Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 27 juni 2022

Sveriges passkaos: gissa den astrologiska boven

[Skrivet 29 maj] 

Lena Mellin redogör för det "ovärdiga" svenska passkaoset i Aftonbladet och därtill mer uttömmande och sakligt än Expressen, som i sin text sysslar med fånigt politiserande (valår och allt). 

För den här bloggens läsare vet ju att bortom politikernas kompetenta eller inkompetenta låtsaslek ("demokrati" - alla vet att Storfinansen styr landet i frågor som verkligen gäller något). Så varför inte granska Ödet via astrologin, ett Öde som även inkluderar politikernas skuggspel.

Läsaren vet också vilken planetär ödescykel som aviserats inom ramen för Jupiters spruckna välfärdsbubblor 2020-36. Det är Saturnus sub-cykel som rullar igång i november i år. Men eftersom den transiterande Saturnus nyligen anträdde Vattenbäraren som Sveriges solteckenhärskare, kan man kanske tala om en tjuvstart i "Saturnus tecken". När allt kommer omkring är ju cykelhärskarna och transiterna två helt olika system som hinduerna synbarligen föst samman och ser som komplementära.

Saturnus i transit genom Vattenbäraren:

Range of search: 1.01.2021 - 1.01.2025
sa.aqu
Realization intervals (begin - end):
30.04.2022 - 12.07.2022
18.01.2023 - 31.12.2024

Det intressanta är förstås att bloggen från första början dödförklarat Sveriges solteckenhärskare i 9e huset på alla de punkter man vanligen förknippar 9e sektor med: filosofi och religion. Kvar blir i princip bara "långväga resor" och det excellerar svenska i med råge. Oavsett hur fattig reser svensken i tid och otid och inbillar sig därmed ha en del av Elitens livsstil.

Det kvar av den mäktiga Saturnus blir för Sveriges vidkommande bara dess funktion som landsgränsen. Inget slår regeringen Anderssons demokratiska katastrof som tvångsansluter svenska folket till NATO och kräver att de betalar för USA:s militarism under förespeglingen att Sverige behöver "skyddas". (Ren maffia- och utpressarverksamhet). Nato och Saturnus som landets gränsdragning (i 9e "utlandshuset") - bara för att upprepa om någon är ny på denna blogg.

Men naturligtvis är det samma Saturnus som står för passen med vilka man tar sig ut ur landet och till sagda Utland.

Och att det nu råder kaos på Arlanda påminner om att Saturnus inte står ensam i 9e huset. Den är sammanlänkade med den kaotiska illgöraren Draksvansen (Ketu). Därför löser sig ett problem som ventilerats tidigare. Måste Sverige vänta på Draksvansens egen cykel (2072-79)  för att uppleva att landet förlorar äran eller bestraffas (symbolisk halshuggning) på något sätt? 

Nej, planeter står i medfödd konjunktion och vaknar den ene dras den andra med. Saturnus gick in i Vattenbäraren (i nationalhoroskopets 5e hus för Ledare & Elit och alla i gräddfilsmänniskor, t.ex. de många tvångsmässiga utlandsresenärer landet odlat fram genom årtionden). 

Vad passkaoset indikerar är att Saturnus transit kommer att visa många Draksvans-tilldragelser utöver Den Gamles egen karaktär (betungande ansvar, fattigdom, förseningar, hårt slit utan lön - listan av negativa ting är lång för en nation som inte lever upp till Saturnus verkliga natur - vilket Sverige näppeligen gör med demoniska Draksvansen inbäddad som ett av Storfinansens och Elitens fundament. 

Sveriges Elit älskar att hugga huvudet av alla som hotar deras uppburna position - Expressen har på kort tid blivit en så otäck tidning att jag slutat läsa namn jag ibland tyckte tänkte begåvat. SvD är det nu åratal sen jag ens brydde mig om att svänga förbi. De har burit in vartenda kommatecken bakom betaldörren.

DN söker sedan några månader spärra t.o.m. fria artiklar läsaren sparat på sin dator med mindre man går med på skumma Bonnier-meddelanden om att man måste bevilja Djävulen åtkomst till egna datorn! 

Eftersom de som bygger såna här nedriga spionsystem inte verkar helt smarta kan jag tipsa om att det bara är att öppna en sådan här webbsida i något annat program än en webbläsare. DN-sidor före förra sommaren berörs inte. Genom t.ex. ett ordbehandlingsprogram visas då artikeln utan dessa suspekta krav från Någon att få komma åt din dator. Vem tror något annat än att detta är USA som numera kartlägger den svenska befolkningen genom sina enorma spionsystem? 

Bonnier har så klart villigt lånat sig till denna nya Ondskans Regim som Sverige haft begåvningen att knyta sig än närmare till. Vi är, kort sagt, alls inte ett så trevligt och gott land som självindoktrineringen säger!

 

Tillägg

Nyheten kom och gick blixtsnabbt under juni: Bonnier News (DN/Expr) visade till sist att de är en propagandamaskin precis som alla andra. De startar upp sändningar från ett baltland som syftar till att ge ryssarna "pålitlig information"!



Att leva i Väst idag är inte frihet annat än i valet av vilken TYP av propaganda man föredrar att förorena sitt tankeliv med...

 

 


Inga kommentarer: