Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 9 juni 2022

Google tajtar till det amerikanska kontrollsamhället

I många år har bloggens intermittenta kommentarer i Googles Blogger-verktyg vidarebefordrats som GMail till den stationära hemdatorn. Men tålmodigt har jag nu väntat i dagar på att loginstrul skulle repareras av teknikerna på Google.

Jag använder aldrig GMails webbgränssnitt utan har betraktat en allt äldre Microsoft Outlook i bordsdatorn som en centraliserad och bekväm kontrollcentral för alla kommunikation.

Jag har helt enkelt vägrat gå med på tidens diktat: på en generation har IT-fascismen (en specialisering av Kapitalismen) format en ny typ av människoslav, upprotad och hemlös, lätt utbytbar arbetskraft som distanskontrolleras via smartphones. 

Stora delar av mänsklighetens livsstil har anpassats till mobilitet och t.o.m. de ambulerande tiggarna har vad jag vägrat skaffa: en smartfåne. Det ligger en frihet i att röra sig utomhus utan att ha växt ihop med denna handburna diktator. Folket på gatorna i Stockholm fyller mig ibland med förakt (särskilt de som helt tappat koll på hur de går och är beroende av att andra styr undan). Är mänskligheten faktiskt så här dum och lätt att sälja på varje nymodighet?

Är detta den västerländska Överhetens verktyg för att underblåsa en global flyktingkris? En kapitalistisk dröm att kunna styra alla människors cirkulation för att uppfylla tillfälliga målbilder? I nästa steg kanske nordborna måste fly sina hemtrakter när Klimatkatastrofen otippat gör "tillväxtområdet" Batteri-Norrland och kanske hela Sverige obeboeligt. Stannar Golfströmmen står en istid för dörren.

När jag slutligen forskade i datorns felmeddelanden visar sig Google ha lagt ned förmedlingsfunktionen av Gmail till externa epost-klienter under sistlidna NYMÅNE i "stationära" eller statiska Oxen. Detta Jord-tecken kan ses som den materiella ägandeinstinkten, att ha makt och kontroll över sitt kroppsnära territorium. Något djävulskt denna nymåne söker reducera individens rätt att organisera sin närmiljö efter eget tycke.


Denna nymåne fann jag så intressant att flera inlägg berört den på olika sätt. Det var en förmörkelse, en blodmåne och synlig speciellt i Nordamerika. 

I samband med mänsklighetens förmåga att kommunicera - Merkurius - visar sig här Satans, sabotörens sanna natur perfekt. Nymånehoroskopet har ju den onda stjärnan Algol i stationära Oxen gradexakt med Merkurius. Google kastar "onda ögat" på kommunikatörer som använder "oxiga" lösningar som gör dem fria i förhållande till Googles "världshärskarambitioner" (hus 10). 

Google påstår att försämringen är en nödvändig åtgärd för "säkerheten". (Låter precis som när någon amerikansk skumraskmyndighet med bokstavsbeteckning förklarar att det bara "är för ditt eget bästa"!

Så här låter alltid USA, specialist på reklam och falskspråk varje gång de drar åt snaran ytterligare över den fria världen. Kapitalismen påstår sig stå för frihet men ju närmare man synar detta system ju tydligare blir det att den verkar för maktkoncentration och diktatur! EU, själv på väg åt samma håll, söker bryta upp de amerikanska IT-jättarnas monopolpositioner men troligen till ingen nytta. Hela Västerlandet håller på att ta kål på sig självt.

I princip kan den amerikanska IT-fascisten Google diktera villkoren eftersom deras tjänster från början varit gratis och den vägen vunnit sig tallösa och underdåniga användare (1,5 miljarder gmail-användare säger faktarutan  som Google visar och som fortfarande den 9 juni påstår att tjänsten erbjuder vidareförmedling av e-post). 

Så här ser kriget ut mellan IT-giganterna Microsoft (vars storhetstid var under den gamla borddatorns välde) och Google som bättre representerar den globala Kapitalismen än Microsoft som var mer amerikansk. Detta har jag i flera inlägg antagit vara innebörden i synske amerikanen Edgar Cayces varning att början på Harmageddon ("världens undergång") är när kommunikatörer viker ner sig och börjar tjäna Mörkrets krafter! 

I hypnos uttryckte sig Cayce lagom diffust och symboliskt, men änglar eller kommunikatörer - merkurier - kan lätt knytas till både IT-jättar och journalister 0som sågs vika ner sig helt för påtryckningar från de mörka krafter som vill se Sverige uppslukat av USA, ursäkta medlemskap i "fredsalliansen" NATO. "Ryssen" har bara varit ett rött skynke. USA manipulerade enkelt de dumma svenskarna med den enormt långa erfarenhet de har av mördande reklam och allmän hjärntvätt.

*****

Vad om nymånehoroskopet i relation till Gmail-"förändringen"? Det finns mycket att säga om positionerna men två ingredienser är bestickande.

Saturnus är en nymåne i Oxen borde vara en säker "verksam välgörare". Saturnus är hemma i Vattenbäraren och indikerar en total herre över hela mänskligheten eller hela Luftrummet. Detta är en totalitär härskare. Kriget om kommunikationsrummet eller "etern" (som det kallades förr) ser ut att ha vunnits.

Men är det så? Med Djävulens stjärna och dess fasta grepp om Merkurius som intellekt och kommunikation kan man betvivla vartenda ord som den här Herren över Luftrummet uttalar! 

När Merkurius inte fungerar då gäller force majeure! Alla spelregler har satts på undantag. Det var därför jag knotade när Sveriges riksdag klubbade igenom en försämring för en viss typ av pensionärer under denna djävulskt dimmiga nymåne.

Sverige godtar förtidspension några år i förtid men inte något hyresstöd förrän tre år senare vid tidigaste pension. Med kortast tänkbara avisering flyttas plötsligt bostadsstödet fram ett helt år för alla förtidspensionärer av årgångarna 1958 och 1959. Så ser satanism ut: nyckfull och ointelligent i sin destruktivitet. Bättre politiker och utredare hade klarat detta systemskifte utan att med avsikt låta två årgångar svaga drabbas av ett årslångt svart hål i tryggheten.

Faktiskt, den klantiga statsdespotismen påminner starkt om diktatorn Google som nu river bort en tjänst som varit till nytta för alla som velat ha en kommunikationslösning som fångar upp både gmails och annan kommunikation. 

Dåliga tider är på väg.

*****

 


8 kommentarer:

Susanne sa...

Precis samma problem med e-posten drabbade mig häromdagen! Jag har också gmail och föredrar också att använda mig av ett e-postprogram. Men inte Outlook utan Mozilla Thunderbird. Det har funkat bra i alla år, men så började det komma felmeddelanden av och till, ibland gick det att komma in, ibland inte. Det hela började först den 2 juni, och min tanke var förstås att kolla om Merkurius var retrograd :-) Och det var den, men jag såg att dan efter skulle den stå still och sen gå framåt igen, och dan efter funkade det igen, och glad var jag, men det började snart krångla igen, och i förrgår var det tvärstopp. Efter en del sökande lyckades jag hitta orsaken, och det var precis den som du beskriver här ovan. Jag hittade infon på Mozillas hjälpsida och inte på Googles. Där stod hur man avhjälper det hela, och det var ju lätt när man visste hur man skulle göra, och nu funkar e-posten igen.

Men går det alltså inte att fixa i Outlook? I Thunderbird ska man gå in på serverinställningar och välja nåt som heter OAuth2 som autentiseringsmetod istället för Lösenord.
Thunderbird är gratis, och jag kan rekommendera det, om det inte går att göra ovanstående manöver med Outlook.

Men visst är det dåligt av både Google och Thunderbird att inte på något sätt meddela användarna om denna förändring! Och det där med säkerhet är förstås bara skitsnack. Rent djävulskap skulle man kunna kalla det för...

Seaward sa...

Jag bara gissar här, men med Thunderbird sitter man troligen redan fast i online-smeten = det nya kontrollsamhället och dess för användaren osynliga kommunikationsprotokoll, maskin-till-maskin, gränssnitt-till-gränssnitt..

Du fick igång mejlen för att du likt alla andra lockats att flytta ut i "molnet". :-). Det Google uttryckligen säger på en svårfunnen sida är att de slutat stödja inloggning från 3e partsklient via POP/SMTP-protokollet för datorinstallerade mejlprogram som fienden Microsofts.

Därav mitt rantande om att tvinga ut folk ur sina hem falla in den globala migrationen. Den rotlösa människan är ännu ett påfund av nyliberalismens dröm om alltings rörlighet för bättre effektivitet, lägre kostnader och mer åt de rika utan att de behöver jobba.

Högre makten nickar därför gillande åt IT-fascimens utveckling, att med handburna enheter + molntjänster tvinga massorna att i princip helt sluta tänka och kommunicera meningsfullt med varandra. Det är en civilisation i förfall som ägt rum, betydligt snabbare än Romarriket klappade ihop. Och ännu märker folk inte hur de själva är delaktiga i förfallet, de pratar klimatkris och andra externaliteter utan att kolla vad de blivit invärtes...

Jag har t.ex. inte en enda bekant kvar som idag orkar mer än en lakonisk mening ("skickat från min iPhone"). Hade intressanta mejlsamtal med åtminstone 5-6 stycken för 20 år sedan. Det är total celldöd i hjärnan i världen pga. informationsteknologin. Den borde förbjudas för vanligt folk och enbart användas till samhällsnyttiga funktioner.

Genom teknik som lockar folk till slöa en-radare (för att det är jobbigt att knappa på små knappsatser) och bara konsumera videoklipp håller man ett folk under strikt kontroll även i en demokrati.

Oj, en rant till.

Susanne sa...

Jag vet inte om någon molnflytt. Servrarna heter Imap för inkommande och Smtp för utgående.
Thunderbird presenterar sig som "en plattformsoberoende e-post och kalenderklienten baserad på öppen källkod, gratis för företag och personligt bruk. (...) alla kan bidra med idéer, design, kod och tid som hjälper andra användare." Det står också att Mozilla har slutat stödja Thunderbird (det minns jag att de informerade om häromåret men det hade hade jag glömt).
Det är alltså inte "fienden Microsoft" som ligger bakom, kanske det är därför som Google är så snälla att de nådigt låter gmail funka med programmet...

Jag loggar f.ö. i princip aldrig in på mitt Googlekonto. Nu när det krånglade med e-posten gjorde jag det, men aldrig annars. Har inget behov av det och har inte lust att bli ännu mera kontrollerad, just på det sätt som du beskriver här ovan.

Seaward sa...

Jag ska kolla in Thunderbird, verkar intressant, särskilt om man bara ämnar ha ett problem för brevhantering.. Fick dock intrycket att det är en klient där breven sparas i molnet (givetvis med löften om säkerhet utan när NSA eller annan amerikansk säkerhetsmyndighet ber att få ta en titt) och inte på användarens egen hårddisk.

Google blev ingen succé som medial plattform, det håller jag med om, och inte funkar alla deras tjänster heller. De har denna Blogger men jag kan inte gå från administrationssidans kommentargranskning (som jag nu får använda för att inte missa kommentarer sedan inga mejl vidarebefordras hem längre och jag aldrig kommer att använda gMails online-gränssnitt) direkt till replik här! Man ser ditt inlägg men det går inte att svara på det! Måste besöka bloggen genom "ytterdörren".som alla besökare för att kunna svara..

Eftersom jag gillar mitt gamla bordsdator Office Outlook tvingas användaren nu ut i 3 olika gränssnitt på nätet (alla Googles).. Rörigt. :-)
.

Susanne sa...

Lycka till, hoppas det löser sig med e-posten, och berätta gärna om du hittar någon info om att mejlen i Thunderbird verkligen sparas i något moln. Jag blev nyfiken och kollade lite på deras sajt, men jag kan inte se något om det där. Men jag är ju ingen expert på sånt heller...

Seaward sa...

Mitt strul är trivalt. Dock läste jag på om Thunderbird. Klienten sparar brev lokalt på egna datorn MEN också på en server (någonstans) - detta för att synkronisera kopiorna på flera apparater. Just som jag beskrev att makten tas över av IT-fascismen och användaren får mindre kontroll.

Dessutom, säger Thunderbirds information, skapas automatiskt alla dina brev på en server (någonstans) - för att kopior ska kunna synkas mellan de apparater du äger (mobil, dator m.m.) Det är IMAP-tekniken som möjliggör synkningen. Den äldre POP-tekniken (som GMail lade ner) laddade enbart hem mejl från nätbaserad tjänst vilket naturligtvis inte Google har någon lust att stötta - vad får de ut av det? De vill involvera användaren i sitt tjänsteprogram.

T-bird är således en hybrid men ytterst sett molnbaserad för alla som använder "vidarebefordran". Använd aldrig mejl för att spara dina privata och ev. ljusskygga funderingar! De transporteras då ut från din dator till molnet (en server någonstans)!
:-)

Min bordsdatorklient Microsoft Outlook fungerar på inget vis med IMAP-tekniken, trots att GMails anvisningar går att genomföra. Tillverkarna ser till att DÖDA gamla versioner avsiktligt för att tvinga fram mer konsumtion (åtminstone Microsoft).

Typ: byta "kod" för handskakning mellan sändare och mottagare från en programversion till nästa (och så lite kosmetiskt krimskrams för att övertyga användaren att något faktiskt hänt).

Det är mina få år inom IT som skapat misstänksamhet över vilka allianser som döljer sig bakom datorprogrammen, även om jag inte tänker något mer icke-PK än vad som redan skrivs på bloggen!

Det är blotta tanken som är olustig, att it-firmor på rad viker ned sig när amerikanska säkerhetsorganisationer kräver att "bakdörrar" byggs in i programmen så att USA kan spionera på hela världen via smartfånar och hemdatorer.... Orwells "1984" som förtäckt handlade om Sovjetstaten har paradoxalt även kommit att beskriva Västerlandet.

Ett bra sätt för den hemlighetsfulla är att använda gamla programvaror men tillverkarna har, som sagt, satt i system att tvinga användarna att uppgradera och den vägen sugas in i den globala övervakningen.

Det är framtiden som smyger sig på, men i den postkapitalistiska globalismen kommer övervakningen att användas mer hedervärt än nu. Det är min absoluta övertygelse. Vattenbärarens tidsålder visar organisation ovanifrån och inom mänskligheten (som i horoskopet ovan) men då utan någon betoning på Oxen eftersom ägandeinstrinkten / jordbundenheten inte längre är en hållbar väg. Mänskligheten tvingas bli luftblå Vattenbärare (ansvarstagare för det vatten-fysiska) som inte längre lever i det fysiska. Övergången till virtuella prylar är ju redan i full gång.

Susanne sa...

Intressant information för en "vanlig människa", alltså icke IT-insatt. Vad lite man vet... Blotta tanken är olustig, som du skriver, att USA tillåts spionera i stor skala på det här sättet. Inte visste jag och säkert nästan alla andra Thunderbird-användare att det var på det här sättet. Jag har inga ljusskygga funderingar "på pränt" i e-post vad jag vet. Mest trivialiteter, som för de flesta. Men rent prinicipiellt är det fel, oavsett vad som står i mejlen!
Jag kan bara hoppas att du har rätt i din övertygelse om framtiden.

Susanne sa...

Ojdå, nu blev det visst dubbelt. Det stod att det lästes in fel, så jag tryckte igen, så det var därför. Det har aldrig hänt förr... man blir nästan paranoid av funderingarna som dyker upp när man läser ditt svar här ovan... :-)