Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 8 juni 2022

En politisk vildes signatur?

Jag kallade Ebba Buschs kupp i Partiledardebatten utpressarfasoner, vilket utmärkta Susanna Kierkegaard antingen själv såg - två dygn senare - eller också tillhör bloggens smygläsare (kopiering är ju den högsta formen av smicker). Väl bekomme i så fall. Kopplingen till maffiabeteende låg nära till hands eftersom jag använt tanken om Sverigehoroskopet bara ett dygn före min impression av Busch som den väsande ormen i paradiset.

"Erbjudandet var ett förtäckt hot"

På ett sätt kan man se också f.d. vänsterpartisten Amineh Kakabaveh som en utpressare som i exil i Sverige satt sig på tvären i riksdagen och nu som "politisk vild" driver en alldeles egen agenda. 

Hon fick tala ut på radion häromdagen och jag tyckte mig höra en mycket sofistikerad tänkare, vad man än tycker om "inbäddade lobbyister" i Sveriges regering. Fredrik "Stridshingsten" Reinfeldt förebrådde vid något tillfälle särartsintressen vilka distraherade något statligt ärende. Kakabaveh är om någon ett levande särartsintresse i riksdagen, fast med smidighet nog att inte direkt låta som en maffia-utpressare.

Väljer man det synsättet borde förstås väldigt många politiker sparkas, Sverige är landet som favoriserar egoism (bygga sitt eget varumärke) och allas kamp mot alla (kapitalism). Den Rike Mannens socialdarwinistiska världsbild har förgiftat Sverige djupt in i nationalsjälen, vilket landets horoskop tydligt visar. En grupp (Vattenbäraren) i de favoriserades femte hus tar allt, och lämnar just ingenting åt samhällets minst gynnade, de som undanhålls "nätverkandet" genom t.ex. sin invandrarbakgrund.

Hur som helst beslöt jag undersöka saken. Kakabaveh lät påfallande medveten och bortom svår brytning hörde jag ett vitalt medvetande konstruera sin språkliga kommunikation med avancerad meningsbyggnad. Men så livfull var hennes ande att meningarna inte alltid var kompletta. Halva ord svaldes. Men det gick inte att missa tankehöjden i hennes funderingar kring det hotande misstroendevotumet mot Morgan Johansson.

 

Astrologiprogrammet saknade staden Saqqez i Iran,
vilket inte spelar någon roll när födelsetid saknas
 

Slarvigt språk skulle kunna härledas till snabba Merkurius i Skytten, det tecken där planeten sägs vara svag. På grund av tecknets "jupiteriska" expansivitet slarvar Merkurius i detaljerna men gör ändå gott ifrån sig eftersom sinnelagshoroskopet placerar Jupiter som en ärlig välgörare i sociala och välvilliga Vågen. 

Men Kakabaveh har också motsatsen till Adolf Hitlers aggressiva Mars+Venus i Väduren, och den överhettade mentaliteten (Luft = intellekt) drar mot extremism, till och med om saken är god.

Chansen är hög att Månen ännu befinner sig i Vattenbäraren (dess position under 3/4 av det här dygnet). Därmed upprepas en indikation om "extremism" på två ställen. Detta år är den ambitiösa-gränsande-till-hybris Rahu / norra månnoden i samma tecken som psyket/sinnet. Eftersom Vattenbäraren står för intellektuella modeller för god mänsklig samlevnad, samhällsmodeller, ideologier, med mera, ser man särartsintresset "Kurdistan" trycka på i politikerns sinnelag.

Och förklaringen är enkel: hon har inte bara blivit politisk vilde i riksdagen, hon är också exiliranier. Och detta är ett uttryck för den "sociala utstötningen" (även om "exil" oftast förknippas med 12e huset i horoskop med känd födelsetid). Ett utfalla av mismatchen mellan Luft/Vatten bloggaren inte stött på värst många exemplar av. 

Den enda som inte vill ingå i det lysande sammanhang som Eld + Luft normalt bildar, är identitetsmarkören Solen som inte alls fungerar med Vattenbärarens sociala struktur när den står i nej-sägaren Skorpionen. (Skorpionen är en nej-sägare eftersom solen här lägger all kraft på att rädda från Döden, ett av Skorpionens nyckelord. (Svenska wikipedia säger att hon flydde Iran pga. hot om dödsstraff, vilket förstås är en så tydlig illustration som någon av en dödsmärkt Skorpion i en horoskopkarta som i övrigt har en vitt skild orientering som snarare pekar på den supralunära (andliga) verkligheten.

Skorpionens kända koppling till "sex" är typiskt Vattenelementets enda lösningsförslag: sex för att föra arten vidare som en skitlösning eftersom Döden är ofrånkomlig, inskriven i zodiaken eftersom den är en del av Kretsloppet som de fallna människosjälarna trasslat in sig i. (Luft står för socialt mingel som människa men representerar också den rena andevärlden, speciellt i i kombinationen med Eld).

Jag gissar att Kakabaveh landat i Sverige som en följd av Irans revolution och västerländskt degraderade livsstilen (med shahens överdådiga livsstil som stående inslag i svenska veckotidningar). Ayatollans revolution i Iran 1979, när Amineh Kakabaveh var liten flicka påminner om Sverigehoroskopet. Redan vid dess start 1974 påminner det starkt om Nyliberalismens orättfärdighete och den Rike Mannens extrema korruption, trots att denna ekonomiska doktrin sägs effektivt ha dragit igång när Margaret Thatcher smittar Ronald Reagan - och den Stora Satans inflytande över världen ledde oss till nuvarande världsläge. 

På samma sätt som Sverigehoroskopet förutspår Kakabavehs karta att en andlig revolution (Eld + Luft) står för dörren i Iran, men hennes närmiljö präglad henne till en "kurdisk identitet" vars separatistiska vilja inte tolereras av Iran. (Västerlänningarnas klantiga uppdelning av regioner under sin mest flagrant impieralistiska period). Hannes identitet i livet blir som den avvisande typen av Skorpion och hon kan inte höja sitt medvetande till Upplyst Tanke (Eld + Luft) och utan reagerar som en som vägrar, invänder --- och flyr fältet för att bevara livet som en naturmänniska förstår det. 

Bloggen har noterat flera kända födslar i Skorpionen där instinktens Vatten/intellektuell Luft krisar genom att Skorpionens härskare Mars befinner sig i Vågen. I praktiken "förlorad balans i vågskåldarna" efter som livskraftens Sol drivit förbi Vågens position och Mars lämnas kvar att kämpa för att ens upprätthålla balansen, t.ex. Maria "Bitterfittan" Sveland som tycker staten ska ta hand om hennes barn. 

Homoaktivisten Jonas Gardell är ett omvänt exempel (Solen i Vågen, Mars+Venus i Skorpionen) på det här famlandet mellan Sol-identitet och dess fundament som trixar och trasslar för att rationalisera vad Himmelen signalerar som en "blå-grön röra". Rationell själ ur stånd att hantera en irrationell psyko-fysisk böjelse. Fenomenet är vanligt i horoskop och ger inte alltid några större problem. Rationaliseringen kan ev. upplevas i tendensen till "små vita lögner".

Man kan därför säga att den här brytningen mellan Solen/identitet och Månen ("folket" som en näraliggande  grupp) indikerar ett rätt svårt fall av utanförskap. Månen --> Solen är en förenklad bild av hela livslinjen så utanförskap och "vilde" utan hemort tycks vara det externa resultatet av denna svårare form av "dissociation".  

Men här är det märkliga: MED DETTA FÖDELSEDATUM ges en fullständigt främlings livslinje (även i identitetsfrågor) under det att svenska Wikipedia säger: "Kakabaveh är av kurdisk härkomst. Hon har själv sagt att hon inte vet vilket år hon är född." 

Den här varianten av "Verkligheten imiterar dikten" måste vara sällsynt! Men jag har vid något tillfälle nämnt brittiske (väst)astrologen Geoffrey Cornelius som diskuterat hur helt fiktiva horoskop (baserade på data som visat sig felaktiga) ändå har en kuslig förmåga att stämma. Som kartriktning är astrologin tydligen så suggestiv att man lätt ser "förklaringar" även med fel underlag.

Teckenkombinationen har ibland setts uttrycka sig enbart intrapyskiskt. Ett fall från bloggens tidigaste år var mediepersonlighet som kom ut som före detta skolgårdsmobbare (Skorpionen riktar gifttaggen utåt mot hela den sociala skolgårdsmiljön). Senare har jag noterat fallet Lena Mellin vars märkliga politiska kommentar ibland är lysande och fristående och ibland ljummet mästrande läsarna om "rätt åsikter" i Aftonbladet. Där tycks homosexualitet förklara "utanförskapet" eller "vilden". 

*****

Bonusspaning

Med tiotusen sparade kartor (knappa 20% har känd födelsetimma) borde underlaget ge åtminstone några jämförelseobjekt med Kakabavehs fundamentala:

Saturnus "fallen" i Väduren och dess fundament Mars likaledes klassad som "svag" i Vågen, samt Solen i Skorpionen (åter med Mars som fundament). Dessutom Månen i Vattenbäraren, med svaga Saturnus svag i ego-Väduren, vilken tydligt märks i Kakabavehs särintresse, det kurdiska folket.

Detta är hela fem placeringar eller sökkriterier och behändigt nog anmäler sig förutom referensobjektet bara fem födslar som av skilda anledningar hamnat i samlingen födelsedatum. Det är Tidens herre Saturnus långsamma rörelse och samlingens fokus på 1900-talet som gör de alla är från 1970, den politiska vildens år.

  • Peder Lamm;4.12.1970;12:00, chefredaktör Connoiseur, skattesmitande snobb som anser sig för god att läsa bloggar
  • Jan Richard Andersson;5.12.1970;12:00, moderat riksdagsledamot
  • Anonym;5.12.1970;12:00, mänskligt livsöde beskrivet i kvällspressen, blir mordisk och elak och extremt lättirriterad av pms
  • Ulf Ekberg;6.12.1970;12:00, nyrik fåne, en gång göteborgsstreber som fick flera världshits med gruppen Ace of Base
  • Amineh Kakabaveh;6.12.1970;12:00
  • Mark Reckless;6.12.1970;12:00, konservativ brittisk parlamentsledamot

Just snygga "tidstvillingar" till referensen, de är knappast vänsterpartistiskt lagda någon av dem. Faktum är att hennes födelsedag mycket väl kan vara fel, givet att "tidstvillingarna" alla är inskränkta borgare. Återigen tycks det (som i fallet Ukraina eller högermediernas senaste militärexpert) vara demoniska girighetens Rahu som skruvar upp intensiteten för högt.

Hennes förflutna som socionom och kämpe mot patriarkala (iranska) strukturer på sekulär svensk mark stämmer dock bra med "sociala utstötningen" om man placerar henne på de utstöttas sida. Problemet med astrologin att det är så svårt att avgöra på vilken sida av signaturen man står. Uppenbarligen är Peter Lamm och de andra träffarna högertyper och åtminstone indirekta mobbare (i Lamms fall försöket att markera distans från pöbeln, som garanterat inte är finsmakare, vad saken än rör.)

Geoff Cornelius har helt rätt, många horoskop innehåller så tydliga inslag att de "stämmer" även om det inte bygger på subjektets verkliga födelsedata! Förklaringen (som Cornelius vacklar lite kring) är förstås Platons insikt om att Idéerna bor i en tidlös högre verklighet och att kroppslösa Idéer kan ligger lagrade i tjocka skikt så att man skymtar en del fakta just genom allt Allt i Alltet är varandras speglar.

 

PS. Bara timmar efter den här publiceringen har AB snott ihop en bakom betaldörrs-special på ämnet Kakabahev (säkert slött plockad från nätkällor), komplett med "politisk expert" som likt det här inlägget pekar ut en slags extremism: "utnyttjar det politiska systemet för egen vinning". 

Nå, det ligger i tiden och en döende civilisation att alla stjäl från alla, för här går det knappast att tala om tillfälligheter. Inte en gång till. Det är en ren konceptstöld och det ser faktiskt ut som att Aftonhoran bekräftar vilken infam kapitalist som fattar tidningens beslut och indirekt erkänner att Sideriska siktet via astrologin ger perspektiv som murvlar själva, i säng med Eliten och kära i ordet "riksdag" och "demokrati", inte vågar se.




Inga kommentarer: