Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 17 juni 2022

Dåraras dödsdans

Viktigast av Moderaternas tio punkter är att kriminalisera klanrättegångar ... Mest kontroversiellt är förslaget att utvisa utlänningar som tillhör en kriminell klan, även om individen själv inte har dömts för brott. Förslaget är modellerat efter lagen om särskild utlänningskontroll, som ger Säpo rätt att ansöka om att personer som bedöms utgöra ett hot mot rikets säkerhet ska utvisas.

https://www.expressen.se/ledare/m-tar-klanhotet-pa-allvar-kd-tuffhetsposerar/


1. Den anonyma Expressenledaren slår fast att bara en lag gäller i Sverige, den regeringen beslutar om. Problemet är att landet är så korrupt att det existerar många sätt för dem med Kontakter och Medel att runda lagen. I praktiken gäller redan olika lagar och olika behandling i Sverige, allt beroende av vem du är. Säkert gör "hedersrättegångar" ett bättre jobb än Sverige ger sina många invandrare.

2. Ledaren har mer rätt om om han/hon med kontroversiellt menar tvivelaktigt eller rent sjukt förslag från Moderaterna.

I Sverige, som berömmer sig om att höja individen över "skuld via association" eller kollektivt klander ("primitivt" klantänkande) så lyckas Moderaterna med självmålet att själva använda klantänkande så att bara en kriminellt belastad närmare omgivning är tillräckligt för utvisning! Stöd i utvidgad SÄPO-makt är enligt dessa galna moderater ett bra sätt att föra Sverige tillbaka till medeltiden.

Det här landet kommer att kollapsa om inte folket tar saker i egna händer. Varför en direktdemokrati aldrig kommer att införas är att befolkningen mentalt har inavlats så länge och djupt att Överheten lugnt kan fortsätta med denna dårarnas dans tills...

"De privata försäkringarna tar över -
och vi läkare kan bara titta på
"

...de svekfulla politikerna har lyckats återskapa De Fattiga och De Rika, precis som de senare vill ha det. För "det måste ju löna sig att jobba"...  Frågan är förstås om inte Naturens Vredesdag hinner först. Det är möjligen att klockan redan klämtat för den här civilisationen.

Sverige drivs numera med slaveri som diskret förebild och sossarna ser det inte längre själva till följd av glidningen in i korrupt maktutövande. De är bara nickedockor för den Svenska Storfinansen som de dessutom verkar gilla att ha tumme med. 

En bloggkommentar upplyste för en tid sedan om att nuvarande statsminister, den i opinionsundersökningarna populära Maria från Magdala är gift med en bankman. Kvinnan från Magdala mötte tydligen aldrig sin Jesus i detta liv, ingen att ge henne perspektivet åter på socialdemokratins förlorade heder.

Not. Det är inte helt sant som länken nedan säger, att den tidiga Kyrkan undertryckte kvinnorna genom att t.ex. peka på kvinnan från Magdalas förflutna som hora. I så fall hade hon restlöst strukits ur evangelierna. Men sant är att andra texter förbjöds, som återfunnits i delar och vilka gav henne en framträdande roll i Jesus närmaste gäng (naturligtvis först efter att hon vänt Kapitalismen  och horet för penningen ryggen). Det hände först på 300-talet när kyrkan i Rom började ta sig ton mot andra kyrkor.

https://www.history.com/news/mary-magdalene-jesus-wife-prostitute-saint

 

Inga kommentarer: