Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 29 juni 2022

Det skändligt svekfulla landet (NATO-anslutningen)

Skribenten Olle Svenning ger en känsla av den avgrundsdjupt svekfulla svenska regering som säljer ut tidigare löften för att få till ett överilat äktenskap med USA. Texten är så dramatisk att Aftonhoran inte vågar ha den på förstasidan ens fyra timmar innan dunkel logik rensat bort den. Få kan ha hunnit se texten...

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/pWwwO6/olle-svenning-om-turkiet-och-nato

(Tillägg. Nästa dygn är blänkaren tillbaka på första sidan, den kapitalistiska Algoritmens vägar äro outgrundliga.)

*****

Det är andra skandalen på några dagar. Staten visar sig också negativt särbehandla inte bara förtidspensionärer som härdat ut under fattiggränsen i väntan på hyresbidrag fr.o.m. 65 år - något som drabbade bloggaren när rätten till hyresstöd flyttades fram med ett helt år. Den lömska staten undantar nu även en serie pensionsavgångar mot 1950-talets slut från skattesänkningar.

Sverige har blivit en grotesk stat som inte klarar att justera systemen smart utan att sätta utvalda grupper förlorare i kläm. Det är verkligt usla politiker som inte går i land med att hålla emot framväxten av ett 1800-tals-Sverige (De Fattiga och De Rika) bättre än så här. Banker som inget hellre vill att få folket att skuldsätta sig, de får hur mycket stöd som helst.

Läsbart bara några timmar innan Bonnier klassade nyheten som "premiumläsning" och satte bakom betaldörr.

https://www.expressen.se/ekonomi/pension/fodda-1957-och-senare-gar-miste-om-lagre-skatt-pa-pension/

Är detta en demokrati som bara i korta glimtar låter befolkningen få läsa viktiga nyheter som berättar sanningen om vilket land de bor i och röstar på som om det var en demokrati?

Den svenska socialiseringsprocessen, som gör en människa till städad och lättstyrd samhällsmedborgare, är döden för hennes själ. Processen passiviserar och skapar en självisk och materialistisk människotyp som enbart ser till sitt eget (se inte minst moderata Täby och skandalen där kommunen liter sina rika bygga privata badbryggor och ett fall t.o.m privat helikopterplattform på gemensam mark). 

Dessa pensionsförsämringar och framflyttade gränser för samhällsstöd (t.ex. hyreshjälp) för de som fallit tidigare genom räknenissens kalkyler för Arbetslinjen (väl maskerat slaveri) visar hur Vänsterpartiet med sitt krav "1000 extra åt landets växande mängd fattiga" - att partiet blivit grundlurade av Magda & Kompani. 

Det finns därför ingen anledning att vara tacksam för det lilla som återstår av samhällets välfärdssystem. Bloggens många inlägg om Sverigehoroskopet och dess elitzon är sannare än jag någonsin anade då djupstudierna av nationalhoroskopets implikationer i verkliga världen inleddes för x antal år sedan.]

*****

Hur stod då planeterna när Sverige slutligen kapitulerade för Turkiets utpressning och förvandlade sig till ett ärelöst och skamligt land?

Närmast en tidpunkt för Sveriges oerhörda svek kommer BBC som uppger följande om Madrid-mötet:

'Ankara has accused both Finland and Sweden of hosting Kurdish militants. The Nordic states agreed late on Tuesday to "address Turkey's pending deportation or extradition requests of terror suspects expeditiously".'

Normalt sett används ögonblicket för tillkännagivandet, men jag tror läsaren kan hålla med om att det är detta ögonblick som är själva sammanbrottet för Sveriges framtid på Jorden.

Tidpunkten är ungefärlig och bygger på att The Guardian publicerar ett säkert i stort färdigskrivet material tjugo i nio, brittisk sommartid. Säg att saken stod klar fyrtio minuter tidigare. Madrid har centraleuropeisk sommartid (+2) så Sverige säljer ut sig runt 21.00, lokal spansk tid. Detta kan stämma med "sent på tisdagen", det är just solnedgång och delegaterna ville väl få slut på arbetsdagen.

21.00 ger Skyttascendenten som alltid indikerar att något tillväxer eller expanderar och när Turkiet accepterar Sverige och Finland är detta en expansion av NATO. 

Men ascendenten är inte det intressanta här, utan NYMÅNEN i Tvillingarna som händelsevis hamnar i händelsehoroskopets partnerskapshus. Ascendenten bekräftas perfekt av var projektstartens nymåne placerar sig.

Men att det är en ärelös och skamlig allians framgår också av samma nymåne, vars disponent eller grundval är Tvillingarnas Merkurius, här i solida och "trygga" Oxen, men i 6e huset för Fienden eller Olyckan. En makalöst vidrig kapitulation från team Magda, bara för att hon nu var i position att trampa på tidigare löften gentemot kurderna. Så beter sig en opålitlig människa. En del tror kanske att politiker sysslar med "realpolitik" och undantas från KARMA, från Universums morallagar. Så är det inte, men effekten av illdåden syns tyvärr först i senare liv och få kan ana vilka synder själarna släpar på...

Det sagda är förstås att övertolka kvällshimlen i Madrid. För Finland betyder den visserligen samma sak, men respektive nationalhoroskop ger den exakta innebörden av att "gifta sig med Fienden"...

För Sveriges del är det uppenbart. Sveriges 9e hus för Utlandet där landets flummiga gränsdragare Saturnus (till följd av huvudlösa demonen Ketu) går i Tvillingarnas tecken nymåne-alliansen har uppenbarligen med vårt förhållande till utlandet att göra.

Halhuggna demonen Ketu backer sig f.n. genom Vågens tecken och ligger i 26e graden bara fyra grader från Sveriges Vågpersonlighet. Alliansen ändrar totalt bilden av Sverige som en obunden eller fri Våg. Notera hur Sveriges viktiga Vågsymbol här körs i botten genom att också Venus halkat in i 6e huset för Olyckan eller alliansen med vad som i själva verket är en Fiende till landets bästa. NATO-USA kommer inte att göra Sverige något gott. Fältet ligger nu öppet för att Sveriges sista ödessträcka att gå i uppfyllelse.

 


Sett ur Sverigehoroskopets perspektiv inser man att det är svenskarnas korkade sätt att ingå allianser i ögonblickets passion och sedan ta ut skilsmässa när realismen kommer åter. Sverige förrådde sitt bättre jag när Mars krigare just gått in landets passionerade allianshus och där närmar den sig nu backande girighetsdemonen Rahu för en riktigt fet baksmälla inom kort... "Sveriges lilla död" nu huggen i sten?


Tillägg 220718

Vid publiceringen tappades tillfälligtvis taggen "Värmeböljan 2022" och tillhörig fråga om detta omen motsvarar historiskt urspårade händelser. Det här NATO-mötet var definitivt en perfekt illustration av Fiskarna/Väduren som Undergång eller Upplösning och Nystart/Ungt friskt blod sammanlänkade. NATO glufsade i sig två länder i ett nafs, är en dödsmaskin. Sverige valde att spela i mänsklighetens lägsta division. En remarkabel nivåsänkning från regeringen Andersson jämfört den "sosse-Sveriges" tidigare historia.


Inga kommentarer: