Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 22 juni 2022

Mer om Värmeböljans astrololgiska signatur

Faktum är att förra inläggets avslutande lista av potentiella tidigare "värmeböljor" i världshistorien kan ha varit inexakt. 

Det är något speciellt med den period som signalerades i år via demoniska överdriften i Väduren och disponenten Mars i martyriets eller offrets Fiskarna - med Fiskarnas härskare hemma. 

Så längre det funnits astrologiska traditioner som ser ett slut i Fiskarna och en omstart i Väduren var denna kombination hyperintressant, men att söka Mars konjunkt Jupiter i de två andra Vattentecken har inte samma tyngd, även om Vatten generellt är kopplat till sorg eller avslut (medan Eld står för glädje och starter).

Upprepar därför sökningen men enbart för koincidensen av Rahu i Väduren och den eldiga konjunktionen i enbart Vatten-tecknet Fiskarna. Genast blir fenomenet mer sällsynt. Fyra gånger totalt under tusen år.

Range of search: 1.01.1000 - 1.01.2026
In steps of: 24h 0m
Search for...:
nod.ari & ju.0.ma & ju.pis
 
Realization intervals (begin - end):
29.03.1204 -  7.05.1204
25.05.1595 -  6.07.1595
17.12.1892 - 30.01.1893
18.05.2022 - 27.06.2022

Den så hågade kan leta historiska paralleller till VÄRMEBÖLJAN. Den här spaningen vänder nu i en lite annan riktning.

Även om hungrande Drakhuvudet gick in i Eldens Vädur i april, är det först med Mars uppdykande i Fiskarna (där Jupiter redan befinner sig) som "början/slutet"-symboliken kickar in. Vädurens disponent ligger nu "fel" och betonar tecknet innan dess eget. 

Vad Rahu i Väduren därför förstärker är en Mars med Jupiter som ger någon slags "syndaflod" (Fiskarnas vatten) och tydningen blir därför att detta är en destruktiv period trots att Väduren borde stå för nystarter. Men Mars förstärkt av Jupiter är alltjämt upptaget med den undergång som måste föregå nystarten.

Mars är plötslig och stingande smärta. Som viktig del i ett transiterande komplex bör den göra sig förmärkt. Hände något omkring den 18 maj i år (utöver Ukrainakriget) som motsvarar någon slags acceleration av destruktivt slag?

Ja "Väst" intensifierade hjälpen till självhjälp (dödshjälp?) genom att lova Ukraina mer vapen och Joe Bidens första lass vapen passar in på astro-symboliken. 

Men redan den 13 april började Rahu agera med Mars som riktningsangivare och inte långt därefter följder USA:s inofficiella beslut att kriga mot Ryssland med Ukrainas soldater som mänskliga sköldar:

US promises more Ukraine aid

April 25, 2022

https://apnews.com/article/russia-ukraine-biden-kyiv-lloyd-austin-europe-3a8441a7b10c5786fe5fd7f841332697

USA gör detta tillkännagivande när kommunikéernas Merkurius just träder in i Oxen och hamnar under Den Stora Satans symbol, onda stjärnan Algol i Oxens 3e grad. Detta är en "generös" omkrets på ±2° relativt exaktitud. Solen befinner sig i krigarens tecken Väduren och Mars själv är ännu i Vattenbäraren. Detta är ELD och LUFT och så kan USA:s löfte beskrivas: ännu en "kreativ ritbordsprodukt".

Jämför förra inläggets upptäckt att av de tre äldsta träffarna rörde två galna européer och deras korstågskrig mot islam - nu väljer den politisk korrekta människan istället att hata Ryssen som fått känsla för en lite större kostym.

USA:s smygkrig mot Ryssland har en dignitet som bättre passar symboliken än svenska fjanten Hultqvist som åmade sig i Pentagon just dessa dagar där vansinnets Mars gick in i självmordets tecken. (Ja, Fiskarna har en mycket mörk sida också!) 

Från DN just den 18 maj och Hultqvist deklarerar sig om inte trygg på amerikansk mark så åtminstone inte "orolig". Himmelen signalerar i själva verket att han borde vara mycket oroligt för de dumheter Sverige givit sig in i.


Joe Bidens första utfästelse om vapen dateras 31 maj, under projektstartens NYMÅNE i Tvillingarna. Båda Sol och Måne disponeras nu av Tvillingarnas Merkurius som börjat gå retrograd och befinner sig GRADEXAKT MED DEN STORE SATAN (Algol i Oxens 3e grad). 

När detta händer har redan "VÄRMEBÖLJANS" signatur begynt (18/5) och krigaren Mars är i total konjunktion (±1°) med Jupiter i Fiskarna.

https://www.reuters.com/world/europe/us-provide-long-range-rocket-system-ukraine-official-says-2022-06-01/

Det ser alltså ut som att USA:s "rättrådighet" visar att den galna europén slutat utvecklas mentalt eller åtminstone i USA lever kvar på samma nivå som för tusen år sedan. Men nu är det inte korståg som eggar utan proxykrig mot Ryssen.

USA:s beslut att sända "vapen för en miljard dollar" annonserades lite senare. 

https://www.reuters.com/world/white-house-expected-announce-around-1-bln-of-weapons-ukraine-sources-2022-06-15/

Nu har "projektstartens" nymåne övergått i en fullmåne exakt när Biden lovar Ukraina. Det intressanta här är att just som Merkurius slitit sig ur Algols/Satans grepp så ger fullmånen istället en Måne/ett sinnelag som i Skytten plockar upp fundamentet: Jupiter i offrets Fiskarna tillsammans med krigsstödets Mars. 

Denna tragedi för Västerlänningen tycks rullas ut exakt efter en kosmisk plan. När slutade Homo Sapiens tänka? Enligt den romerske filosofen Plotinos "fungerar" astrologin enbart på dem utan kontakt med sin rationella själ, det vill säga slavar och kvinnor, eller i dagens formulering: de som inte fått någon utbildning (värd namnet) och enbart utvecklat en emotionell respons på livets tilltal. (Den här bloggaren tycker sig dock se att astrologin "verkar" i livet ÄVEN för dem som aktiverat sin rationella själ, men under tider av Eld & Vatten-krig tycks den inre rösten dränkt...)

Sammanfattningsvis. Det var återigen galna politikers hjärnor som var i brand, uppenbarligen ett lika troligt uttryck för de astrologiska varningarna som fysiska värmeböljor. Kanske hade Edgar Cayce rätt: människan TÄNKER sin verklighet och i den verkligheten ser HON sina synder projicerade på Solen som mörka fläckar.

 

Läsvärt i AB

Aftonbladet publicerar förtjänstfullt en professor i statskunskap som avslöjar Sveriges oskick och parodiska språkbruk när NATO-anslutningen drevs igenom  odemokratiskt och med rena propagandametoder. (Söker AB sona sina synder genom denna kvalitetstext? Det lät stundtals värre om vissa skribenter där än  t.o.m. i hök-Expressen.) 

Professorn skriver en utmärkt text om än typiskt akademiskt torr och det förvånande är att han arbetar vid Försvarshögskolan och har en så avvikande åsikt från de svenska politikerna. Det får mig återigen att tänka på statsministerns TEKNISKT svaga omdöme, Saturnus i Vatten/Fiskarna.

En granskning av Nobelpristagare visade trösterikt att denna sub-generationsplacering inte var underrepresenterad bland genier. Men en placering är bara en faktor bland många, och det är förmodligen väl om inte allt för mycket eller viktiga delar av horoskopet gjort sig avhängigt av en Saturnus i Vatten.

Ebba Busch är en annan av bloggens icke-favoriter som likt statsministern fötts med Solen i härsklystna Stenbocken men baserad på disponenten Saturnus i Vatten... Varför hon är så aggressiv och oförsonlig jämfört med Magdalena Andersson syns troligen på Saturnus position i Skorpionen. Mycket mer inflexibel än statsministerns Fisk-Vatten. I ena fallet en självrättfärdig dogmatiker och i det senare en lite väl lättledd person som kan ändra sina Saturnus-principer över en natt... Mörker resp. Ljus men båda kvaliteterna har sina respektive tillgångar och brister...


Tillägg samma dag

Bara två timmar efter att automatik petat ut det här inlägget skrivet dagen innan ankommer en BRA text av Kadhammar i AB. Han tycks ha övervunnit sin första instinkt att patriotiskt vifta vilt med NATO-flaggan och låter nu avsvalnad och mer kritisk till hela det svenska tokeriet. 

Faktiskt, han ger det inte oviktiga datumet 13 maj (se ovan) som dagen för Regeringens svammelrapport "Ett försämrat säkerhetspolitiskt läge"! Så de astrologiska transiterna vållade spasmer även i obetydliga länder.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/JxaqeR/sverige-vill-uppfostra-turkiet-om-jamstalldhet-i-nato

 

Inga kommentarer: