Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 21 juni 2022

Klimat-Harmageddon (undergångslitania)

 


En s.k. medveten skribent i AB citerar miljöforskaren Michel Mann: "Att förändra systemet kräver systematiska förändringar". Detta alltså 2022 när ännu inte flygkunniga fågelungar kastar sig ur sina överhettade bon mot sin död eftersom de kokas levande.

Att NU söka vrida världen rätt är för sent. Utan att ha ägnat klimatforskningens teknikaliteter något större intresse verkar en utslängd åsikt på bloggen för några år sedan stämma, att kritiska punkter redan oåterkalleligt överskridits i naturens komplexa mängd system, så långt det mänskliga intellektet lyckats urskilja "system". 

Dessa modeller är förstås bara extremt vaga approximationer av vad de antika kinesiska naturfilosoferna kallade DAO, Vägen eller Helheten. Hinduerna hade för tvåtusen år sedan eller mer samma tanke men såg i DHARMA ett oöverskådligt knippe kosmiska naturlagar vilket i det osynliga angav gränserna för acceptabel mänsklig aktivitet.

Den störda Västerlänningen har till följd av den mentala tillväxtspurten som följde på "Upplysningen" satt igång en hybrisstegring mot ett Fett Straff från gudarna. Men likt USA krigar gudarna inte själva längre, de smyger i bakgrunden och offrar sina "vänstater", senast Ukraina. Analogt blir det Naturen att utföra de vredgade gudarnas dom, det skitiga jobbet att förgöra stora delar av mänskligheten. 

Naturen ser ett virusangrepp som rubbar dess egna grundlagar och gör inte någon skillnad på person. Inne i den bubbla som är människors värld ser det förstås annorlunda ut: de Rika har medel att fly, de Fattiga blir martyrerna som i sin massdöd kommer att skuldbelägga de Rika för evigheten (troligen nedgraderas de Rikas själar till en eon eller evighet – ett tidsmått som inte har med klocktid utan med upplevelse och insikt att göra -  i någon helvetesdimension).  

Fågelungar som kokas levande i sina bon är bara en metafor som ögonblickets journalister inte fullt ut kan säga eftersom deras första lojalitet är mot den Stat som fött och fostrat dem och vars slavar de är. Därför låter svenska medier så falskt hoppfulla om att Kapitalismen kommer att lösa problemet Människan i elfte timman. Men Människan - särskilt i mäktiga positioner - är ett naturvidrigt missfoster (från att ha varit del av Naturen missat hon sin destination) och kommer naturligtvis inte att vilja rubba sina anspråk på det goda livet.

Om "The Good Life" verkar alla amerikaner sjungit, från Frank Sinatra till den seglivade svarta R&B-gruppen The Drifters - åtminstone härdade gruppnamnet ut under årtionden. 1964 var det Drifters tur att sprida det falska budskapet vidare till den del av USA:s färgade publik som börjat komma upp sig och likna konsumtionsförmögen medelklass. I mitten av 60-talet var all svart rhythm & blues som bortblåst, bandet hade i flera år gjort vit mans pop och här fjäskade bandet för köpstarka latinos och afrikanska amerikaner med idel kända och trygga örhängen, "Quando Quando Quando" och "Desafinado". 

Via en av USA:s specialitet, mytologi och marknadsföring, kom hela världen att bli ett karriärklättrande, tankesmittat monster som födde det Inferno som nu väntar. "Klimat-Harmageddon" är den här bloggens idiosynkratiska namn (som knappast lär slå an). Oddsen talar i mina ögon nu mer för Naturens Vedergällning. USA och Ryssen och deras hot om atomvapenkrig ligger en bit ner på listan över tänkbara anledningar till att nästa mänsklighet (i Vattenbärarens tidsålder) kommer att vara decimerad. Och misstaget är att tro att den vite mannen klarar sig och bara afrikaner och andra mindre intressanta folk stryker med. Naturen kommer att hitta på en speciell plan för att Eliminera även roten till allt ont - folket som dyrkade Penningen högre än allt annat.

På dessa nivåer av nedbrytning handlar det förstås inte om individens handlingar i det korta perspektivet (karma) - som att källsortera och äta ekologiskt. Detta är inte ens mänsklighetens kollektiva karma utan en del av Tidsåldrarnas gång. Vattentecknet Fiskarna gav 2000 år av syndaflodsliknande kaos, men när Vattenbärarens tid anländer - vars Luftelement representerar ett annat perspektiv på livet - handlar det om att lära sig leva på luft eftersom det biologiska näringssubstratet Vatten nu blivit problemet.

Naturen kommer kort sagt att ekonomisera, enligt de delvis korrekt förstådda naturlagarna, och mängder av oskyldiga dör i detta nu. För de bättre positionerade kommer detta idealt att framtvinga ett val mellan döden eller ett liv i luft (ytterst sett sak samma). Framtiden har redan valt det intellektuella livet snarare än det konsumtionsfixerade zombielivet som bara kittlar sinnena men aldrig gör en människa vaken. 

Framtiden har redan börjat kasta av sig barlasten - vi som lever nu. Framtiden behöver inte människan som Västvärldens stater alltjämt formar henne med pseudoåtgärder eftersom byte av ekonomiskt system inte finns på programmet, vad än miljöexperter kräver. (Och hur skulle ett sådant systemskifte gå till med tanke på samarbetssvårigheterna mellan länderna t.o.m. i småfrågor?)

En måste styra de många. Till och med kollektivets koncept i astrologin, Vattenbäraren står konstellerad mittemot Lejonet, Konungen - den Centrala Solen. Demokratin var inbilska barns fantasi för en tid i mänsklighetens historia när den Centrala Intelligensen förnekades under en destruktiv era. "Allas lika värde" var en annan tankevurpa från samma tid. Konungen vet att alla hans barn är individuella och särpräglade men ser ändå till allas bästa. Mänskligheten har ännu inte lärt sig bemästra någon av dessa två viktiga symboler och än mindre sambandet mellan dem, men historien ger nya tillfällen till förståelse...

Det västligt globala Kapitalet och dess lydstater kan mycket väl gå under i Klimathaveriet, vilket lämnar fältet fritt för nationer som redan har tränat på att sköte affärer av global storlek och med Centralitet som viktig parameter. Tänk Kina och alla dess vänner i Tredje världen de skaffat sig genom hjälp med infrastruktur - raka motsatsen till Västimperialismen som bara plundrade Tredje världen för sin egen vinst och njutning. Det är de oskicken som den pågående återbetalningen handlar om på DAO, den långa Vägen.

Extra tydligt tycks den demoniska girighetens astrologiska symbol månnoderna teckna startskottet. Att månnodsparet nyligen gick in i Ego-tecknet Väduren och Balans-tecknet Vågen, Eld och Luft, respektive, ger ett nytt perspektiv på svarta rubriker om VÄRMEBÖLJAN - vare sig man talar om Kalifornien eller Spanien eller något av de där länderna som Väst i nyliberalismens absoluta dödsryckningar ägnar så få tankar. Alla vet att många kommer att dö, och så länge Väst är Kapitalistiskt kommer inget att göras. Naturen måste helt enkelt slakta den här mänskligheten i stor skala. Det är enda sättet att förbereda för en ny värld. Ragnarök, sen får en del av oss äta grisen på nytt.

 

*****

Astrologisk fundering

Det giriga Drakhuvudet (norra månnoden) in i Passionens Vädur medan halshuggningen av demonen (södra noden) sker i likaledes passionerade Vågen - man kan säga att egots passioner skadar de Kosmiska Vågskålarnas balans. Avvikelser från DHARMA blir blir kollektiv karma och upplösningen av alla allianser. I dödens timma är det "envar för sig själv".

Range of search: 1.01.2021 - 1.01.2024
In steps of: 24h 0m
Search for...:
nod.ari
 
Realization intervals (begin - end):
13.04.2022  - 30.10.2023

Noderna enligt den ålderdomliga metoden med ett konstant backande och en genomsnittlig rörelse genom zodiaken. Ingen behöver den precision väst idag introducerat för människorna att imponeras av och fördumma dem med. De som skapat en dammsugare som enligt tv-reklamen "räknar och analyserar - vetenskapligt - varje dammkorn", borde kastas i fängelse för sitt korkade bondfångeri. Men lögnen om apparatens helt meningslösa precision påminner om vår tids sjukdom: stirrar på träden och missar skogen.)

Norra nodens giriga entré i Vädurens sista grad är intressent inte bara utifrån Putins förehavanden, utan kanske främst för att Rahu/Drakhuvudet så exakt förebådar VÄRMEBÖLJAN. Kanske en mikrokomisk period som förebådar de astrologiskt orienterade stoikernas ekpyrosis, Världsbranden som gör slut på allt så att universum kan återfödas i sin oförorenade tillstånd?

Drakhuvudet är så stark som värden medger. Och i Väduren är det eldplaneten Mars som är värd, här konjunkt den eldliknande Jupiter (enligt hinduerna den enda planeten av det Femte elementet, Eter, en slags bas för de Fyra elementens spel). 

Eldens Mars + expansiva Jupiter, troligen blir det inte starkare än så och i Fiskarnas vatten finns det fog för att tala om att fågellivet KOKAR till döds. Väduren och Fiskarna bildar här det värsta tänkbara Eld & Vatten-krig. Bloggläsaren har ofta mött den som "sensationalismens syndrom". För mycket upphettade emotioner och för lite hjärna.

Man kan säga att Naturens "galenskap" slog till i år. Nu har det börjat, och ingen ska tro att naturen knäpper av sin vrede bara för att månnoderna lämnar nuvarande zodiaktecken senhösten 2023. Den ateist, materialist eller kapitalist som muckar med gudarna och öppnar dörren för djävlarna, har en långvarig kris att se fram mot.

För vad följer på månnodernas passage genom VÄRMEBÖLJANS teckenpar? Jo, tid i den verkligt olycksdrabbade axeln där den materiella naturens själviskhet och risk för storskaliga förluster kommer att belysas. Naturligtvis är det här finlir, gemene man upplever bara helvetet på Jorden oavsett tecken. 

Men under Fiskarna/Jungfrun kommer troligen världens finanssystem att börja knaka rejält, och det är Fiskarnas korresponderande 12e hus som ligger bakom den gissningen. "Materiella förluster". Inte en rolig tid för dem som vant sig vid ett planlöst liv i händerna på "upplevelseindustrin" (turism). Det enda positiva är att Fiskarna/Jungfrun inte ligger i Passionens kvalitet utan i Sattva guna (Ljusets kvalitet), tecknen uttrycker en vilja till och förmåga till omorientering ("omvändelse under snaran") i skenet av ett Jord och Vatten som helt enkelt inte fungerar längre. Alltid något.

Range of search: 1.01.2023 - 1.01.2026
In steps of: 24h 0m
Search for...:
nod.pis
 
Realization intervals (begin - end):
31.10.2023 - 18.05.2025

En annan cykel, november 2022 - juni 2025 och knuten till Sverigehoroskopet, överlappar här med månnodernas rörelse. Bloggaren noterar detta just nu och har f.n. inga tankar om ev. sammanlänkningar:

https://siderisk.blogspot.com/2022/03/sveriges-lilla-dod-november-2022-till.html

Nu ska ingen tro att bloggaren slumpat sig på "undergångsformeln" för den mänskliga civilisationen. Det räcker med att titta tusen åt tillbaka för att se att VÄRMEBÖLJANs signatur - om det nu är en sådan - figurerat 16 gånger tidigare sedan år 1000. Men då är jag generös och accepterar Mars konjunktion med Jupiter i vilket som helst av de tre Vattentecknen för en verklig urladdning mellan Eld och Vatten ...

Range of search: 1.01.1000 - 1.01.2026
In steps of: 24h 0m
Search for...:
nod.ari & ju.0.ma & ma.can,sco,pis
 
Realization intervals (begin - end):
 9.08.1018 -  3.09.1018
 4.07.1148 - 19.08.1148
29.03.1204 -  7.05.1204
 8.01.1260 - 29.01.1260
18.01.1354 - 19.03.1354
26.11.1389 -  7.01.1390
25.09.1409 -  4.01.1410
30.08.1445 - 10.09.1445
10.08.1539 - 27.09.1539
25.05.1595 -  6.07.1595
 1.09.1651 - 13.10.1651
18.01.1781 -  9.03.1781
25.09.1836 - 26.11.1836
26.01.1837 - 13.05.1837
17.12.1892 - 30.01.1893
22.08.1966 -  1.10.1966
18.05.2022 - 27.06.2022

Bloggaren tänker inte lägga tid på att gå igenom ett millennium världshistoria för att se om Drakhuvudets entré i Väduren (ett krigiskt tecken) med Mars/Jupiter tecknat stor oro i PHYSIS - naturens Vattenelement. En klimatolog skulle ha bättre förutsättningar att avgöra om detta sammansatta planetära omen har motsvarat fluktuationer av något slag.

Jag granskar de äldsta årtalen och noterar att korkade, muslimhatande européer i Andra korståget belägrar Damaskus i Syrien (då under turkisk överhöghet) men misslyckas inta staden under just juli 1148, men för varje träff finns det förstås tio andra fiaskon som inte åtföljts av samma omen... Vad om Andra världskrigets början, till exempel? Den kartan granskades tidigt på bloggen:

https://siderisk.blogspot.com/2011/11/varldshistoriens-ondaste-horoskop.html

Faktiskt, det är fullt Eld/Vatten-krig där också, men inte via de placeringar den här sökningen riktade in sig på...

Egendomligt nog matchar den tredje perioden i listan ännu ett företag av de vanvettiga européerna. Nu är det fjärde korståget (de gick allt mer överstyr, jag tror det blev sju allt som allt). Det fjärde kulminerar med att under april "kristendomens försvarare" raserar och plundrar Konstantinopel (den västerländska islamofobins gamla rötter igen). Mars konjunkt Jupiter i det ofta nog destruktivt begärsfyllda Vattenelementet: "kriga sig till rikedom till följd av låga motiv."

Bara dessa stickprov på de tre äldsta av VÄRMEBÖLJANS eventuella signatur tyder på att sinnessjukdomen eller den interna effekten av Eld & Vatten-kriget i lika hög grad som klimatexcesser fångas upp av astrologin.

Synske amerikanen Edgar Cayces påstod tidigt på 1900-talet att det är mänsklighetens synder och övertramp som ses i de periodiska solfläckarna. Människan rubbar hela hela kosmos! Oklart hur seriöst man ska ta denna faktabit, vissa utsagor verifierades snart nog, andra väntar på sin tid, och siaren hade då och då helt fel. Solfläckarna är cykliska, betyder det att mänsklihghetens alla defekter är förprogrammerade, att hela showen är predeterminerad? Och kan man i så fall tala om synd? "The Devil made me do it."

Man kan också fråga sig om Edgar Cayce någonsin stött på antik kinesisk kosmologi (via vakenläsning eller i sina vindlande transtillstånd). Kineserna hävdade exakt samma sak: de tre viktigaste formande faktorerna i tillvaron var Himmelen, Jorden och Människan. Men så jordnära har det folket alltid varit att man kan ta den utsagan som ett torftigt konstaterande snarare än en metafysisk subtilitet om mänsklighetens dolda natur ("Kristus allt i alla" som kristendomen stal delar av den klassiska filosofins tankar och skorhornade in den i sin egen rudimentära världsbild.).


Inga kommentarer: