Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 30 juni 2022

H&M och abortpopulism

 


Vissa storföretag saknar sund självinsikt och försöker profitera på händelser i tiden. Helmersson som styr H&M lovar gratis abortresor för anställda i USA. Jämför med hur fallfärdiga byggnader fått rasa över företagets sömmerskor i de fattigare länderna och detta i modern tid och inte den europeiska kolonialismens eländiga era...

Det unkna feministiskt färgade jippot kommer samtidigt i tiden med Magdas svek mot minoriteter i Sverige och övertydliga val av USA som bästis. Detta stämmer väl med Helena Helmerssons horoskop som föddes med Mars i Väduren, den impulsiva opportunist som bara häromdagen gick in för en tid i sitt utagerande hemmatecken.

Föregående inlägg förklarar väl problemet hos denna direktörstyp. Makthungrig, opportunistisk och samma inre glappkontakt med sinnets/Månens fundament som hos sexbrottslingen R Kelly och Magda "USA" Andersson. Precis som hos Andersson är det en suspekt indikation när maktorienterade Stenbocken förlorar kontakten med sitt fundament Saturnus. Hos Helmersson är skadan påtaglig eftersom hon föddes med Saturnus moraliska ryggrad kapad och dysfunktionell till följd av demonen Ketu. 

Det faller naturligtvis inte de drabbade i smaken, men man kan tala om att hela grupper av världens befolkning följer och med sina liv illustrerar Världssjälens formsvackor. Själen är fånge i ett system och dessutom ett rejält avslöjande system.

Det finns högpresterande "subgenerationer" (eller åtminstone tidpunkter) och så miljoner och åter miljoner människor som anländer till världen med blindfläckar. som tecknas av himmelen. Det är när folk ur sådana generationer intar maktpositioner en värre och sämre värld resulterar... 

Se bara de miserabla politiker som f.n. styr Sverige. Himmelens utfall blir naturligtvis än värre om en nation redan arbetat upp en fet dumhetsfaktor, som Sverige har gjort. Då lär omvärlden märka vart landet är på väg. Hemma i akvariet märker småspiggen ingenting ...

Helmersson tillhör den hycklande typen som lägger maximal kraft på att presentera en snygg och välordnad yta och tror moral är ett attribut att "grönmåla" sin produkt med. Detta förödande sociopatiska drag kan utläsas av ett sinne som vill en framgångsrik Jupiter-ytan (Stenbocken har allt med yta att göra och inget med själen att skaffa). Samtidigt är fundamentet Saturnus i 6e olyckshuset undertryckt, dels genom "sjätte-relationen" eller 150-gradersvinkeln till Månen. Dessutom är Saturnus skadad av huvudlösa Draksvansen. Kvinnan är principlösheten inkarnerad men döljer det för sig själv och omvärlden. 

Möjligen möjligen, är hon medveten om en brist på autencititet och ser en fiende i sig själv, men världens applåder, statusposition och yttre framgång (Jupiter i Stenbocken av alla tecken) gör att hon på något sätt lever med denna dubbla natur.

Som redan sagts: i ett obskyrt kneg hade kanske den här medfödda bristen aldrig ens märks, men när makthungern skördar framgångar exponeras också själens brister... Ur det här sinnelagshoroskopets perspektiv är makthunger (Rahu) benägen att ställa till det för sig. Rahu i "förlustens" 12e sektor blir en blindfläck för den här typen av sinnes blindfläck och därför en stor risk. VD:n förstår troligen inte ens hur terminalt sjuk hon är till följd av sin äregiriga natur.

 

Se också, från 2020: H&M behövde 7 veckors betänketid för lite ordbajs.


Inga kommentarer: