Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 7 juni 2022

Ytterligare stickprov på militarism (hökens mentalitet)

 

 

Finlandssvenske överstelöjtnanten Joakim Paasikivi hörs och ses överallt i svensk media, dit vapenfetischister, USA-kramare och NATO-fanatiker och de räddhågsna flockas. Extra intressant är det uttalanden från yrkesmilitären i Rysshataren DN som ställer frågor om Storbritannien, som gör som USA och skickar frihetsfanatikern Ukraina ytterligare vapen av det mer potenta slaget.

(Denna smygeskalering förutspådde den amerikanske vänsterintellektuelle Noam Chomsky långt innan Joe Bidens tunga slant och USA:s president bekräftade Chomskys tes att USA kommer att offra ukrainarna till sista man för sitt smutsiga krig som de pushade Putin till genom sin mångåriga NATO-uppbyggnad i Europa.

Kalla mig putinist om förvirringen blir total annars i ett land där intellektualiteten betjänar Storfinansen och i övrigt lyser med sin frånvaro), men det ska till en ytterst klen begåvning att inte se vad som pågår. USA triggar Ryssland att famla efter drömmen om fornstora dagar och tar sedan chansen att, som Biden aviserat, bringa sin gamle Röde fiende på knä genom att trötta ut björnen. USA offrar kallsinnigt frihetsfanatikerna i Ukraina för sina egna syften Sådan är den "vän" Sverige just nu slår sig hop med).

Paasikivi sniffar medvind och blod i DN och står tydligt för USA:s imperialism, inte ett dugg bättre än Rysslands. De är bara av olika slag: USA vill äga våra hjärnor medan Ryssland är gammalmodigt och mer intresserat av jord. Därför låter han så arrogant som USA själv när han avfärdar Putin:

DN: [Vad om Putins hot] att attackera nya mål om Ukraina förses med långdistansvapen? Omfattas de här vapnen [från Storbritannien] av hans hot?

Joakim Paasikivi: Jag förstår inte varför någon över huvud taget lyssnar på Putin. Det är bara löjligt att hela tiden försöka analysera vad han säger. Hela hans retorik är återkommande. Hoten är inte tomma eftersom de genomförs, men de är definitivt inte nya.

https://www.dn.se/varlden/trots-putins-hot-storbritannien-skickar-artillerisystem/

Notera yrkesmilitärens HÅN mot DN och övriga journalister som efter förmåga söker analysera. HAN, den store Höken, klarar sig bra utan analys.

Med denna prolog, över till Paasikivis födelsedygn, ett dygn där "kungamakaren" Regulus bland stjärnorna sammanträffar med Solen i Lejonet, vilket stämmer bra med den antika och genuint politiska astrologin. Överstelöjtnanten är en av dem som hjälper USA att utan blodspillan erövra Sverige, och så skickliga är jänkarna att de t.o.m. får oss att VILJA gå med i NATO och ge folket högre skatter (eller sämre social trygghet) så att krigsindustrin ska sälja på oss mer vapen för att möta NATO:s minimikrav. Landsförrädaren regeringen Anderssons har redan gått med på detta. 

Hollywood är bara ett av USA:s medel att ta kontroll över människors hjärnor i den "fria" världen, och som expertkommentator kan man gott se Paasikivi som en kungamakare, en som för upp USA till Sveriges tron (där en gång kungen satt). Vi är inne i västvärldens sista tid nu...


Mot det goda ominat "kungamakare" (eller möjligen "kungavärdig" inom ramen för det man ägnar sig åt) står nu det lilla problemet att Lejonet detta år gästas av vansinnesskaparen och hybrisplaneten Rahu som kombinerat med Solen som redan är sin egen härskare och norm i detta tecken förklarar hans taskiga tonläge.

Att ha Månen i härskarläge i Krabban är heller inte så bra eftersom den kan vara rejält ful i tanke och mun, Passion (här orangefärgad) som Krabban är. Talar först och tänker sedan, och den som driver på är Rahu-Solen, den storhetsvansinniga Höken. (Solen lär dock kontrollera Månen rejält i just det här horoskopet, så att inte det låga sinnet slirar. Arrogansen i DN-intervju är förmodligen inte alls förlupna ord utan EXAKT SÅ ILLA yrkesmilitären tycker om medierna, han är i själ och hjärta en mer diktatoriskt lagd typ.)

I teorin ska Solen, som tillhör Ljusets kvalitet, upplysa Lejonets ignoranta rovdjursnatur men attackerat av Mars i trubbiga och rent brutala Oxen och i kombinationen med Rahu är detta knappast en Sol som kan förväntas besegra det rovdjur Lejonet faktiskt är. Regulus gör helt enkelt ingen nytta, annat än som kungamakare åt verkliga djävlar till ledare!

Intressant är hur sinnelagshoroskopet visar att människan är helt besatt av FIENDEN (6e huset) och trots att Skytten i 6e huset skulle kunna vara starkt och dess primitiva Eld ersatt av Ljusets kvalitet (Jupiter, Skyttens härskare, är en tredje planet hemma i sitt eget tecken på denna karta och strikt sattvisk).

Men huset är svagt och i detta sinnelagshoroskop målar jag sjätte i blekgula dödens färg istället för vare Skyttens klargula Ljus. Dessutom är inte frihetssträvandet (Jupiter) och frihetens seger över "anti-frihetliga" (läs: ryska) strävanden äkta, eftersom yrkesmilitären har Saturnus, Jupiters, motpol i närheten. Saturnus i 6e olyckshuset betyder att överstelöjtnantens våta dröm är en riktigt härlig batalj och massor av död (Saturnus = Liemannen). 

Många pojkar som lekte krig som små fastnade permanent i detta mind set ("sinnesförfattning" även om engelskan menar något djupare, något ateistlandet Sverige rensat bort ur folkmedvetandet men segt lever kvar på "lågfolklig" nivå som ett romantiserande om "själen" i diverse dubiösa sammanhang).

Alla som vet något om orderkedjor och militarism vet att detta är universums mörkaste trakter och själar. Den i högertidningar så populäre krigsexperten stämmer exakt in på det mönster jag noterat för de odemokratiska element som driver på den här solkiga NATO-historien. En rad inlägg finns från i år och bland dem själva horoskopet för NATO:s bildande, en karta lika svart och psykiskt snedvriden som Förenta staternas horoskop.

 

PS. För den som tycker Paasikivi der mer än lovligt lik ut gamle skandalöse rikspolischefen Hans Holmér ("kurdspåret" i jakten på statsministermördaren), håller jag med. 

Även om Holmér inte var ett Sol-Lejon finns allmänna överensstämmelser. Från yrkesmilitären en Måne i Vatten (Fiskarna) och hos Holmér har Månen tagit över den skadliga hybrisen (Rahu) från militärens soltecken.

Krabban för en passionerad fixering även hos Holmér, men genom krigs-, fiende- och olycksplaneten Mars. 

Mest intressant är nästan Solen, också i Eld men i Skytten (ett mycket viktigt tecken för yrkesmilitären).

Och kanske framför allt: Holmér hade Solen konjunkt Saturnus, apropå frågan om hur intelligent som strateg Putin egentligen är. Holmér var ju som bekant rätt senfärdig och inte helt smart. Samma reservation som vanligt: bara känd födelsetid kan avgöra om Saturnus med Solen är en tillgång eller inte. 


Putin till exempel, om hans födelsetid stämmer, har kombinationen Sol/Sat som ett ideal i 11e huset, vilket förklarar hans fåniga poserande för drygt tio år sedan, beväpnad och till häst och i karatesparkdräkt är de två "publicity shots" jag kommer ihåg. Han ÄR ingen riktig härskare i sin djupa identitet (Solen) utan söker forma sig själv utifrån något han värdesätter eller idealiserar. Inget fel i det, men en genuin härskar-Sol i 5e solära huset är det inte. Femte huset tillkom fordom Konungen och 11e huset skulle vara som en ur den kollektiva Mångfalden (Vattenbäraren) som stiger fram och apar kungliga kvaliteter.

Ett är säkert, dominant Saturnus (och ibland saturniska tecknet Stenbocken) kan ge "ledsna hunden"- typen, och det kan vara detta som binder samman Paasikivi och Holmér. 

Båda är tillbörligt surmulna i sina roller, och fåordiga (ordkarghet är en Saturnus-specialitet). Och Saturnus med Solen ger naturligtvis ett nästan sjukligt positions- och maktsökande. 

Ibland räcker det med "storhet via association" som när man tar ställning för USA men inte Ryssland i ett stormaktsspel där båda borde demonteras - vem som nu har makten att göra sådant. (Naturens Vedergällning, den kommande Klimatkatastrofen?)

Det finns därför möjligheter att utifrån enbart Saturnus i Skytten hos yrkesmilitären gissa att ett känt klockslag knappast skulle ha Krabban som fysisk ascendent utan något tecken som låter den slitiga kombinationen Saturnus/Jupiter ockupera något av de prominenta hörnhusen (1, 4, 7, 10). 

"Gränsdragning vs. Frihet" skulle vara ytterligt passande som Paasikivis mest dominanta horoskopinslag. Naturligtvis gäller fortfarande månascendenten med dess fixering på fiender att detektera och utrota, men en kroppslig ascendent i linje med det skulle lyfta in den hemliga lunära drömmen i verkliga livet.

 

PS2. Från kinesiska antikrigsmanualen Daodejing (ca 300 f.v.t. men vissa kapitel kan vara äldre). Ofta ses texten som "mystisk" men är i stora stycken väldigt tydlig och inomvärldslig. Följande kapitel är daoisternas försök att lyfta Kinas krigsherrar till en intellektuell nivå och förmedla insikter i tillvarons moraliska grundlagar, vilka inte framgår av detta enda kapitel (böcker var kortare på den tiden!):

Strategerna [en filosofisk riktning, våra dagars Hökar] har talesättet: "När i tvivel om din förmåga att möta fiendens attack, var först med att gå till offensiven".

De säger också: "Betvivlar du din förmåga att avancera ens en tum, retirera då en fot".

Det senare är vad vi [de pacifistiska daoisterna] kallar att marschera utan att röra sig.

Att rulla upp ärmen men inte visa hela armen.

Handen som tycks greppa något, men inget vapen håller.

En härskara som kan konfrontera men uppvisar ingen stridsfront.

Den största av olyckor är att attackera utan att finna någon fiende.

Jag kan göra mig kvitt fienden enbart till priset av förlusten av min förmögenhet [här: mitt medlidande, min rättighet att kalla mig en god människa].

När därför arméer kallas in är det han som inte finner något behag i krig som vinner.

Kapitel 69.




Inga kommentarer: