Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 28 juni 2022

USA:s nya abortpolicy

 


Horoskopet för den eliminerade aborträtten i USA är vederstyggligt bara för svårt sekulära länder som kommit att värdera egot högre än livet självt. Så ingrott är den västerländska egoismen att särskilt Sverige nu aldrig kommer att följa USA, även om vi gärna dödar via vapen som vår allierade. Dubbelmoral och hyckleri är en utbredd sjukdom i världen och frågan är om Naturens "värmebölja" kommer att bränna människan ren invärtes under kommande år...

Vid ett antal terrorattentat som undersökts på bloggen visade sig alla (utom ett, om jag minns rätt) ta terroristens parti, horoskopen gav klartecken för att gärningen var i linje med Universums vilja eller hinduernas Dharma. 

Så vem blir förvånad att horoskopet för Högsta Domstolens beslut i abortfrågan också anknyter till vad Universum vill se människan växa upp och inse? Det är intressant att se hur astrologin i "Pro Life"-frågan återigen använder Eld och Vatten - särskilt Vatten - för att illustrera liv i den lägre, biologiska bemärkelsen. 

Kontroversiellt domslut under ett episkt Eld/Vatten-krig

Högsta domstolens beslut gäller fr.o.m. det dygn då beslutet fattades, horoskopets ascendent representerar därför dygnet som fröet till det beslut som ligger pre-formerat i tiden. Tekniskt påminner förfarandet med Sveriges nationalhoroskop där midnatt gäller för nationens (pånytt-)födelse eftersom kommunikén daterats till den 28 februari. I HD:s domslut anses också dagen (24 juni) det viktiga, inte timma eller minut när beslutet klubbades under dagen. Visst finns en godtycklighet i astrologins skiftande bruk, men det är bara kartritningar och allt är öppet för diskussion...

I öster stiger den Stora Välgöraren Jupiter i sitt negativa (värnande) härskarläge i Vattentecknet Fiskarna, men horoskopets atma karaka (själens signifikator) är Mars i samma tecken, längst fortskriden av alla planeter i 28e graden. Jupiter är "pro-livet" på den biologiska nivån, detta är en av astrologins mest välkända teser. Det intressanta är att domstolens innerligt kända önskan tecknas av mördaren Mars som "själens signifikator". 

Det går bara att tolka detta på ett sätt: den gamla fria aborträtten DRAS TILLBAKA eftersom Mars är en verksam välgörare för Vattentecknen i öster. Den representera tändstiftet, sexualdriften som kickstarten för ett nytt biologiskt liv. Mars har här inte rollen av en illgärningsman, soldat eller mördare - den symboliserar en del av livsprocessen själv. Det är alltså ett alltigenom positivt budskap som ges av Fiskascendenten, till skydd för "samhällets förlorare" - de nyformade foster som annars skulle ha aborterats av människor som vill njutningen men inte ansvaret med sitt gudomligt-kreativa medansvar på den biologiska nivån. 

"Medikaliseringen" och förvärldsligandet av livets kretslopp har gjort västerlänningen demonisk till sitt väsen och Sverige som extremisten bland länder har förlorat mer begåvning än något annat land. För en gångs skull visar USA prov på att ha bevarat en äldre tids respekt för Dharma. 

Tittar man på 9e huset för samvete, religion och filosofi - "det högsta goda" ett horoskop kan kasta ljus över, så är ägs detta av den verksamma välgöraren Mars, som således från 1a huset binder ihop domstolsbeslutet med Dharma: "pro-livet" är den korrekta hållningen för den som ämnar idka sexualitet. Beslutet är i harmoni med Universums diskreta (men existerande) lagar.

Det är bara att beklaga "religionsbefriade" och degraderade feminister som tycker samhället ska ta hand om era barn när ni knullat runt några år i ungdomen. Vår kultur har nått det absoluta bottenläget. 

Intressant stämmer beslutet I USA väl överens med den stundande Vattenbärarens tidsålder. Under den dekadens som Väst inlåtit sig i, speciellt efter "det vilda 1920-talet" när Första världskriget hade grusat alla tankar på någon högre mening med livet, har låga instinkter - VATTEN - drivit människan. 

Värst syns det i Rovkapitalismen som enbart är kortsiktig fyllnad av hungerkänslor hos degraderade vd-typer och de tallösa skadedjur - "me too"-typer - som hakat på de stora varumärkena i hopp om att få en smula av den onde rike mannens överflöd. Människan har allra minst burit sitt Vatten utan tvärtom som en herrelös skuta dragits med i våldsamma underströmmar. Med Vattenbärarens tidsålder kommer återigen LUFT - reglerande principer och intellektualitet - att styra över den låga begärsnaturen som gått överstyr i den mänskliga existensformen.

*****

Intressant är att domstolen beslutar under den sällsynta "värmeböljans signatur" (avhandlad flera gånger under senaste veckornas inlägg). Under den signaturen inträffade även skjutningen på homoklubben i Norge Den verkligt receptiva ser naturligtvis en tematisk koppling mellan händelserna. Fri aborträtt brukar gå hand i hand med allsköns andra avvikande sexuella positioner.

Men detta horoskop, med Mars/Jupiter i 1a huse, som bas för Månen (moderskapsprincipen) och Drakhuvudet ger alltså  ett hett krig mellan två element som vållar våldsamma urladdningar och sjudande humör. Det är dock ingen tvekan om att den Osynliga Naturen (Vatten) representerar det rätta. Vatten söker släcka Elden som här beskriver en demoniskt egoistisk modersprincip. Egotecknet Väduren får mothugg från Domstolen som tar parti för den Osynliga Naturens vilja till påfyllningen av mer biologiskt liv.

För t.ex. den senantika nyplatonismen var nu Vatten bara en vaxartad avbild av det Liv som i dess verkliga form tillhör Eldelementet. Sett ur det metafysiska perspektiv sekulära djävlar i Västerlandets tror sig ha skrotat, är det Solen som står för den ultimat livgivande källan, och typiskt nog också symbolen för Barnet. Modersprincipen Månen kopplats därför till Solen. Det är Barnet eller snarare dess ännu inte födda Själ (Solen som atman) som hemställer om ett moderliv (Månen) som kan hjälpa själen till ny upplevelse av det lägre livet här på Jorden.

Morgonradion P1 de 28 juni låter "Pro-Life Barbie", en kvinnlig amerikansk abortmotståndare tala om det färdiga barnet - DNA och fingeravtryck och allt - redan i konceptionsögonblicket. Det lät slarvigt tänkt men är i princip korrekt. Solen bör betraktas som fröet som sedan ges en trygg plats att utvecklas i Månen/moderlivet. Fingeravtryck kanske inte finns i livet i spermien men de kommer på plats tids nog, när den lägre naturens processer utformat fröets innehåll.

I horoskopet för Högsta Domstolens beslut står Barnet eller snarare Atman i just blueprint-elementet Luft (i Tvillingarna och det skyddade moderlivets 4e hus). Solen i Luft presenterar en varelse i andevärlden, som t.o.m. är bortom Livet / Elden. (Solen är förstås Eld och indikerar att andar är synliga för varandra, på sin egen nivå bortom jordisk existens).

Häri ligger det sekulära västerlandets största brott mot Universum: förnekelsen av andarna! Redan bibel-Jesus varnar att den gudomliga världen tar allsköns överträdelser med ro - förutom hädelsen mot anden (läs: andevärlden). Den människa som vänder sig mot sitt eget fundament kommer inte att få någon förlåtelse. 

Ateism ger således dålig karma oavsett hur den överförenklade människan försöker åberopa "mänskliga rättigheter" som något pseudo-gudomligt. Sveriges förnekelse av allt utöver biologiska processer är ett våldsamt första misstag och leder till fler och flera dåliga åsikter som alla bygger på den första felaktiga tanken. Men vilken chans hade folket? Landet lyckades aldrig bli riktigt bra på nånting och byter numera ytliga åsikter som en sociopat eller marknadens lydiga slav.

Solen spelar därför en otippad viktig roll i horoskopet för upprivandet av den gamla abortlagen. Solen indikerar "blåkartan" till Månen+Drakhuvudets förhöjda begär att släppa in nya andeformationer till Livet i Eld. (Notera att dessa är steg som föregår det lilla livet i moderlivets Vattenvätska). 

Väst har i sin "scientism" och fixeringen på futtiga teknikaliteter tappat i princip all verklig kunskap - den som börjar med en blick för helheten. Varje abort som blockerar en andesjäl från att fullfölja sitt öde på Jorden är en mänsklighetens förbrytelse mot Livets principer och Universums vilja. 

Som tur för de fallna människorna att Universum liknar ett system som "omkalkylerar sina förutsättningar i realtid". Det vill säga, var abort förändrar spelplanen (som inbegriper många själar) och tvingar Universum (på lokal nivå) till ny taktik eller t.o.m nya strategier. Universum når det Goda trots människan. Harmageddon eller Utplåningen är en sådan strategi som människan nu står på randen att trigga - ytterst sett för hennes förkovran och tillnyktring. 

Den synden är varken större eller mindre än en enskild abort. Magnituder är nämligen en psykvilla, i den verkliga verkligheten är mätbarhet tecknet på total ignorans. Dharma är objektiv och principiell. Den utgår inte ur vår relativistiska värld och dessa glidningar mellan "mer" eller "mindre". 

Detta finner den dekadenta Västmänniskan rimligen ohyggligt. Insikten framtvingar nämligen både ändamåls- och handlingsetik och omöjliggör i princip det dekadenta halv-liv som människorna kände det. När världen inte längre tvingar ut befolkningar att bli lönsamma åt någon annan som kammar hem övervinster, kommer världen istället gradvis att populeras med allt mer bildade och kunniga människor. Intressena kommer att skifta och en verklig mänsklighet kommer att slå ut dessa halvapor som världen idag består av. "Klimat-Greta" är en av de tidiga "aliens" som förbereder den Splittra av mänskligheten som kommer att få klartecken att fortsätta på Jorden efter Undergången.

Den som tänker klart kan således inte protestera mot Ryssen eller mot NATO-anslutning och samtidigt vara för fri abort - "no questions asked". Västerlänningar använde möjligen abort som ett bekvämt preventivmedel eftersom de redan låtit sig hjärntvättas att tänka på sig själva som Statens eller samhällets egendom och egot nu söker "tjäna" något inom detta inpräglade beteendemönster där Staten t.o.m. underblåser befolkningens egocentrering eftersom Överheten tjänar så bra på okunniga undersåtar. 

Det är alltså slut med sådana civilisationsbyggen nu. Det ska bli genuint intressant vad Sveriges "lilla död" med början redan i november i år kommer att resultera i. Forcerar USA in Sverige i NATO trots trilskande Turkiet bara för att kräva svenska soldaters liv i ett krig någonstans?


Inga kommentarer: