Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 13 juni 2022

Merkurius i Fiskarnas vattenströmmar

Apropå föregående inlägg om DN-Wolodarskis intellektsplanet Merkurius i så kallat "fallet" tillstånd (försvagad) i Fiskarnas tecken, samtidigt som fundamentet, Fiskarnas Jupiter står i Merkurius positiva hemmatecken Tvillingarna, kontrollerade jag hur intellektuellt flummig - om alls - den här ömsesidiga receptionen är mellan planeter i element som inte samverkar. 

Att Einstein hade en fallen Merkurius i drömmande Fiskarna är väl känd och han var fullt kapabel till närmast visionära insikter. Dåligt exempel! Detta motsäger alls inte en svag Merkurius eftersom visioner eller kompletta insikter via aha!-upplevelse (som en del forskare hänfört sina genombrott till) är meta-logiska och Merkurius i dessa fall används bara för att redogöra för visionen med orden uppradade i rätt sekvens. 

Astrologin känner till detta och illustrerar medvetandets skikt genom att Merkurius står polariserad med just Jupiter (såväl i den positiva som den negativa polariteten, mellan Tvillingar och Skytt samt Jungfrun och Fiskarna). Jupiter representerar en form av högre-än-mänskligt medvetande, vilket dock dagens materialistiska och gudlösa människa låtsa som det inte existerar.

Jag tog en flera år gammal samling av Nobelpristagarna i de "hårda vetenskaperna", medicin, kemi och fysik, och kontrollerade förekomsten av tidningsmannens intellektuella omen (eller ett av dem).

ME.PIS & JU.GEM
1/12 * 1/12 =
0,00694444444444444444444444444444 * 566 med fy kem = 3,9 st förväntade förekomster.

Antal funna Nobelpristagare: 4 stycken, exakt som förväntat. Räknenissens värld och astrologin fungerar utmärkt illa tillsammans. Efter alla års bloggande är det sällan kvantitativa studier ger några positiva fynd. Likväl ser den uppmärksamma jämförbara egenskaper jämt och ständigt med astrologin och förklaringen är att människans underliggande intelligens är betydligt mer sensitiv än räknenissens siffertrollerier. 

Vi lever förstås i en tid som favoriserar groteska förenklingar så astrologins återkomst på arenan är inte förutspådd. Den talar snarare till en slags totalintelligens som den materialistiska västcivilisationen inte längre förfogar över. Historien böljar fram och åter och olika mänskliga fakulteter har sin tid för att senare gå ur modet. Människan har valt sina vetenskapliga framgångar genom att offra den större förståelse mänskligheten en gång ägde.

Men av de 4 Wolodarski-liknande Nobelpristagarintellektet var randanmärkningen till en intressent. Nikolaas Tinbergen var en nederländsk biokemist som vann Nobelpriset i medicin 1973. Han var också etolog, forskare i djurbeteende och undersökte förekomsten av individualitet inom sociala beteendemönster hos djur (vet inte vilka arter).

Tinbergens karta (födelsetid okänd) är typisk för astrologin. Den är full av "signaturer" som känns meningsfulla givet till och med utifrån den summariska bakgrundsskissen.


Ritad med "solascendent" (fokus på prestationen, Nobelpriset), vilket förstås bara passar in i de fall individen verkligen skapat stora rubriker för någon prestation eller milstolpe. Månen definierar den alldagliga människan i hennes rutingöromål och vars årliga höjdpunkt inte består i något hon faktiskt producerar utan i den utlandssemester som för t.ex. den svenska arbetsslaven kommit att bli religion eller meningen med livet (se populasens desperationen på Arlanda flygplats i år när corona släppt greppet och de svenska klimatbovarna åter prioriterar sina semesterresor).

Den svenska massans beteende skulle passat etologen perfekt som studieobjekt. Här har vi uppenbarligen att göra med djur som uppvisar ett flockbeteende. Finns någon individualitet alls att finna i dessa turister på väg att migrera till solen för några få veckor?

Etologen Tinbergen har Solen extra stark ("upphöjd") i Vädurens tecken, ett av zodiakens företrädesvis tieromorfa symboler och se hur dess härskare Mars befinner sig i halvmänniskan Skytten, en bågspännare hopvuxen med hästkroppen. Hästen gav människan förmågan att färdas långväga och det här horoskopet med Vädurens Sol (själen) i 1a egosektorn placerar egots energiska aktivitet perfekt i 9e huset för långa utfärder. Allt detta är likväl bara Livets och de levande själarnas värld, i synnerhet de med förmåga att migrera långväga.

Ett snabbt perspektivskifte: grunden för etologens studier var att granska förekomsten av individualitet relativt sociala mönster bland djuren. Det är forskarens egen delaktighet i den såväl individuella som kollektiva människoarten som får honom att efterfråga samma egenskaper bland djuren. Detta beskrivs perfekt av horoskopets dominanta Saturnus i härskarläge i Vattenbäraren. Detta är forskarens axiom, en slags blindfläck eftersom härskarlägen är vad de är, punkt slut.

Saturnus är sin egen i detta zodiakens symbol för SOCIAL ORGANISATION. Saturnus har uppnått den oslagbara 30e och högsta graden i sitt tecken och blir därför atma karaka, själens åtrå. Forskaren vill se Vattenbärarens unika drag bland djuren: samtidig individualitet och existens som artsmedlem eller medlem i en artificiell art - ett samhälle och dess skick.

Uppenbarligen en bra grund för att vinna Nobelpris när det själen helst vill handlar just om social organisation. En annan människa hade kanske istället blivit sociolog eller socionom och astrosymboliken hade fortfarande stämt in.

Till skillnad från DN-Wolodarski, som inte är intresserad av forskning utan snarare intar demagogen i dennes försök att hjärntvätta tidningens läsare, stämmer etologen en fråga: har djuren individualitet relativt artens sociala / bestämda mönster? 

I själva frågan ligger just den DISSOCIATIVA tendensen mellan ett intellekt i Vatten (enbart bio-kemiska instinkter) och fundamentet Jupiter i det intellektuella Luftelementet (Tvillingarna: verkliga och från varande distinkta personer). Den naturliga trenden i planeterna ömsesidiga reception är alltså separativ, Merkurius är "bara" bio-kemi och de enskilda artsmedlemmarna (Luft-Tvillingarna) saknar individualitet i mänsklig mening.

Men vänta lite! Samtidigt stimulerar den upptäcktslystna Mars-Skytten Jupiters tillväxt i Tvillingarnas tecken. Och denna opposition mellan Eld och Luft motverkar flummet som uppstår när man söker rationalisera det som saknar förnuft (utfallet av Wolodarskis Vatten-intellekt enligt min uttydning). 

Återigen visar sig astrologin ALLTFÖR komplex för att bara bryta loss Wolodarskis virrpannesignatur och dra några allmängiltiga slutsatser om mental skärpa. Etologen har mycket annat gott som talar för sig så Wolodarskis distraktion är att Sol+Måne ger en populistisk böjelse, och som det mer dignifierade paret gör billiga poäng inlindade i en aura av märkvärdighet till tidningsmannens grej. Det är smörja fast i finkläder.

Han har således två signaturer som omfattar två planeter vardera som båda distraherar från ett sådant kosmiskt födelseklimat som själar som vill uppnå något i det lilla livet skulle kunna tänkas välja att födas i. Sant är att riktigt risiga födelsehimlar ibland går hand i hand med stordåd. Men då oftast heroisk kamp mot just precis de underskott himlarna signalerar. 

Slutsats: Kosmos regerar och mänsklig fri vilja är en tragisk inbilskhet hos en art som i Väst sjunkit betydligt lägre än andra kulturer. Ett offer av mänsklighet för att teknokratin skulle ta ett jättesprång framåt. När Väst gjort slut på sig självt, kommer andra kulturer att förvalta vår teknologi utan att begå våld på människoarten eller naturen. Det kommer att sluta väl och det västerländska kapitlet kommer att ha haft sin nytta i ett större helt.


Inga kommentarer: