Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 6 juni 2022

Aktuell underström i Sveriges dunkla del av folksjälen

 


Full- & nymånar sägs vara omen med en månads hållbarhetstid. 

I detta inlägg med Sverigehoroskopet återigen i centrum, fortsätter bloggaren öva på upprepandets konst. Andliga och med åren alltmer monomana bekanten Shakespeare kan vara en impulsgivare i fler ämnen än bloggaren insett. I vårt undermedvetna finns kopplingar till allt i tid och rum. (Monomani är, som antytt i länken ovan en av Saturnus effekter.)

Enda mötet med mannen bakom Shakespeare-aliaset var i en dröm i november 2005, men sedan dess har kopplingar uppdagats som fått mig att undra om gränserna mellan individer i grund och botten är fiktiva men nödvändiga för liv i seriell tid. Mer om det mot inläggets slut. 

Om gällande nymåne medför svallvågor i det jordiska måste det vara inom detta intervall. Månen är en drömlik planet och nästa tidvatten raderar ut sandslotten vid stranden. Mänskligheten är de verkliga utomjordingarna och gästar bara den här planeten i muterade apkroppar (kroppar, inte koppor!) och har bara en kort tid på sig, i linje med den här planetens spelregler.

Många anser att de "flygande tefat" som på senare år dokumenterats på film av inte minst stridspiloter (vilka räknas som extremt korrekta observatörer) bara droppar in i vår tid och vår värld och blir synliga här. Att de kan flyga i tusentals km/timman och i den farten utföra svängar i skarpa 90-gradersvinklar (vilket skulle ta död på allt organiskt liv i dessa "farkoster") visar att fenomenen tillhör en högre dimension utan våra naturlagar - kalla det gärna Platons gamla "Idévärld" där människornas eviga former döljer sig. UFO:s är själar.

Tyvärr har den här bloggen inte alltid brytt sig att följa upp full & nymånarna och hålla utkik efter matchande händelser inom tidsramen. Men Marcus Ericssons motorsportseger i Indy500 i USA ett av de två dygn Sol och Måne delar Oxens tecken, och är värd att återvända till.

Om man så önskar var det en fjäder i hatten för Sverige och dess många nationalister som ännu lever och frodas. Skandalen #swedengate (som bloggen faktiskt knöt till nymånen i två inlägg) var förvisso var inne på sitt tredje dygn när Ericsson vroomade sig först över mållinjen. De gamla kineserna hade talesättet "tre dagar innan och tre dagar efter" - en påminnelse att konjunktion är ett diffust fenomen, den kännbar flera dygn före och efter det gradexakta mötet mellan Sol och Måne... 

Om Marcus Ericssons motorsportseger noterade jag att han själv hade krigaren Mars i en av dess mest passiv-aggressiva placeringar i Oxen. Tänk själv att plåga sig timma efter timma på en fantasilös oval tävlingsbana. Det ska till en Arbetsoxe att ägna sig åt sådan utdragen självtortyr!

Och det för till Sverigehoroskopet som har just folkmassans Månen i Väduren, disponerad eller "ägd" av krigaren Bofors/SAAB eller mekanikern. Folket är inte intellektuellt men däremot väldig praktiskt och tävlingsinriktad på Mars-Oxens sävliga sätt. Det grannen har, det skaffar jag mig också. Det är en djup materialism i folket och en följd att traumat från Fattigsverige sitter kvar som djupa är i det senaste nationalhoroskopet.

Lägger man nu Ericsson ovanpå nationalkartan visar sig racerföraren vara ett förkroppsligande av denna sida av svenskheten. Att Sverige har Mars i 7e graden och Ericsson i 8e graden är inte mycket att bråka över, om man minns de intelligenta kinesernas naturstudier för tusentals år sedan och som gav "3-dagarsregeln".

I AB finns en kort intervju med Ericsson och där sade han något som stämmer så väl på den svenska underklassens nationalsjäl (Eliten agerar som bekant INTE på Mån-Vädurens sinnligt-materiella nivå (Eld-Måne/Jord-Mars = alla sinnen fokuserade på de materiella villkoren/tävlingsbanan). 

Nej, den svenska befolkning som åbäkar sig och aspirerar på eller tillhör Eliten satsar inte livet på detta sitt eller binder sig så hårt till ögonblickets villkor, De har redan sitt på det torra och bygger nu hellre luftslott, planerar hur att förkovra sig i profitörens smutsiga natur och gärna tjäna "miljoners".

Textreklam för Sveriges underklass att anamma
den onde rike mannens mentalitet.

"För det är JAG värd"

Schibsted-AB är oöverträffat i sin ambition
att korrumpera den svenska underklassen och
genom detta döda visionen om det socialistiska,
jämlika samhället

Ericsson - på racerbanan livsfarligt klistrad i ögonblickets materiella villkor - säger: 

I år kände jag att jag hade rutinen och bestämde mig för att åka med i topp fyra i 150 varv och bara ta hand om bilen för att ge mig själv de bästa förutsättningarna inför de två sista stinterna (varven).

https://bloggar.aftonbladet.se/f1bloggen/2022/06/marcus-ericsson-fran-kumla/

"Ge mig själv de bästa förutsättningarna" - i denna mening berättar Ericsson allt om Sverigehoroskopets låsning i urbota egoism och alls ingen nationell sammanhållning. Sverige har förmodligen aldrig haft någon sammanhållning annat än det årliga viftande med svenska flaggan på nationaldagen. Men även beteendemönstret utgår från Överheten och är inget spontant ur den självtjänande mixen av Vädur och materiell Oxe på den ego-inkrökta känslosidan! 

Den låga sidan av folksjälen handlar bara om "var och en för sig själv", de vassa armbågarnas mentalitet. Nästan varje medborgare återfinns någonstans på skalan mellan Mån-Mars tölpaktiga socialdarwinism och solsidans kollektiva egoism, dess motstånd mot att få in för många i rikemansklubben. De flesta svenskar tror bara att de har flyt - men de har banklånat sig till sitt självbedrägeri. Så här går det för ett land som inte lär ut någon av verkligt värde i skolorna och där statspropagandan hela tiden tutar ut arbetsoxens evangelium (förstärker det fula fundamentet till Folkpsykets Måne).


Månen och dess disponent tecknar inte enbart folket.

När man zoomar ut och tar kartan som just ett nationalhoroskop, visar sig naturligtvis de folkvalda politikerna följa samma instinktivitet. Sverige är det mest osolidariska land som tänkas kan. Det tjurar och invänder sig i EU, dess storföretag myglar och mutar för att vinna egna fördelar, exemplen bara fortsätter. Så hur skulle nationell egoism kunna undgå att seglas i strategin hos en racerförare, vars jobb just är att vara ett fett ego?

Det här är egentligen inte Sveriges problem utan det faktum att mänskligheten har svårt att växa upp till Människan - de där fria UFO-ljusen som kan anta i princip vilka former som helst för att dupera betraktare. Människan som förlaga och evigt Idéväsen (ett "logos", en förnuftsgnista ljus) är något helt annat än apkroppen och dess "naturliga" böjelser. Men i Sverige finns en överhet som känner samma egoistiska sug som underklassen och via horoskopets Måne vittnar om den TYP av karma eller ofullbordade affär med materialismen Sverige kämpar med så långt efter missväxtåren. 

Hade inte bloggaren fått skymtar av egna tidigare jordeliv hade jag aldrig fattat Sverigehoroskopet och att det också visar att trauman och problem kan bäddas in i nationalsjälar precis som i individuella själar och finnas med under många årtionden. Jag tror faktisk att mycket av Sveriges egoism går ända tillbaka till vikingarnas sätt att bedriva handel för tusen år sen (ordet "handel" betyder här "röva och förslava människor"). Det är typiskt att Måne med disponenten Mars händelsevis också är Riksdagshusets planetära ägare (Månen styr över 10e huset).

I den lilla värld svensken bebor är Marcus Ericssons timmar av att köra runt, runt en perfekt metafor för "arbetslinjen", den svenska religionen som bloggen kallat "produktion och konsumtion" som den nya religion Överheten lyckats inympa (se bara Aftonbladets textreklam här ovan) samtidigt som kristna kyrkans budskaps alla människovärden tryckts tillbaka. Sverige är troligen ett "svart hål" om man sätter på sig kosmiska sanningsglasögon och plötsligt ser vilka dess styrande principer är.

Alla dessa insikter kommer ur den fortfarande gällande nymånen i Oxen! Samma korta sträcka tid innehåller förstås också Sveriges beslut den 2 juni att hjälpa Ukraina förlänga sin plåga genom att sända dem USA-designade Robot 17. Någon tidningsartikel påpekade att detta vapen var "svenskmodifierat". Vad betyder det? Har invandrad arbetskraft suttit på rad och gjort "enkla jobb" som att fästa kllistermärken med svenska flaggar på var och en av de amerikanska mördarrobotarna? 

Sverige har verkligen lagt grunden väl till dess aviserade "lilla död" i november i år, när Liemannen Saturnus framträder i det svenska ödet som en mörk zon i den redan så mörka övergripande Jupiter-cykeln där välfärden går åt helvete för landets småfolk och de Besuttna säkrar sina tillgångar...

 

Nationalpsyket bottnar i inget mer än blod och död...

Återigen syns under beslutet som försvarsminister Hultqvist självbelåtet meddelade Sveriges psykiska fundament den underliggande Mars. Här kan den uttryckas som "Sveriges militärindustri". Denna Mars är dold ond karma och förklarar även övertaligheten av deckarförfattare i Sverige. Det finns blod och död som sipprar från den kropp Sverige är! 

Vad har detta land gjort i sitt förflutna för att vara så låg bland nationella själar? Är det Karl XII och hans eskapader i TURKIET som är det karmiska mönster där "turkarna" ännu en gång förödmjukar svensk Överhet? 

Det måste finnas en anledning till att just detta land nu kommit åter för att bita Sverige i arslet i samband med Elitens fultrixande att göra Sverige till del av den nya lömska USA-imperialism, vars mål (erkänt av Joe Biden i år) är att kväva Ryssland till döds som en följd av jänkarnas eget problem, att de fortfarande inte ser klart på världen (eller sina egna instinkter) utan agerar ut sin nationella karma och betraktar Ryssen som "de röda". 

Flera tidigare inlägg om USA-horoskopet har visat vilket rysligt dekadent intellekt USA har och det är 8e huset, precis som i Sverigehoroskopet, där något "frusit fast" och påverkar det stora landets rationalitet och förmåga att se klart på sina egna motiv. (Att nationalhoroskopets Merkurius-intellekt är dekadent hindrar inte att enskilda amerikanska medborgare tänker väl. Amerikanernas rymdprojekt räcker som exempel.)

Ännu ett exempel på att bottenslammet i svenska folksjälen aktiverats av denna nymåne i Oxen: SD har dragit in "kalabaliken i Bender" i riksdagen genom misstroendet mot förvisso lågpresterande Morgan Johansson.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sd-misstroende

Nu uttalar sig en annan SD:are än Jimmie Åkesson i ärendet, men som Huvudet är det ändå Jimmie Åkessons horoskop man gärna tittar på. Och visst påverkas även han av nymånen i Oxen, förmodligen mer än normalt med Solen och det anfäktande Satanshuvudet (stjärnan Algol) i gradexakt konjunktion. Här är det alltså Solen ur nymåne-konjunktionen som finner gensvar från Åkessons Sol. Även Henrik Vinge som framförde misstroendet har faktiskt en viktig planet i Oxen: Jupiter i 10e graden och således en av dem nymånen vallar som i flock.

Kulturskribenten Anna Hellgren kommentar det löje som gick av stapeln i huvudtaden under denna nymåne, jag saxar en del av hennes slumkläm för att inte förstöra finalen helt:

Jag väljer att se [Stockholm +50] som en storartad illustration av vår arts oförmåga att se till det allmännas bästa...

https://www.expressen.se/kultur/anna-hellgren/klimatmotet-i-stockholm-gor-sig-bast-som-konst/?referrer=rotator-item-5

I samband med toxisk förstörelse av klimatet kan man se den svenska måndisponentens belägenhet i 8e korruptions- och dödshuset som kopplingen som binder konferensens tema till Stockholm, Sverige. 

Utanför dypölen Sverige föll förstås domslutet i förtalsrättegången till Johnny Depps fördel och feministiska skribenter i Sverige är tvärförbannade. Men sanningen - den astrologiska - är som bloggen presenterade intrycket av hennes horoskop: Amber Heard har avsevärda problem med sanningen, skådespelerska som hon är och van att glida in och ut ur rollmasker och repliker. Juryn fattade rätt beslut i en svår fråga - både hon och Depp var ju angripna av satanstjärnan Algol i Oxen (Satan = Åklagaren, och anklagelser har verkligen haglat mellan parterna). 

Domen som gick på Depps linje gav honom verkligen en nymåne-start och genast ville underhållningsbranschen/Disney ha honom tillbaka igen. Vad slags nystart ominat signalerade för Amber Heard var så klart stora belopp att betala. Personliga resurser är en sida av Oxen, men med okänd tid går det inte att säga hur dålig hennes Venus (Oxen) egentligen är. Ganska usel, med tanke på hennes äktenskap med Depp och att hon dessutom förklarat sig lesbian som om hon inte hade någon koll på var hon står. Men här duger inte något sinnelagshoroskop. Månascendenten har bara ibland med verklighetens händelser att göra, som när verkligheten bekräftar just en sådana livs- eller karriärväg som 10e makthuset på fantasins nivå indikerar. 

Inga studier är gjorda och kanske är det bara flyktiga impressioner, men jag tycker en hel del toppolitiker haft en sinnelagskarta som drömmer om makt från första början. Ta bara Magdalena Andersson, om man tänker att Månen i Tvillingarnas början är rätt måntecken. Då hamnar maktplaneten Saturnus i 10e. 

Annie Lööf, den helt horribla nyliberal Andersson verkar knyta allt närmare band med (och visar hur lite socialism som är kvar i statsministerns parti) är ett annat exempel. Även där en Måne i ett av de två merkuriska räknesnissetecknen, Jungfrun, vilket leder till en fanatisk och ond dröm om ledarskap - underligt nog en mardröm eftersom Solen/högste ledaren och skandalskaparen och olycksbringaren Mars. 

Ingen av dessa planeter är någon tillgång för en en verklig Jungfruascendent (baserad på känd tid). Solen för att Jungfrun hellre supportar än leder och Mars för att den är omoralisk och olycksbådande (notera hennes extrema problem under senaste graviditeten - Solen/barn och Mars/olyckor). Men uppenbarligen drömmer Lööfs lunära psyke om makt vill varje pris och lite omoral i maktposition tycks inte bekomma... 

Håkan Juholt, som råkade bli partiledare och sedan visade prov på verklig socialdemokrati (vilket fick Stockholms högersossar att kuppa bort honom via påpassliga småproblem vilka medierna tjänstvilligt blåste upp till en storm), har en osäker subjektiv karta eftersom Månen vid lunch bara befinner sig i Vädurens 1a grad. Kan mycket väl vara en Fisk-Måne. 

Men stämmer Väduren (vilket jag tror, givet hans röjiga men vitala psyke) blir hans omen för maktinnehav i 10e huset tydligare än tydligt: Saturnus men halshuggen via tät konjunktion med Ketu. Drömde Juholt denna dröm från början: att stiga upp till makthuset bara för att snabbt tvingas abdikera från det? 

Han har sagt så mycket att han inte KÄNDE sig hemma i Stockholms maktelit och i så måtto stämmer månkartan. Det är samma störda förhållande Sveriges Storfinans och Elit har till sin organisations-Saturnus enligt nationalhoroskopet och denna nationella svaghet tillåter landets grädda att skräddarsy landet för sin vinning, till folkets förlust. Sverige har ett positivt särbehandlat land inom landet.

Allt det sagda om nymånen var astrologi på en enkel nivå...

...men bloggaren har utan en enda planet i Oxen också drabbats av den svenska statsegoismen (landets Mån-Vädur och dåliga 8e-huskarma läcker igenom överallt). Historien redan redovisats men de astrologiska tecknen är intressanta.

Bloggaren tillhör, som nämnt, en av dem som sett sig tvingade att gå i tidig fattigpension, och kunde göra det just tillräckligt med sparpengar för en exakt beräknad svältbudget för de tre år som återstod till 65 och hyresbidrag och stöd för liv på fattiggränsen för de allra sämst lottade i Sverige.

Och vad gör regeringen då? Klubbar under denna materiella men knappast klart tänkande nymåne fram gränsen med ett år. Regeringen spräcker trygghetsnätet för två utvalda årgångar förtidspensionerade fattigsvenskar. Detta är lika godtyckligt som om landets styrdes av en ond skolskjutare eller en galen diktator som låter godtycke styra utformningen av övergången från ett pensionssystem till ett annat. Det här visar hur skandalöst otillräckliga svenska sociala systembyggare numer är. De har inte koll av alla de perspektiv man måste ha som systembyggare.

https://www.regeringen.se/rattsliga-dokument/proposition/2022/03/prop.--202122181/

"De kringliggande systemen" som texten vagt nämner och som klubbades igenom den 31 maj av var just det bakhåll som väntade två årgångar, och åtminstone bloggaren har sannerligen haft annat att hålla koll på än dessa smygande justeringar från Staten. 

Frågan är: måste alla medborgare vara tvungna att lusläsa varje regeringsproposition och styra om sitt liv med kort varsel? Jag tittar i dokumentet över ändringens alla faser och ser att Vänsterpartiet sökt rädda garantipensionen åt de fattigaste av de fattiga, men att övriga partier nu tillhör döende Sveriges sista försök att rädda sig genom slavdrivarsystem - arbete tills de utslitna stupar:

2. Undantagsbestämmelse för rätt till garantipension
Riksdagen avslår motion 2021/22:4506
av Ida Gabrielsson m.fl. (V) yrkande 3.
Reservation 3 (SD, V)
Stockholm den 19 maj 2022
På socialförsäkringsutskottets vägnar
Rikard Larsson

Utskottets godkända förslag ger här ett annat intressant datum (det sista innan riksdagen klubbar ändringarna 31/5) för den som vill studera Sveriges fria fall ner klassamhället där de Rika får gräddfil och vanligt folk drivs allt hårdare. 

Det är definitivt en stat bestående av politiska partier som folket borde göra sig kvitt och istället införa direktdemokrati. Detta kommer förstås inte att hända givet hur korrupt nationalhoroskopet är och hur svag rättskänslan i folket blivit genom årtionden av indoktrinering. 

När första chocken lagt sig, att Statens lotteri placerat bloggaren i en grupp som blir utan både hyresstöd och garantipension, ser han att nymånen i de personliga resursernas Oxe drabbat även honom.


Bloggaren föddes med Tvillingarna i öster vilket placerar Kräftan/Månen som ägare över hans 2a hus för personliga resurser. Detta är alltså det jordiska hus där nymånen får sin effekt och för att förstå hur förödande den var, måste man gå åter till hela födelsehoroskopet där Månen ses opponerad - gradexakt - från den generiska myndighetsplaneten Saturnus, händelsevis ålderdomens planet och extremt stark i väster vid bloggarens födelse.

Jag har medvetet levt "saturniskt" dvs. sparsamt under stora delar av livet och är glad att jag inte fattade vad mer astrologin varslade om en svekfull Stat i yngre år. Att Saturnus, avmagraren, sinkaren och t.o.m. grusaren hade en negativ belöning för ett frugalt och mot Moder Natur skonsamt liv i samband med pensionen. Levererad via Saturnus i rollen som Överheten eller Staten. 

Den här omvända världen sorterar, som sagt tidigare, sorterar under den allmänna "lekstuga" regeringen blivit - uppenbarligen förgiftade av Tillväxt-myten och med ett folk som inte längre fattar att deras ohälsosamma charterresande är en sjukdom som skulle lindras om de slutade slita så hårt på Arbetslinjen som Överhet och Storfinans kräver av dem.

Saturnus i Sverige i bloggarens karta liknar mycket politiker utan förmåga att överblicka eller hantera stora och komplexa system, sådana diffusa individer som Sverigehoroskopets Saturnus och som har som enda verktyg halshuggning (demonen Ketu) - inlägget Dold daimon del 2 (länkat till det tillräckligt) kan ha varit den viktigaste utredningen så långt om den dolda drivkraften i Sveriges nationalpsykologi. Inga nobla motiv här inte, bara materiell hunger.

En tidigare nymåne

Rättegången mot bluffkirurgen Macchiarini som statuskåta Sverige absolut ville ha för att ge vår sjukvårdsforskning "spets" och internationell stjärnglans, faller utanför t.o.m 3-dagarsregeln. Läkemedelstidningen skriver den 23 maj om åklagarens slutyrkande.

Rättegångens start den 27 april, landar istället under det datumets närmast föregående nymåne, passande nog infödd den skämtardagen 1 april och Sol och Måne i sjukvårdstecknet Fiskarna (jfr 12e huset för terminalvård, sjukhus m.m.). Nymånen eller sakfrågan står i kort koppel (60°-vinkel) från lagivraren Saturnus-i-Stenbocken.

Att Mars ligger med Saturnus visar att den framtida domen redan är skriven i ödet: Mars = skyldig till brottsligt förfarande. Även i förhållande till Macchiarinis horoskop är just denna nymåne konfigurerade med "uppsyningsmannen" Saturnus intressant. Hans gränsdragande Saturnus pekar fram mot nymånens Saturnus-i-Stenbocken via samma "korta koppel"...

Det var med Utøya-massakern jag upptäckte att man kunde läsa transiter både till och från individen (Norgehoroskopet som en drabbad nation). Macchiarinis medfödda Saturnus-moral var inte välutvecklad. Egostarka Mars-Väduren i 210° attack mot Månen konjunkt Saturnus för att inte tala om att Månen i sig anses svag i Skorpionen. Således en parallell till Norgekartan; födelsehoroskopets svaga punkt pekar mot en möjligt brännpunkt i den transitposition som visar sig motsvara en dålig tid.


Utan en enda planet i nymånetecknet kan fenomenet - som i bloggarens fall - ändå drabba med full kraft. Men ett känt födelseklockslag är undantag snarare än regel med svenska celebriteter och offentliga personer. Därför tvingas bloggen stanna kvar på fattigmansnivå och diskutera enkla exempel, utan tidpunkt och planeternas tillfälliga ägarskap över de skilda husen.

En del smått kufiska men andra ganska lättviktiga paralleller mellan Shakespeareförfattarens liv och det egna ligger utströdda över många år på bloggen. Att drabbas av armod till följd av Myndigheters skandalöst otydliga information flera år tidigare, då beslutat att gå i pension tar, är kanske unik svenska myndigheters inkompetens, men ålderdom som en fattig tid där yngre generationer som vampyrer suger ut de äldre är normalt för alla kulturer som saknar kultur. I Östern högaktas ålder och vishet, i Europa gäller "Vargens tid" i varje tid.

Några dagar efter att Sveriges regering förnekade hyresbidrag till några årgångar av landets äldre, slog det mig att jag släpat fram Shakespeares Sonetter av en djupare anledning än ämnet "monomani". Även den engelska författaren, en rik aristokrat kände sig ekonomiskt misshandlad av Kronan eller Staten för dess sätt stjäla hans arv vid faderns tidiga död, göra honom till Statens fosterbarn. Han tvingades be om medel som egentligen var hans till att börja med. 

Drottning Elisabet företrädde en lika GIRIG STAT som Sverige idag. Vad jag läst mig till var greven som skrev pjäser samtidigt oerhört slösaktig med de medel han nu hade att förfoga över, och slöseri och överdådigt leverne hos samhällseliten är astrologiskt en "verksamt ond Jupiter" som indikerar ett pågående skeende som alstrar dålig karma för framtiden, oavsett vilken tids och plats elit det handlar om.

****

Bloggarens utfall av den aktuella nymånen, att Staten (av alla entiteter) straffar förtidspensionärer i två årskullar, är så egendomligt och illa skött av de ansvariga att tankarna direkt går till KOLLEKTIV KARMA. Staten är defekt men det gör inte offren oskyldiga.

Visst skapar de ansvariga sin egen dåliga framtid genom sådana här beslut för att rädda den kapitalistisk bas, som drabbar bara vissa i befolkningen. Men nu finns också den fascinerande berättelsen från synske amerikanen Edgar Cayce (1877-1945) som ur trans kunde förtälja fascinerande ting om hur kollektiv karma sammanhänger med astrologiska cykler. Hela folk kan återvända som en kollektivsjäl och nu under helt annan klanidentitet eller nationalitet! 

Kevin Ryerson (horoskop här), tidigare känd som Shirley MacLaines medium, påpekade för årtionden sedan att det omskapade Israels grymheter mot palestinierna ("urbefolkningen") berodde på att hela ledarskiktet var återfödda fransmän från en antisemitisk tid i Frankrikes historia. Nu "korrigerades" dessa skeva själar ett första myrsteg genom att själva vara utsatta judar "på utsidan" och känna hatet från hela arabvärlden. Så lärde sig en generations ledare den hårda vägen och väljer de att återfödas som politiker igen kanske de föredrar en mer human politik.

Ur sitt undermedvetna tycktes Edgar Cayce identifiera hela kollektiva själsgrupper som återvände till världen för att alla dela likartade erfarenheter, i linje med deras kollektiva karma och världens utveckling. Han hade t.o.m. en vision där han såg hur olika städer i Förena Staterna löd under olika slag av kollektiv karma. Men undrar just vad Stockholm är för tillhåll? Är det för fördömda själar eller bara ovanligt korkade lycksökare?

Ur det kosmiska perspektivet sker inga misstag och det påpekade jag i samband med nymoderata statsministern Fredrik Reinfeldts slakt av de svenska välfärdssystemen. Eftersom han är en av ett fåtal svenska politiker vars födelsetid jag hittat, framgår att hans "högsta goda" (9e huset) var OND RIKEDOM (Jupiter som verksam illgörare för den som har Jungfrun som ego-perspektiv eller ascendent). 

[Inlägget skrevs lördagen 4 juni, samma dag - ser jag på söndagen - för AB:s Anders Lindberg Reinfeldts mobbning av arbetslösa och pensionärer på tal.]

Eftersom 9e huset också är den punkt där individens öde mer eller mindre flätas samman med den Universella Vägen (Dharma) framgår att Reinfeldt tillhörde nyliberalismens utvalda agenter - en satan i mänsklig kropp, sänd av Ödet eller Universum till Sverige för att börja undergräva landet. Gud ger och Gud tar.

Det är kräver naturligtvis ett omtänk av gudsbegreppet (i själva verket det urgamla teodicéproblemet). Gud är varken god eller ond här nere i världen, men även djävlar är involverade i Dharmas utförande. Även den senantika, västerländska nyplatonismen såg andeväsen på olika nivå sysselsatta med att effektuera världsödet. (Nyplatonismen hade en känd influens från indiskt och iranskt/irakiskt tänkande. Alexander den Store hade öppnat för ett internationellt tankeutbyte i vilket efterblivna ställen som Skandinaviens knappt ens marginellt ingick i.)

Ur det perspektivet är det som drabbar en människa exakt det som ankommer den individen, antingen individuellt eller som en grupp som i det kortare perspektivet ser ut att felfördelas. 


4 kommentarer:

Havsörnen sa...

Finns det något som speglar det historiska sammanhanget i 1809 års Sverigekarta? Det var ju den s k Skeppsbroadelns regeringsform, då direktörer och storhandelsmän ur bl a Ostindiska kompaniet (uppåtsträvare som gifte in sig i bördsadeln) efter flera statskupper gick segrande och avslutade det kungliga enväldet. Dessa individer upprättade privat bankverksamhet och vi fick en konstitutionell monarki med en borgarkung från Frankrike. Visserligen med ett bra valspråk: "Folkets kärlek min belöning".

Seaward sa...

Jag kan inget om äldre svensk historia och saknar intresse för detta kroppens värdland. Blir lätt så när det första historieintresset var delar av Främre och Bortre Orientens förflutna - de gamla högkulturerna.

För mig räcker plattityden att 1809-kartan tecknade "De Rika och de Fattiga", en modell som nu återvänt efter att ett socialt välfärdsprojekt - ett experiment - för några årtionden HÄVT KARMAS LAG som kräver ojämlikhet för att syndiga individer flyttas ner till skitliv och där lär sig något alltmedan välgörare fortsätta göra gott oavsett materiella omständigheter.

Det intressanta är hur lågt det nuvarande Sverige (1974-kartan) sjunka (nationell karma) innan landet dras in i ofärd. Tänk den förestående Saturnus Maha Dasha fr.o.m. hösten 2036. För den som lever då blir det mycket intressant hur landets medfödda Saturnus/Ketu-konjunktion kommer att spela ut.)

Samtidigt tror jag nationella prioriteringar (och länders horoskop) kommer att försvinna när livet på Jorden urartat tillräckligt.

Jag har just börjat fundera på 1974-års nationalhoroskop i praktiken "dör" vid NATO-anslutningen så att vårt öde i princip lika gärna kan läsas genom USA:s karta... Skulle passa bra, nuvarande Sverigekarta är väl genomtröskad på bloggen ...

Apropå cykler, 1809-års karta, såg dess Maha Dashas ut så här, kanske nämnda i något sammanhang.

Sat: 1808-05-10 - 1827-05-11
Mer: 1827-05-11 - 1844-05-10
Ket: 1844-05-10 - 1851-05-11
Ven: 1851-05-11 - 1871-05-11
Sun: 1871-05-11 - 1877-05-11
Moo: 1877-05-11 - 1887-05-11
Mar: 1887-05-11 - 1894-05-11
Rah: 1894-05-11 - 1912-05-12
Jup: 1912-05-12 - 1928-05-12

Är Stenbocksascendenten korrekt (ett antagande) tillbringar landet sina först årtionden i ascendenthärskaren Saturnus.

Hörde på morgonradion att denna Regeringsform meförde det goda att Kungen och rättsväsendet åtskildes. Formalistiska Saturnus i sociala eller ideala huset opposit Sol-Kungen i 5e rojalistiska.

Havsörnen sa...

Gustav III:s envälde, eller nuvarande kartelldiktatur med fjärrstyrda marionetter i riksdagshuset, bara att välja. Förhoppningsvis stoppas nu Sveriges NATO-ansökan, tack vare S löfte till Kacka-i-boet. Sverige sprattlar nu som en fisk i turkarnas nät! :-)

Solskensolympiaden i Stockholm 1912. Sverige var alltså värd för "Zeuskulten" inom två månader efter inträdet i Jupiters Dasha. 1 juni 1912 hade också filmen Jupiter på jorden premiär. SvD recension:

"Jupiter/Zeus (Axel Ringvall) dimper ner på Djurgården i Stockholm och råkar ut för vissa saker. Bl a får man se honom i badet, 'Tunn'-klädd på Köpmangatan, falla i plurret vid Eiraplan och hämtas upp i en jättestor lastskopa."

Seaward sa...

Parallellerna till ingången i Jupiters tid var slående!