Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 9 juni 2022

IT-fascismen och de svenska myndigheterna

Tre viktiga myndigheter delar tydligen infrastruktur eftersom deras IT-funktionalitet klappat ihop samma dag. (Inga skrämskott om Ryssen, Sverige är fullt kapabelt att snubbla på sina egna fötter.)

https://www.aftonbladet.se/senastenytt/a/47pdeR/kronofogden-har-tekniska-problem

Ett lustigt sammanträffande med förra inlägget som noterade nymånen i Oxen som kommer att förpesta tillvaron för många under dess giltighet till nästa nymåne.

Men för Vattenbärarlandet Sverige är också Solens disponent Saturnus viktig och den trädde nyligen in Sveriges reella makthavarhus. (Det tionde makthuset är i bloggarens ögon bara skendemokratin, det är konungens gamla hus, det femte, som är Sveriges intelligens som ska hålla ihop allt, men vars Elit sedan länge ser till att gynna sig själva och inte representerar landet som helhet).

Läste att en planet aldrig blir tyngre och mer inflytelserik än när den saktat in på sin bana och förefaller stå blickstilla innan den går retrograd eller baklänges i zodiaken. Eftersom horoskopprogrammet knäpps på dagligen reagerade jag på symbolen R (retrograd) vid Saturnus - var den verkligen där igår?

Programmet har ett enkelt kommandospråk för att söka efter ditt och datt och så här enkelt och sjukt exakt var det minsann inte på jorden senast jag intresserade mig för ämnet! 

Range of search: 1.01.2022 - 1.01.2023
In steps of: 24h 0m 0s
Search for...:
sa.aqu & sa.s
 
Realization intervals (begin - end):
 1.06.2022  -  9.06.2022

Svenska myndigheter drabbas av Saturnus tröghet eller totalstopp det sista stationära dygnet innan myndighetsplaneten Saturnus "negativa bakåtsug" sätter in. I sanningens namn går ju bankkartellens Swish-projekt sönder varje månad men tre myndigheter på en gång smäller högre.

Under samma stationära Saturnus skonade också Morgan Johanssons politiska karriär och det blev ingen misstroendeförklaring... Det kommer säkert fler förtretligheter för Sverige med Saturnus som sanningssägare om vad det här landet fifflar med under planetens transit genom Vattenbäraren (Saturnus är fientligt inställd till Solen vilket gör Vattenbäraren paradoxalt och svårbegripligt som soltecken. 

Eftersom Solen naturligt härskar i 5e huset är därför Sveriges öde under denna transit dubbelt problematiskt. [Viskning: klarar inte ens att kasta sig i USA:s trygga famn utan att råka i bråk med Turkiet...]

 

Se även:

https://siderisk.blogspot.com/2014/02/stillastaende-planeters-tunga-inverkan.html


PS. En ukrainsk programmerare skapade en kapabel och generös gratisversion av astrologiprogrammet ZET. Upptäckte det runt bloggstarten men använde ett ålderdomligt program under bloggens första år, innan jag insåg fördelar med ZET, snyggare kartor inte minst.

För för bara några veckor sedan bytte jag till ZET 9 Lite som legat och skräpat på datorn i fyra år (och hade några år på nacken redan då). Jag gillade det sämre än ZET 8 trots mängder med nya finesser.

9an är ändrad i hur den hanterar logiken kring tidszoner och nu rent felaktig för svenska användare (och kanske andra nationaliteter). En seriös bugg gör att Windows systemtid vid sommartid (CET, Daylight) inte snappas av programmet som tror det är CET året om i datorn enligt ett konstant felmeddelande i inställningen för "grundinställning av platsen för ZET-installationen". Windows har inga problem med sommartid.

Lyckligtvis har knappt några kartor påverkats eftersom gamla ZET 8 "fattar" och startar upp med sommartid (+2 rel GMT). Jag struntar i 9an även om problemet skulle ha lösts de senaste fyra åren, och återvänder fr.om. nu till den äldre versionen . Vill inte riskera några felaktiga ascendenter pga. sommartidsbuggen i 9an. Dessutom såg 9ans databasgränssnitt rörigt ut.

Också detta är en så typiskt upptäckt under denna Nymåne i Oxen med Satansstjärnans bedrägliga hånflin invid IT-systemens Merkurius! (Se föregående inlägg.)

Inga kommentarer: