Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 15 juni 2022

Gammalt skvaller blir som nytt: Charlie Sheen och Denise Richards

Måttligt begåvade aktrisen Denise Richards har inte figurerat på bloggen på länge (en gång 2009 och åter 2012). Hennes anspråk på berömmelse bygger väl tyvärr på det stormiga äktenskapet med den glada gamängen Charlie Sheen. Bråket den här gången rör ansvaret för att dottern sajnat upp på en halvporrig sajt. 

Under åren som gått visar sig astro.com ha hittat ett så trovärdigt födelseklockslag man kan begära (Denises egen uppgift på socialt forum). Tidpunkten ger ett fascinerande resultat med tanke på tumultet mellan Amber Heard och Johnny Depp. Där verkade den onda stjärnan Algol spela en huvudroll i utspyendet av ömsesidiga anklagelser. (Satans stjärna = Åklagaren).

Och nästan samma stormiga omen gäller Charlie Sheen och Denise Richards. Jag kopplade felaktigt Charlie Sheens Ox-ascendent till denna stjärna, men avståndet var för stort. Sheens stigande Oxe är i 9e graden och därmed ligger Plejaderna(Sjustjärnan (De gråtande systrarna) mer i fokus. Sheen är en bekymrad själ! 

Jag upptäckte min alltför generösa omkrets kring fixstjärnorna bara dagar innan världen slungades in i "de gråtande systrarna" via Rysslands invasion för att återintegrera ukrainskt territorium med sitt eget. 

Det var dessutom en fullmåne av det sataniska slaget - hur tydligt är inte detta nattsvarta omen snart fyra månader in i kriget! Detta var MER än bara en ny- eller fullmåne som tillskrivs en månads effektivitet. Förklaringen verkar enkel: de förmörkelseskapande månnoderna ingick i fullmånen.

https://siderisk.blogspot.com/2021/12/varlden-erfar-just-nu-de-gratande.html

***** 

Charlies sinnliga njutnings-Oxe passade visserligen bra som Djävulen men det visar sig vara Denise Richards (med väldigt elaka ögon) som gradexakt har Satans illvilliga grin stigande i öster. Hon har också gjort en och annan filmroll som ren satmara. Hollywood är skickliga på att se vem som ska göra vilken roll... 

Samtidigt är tydligt att hon inte enbart är den diaboliska själv utan mötte "djävulen" under fyra års äktenskap med Sheen. Kanske kan man tänka sig att  Algol exakt på ascendenten ger en blindfläck så avsevärd att talesättet "Djävulen är stupid" också gäller individen själv. Omdömet nedsatt och betraktelserna ytliga? Glittret förför. Allt för få exemplar av en "algoliserad ascendent" har tittat förbli för att säga säkert. Precis som Amber Heard riktade Denise Richard anklagelser mot Charlie Sheen - han hade "hotat henne till livet". Satans stjärna tycks kasta ett dunkel som skymmer sanningen...

För Venus-styrda Oxen är den planetära härskaren paradoxalt en verksam illgörare vid Oxen som ascendent, en klar signal om att astrologins skapare favoriserade Venus positiva härskarläge i Vågen (Luft). Själen är ett himmelskt luftväsen och inte jordiskt. 

Samma sak säger Venus "fall" i ett annat Jord-tecken, Jungfrun, medan dess "upphöjelse" (bästa läge?) är i Fiskarna, där själen har möjligheten att befria sig från kroppslig besmittelse (självförsakelsens tecken). 

Som höres är antikens vishet exakt spegelvänd mot det ateistiska Sveriges värderingar och det är faktiskt märkligt att Satans stjärna inte är aktiv i detta nationalhoroskop. Men landet har en sublunär demon som nationens "andliga vägledare" och det tycks göra tricket lika bra!


Inga kommentarer: