening) till gammal österländsk visdom som understryker att men inte ens bryr sig om Ondskan och därmed besparar sig och nationen mycket besvär. Magdalena Andersson och Peter-pamp Hultqvist saknade all förmåga att leta ett land men så gör också nuvarande regering.

Faktum att det saknas tillväxtpotential i det svenska politikerskrået. Inte ens AB-skribenten Daniel Suhonen som jag föreställt mig som en perfekt politiker är längre självklar efter sin tveksamma insats i ärkefiendens hjärnfoster - kvinnan han låtsas argumentera mot i denna usla svenska uppfostrings-tv. Förvisso orkade jag bara 8-11 minuter av debutavsnittet innan jag såg vart det barkade hän. Men det gör DN-Croneman också efter 3e avsnittet i en klen krönika som svårt kritiserar innan sista stycket drar bort mattan för allt han redan sagt genom att säga att kritiken bara rörde avsnitt tre! Sicken disposition.

https://www.dn.se/kultur/johan-croneman-for-lite-politisk-hardcore-nar-teodorescu-och-suhonen-mots-i-svt/

Det heter ju man ”hoppas på det bästa men rustar för det värsta” men även detta är ett talesätt den ontologiska Ondskan smugglar in i människors medvetande för att förmörka deras själar. Den som tänker så har redan förlorat.

Vad den Eviga Visheten (filosofi/metafysik) i sina många klädedräkter (varav hinduismen bara är en) istället talar om är att vara så ståndaktigt orienterad mot Ljuset att Mörkret automatiskt upplöses. Detta är nu bara möjligt för en icke-ateist – ateisten är så full av fruktan att hon inte ens vågar öppna sig för möjligheten att hon är den minsta byggbiten i en större verklighet och hennes varje bygge är på lösan sand, ogenomtänkt, obeständigt. All ateistiskt grundad politik bygger på krampaktig lamslagenhet och är ett hinder. Det insåg John Alexander tydligen tidigt i sitt liv även om ödet gjorde honom till militär. Men den högre kallelsen syns i hur han färgade sin militära resa.

http://www.johnbalexander.com/

Det är synd att han avsiktligt tycks ha undanhållit världen sin födelsedag. Jag har sökt men inte hittat mer än födelseåret 1937. Mannens ögonkast är alltjämt så skarpa att man kan gissa sig fördärvad över  vilka udda planetära blandningar som lockade denna själ att återvända till Jorden för en så remarkabel (och ändå okänd) livsgärning. Båda tungviktarna Jupiter och Saturnus byter tecken under året och de för den själsliga nivån så viktiga norra och södra månnoden (här i Skorpionen resp. Oxen) är meningslösa om de inte kan knytas till något mer specifikt...

John Alexander 2018


Inga kommentarer: