Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 25 juni 2022

"Värmeböljans signatur" och homobarskjutningen i Norge

Midsommarsoftandet avbryts av ett uppseendeväckande illdåd i Norge, så det blir ett nyskrivet inlägg under helgen. 

*****

Det som för några dagar sedan började som en studie i årets remarkabla värmebölja svängde snabbt av och planetsignaturerna stämde väl in på de datum då USA krigslystet stärkte stödet till Ukraina.

Apropå Ukrainas hybrisartade självständighetsbehov slår det mig nu att norrmännens rätt överdrivna glättighet också har med storhetssträvande demonen Rahu att göra. 

Likt Ukrainas brytning med Sovjetunionen följdes öven Norges brott med Sverige av en Rahu i öster i det distinkt frihetssträvande Eldelementet. (Jag noterar att Local Mean Time använts för Norgehoroskopet varför Lejonascendenten i denna karta ligger två grader längre fram än i tidigare inlägg.)

Det betyder att Norge har ett intensivt och inte riktigt balanserat behov av att hävda sig som ett Lejon, som en självhärskare, samtidigt som Månen i Krabban i 12e huset gör att folket vill dra sig undan den exponering Lejonhärskaren påtvingar dem! Sällan eller aldrig skriver medierna om vad norrmännen anser av att ha vara USA:s främsta NATO-allierade. Kanske var nazinvasionen så traumatiserande att de förgudat USA i allt sedan krigsslutet. 

Men den hybrissjuka storheten syns i vilket fall i att Norge dissat EU-medlemskapet, och att ha blivit stormrika på Nordsjöolja och i linje med Rahus demoniska hybris vill mycket ha mer. Nyhet från 2021:

Den norska regeringen sa under tisdagen ja till ett utbygge av Breidablikk-feltet i Nordsjön. Under 20 år ska olja pumpas upp på det nya fältet, vilket totalt kommer innebära ytterligare 180 miljoner fat olja på det norska samvetet. 

https://supermiljobloggen.se/dumheter/norge-oppnar-nytt-oljefalt-igen/

Midsommar 2022 går en galning loss i en homobar i Oslo, dödar två och skadar 19. Givet att Rahu ger norrmännen till ett allmänt omdömeslöst land (samma tanke som för Ukraina-horoskopet när Drakhuvudet stiger i öster), så blir kartan svårbedömd. Landets självkännedom vurpas av detta "storhetsdyrkans" filter. 

Men ett hatbrott (som detta är, vilket norrmännen genast klassar som "terror", som för att bevisa hur Drakhuvudet påverkar omdömesgillheten) är inte beroende av Norges självkännedom, det är en objektiv tilldragelse.  Så var någonstans i Norgekartan träffar det tidsbundna fenomenet? (En tidig uppgift var "strax efter klockan ett", jag höftar till med 01.10.)


Tidpunkten stämmer väl. Vid Oslos östra horisont ligger Jupiter limmad vid denna tidpunkt och som Den Stora Välgöraren i sitt negativa tecken Fiskarna borde väl detta vara ett gott omen, ett omen om en lyckosam tilldragelse? Uppenbarligen tyckte inte mördaren att homopartajande var det. Tankarna går till Fiskarna som Martyrens tecken, symbol för offret av det världsligt goda och själens befrielse från kroppens laster.

Eftersom Fiskarna BÖR avsäga sig världslig strävan är Jupiter INTE en verksam välgörare för den ascendenten, trots att planeten representerar det gudomen betraktar som det goda (garanterat inte detsamma som en sekulär kultur betraktar som gott). Detta mildrar Jupiters gynnsamhet när den stiger i öster och den klassas bara som "verksamt neutral". Jag har inte blivit klok på de här hinduiska nyanserna, rimligen förblir Jupiter en befriare även som "neutral" och frågan blir då om dödsskjutningarna just beskriver "befrielse från världen"  vilket naturligtvis är en styggelse för en sekulär människan utan vettig världsbild.

https://siderisk.blogspot.com/2009/04/planeternas-hemmatecken.html#verksamnatur

Det här lustiga ominat måste sättas i relation till hur Norge upplever händelser (distorderande Drakhuvud i öster eller ej). Att Jupiter passerar landets 8e dödshus är naturligtvis ett ont omen, men under Jupiters cirka årslånga vandring genom Fiskarna hinner ju detta hända en gång per dygn. Så varför just detta?

"Värmeböljans signatur" igen! Norge lider av samma eld/vansinne i hjärnorna som USA:s makthavare som trappar upp hjälpen så att ukrainarna kan kriga ihjäl sig mot Ryssland. Rahu/Drakhuvudet nära sinnelagets Måne-i-Väduren "kanaliserade" under några dygn den fula kombinationen av Eldplaneten Mars (krigaren, mördaren) med Jupiter som en förstärkare bidragsgivare. 

När denna kombination passerar Norges 8e dödshus inträffar en akut förmörkelse i Norges 9e hus för samvete och högre andlighet. Månen/Rahu i det Marsägda 9e knyter vidare an till nationalhoroskopets överdrivna demon i dramatiserande Lejonet. Ett överdådigt och showigt våldsbrott i amerikansk stil resulterar. Att Norge inte kan se detta utan klassar händelsen som terror visar hur förstörda de blivit av långvarigt mingel med USA. Det var därför jag frågade: vad tycker egentligen norrmännen om äktenskapet med USA? Varför skriver inte svensk media om den saken? (Frågan besvarar sig själv...)

En annan detalj av trolig betydelse för Norge är att Saturnus sedan en tid nått sitt positiva härskarläge Vattenbäraren, och således innebär en Saturnusretur och det gör förstås den halshuggna Draksvansen invid till en faktor att räkna med.

Saturnus är alltid prövosam och indikerar som värst döden och den symboliken kan också Draksvansen/Ketu ha, som den punkt där ackumulerad hybris måste betalas tillbaka. Jag säger inte att norska homosexuella tjänat ihop till en kollektiv bestraffning, men någon tycks ha fått en liknande ingivelse under rådande stjärnor.

När Saturnus står i anspänd opposition till Norges inflammerade Rahu-ego uppstår periodiska spänningar och det är bara att återvända till Anders Breiviks massmord på 70+ socialdemokratiska ungdomar för att förstå hur galet vårt till NATO försvurna grannland blivit med åren. Vapenskramlet genljuder genom delar av den norska nationalsjälen.

Troligen innehöll detta inlägg diskussionen om hur Saturnus betedde sig vid den nationella tragedin:

https://siderisk.blogspot.com/2011/07/planetara-cykler-och-norges-karma.html


Tillägg - Norges ödescykler

Norges dashas (planetära cykler, hjälper till att ringa in vilka sektorer/områden som landet har att hantera):

Vimsottari Dasa:

 Sat MD:  2010-10-23  -  2029-10-23

  Antardasas in this MD:

  Sat:  2010-10-23  -  2013-10-25
  Mer:  2013-10-25  -  2016-07-03
  Ket:  2016-07-03  -  2017-08-13
  Ven:  2017-08-13  -  2020-10-13
  Sun:  2020-10-13  -  2021-09-25
  Moo:  2021-09-25  -  2023-04-23
  Mar:  2023-04-23  -  2024-06-01
  Rah:  2024-06-01  -  2027-04-07
  Jup:  2027-04-07  -  2029-10-23


Med några år kvar på Saturnus cykel, ligger sub-cykelns fokus på Folket, Månen, som i kartans 12e hus indikerar ett folk som är mer villigt att försaka livets efemära goda än någon Kapitalist skulle vilja medge.

Det faktum att Norges Måne står i hemmaläge i Krabban är aningen riskabelt eftersom det ger en maggropsinstinkt utan intellektuell styrning. Vettet kan saknas och överreaktioner ligga nära till hands. Landet verkar ha en inavlad befolkning med abnormt skyddsbehov. Tolfte står också för psykiatrisk vård så det var väl en ny Breivik som pepprade folket på baren. Krabbans sekteristiska läggning gör för övrigt att de lätt skapar sig bilder av (fantiserade) fiender, så Norge är en känslig själ bakom sitt uppblåsta Lejonspel.

Tillägg 2

Under dagen framkommer det att gärningsmannen är en av polisen känd radikaliserad islamist. Talet om att det skygga norska folket är inavlat och producerar psykiskt störda blir därmed både felaktigt och respektlöst. Men man kan tillägga att 12e huset har en ålderdomlig denotation: exil. 

Och det är hur islamisten måste beskrivas, som en alienerad (12e är också ett fängelsehus) som saknar kontakt och integration med det norska samhället.

https://www.expressen.se/nyheter/skottlossning-i-centrala-oslo-minst-tva-doda/

Ur perspektivet av Norges pågående måncykel måste alltså minoriteter av slikt slag innefattas. I västtradition har 12e huset tappat den senantika innebörden av "den onda demonen", men tanken lever istället kvar som "dolda fiender". Den betydelsen har Sideriska inte använt eftersom hinduisk metod istället tillskrivit det motsatta 6e huset "fienden". (Och man kan betrakta denna som dold eftersom sektorn gömmer sig under västra horisonten, i kvällsmörkret.)

 


Inga kommentarer: