Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 12 juni 2022

Ebba Busch, Sveriges mest promiskuösa politiker?

 


Inför detta åsiktsstycke i Aftonhoran tänkte jag först göra ännu en studie av HBTQ-gruppen. Finns belägg för att homosexuella är mer promiskuösa än hetero individer? Det är vad Ebba Busch indirekt hävdat.

Men så flög en bättre tanke in i huvudet: vad om att granska Ebba Busch själv? Hur promiskuös är hon?

Någon har snokat fram nån film där partiledaren inför en kristen publik hörs kalla homosexuella för promiskuösa. Ofta är sanslöst ogrundade tillmälen bara projektioner från individen själv, ibland en förnekad sida av sig själv som klandras när man tror sig se den hos andra.

Att homosexualitet är en psykisk sjukdom är klart för bloggaren (hur mycket lobbygrupper lyckats normalisera fenomenet), men att de alla är sexuellt otyglade bestar vet till och med jag är en tanklös lögn från Busch. Jag har eller haft bekanta av den böjelsen som levt helt sexlösa, till synes utan vilja - eller förmåga - att agera ut sin böjelse. 

Eftersom Sverige skadar sin befolkning oerhört med "allt är lika bra"-filosofin (en mycket slapp och tygellös kulturs oförmåga att bry sig) kan jag på rak hand komma på säkert 5-6 bekanta genom åren och jag umgås inte ens i dessa kretsar. Sveriges brist på värdegrund som hjälper individer verkliga sin sanna natur gör att det förmodligen finns fler falska HBTQ-typer i detta land än i en frisk kultur. Det finns alltid ett litet antal där reinkarnation och dålig karma samverkar till ett sådant här livsöde, och säkerligen är "meningen" med en inkrökt natur olika i olika fall.

För denna här studien av Ebba Buschs eventuella promiskuitet använder jag Solen som ascendent eftersom den beskriver individens sanna natur. De flesta får aldrig chansen att utveckla denna natur eftersom den är av själslig art och en löneslav på den svenska arbetslinjen får inte ens chansen att glänsa med sin Sol ens i den begränsade meningen av "karriär", "ledarskap" eller "guldmedaljör".  Men Busch är ledare för ett riksdagsparti och därmed kan en solascendent passa som utgångspunkt, hon har ju skaffat sig position att uttrycka ovanligt mycket av sin verkliga natur och medierna snappar upp minsta detalj.


Med Solen i Stenbocken, den konventionella samhällsmoralens tecken (eller makthavaren som bestämmer vad som är moral) landar Ebbas Venus maximalt olyckligt. Venus är, givet att vissa villkor är uppfyllda, symbol för prostituerade kvinnor och män. Jonas Gardell har t.ex. berättat om ungdomsår som homosexuell manlig prostituerad och även om klockslag saknas talar mycket för att hans karta visar hur denna etapp på livsresan var förutbestämd.



I hans livslott ingick den ultimata självdegraderingen. Den uppåtstigande solens närmast föregående station är hus 2. Astrologins skisser må vara grova men innebörden är tydlig. Själen (Solen) återvänder här från de dödas värld eller t.o.m. Helvetet , och som framgår av Gardells Sol i Vågen släpar Solens (identitetens) disponent efter - är ännu kvar i dödsriket där den plågas av terroristen Mars. 

Gardell var kanske kvinna i sitt förra liv och dras därför till män i detta, oförmågan att ta intryck av att Solen/själen nu bytt kroppslig orientering. Men räkna inte med att exakt samma mönster mekaniskt upprepas hos alla könsbytare mellan liven! Astrologins kombinationsmöjligheter är enorma!

Ebba Bush har å sin sida Venus ekivokt placerad i 12e huset. Med en solascendent (den utagerande människan) är detta exempel på bortträngning, vilket dock tarvar ett resonemang. 

Venus existerar men man vill inte visa något av dess förehavanden ute i världen (dagplaneten Solen i 1a huset där själen visar sig i världen). Putin med känd - och hyggligt trovärdig födelsetid, har också Venus i 12e. I Putins liv förekommer eller har figurerat flera älskarinnor. 

Hinduisk astrologi placerar dessutom "sexlivet" just i detta hus. Det är troligen del av samma tankemodell som Venus är "upphöjd" i Fiskarnas tecken, även om en "barnvänlig version" hellre talar om Fiskarnas all-kärlek och empati med de svaga och med djuren.

Helt klart väljer härskartecknet Stenbocken att ligga lågt med eventuellt egna promiskuösa tendenser. Finns då dessa tendenser? Venus i Skytten är en intressant placering eftersom tecknet om något är fladdrigt och förgrenar sig i alla riktningar. Dess härskare är "mångfaldens" och rikedomens Jupiter. 

Se logiken: Stenbocken lyckats bli en härskarnatur just genom att vända ryggen åt Skyttens vidlyftigheter och i Stenbocken i ascendentposition skickar därmed Venus in i "de världsliga försakelsernas 12e hus", vilket inget mer säger än att hon söker ligga lågt med arten av sitt eget kärleksliv (att ett äktenskap gick sönder väldigt snabbt, påminner dock om 12e som ett förlustens hus och att "barnvänliga" Venus står för äktenskap och andra allianser).

Men Venus ensam kan inte berätta allt, och det är nu det smaskiga och rent av snaskiga anmäler sig. Venus är bara sin egen i hemmatecknen Oxen och Vågen, i övriga fall är den beroende av en disponent, härskaren till dess tillfälliga värdtecken. Och se nu hur Jupiter är konfigurerade i Ebbas karta. Detta är den värsta hora astrologin har verktyg att måla upp. Jupiter befinner sig i Fiskarna (hemliga sexlivets tecken) och dessutom i omoraliska 3e intellektshuset och därtill angripen av distinkt omoraliska Mars ("den lilla illgöraren"). 

Mars står för biologisk sexdrift eller libido, är den som startar krig och därmed dess koppling till manskönet och dess erektion (höjda lans) och i allmänhet  aggression och turbulenta förhållanden. 

Astrologin har alltid vetat att det finna kvinnor med samma brist på inre förfining som manssläktet, och placerar därför inte "det bättre könet" på någon piedestal. Ebba-kartan visar hur det ser ut när en djupt omoralisk maktsökare (Solen i Stenbocken) gömmer sig i en kvinnokropp och med allt den potential till att bli en hora. Men hon brottas med sin inre ondska, hur mycket Sverige lärt sig se vad denna enkla själ går för, och är således ett klassiskt fall där den inre skökan med orätt projiceras på homogruppen.

Inte ens Ebbas soldisponent Saturnus lyckas begränsa den inre ondskan, eftersom Saturnus disponent (nu är vi nere på den osynliga nivån) är...Mars!

*****

 

Använder man metoden där huspositionerna förändrar planeternas roller (fastän egentligen reserverad för en ascendent baserad på tiden och inte sol- eller måntecknet) understryker även denna metod att allt inte står väl till med Ebba Bushs Venus. Visserligen är Venus på karriäristiska Sol-Stenbockens sida ("verksam välgörare") men mot "ett gott" står det "dubbelfel" som drabbar Venus fundament, såväl Jupiter som Mars är "verksamma illgörare" för Stenbocken i öster. Här faller astrologin tillbaka till enkel fingerräkning. Fundamentet är svarare än vad Venus är god (men undangömd i 12e). Dessutom ligger fundamentet i 3e kommunikationshuset så att alla kan höra Ebba Bush via det hon säger!

https://siderisk.blogspot.com/2009/04/planeternas-hemmatecken.html#verksam-natur

Med känd födelsetid kan ibland Venus, fastän naturligen den "lilla välgöraren" anta rollen av en "verksam illgörare". Några få inlägg på bloggen har diskuterat denna sida av Venus i termer av just en prostituerad. Båda välgörarna, Venus och Jupiter, kan ingå i problemet med "lycksökare" och "guldgrävare" och det oavsett om faktisk nöd och armod finns i bakgrunden. Men horoskop med känd födelsetid ignorerar skälet, den konstaterar bara att Venus objektivt beter sig otillständigt. 

Samma sak kan enligt det sagda sägas om Ebba Busch solkarta fastän den inte bygger på faktisk födelsetid. Man kan bli ännu vagare, konstatera att det helt enkelt en dålig period i kosmos för Venus så länge dess disponent Jupiter tvingas samexistera i Fiskarna med illgöraren Mars. 

Mars korrumperar fundamentet (och Jupiter förstärker) och detta introducerar en viss sjuklighet i Venus, men Ebba väljer att projicera sin egen svaghet på de redan sjuka homosexuella. En mild psykisk åkomma, har bloggaren då och då upprepat, och långt ifrån den enda psykiska avvikelsen som människan kan drabbas av till följd av sina många liv som människa och den röriga karma själen samlat på sig.

*****

Inte långt från ämnet ligger den berättigade ilska Henrik Schyfferts livskamrat Nour el Refai upplever inför svensk televisions värsta bottennapp någonsin: reduktionen av mänskliga nakna kroppar till köttmarknad och bortsorteringsunderhållning (en idé IT-fascismen redan drivit fram med appar som Tinder och som svenska tv-producenter har alltför korrupt världsbild för att fatta vidden av deras korruption av användarna som lär sig hantera människor som produkter. Detta är en civilisations död vi ser i snart sagt varje ämne).

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/k6nweA/naked-attraction-sverige-far-kritik-av-nour-el-refai 

Skaparna av detta "progamformat" har förmodligen rejält störda horoskop, men det måste även gälla den obotliga linslusen Sofia Wistam som valt att leda detta program. Hon kommenterades redan 2009, bloggens första år, och sedan igen 2020. Satans offer är inga favoriter på den här bloggen. Vissa kan man tycka synd om men...

https://siderisk.blogspot.com/2009/04/tecknen-pa-frosseri-och-arbetsnarkomani.html


https://siderisk.blogspot.com/2020/07/sofias-angel.html




 

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Den första gången jag såg Ebba Busch var omkring 2010 på en KDU-affisch i ett fönster på Slottsgatan i Västerås, där KD i Västmanland har sitt högkvarter. Den såg ut så här, på tal om Marsanstruken Venus, aggression och höjda lansar:

https://cached-images.bonnier.news/gcs/di-bilder-prod/media/67cd018ac30c0a373c652db68ef5060d.png

När jag googlar fram bilden ser jag att den syftar på en amerikansk propagandabild från andra världskriget:

https://cdn.britannica.com/02/216702-050-914C6006/Rosie-the-Riveter-We-Can-Do-It-poster-J-Howard-Miller-circa-1942-1943-World-War-II.jpg

"Rosie the Riveter" skulle uppmuntra kvinnor att ta mansjobben som blivit vakanta p g a kriget.

Seaward sa...

Ditt bildmaterial är alltid fantastiskt! Jo, här är nog en liten han-djävul förpackad i en nätt kropp.

Jag snappar svagt referensen till en äldre version av samma motiv. En kvinna med huckle eller duk över håret om jag minns rätt...