Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 29 juni 2022

USA:s helomvändning i UFO-frågan

DN skriver om USA:s militärneurotiska intresse i två artiklar eftersom USA:s militärintressen numera också är Sveriges...

...bara en liten del av den mer än fem minuter långa inspelningen har visats offentligt. ...[Stridspiloten] Ryan Graves har sett hela videon och radarbilderna: – Där kunde jag se ytterligare fyra, fem föremål flyga i en lös v-formation som ”boom!” vände 180 grader och fortsatte flyga i formation, säger han.

Orden blev en trigger till den spektakulära show en handfull UFO:s bjöd upp till en sommarkväll 2007 ovanför turistfabrikationen "Shakespeares Stratford" och som bevittnades at ett hundratal som vällde ut ur pubbarna för att se ett gäng flygande tefat bilda skiftande formationer i skyn under den långa observationen (minst en halvtimma om jag minns rätt). 

Det fanns en video på nätet vid den tiden och jag tittade på den gång på gång, fascinerad över dessa synbart poänglösa demonstrationer av en annan och högre intelligens. 

DN:s intervju med flygaren innehåller exakt den redogörelse för UFO:s som LEVANDE VÄSEN som jag senast i år återgivit (en gammal dröm där drömjaget är ett av tre flygande objekt som "i pur glädje" flyger i formation någonstans i Sverige just före soluppgången - sannolikt har alla ett "inre UFO" även om många blivit så socialiserade och svenska att de förlorat flygförmågan redan i barndomen).

Eftersom en brittisk tidning hade tidpunkten för gruppflygningen ovanför Stratford ställde jag först nu ett horoskop, och det har sannerligen sitt intresse. 

"Strax efter 22.30 - vad är det? 22.32? 22.35? I vilket fall är det tydliga att ett "bortomjordiskt" och ändå väldigt näraliggande omen ligger i Stratfords östra horisont. DEN SUBLUNÄRA DEMONEN RAHU baserad på Sjunde Himmelens herre Saturnus (i visuell Eld). 

Så detta är alltså vad UFO:s är? Andeväsen som håller till mellan Jorden och Himmelen. Fallna änglar!? 

Kabeltv-serien "Ancient Aliens" är så korkad att man knappt orkar med den ens som underhållning. Den är åtminstone en studie i hur man skriver pinsamma manus. Spekulation knyts till spekulation och plötsligt byter speakerrösten förrädiskt ämne. Författaren måste hålla publiken (amerikansk) som så dum att den inte märker vilket ordbajsande som trycks in i tittarnas skallar.

Likväl glimtar enstaka episoder ibland till av rimliga tankar om UFO och en  koppling till världsvida myter om "fallna själar" och liknande. Garanterat låter sig en del religiösa motiv förklaras med UFO-fenomenet...

Stratford-UFO:na:


UFO:s kan väl beskådas dagligen på olika håll i världen och under vitt skilda astrologiska kartor. Att bloggaren fastnade så extremt för just Stratfordhändelsens showighet berodde på att det var första gången jag såg ett långt videoklipp (man såg hur ljusen rörde sig och positionerade sig på nya sätt varpå de stannade upp en stund). Hade tidigare bara läst om fenomenet eller hört ett direkt vittnesbörd (från en släkting som var och alltjämt är präst).

För bloggaren är det därför speciellt intressant att just den här kartan på ett allmänt plan påminner starkt om hans egen. De supralunära Luft och Eld dominerar med en svag del av psykiska Vatten och ingenting alls i jordbunden Jord.

Triangeln i Luft är bara generell eftersom Jupiter som ensam kan bygga trianglar är i Vatten (på himlahöjden), men ändå intressant med tanke på psykologen Carl Jungs åsikt kort innan han dog (1962) var att UFO:s var "psykoida", dvs delvis psykiska fenomen, bara halvt om halvt materialiserade för att kunna uppfattas i vår värld.  Stratfordkartan passar bra på den hypotesen.

Det överjordiska i Rahu i öster har ett fundament i Saturnus i visuella Lejonet och Lejonets Sol står i Krabban, ett av de "psykiska" Vatten-tecknen och tillika en solsymbol som indikerar att detta kan vara en form av biologiskt liv människan så långt inte ens har föreställt sig.

Ser man på Solen i biologgens tecken Krabban (eller en av biologins symboler), ser man den oheliga brytningen med en Sol i Krabban medan dess fundament Månen befinner sig högre än sublunärt Vatten, i Vågen ett Lufttecken. Vad sade jag från första början? Fredrik Reinfeldt med samma sol- och månplacering är tvivelsutan ett kraschat UFO som fått precis allt om bakfoten och blir en mänsklighetens illgörare istället för hjälpare. Nyliberalister tenderar att meritera sig för ett mindre smickrande eftermäle och gravskrift.


Inga kommentarer: