Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 6 juni 2022

Och Ormen väste: "Halshugg Morgan och du får en frist till valdagen"

Föregående inlägg om gällande nymåne (i Oxens tecken) bör läsas före detta. 

 

Överblicken av några bra exempel på nymånen som "startskott" skulle naturligtvis ha innehållit fallet Morgan Johansson om det inte redan varit skrivet sedan ett par dagar.

Partiledardebatten i TV4 kommentars bl.a. i Expressen [och lades blixtsnabbt  bakom betaldörr efter denna publicering. Det tycks hända så fort någon länkar till tidningen och en "dataalgoritm" vittrar pengar att göra på texten - den systematiserade svenska profitmentaliteten]. 

Debatten placeras innerst i dubbelkartan, och fast bara en jämförelse av Tiden och Morgan illustrerar den perfekt Satans väsande löfte till Magdalena Andersson att hugga huvudet av sin besvärliga minister mot en stunds sinnesro under utförsäljningen av Sverige till Nato-USA och förestående val. 

Ebba Busch agerade alltså Kidnappare och Utpressare och det var Djävulens röst hon kanaliserade. Den Onde visar sig ömsom som Åklagaren, ömsom Frestaren och naturligtvis skapare av kaos och oordning. Satan är sinnebilden för 100% negativitet och har inga konstruktiva ambitioner alls (jämför nej-sägaren Jimmie Åkessons horoskop).

För inte länge sedan provade jag en hypotetisk tid som gav Morgan Johansson en till Jimmie liknande psykologi, grov och överspelande, en taktlös buffel vars ärlighet kan ifrågasättas. 

Att han verkligen kan ha en Sol i början av Oxen vinner styrka genom partiledardebatten som artade sig till ett mardrömsscenario för Morgan the Pirate. Den ena partiledaren efter den andre förklarade hur usel han varit i sina arbetsuppgifter. (Sveriges justitieminister  - detta ämbete har beklätts av Morgan, landet är ett skämt.)

Transitkartan har här Tiden innerst och den drabbade ytterst för att få programstarten 20.00 på det bekanta stället i öster (här resulterande i en Mars- eller stridsascendent av Skorpionens typ). Detta tycktes ha varit ett förvisso inte unikt tillfälle i Morgans liv: både Solens och Månens transit befinner sig flyktigt i samma tecken som då han föddes. I RELATION TILL debattens segment "Morgan" visar dessutom Tiden visuellt och lokalt hur det är "solnedgång" som gäller för Morgan som ledarfigur (Sol).

Men min hypotetiska födelsetid har förstås som extra merit (om den stämmer) att han är född att utstå en halshuggning/bestraffning på månsidan. Månen med Ketu kan delvis förklara hans arroganta stil enligt tesen att de med mindervärdeskomplex maskerar detta genom arrogans och dryghet. (Morgan har upprepade gånger nämnt sitt underklassförflutna framhållit att studerat på högskola, som en liten fågel som burrar upp sig för att se större och mer imponerande ut.) 

Dessutom ger en hypotetisk födelse i början av Oxen en friktionsfylld kamp eftersom Månen i Eld och Solen i Jord är två oförenliga element. (De flesta kombinationer av elementen är faktiskt ofördelaktiga på ett eller annat sätt, och fast skälen bakom de astrologiska doktrinerna fallit i glömska går det att gissa sig till dem. 

Varför "rena" placeringar favoriseras framgår av planeternas tilldelade essentiella naturer och vilka tecken de PRIMÄRT härskar över. Saturnus är enligt hinduerna en Luft-planet och därför är den inte primärt härskare över den världsliga och maktorienterade Stenbocken. Den är närmare knuten till Luft-tecknet Vattenbäraren - den osynliga Arkitekten till vår värld och den yttersta Makthavaren, osynlig för alla som inte kan tror på "Världssjälen", se den för sitt inre öga eller fatta den konceptuellt. Och då är redan astrologins Saturnus en "neddumning" av den skarpa antika filosofiernas rationella utforskning av verklighetens natur.

Men poängen är inget av det sagda, utan att Morgans kris - när Tiden via i sig korrumperade krafter inom svensk politik vänder sig mot honom - är ytterligare ett i raden av exempel på hur sistlidna nymåne i Oxen sätter processer i rörelse. 

Eftersom Morgan enligt detta horoskop har Solen som Månens fundament (därav den ambitiöst materialistiska störningen i sinnelaget), drabbas han dubbelt av nymånen. Inte under den astronomiskt mörklagda månen utan genom den astrologiska läran om en nymånes giltighet intill nästa.

Eftersom detta specifika av alla nymåne-omen inträffar varje år i Morgans liv, kanske det mest ska betraktas som ett subjektivt upplevt hot om Ketu/halshuggning, men den här gången har han dessutom Saturnus i påbörjad transit i Vattenbäraren som opponent till hans egenartade sinnelag Månen). Tuff tid.



Inga kommentarer: