Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 15 juni 2022

Studie av folksjälens materiella utsida det enda möjliga i Sverige, insidan saknas nämligen

 

En bokrecensent i Expressen svarar jakande på frågan om det finns något sådant som en svensk folksjäl, och tillägger, utifrån Lösa Röstlunds "Skogslandet":

"Den svenska andan, som den framträder genom de aggressivt lobbande politiker, näringslivsavlönade forskare och grumliga samarbetsgrupper som befolkar Röstlunds ambitiösa granskning, är nämligen inte ett dugg vackrare än de uppslitna marker, utarmade ekosystem och milsvida kalhyggen som den ger upphov till."

I "cancel-kulturens" Sverige räknar den här bloggen inte med något medialt omnämnande trots mer än tio års kritik av samma folksjäl. Sanningen är bara för obekväm när den levereras genom ett verktyg astrologin. Överheten bestämmer inte minst att landet tillhör Upplysningens nya dårfinkar - samma gäng som både skickat själen i exil och skapat den destruktiva synen på att naturen är till för att begå rovdrift på, så astrologin har nått sitt lågvattenmärke i den här konsumtionsbaserade kulturen.

De fula kalhyggena är en bra illustration, de gör landet lika njutbart att bese som audiellt det permanenta undantagstillstånd jag rapporterat om från ett typiskt övergångsboende (i oattraktivt flerfamiljshus från 80-talet i en huvudstad där alla vill känna fläkten från en äldre arkitektur med högt i tak som de kan förstöra genom ROT-finanserad ombyggnad). Här pågår sedan säkert 8 år två till tre lägenhetsrenovationer per år. 

För att slippa inse folkets degeneration till simpla modefixerade kicksträvare måste man tydligen själv flytta runt med jämna mellanrum och därmed slippa att från stabil utgångspunkt (nöjd med "lågstatushus") uppleva lägenhetsboendets kvalitetsförsämring skapad av staten. Sverige är landet som fastnat i det monetära och blivit förståndshandikappat i många andra avseenden.

Och just blindhet är en läsart av Sverigehoroskopets symbol för såväl riksdagspolitiker som gemene man (ett sammanträffande som förklarar hur ett helt folk blivit indoktrinerat att demokrati är det bästa och att de lever i den sådan). Månen står för den breda massan men äger också det tionde makthuset. 

Varför nationalsjälen är "ful som ett kalhygge" beror på Månens disponent: den naturliga illgöraren i pengarnas tecken Oxen och dessutom i korruptionens, nedbrytandets och den slutliga dödens åttonde hus. Man kan betrakta dessa ideliga lägenhetsombyggnader som att svensken är som ett vanskapt litet barn som bara kan banka och slå på saker - det fröjdar sig i döds- och nedbrytningsprocessen.


Men folksjälen är HELA nationalhoroskopet och inte bara den breda massans Måne. Månen har inget eget vett, den är lysten, sinnlig och tänker lika långt som blicken och luktsinnet räcker. Demokratin är därför bland det sämsta samhällsskick som existerar - vilket alla bidragsfifflande riksdagspolitiker indikerar. Det behövs en intelligent SOL som lyser och ger den ansiktslösa massan idéer (eller direktiv) att apa efter och reflektera i sina egna liv.

(Detta skulle vänstern säga är Överhetens uråldriga metod, att definiera bort folkmassan och centralisera - SOLEN - makt och privilegier till sig själv. Vänstern har delvis fel, outbildat folk kan inte bidra med något konstruktivt. En okunnig människa sitter fast i ego-intressets trånga sfär. Men Vänstern gör rätt i att ta striden mot Överheten genom att själv vara bättre insatt i sakfrågor än den Korrupte. Jag ska återkomma till vänsterklassikern "Kapitalet" av Karl Marx i ett senare inlägg.)

Och det är med det vidgade perspektivet på folksjälen det onda i Sverige börjar, Storfinansens Jupiter bistår Solen som Ledarskapet i skapande av onda idéer om ekonomisk tillväxt, "karriär" och många andra ting som hämmar landet från att bli ett föredömligt land i världen. Det måste sägas vara ett ovanligt nationalhoroskop som så tydligt klassificerar både Kapitalet och Ledarskapet som en Elit som först servar sina egna intressen och bara om det absolut krävs kastar åt Folket några smulor.

Aktuellt exempel: en skattad tusenlapp åt fattigpensionärerna om man är högersosse, betydligt mindre om man är borgerlig. Den folkliga kontrollen över 10 makthuset är därför bara en illusion, jämför bara styrkan i nationalkartans Sol och Måne. Expressens recension om svenskt skogsbruk visar perfekt landet verksamt onda Sol och Storfinans de verkliga makthavarna bortom demokratin. Jupiter har absolut med stordrift och löpande bandtillverkning - eller avverkning - att göra. Och Solen är snarare företagsledarna och bara till del symbol för statsministern. Saturnus - helt urspårad i Sverigehoroskopet - är konservatorn och förespråkaren för historisk medvetenhet och hållbarhet (jämför med Expressenrecensionens term "kontinuitetsskog").

Ett folk som präglas av ovärdiga ledare och storfinansens reklamkampanjer blir som svenskarna blivit, som överkonsumerar och reser som galningar så fort varning om hotfull sjukdom lyfts. De måste ju få röra sig att få lite omväxling i sina urtråkiga svenska liv. Det är ett tecken så tydligt som något på att något är fel med liv i Sverige och de värden befolkningen fått lära sig att värdesätta.

Enda ursäkten - för några svar eller lösningar är Folket inte kapabelt till och det återspeglas av regeringens arbete - är att tiden inte kommit en världsregering och den Postkapitalistiska Era när mänskligheten kriminaliserar all denna överflödiga verksamhet och tilltagande tanklöshet som utmärker den kapitalistiska civilisationstypen. Den tömmer avsiktligen människorna på själ och lär den att konsumera externa prylar för att alls uppleva något. Ja, först måste de förstås jobba för konsumtionen. Paradiset är så långt man kan komma från huvudstadens ständiga byggprojekt för att VÄXA SÅ DET KNAKAR, tills dess att dess kommunpolitikers hybris straffar sig.

Inget västland lär vilja börja med att krympa sin ekonomi så allt mänskligheten kan göra i detta historiska skede är att förlamat vänta på att någon ställer till det rejält (atomvapen?) eller på den gräns varvid Naturens Vedergällning drar igång med förödande vrede. USA:s pågående extremväder är en inte värst subtil antydan om vad som är på väg.


Inga kommentarer: